Ismét beleolvastam a Zöldbe, de kár volt.
Arisztaiosz őskövületi borzalmai nem a szeretet ünnepét vetítik előre.
Gondolatmenete gyűlölettől átitatott, ezért valójában ő egy állmikulás, valódi szakállal.
Csoda, hogy a gyerekek nem sikítoznak tőle.
Ennyi marhaság és gúnyolódás ami belepréselődött engem is gondolatra ébreszt, de Vivaldi sorai sem dobnak fel.
Nem köntörfalazok, valójában arról szeretnék most "elmélkedni", hogy óriási hibát követtünk el amikor nem foglaltunk állást két országos egyesület mellett.
Mielőtt a Tolna Megyei Méhész Egyesületet erőszakkal szétszakították, minden lehetséges alkalmat megragadtam arra, hogy bármilyen eredményt hoz a választás, maradjunk egy közösségben.
Aztán mi lett belőle?
Amikor megválasztottak, a másik fél mindet felrúgott, elfelejtették mit ígértek, és próbáltak pocskondiázni.
Ma már teljesen másként látom a helyzetet!
Hála az égnek, és köszönet dr.Mészáros Lászlónak, hogy asszisztált a szakadásunkhoz.
Neki köszönhetem, hogy egyesületünkben azóta béke van, egy hangos szó nincs, és vége a veszekedéseknek, Józsibácsi alpári ordítozásainak.
Azóta a kirándulásainkon felhőtlen jó hangulat uralkodik, és a méhészklubok teljesen családiassá váltak.
Miért írom ezt?
Mert az OMME-ban is jó lenne ha a két szembeálló társaság külön utat választana, mondom ezt úgy, hogy végig egységpárti voltam.
Sokáig bíztam abban, hogy a régi légkör visszaáll, de amikor az elnökség néhány tagja az OMME ellen tanúskodik, kipártolva azt az ügyvezetőt aki ellen .... és itt ezt a részt abbahagynám, mert folyamatban lévő ügyről van szó.
Az OMME már nem a régi, és nem a Magyar Méhészeti Nemzeti program teszi tönkre.
A méhészek, a küldöttek, és a vezetők nem kapják meg a legalapvetőbb tájékoztatást sem!
Így fals véleményeket kreálnak, és teljesen félreviszik az egyesületi életet azok akik semmit nem látnak!
Lehet azt mondani, hogy Bross a fogó.
Szerintem is probléma, hogy nem megfelelő a kommunikáció, ezt többször hangoztattam, és jeleztem is felé.
De álljunk meg egy szóra!
Mit tesz most az elnökség EGY része?
Beszámoltatja az elnököt, hogy mit csinált a két ülés között.
Ez innentől kezdve a kabaré kategóriája.
Nem az lenne az ügyvivői testület feladata, hogy amit az elnök, vagy a küldöttgyűlés leoszt (megszavaz) feladatot, azt az elnökség határidőre elvégzi, és beszámol róla az elnöknek?
Ezek a választott urak(?) fordítva ülnek a lovon.
Vegzálnak, betesznek, feljelentéssel fenyegetnek, az OMME ellen tanúskodnak, nyomoznak.
Az OMME szervezésében is részt vettem, de most azt látom, hogy baj van.
Akikkel beszélek a témáról azt kérdezik tőlem én mit tennék.
Először is részletesen tájékoztatnám a küldötteket a valós helyzetről, mert semmit nem tudnak, egy egyesületei tag meg pláne semmit.
A Kft.-től kezdve a volt ügyvezető zűrös dolgain keresztül mindenre részletesen kitérnék, és akkor meglátnánk ki marad közülük talpon.
Amíg nem öntünk tiszta vizet a pohárba, csak mélyül a válság.
Nagyernyei Attila