Szakma-politika

• 4542 válasz
  • 1959472 megtekintés
*

Geddekas

• 5859
Re:Szakma-politika
« Válasz #3525 Dátum: 2017. December 19. 11:46 »
Idézet
Kultúrált keretek között írhatnátok részletesen is erről,most ért hozzá vagy nem, csúsztat vagy nem. Sallangmentesen egymás fricskázása nélkül.

Nézd meg Darvas Béla előadását videón. Ő egy ökotoxikológus szemszögből, de nem OMME tag, tehát szervezeti szempontból nem elfogultként, hanem kívülállóként mond véleményt.

Nekem az a bajom vele, hogy Tóth Péter ízig-vérig technokrata. A meglevő rendszer ilyen-olyan javítgatását jó megoldásnak tartja és az alapjait nem kérdőjelezi meg. Én viszont a jelenlegi növényvédelmi rendszert és a hozzá tartozó szemléletet megkérdőjelezem és azt mondom, hogy zsákutca, ami nemcsak a méhekre, de az egész emberiségre, sőt a bioszférára is káros.

Szerintem már léteznek olyan technológiák, amik képesek helyettesíteni a jelenlegi primitív mérgek használatát és ezeknek az ökológiai károsító hatása sokkal kisebb, de ezek csak akkor fognak elterjedni, ha tudatos politikával visszaszorítjuk ezeknek a primitív mérgeknek a használatát. Ez az egyik legfontosabb feladata az OMME-nak, mint érdekképviseleti szervezetnek
« Utoljára szerkesztve: 2017. December 19. 11:56 írta Geddekas »
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3526 Dátum: 2017. December 19. 20:22 »
Az uniós támogatásnak, van egy következménye. Olyan egyesületbe kényszerít embereket, akik másképpen nem, hogy egy asztalhoz, de egy ivóba sem mennének be egymással. Az egyszerű méhész már csak legyint. De, ha úgy az ember belel lát a dolgokba megrémül. Mi ez az omme? Micsoda förtelmes bűzös , undorító mocsár ez, amiben belragadtak esetleg tisztességes emberek is? Mi megy itt? Hát nem szégyelli itt meg magát senki? A pénzért mindent érdemes megcsinálni? 600000 ft-ért, vagy azért, hogy közel legyen akárki a husos fazékhoz, vagy, hogy megkapja valaki a gyógyszer-cukor meg az eszköz támogatást, megéri elfelejteni az emberséget és gazemberré válni?
 Tudjátok mit? Hányingere van minden becsületes embernek tőletek. Undorító.
« Utoljára szerkesztve: 2017. December 19. 20:25 írta Vivaldi »

« Válasz #3527 Dátum: 2017. December 19. 21:15 »
Kedves Ismeretlen Barátom,

Szeretném megismerni azt a rendszert, amire hivatkozol. A borászoknál hogy hívják a rendszert, ahol bemutat egy számlát, kitölt hozzá egyetlen adatlapot, és kap rá támogatást (ha még van pénz abban az alapban) mindenféle jövőbeni alkalmazott szám növelése, meg banki igazolás miegymás nélkül?
Vagy bármelyik szakmában melyik az?

Régen volt már, amikor a SAPARD, EMOGA, EMGA majd EMVA formákkal foglalkoztam. Kettő már nincs, maradt az EMVA ill. EMGA. EMVA van a méhészeknek is, csak olyan komplikált, hogy nehéz nekifutni. Itt van pl. a fiatal gazda, amelynek növelnie kell 350 (?) családig x éven belül a méhcsaládok számát. Szóval ellentétes a már méhészkedők és a már meglevő méhcsaládok érdekeivel.

Szóval hol van pontosan a borászoknál az a pályázati rendszer? Egy linket másolj már be.

Üdv

János
Einstein tévedett: Ha csak méheink vannak, már akkor leáldozóban az emberiség létjogosultsága!

« Válasz #3528 Dátum: 2017. December 19. 22:03 »
Ismét beleolvastam a Zöldbe, de kár volt.
Arisztaiosz őskövületi borzalmai nem a szeretet ünnepét vetítik előre.
Gondolatmenete gyűlölettől átitatott, ezért valójában ő egy állmikulás, valódi szakállal.
Csoda, hogy a gyerekek nem sikítoznak tőle.
Ennyi marhaság és gúnyolódás ami belepréselődött engem is gondolatra ébreszt, de Vivaldi sorai sem dobnak fel.
Nem köntörfalazok, valójában arról szeretnék most "elmélkedni", hogy óriási hibát követtünk el amikor nem foglaltunk állást két országos egyesület mellett.
Mielőtt a Tolna Megyei Méhész Egyesületet erőszakkal szétszakították, minden lehetséges alkalmat megragadtam arra, hogy bármilyen eredményt hoz a választás, maradjunk egy közösségben.
Aztán mi lett belőle?
Amikor megválasztottak, a másik fél mindet felrúgott, elfelejtették mit ígértek, és próbáltak pocskondiázni.
Ma már teljesen másként látom a helyzetet!
Hála az égnek, és köszönet dr.Mészáros Lászlónak, hogy asszisztált a szakadásunkhoz.
Neki köszönhetem, hogy egyesületünkben azóta béke van, egy hangos szó nincs, és vége a veszekedéseknek, Józsibácsi alpári ordítozásainak.
Azóta a kirándulásainkon felhőtlen jó hangulat uralkodik, és a méhészklubok teljesen családiassá váltak.
Miért írom ezt?
Mert az OMME-ban is jó lenne ha a két szembeálló társaság külön utat választana, mondom ezt úgy, hogy végig egységpárti voltam.
Sokáig bíztam abban, hogy a régi légkör visszaáll, de amikor az elnökség néhány tagja az OMME ellen tanúskodik, kipártolva azt az ügyvezetőt aki ellen .... és itt ezt a részt abbahagynám, mert folyamatban lévő ügyről van szó.
Az OMME már nem a régi, és nem a Magyar Méhészeti Nemzeti program teszi tönkre.
A méhészek, a küldöttek, és a vezetők nem kapják meg a legalapvetőbb tájékoztatást sem!
Így fals véleményeket kreálnak, és teljesen félreviszik az egyesületi életet azok akik semmit nem látnak!
Lehet azt mondani, hogy Bross a fogó.
Szerintem is probléma, hogy nem megfelelő a kommunikáció, ezt többször hangoztattam, és jeleztem is felé.
De álljunk meg egy szóra!
Mit tesz most az elnökség EGY része?
Beszámoltatja az elnököt, hogy mit csinált a két ülés között.
Ez innentől kezdve a kabaré kategóriája.
Nem az lenne az ügyvivői testület feladata, hogy amit az elnök, vagy a küldöttgyűlés leoszt (megszavaz) feladatot, azt az elnökség határidőre elvégzi, és beszámol róla az elnöknek?
Ezek a választott urak(?) fordítva ülnek a lovon.
Vegzálnak, betesznek, feljelentéssel fenyegetnek, az OMME ellen tanúskodnak, nyomoznak.
Az OMME szervezésében is részt vettem, de most azt látom, hogy baj van.
Akikkel beszélek a témáról azt kérdezik tőlem én mit tennék.
Először is részletesen tájékoztatnám a küldötteket a valós helyzetről, mert semmit nem tudnak, egy egyesületei tag meg pláne semmit.
A Kft.-től kezdve a volt ügyvezető zűrös dolgain keresztül mindenre részletesen kitérnék, és akkor meglátnánk ki marad közülük talpon.
Amíg nem öntünk tiszta vizet a pohárba, csak mélyül a válság.
Nagyernyei Attila

« Válasz #3529 Dátum: 2017. December 19. 23:49 »
OMME nem csak saját magát teszi tönkre !!!!!!

« Válasz #3530 Dátum: 2017. December 20. 08:07 »
111)
« Utoljára szerkesztve: 2019. November 29. 21:14 írta kivancsi111 »

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #3531 Dátum: 2017. December 20. 09:10 »
Az OMME-t, mint egyesületet, a méhészek jószándéka tartja életbe. Viszont a éhészeti Nemzeti Program bénítja le, kötözi meg a kezét, teszi cselekvőképtelenné. Miért?
Mert az állami alamizsna édes, kedves.
 Az állami alamizsna azonnali és munka nélkül elérhető.
Az állami alamizsna több, mint a tagdíj.
Mert választott tisztségviselői számára fontosabb az állami támogatás fenntartása, mint a méhészek érdekének képviselete.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #3532 Dátum: 2017. December 20. 09:54 »
Két országos Egyesület?
Ha mind a kettőnek a vezetése ugyanolyan erkölcsi értékrendű, vagyis azt várja, hogy kinek a kezét csókolgathassa, kinek a talpát nyalhassa, akkor nem nyertünk vele semmit.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #3533 Dátum: 2017. December 20. 10:08 »
Az OMME nem a kft, nem Mészáros Jóska miatt van válságba, hanem Csujalaci miatt. Azért, mert Csujalaci kimondja, hogy érdekvédelmet kellene csinálni, de az OMME elnöksége képességeit ez a feladat legtöbb és legfontosabb témákban (mézhamisítás, neonikotinoid) meghaladja. A király innentől fogva meztelen. Az elnökség innentől kezdve egymást támadja illetve Csujalacit. Vagyis az OMME szemléleti válságban szenved, ami gyógyítható. Jól látom?

*

Kitin

• 934
« Válasz #3534 Dátum: 2017. December 20. 12:32 »
Minden véleménynek/ állásfoglalásnak legyen egy külön egyesülete!

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3535 Dátum: 2017. December 21. 22:47 »
Kedves kollégák. Év vége van. Lehet mérleget vonni.
Próbáljuk meg talán azt a formátumot. Segítek.

Lehet a cím az: Az Omme 2017-es eredményei.

1./
2./
3./
stb.

Várom a válaszokat, a méhészek nevében.

Ha esetleg nem megy így a dolog, ebben a formátumban, kénytelen leszek néhány kérdést feltenni.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #3536 Dátum: 2017. December 22. 08:25 »
No elsőként legyen egy teljesen Vivaldis sorrend:
1. Kirúgták Csuját, aki mérgezi az OMME közéletét.
2. Elvetettek 240 000 ha neonikotinoidos repcét, ami a kisebbik rossz az OMME elnöksége és a minisztérium szerint
3. Rekord alacsony a méz felvásárlási ára, de lehetne alacsonyabb is
4. Mézhamisítás rekordszinten, de buktak is le, csak nem a nagyok.
5. A minisztériumban nagyon elégedettek az OMME munkájával. Hát ez elég nagy baj.
6. Kukoricát és napraforgót is neonikotinoiddal fogják csávázni.
7. Emelik 100000 forinttal az OMME elnöke fizetését.
8. Sikerült megakadályozni, hogy eredményes tüntetést szerveződjön a neonikotinoid ellen. Szóval az OMME érdekvédelmi munkája 2017-ben .... Ne én mondjam az eredményt Vivaldi, mond ki te.

Én csak annyit mondok, az elnökség egy részére ez a feladat túl nagy terhet ró és ezért nem tudja ellátni. El is szokott hangozni ilyesmi az üléseken. Pl. Milyen jó volt mikor az elnöknek csak heti egyszer kellett bemenni az OMME-ba. Talán a kisebbik rossz elvét hírdető helyen az Agrárkamara vagy a Singenta vezetésében jól elboldogulna jónéhány választott tisztségviselőnk.

*

Kitin

• 934
« Válasz #3537 Dátum: 2017. December 22. 09:30 »
9. emelték a tagdíjat is

« Válasz #3538 Dátum: 2017. December 22. 12:15 »

7. Emelik 100000 forinttal az OMME elnöke fizetését.

Állítólag van még egy érdekvédelmi szervezetnek csúfolt országos egyesületünk.
Ott mivel foglalkoznak azok akiknek ez lenne a dolguk? (Legdrágább elnökünk évi 7.2 milliócskáért.)

Lesz, vagy már a legdrágább? ::) :o

« Válasz #3539 Dátum: 2017. December 22. 13:28 »
A 7,2 milliócska nem rossz gázsi egy évre a semmiért !!! Vajon ö volt a legdrágábbik elnökünk eddig?
Vagy a mostani a 100000 forintos emeléssel???
 Vajon melyik, tudja valaki ???
« Utoljára szerkesztve: 2017. December 22. 13:51 írta WENHARDTGY »