Szakma-politika

• 4542 válasz
  • 1959157 megtekintés
Re:Szakma-politika
« Válasz #1875 Dátum: 2016. Január 06. 19:16 »
Attila!
Remélve hogy tévedek de szerintem addig lesz kemény míg a Gyárfást kicsinálják!
Nehogy már most egyszerre lett minden rossz.
Ott még egy régi hozzáértő szakember van........ez tűrhetetlen!!!!
Még-egyszer remélem tévedek!!!!!! 

*

izso60

• 573
« Válasz #1876 Dátum: 2016. Január 06. 19:25 »
Üdv. Uraim!   BUÉK! Mindenkinek!  Tisztelt Uraim  Hosszú Katinka illetve akárki más önző vagy önzetlen mivoltáról azért mert látványosan szét tép egy sz..os papírt messzemenő következtetést levonni nem tartom helyén valónak.Persze azzal is tisztában vagyok hogy ez itt hány embert érdekel, de nem árt jól megjegyezni egy" igaz" mondást miszerint " AMIT LÁTSZ AZ NEM AZ IGAZSÁG,CSAK NÉZŐPONT .AMIT HALLASZ AZ NEM TÉNY CSAK VÉLEMÉNY!"  Egyébként pedig adj a TÓTNAK szállást. Részemről már is túl sok időt fecséreltem a fellengzősök harcára.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1877 Dátum: 2016. Január 06. 20:02 »
Az úszósport egy zárt világ, ahol minden megtörtént, történhet. Eredményes sport lehet továbbra is, de biztos, hogy nem úgy ahogy eddig ment. Biztos, hogy van Hosszú Katinka lázadásában igazság.

De lazításképpen:
https://www.youtube.com/watch?v=LbCTpinuFs0
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #1878 Dátum: 2016. Január 06. 21:28 »
Jó estét!
Ha valaki nem tudta rólam, rettenetesen szeretem a sportot, és lehetőségeimhez képest támogatok is néhány kiválóságot.
Ajánlom figyelmetekbe ezt a párperces sajtótájékoztatót.
https://www.youtube.com/watch?v=i1yjp923JeQ
Ez az eset sok mindenben hasonlít ágazatunkban lezajló szakmapolitikai eseményekhez.
Mi méhészek és az OMME Kontroll csoport tagjai folyamatosan mondjuk, hogy gondok vannak.
Az OMME azt álltja még ilyen egység soha nem volt, dübörög az OMME.
Én azt állítom soha ennyi nyúlós nem volt (elég a szaklapot kinyitni) az OMME urai azt állítják, egyre kevesebb.
Szerintem a sort bárki tudná folytatni, a sorozatos mellébeszéléseket, hazugságokat futószalagon gyártják, és ezt sikerként tálalják. (OMME méhese)
Nem megyek bele ebbe az adok kapokba.
Kemény legyél Katinka!
Mi erőt merítünk belőled!
Győzni fogsz!
Nagyernyei Attila

« Utoljára szerkesztve: 2016. Január 06. 21:53 írta Nagyernyei Attila »

« Válasz #1879 Dátum: 2016. Január 07. 18:16 »
Tisztelt Méhészek!
A Zöld Fórumról emeltem ide Tantó Sándor bejegyzését.
"Kedves Méhésztársak!
Szeretnék Mindenkit emlékeztetni arra, hogy március 15-ig el kell készíteni és "le kell adni" Brüsszelben a -2016-2019 évekre támogatási lehetőségeket megfogalmazó- Magyar Méhészeti Nemzeti Programot.
Mivel a gyakorlati tapasztalatokat, elvárásokat semmi képpen sem szeretnénk mellőzni; - nagy tisztelettel várjuk észrevételeteiket, javaslataitokat. (Változatlanul!)
Segítségül - iránymutatásnak - bemásolom a vonatkozó EU rendeleteket:
http://tudas.nak.hu/hu/dokumentumtar/sz ... delet/file
5. szakasz 55.cikk, 56.cikk
http://eur-lex.europa.eu/legal-content/ ... 32015R1366
http://eur-lex.europa.eu/legal-content/ ... 32015R1368
Üdvözlettel: Aurelius"
Nagyon örülök, hogy Tantó Úr egy civil honlapon közli ágazatunk minden szereplőjét érintő híreit.
De mit csinál az OMME, minek van az OMME honlapja, minek vannak a szaktanácsadók, és minek van a tagdíjunkból összelapátolt Méhészújság?
Elképesztő, hogy egy három éves programtervezetet így közölnek.
Nem szeretném a Zöld Fórumot egy pillanatig sem lekicsinyelni, de valahogy ezt nem értem.
Állítólag van még egy érdekvédelmi szervezetnek csúfolt országos egyesületünk.
Ott mivel foglalkoznak azok akiknek ez lenne a dolguk? (Legdrágább elnökünk évi 7.2 milliócskáért.)
Majd amikor 2016. március 15-én lejár a határidő, kijelentik, hogy a méhésztársadalom akarata érvényesül a következő 3 éves Magyar Méhészeti Nemzeti Programban, amely alulról építkezve, demokratikus úton, a legszélesebb körű társadalmi, szakmai szervezeteken keresztül valósult meg.
Ezt akár Kádár János is mondhatta volna 1986-ban!
"Mindenki a teljesítménye szerint részesüljön a javakból!"
https://www.youtube.com/watch?v=WfIf3lVIIFo
Ez amit most összehoznak nagyjaink az OMME-ban, már Kárár "elvtárs" is megirigyelhette volna!
Nem tudom Tantó Úrnak van e még kapcsolata az OMME uraival, de szerintem sürgősen kéne velük közölnie, hogy már csak két hónapjuk van vissza! (Sajnos csak a határidőből!)
Nagyernyei Attila

« Válasz #1880 Dátum: 2016. Január 08. 17:25 »
Kedves Attila!

Már kértelek, vigyázz magadra! Ebben a sok "emelgetésben" nehogy megemeld magad...!

Arról nincs ismeretem, hogy Tantó Sándor úrnak milyen az OMME vezetéssel a kapcsolata, s arról sincs értesülésem, miért a Méhész-fórumon tette közzé a felhívását a MMNP új végrehajtási ciklusának jogszabály-előkészítő munkája kapcsán --melyben emlékeztetni szeretett volna bennünket, hogy szeretnének lehetőséget adni véleményünk kifejtéséhez--, ezért csak következtetni tudok cselekménye mozgatórugóira. Sajnos azt sem tudom, Tantó úr olvasója-e a Méhészklubnak, de tekintettel arra , hogy itt nem tette közzé a Méhész-fórumhoz hasonlóan a felhívást, egyszerű dedukcióval azt a konzekvenciát voltam képes levonni, hogy feltehetően nem regisztrált tagja a Klubunknak. Arról sem rendelkezem információkkal, hogy miért nem érezte megkerülhetetlennek az ide történő regisztrációt, de úgy gondolom, hogy ezen rugózni csak felesleges idő- és energia-pazarlás. A Méhész Fórumon "Alapító Atya", s egykor az ő kérésére hozta létre ott Tsanyi a "Milyen Méhészeti Nemzeti Programot szeretnénk" témát.
Nem újkeletű úri huncutság tehát, hogy kinyilvánította: kíváncsi lenne a gyakorló méhészek ezzel kapcsolatos véleményére, gondolataira, ötleteire. Nem hiszem, hogy neheztelnünk kellene ezért reá, s azért sem, hogy az általa látogatott civil honlapon tette közzé felhívását. A Méhész Fórum sem képviseli ugyan a szervezett méhészek többségét, hiszen az ott regisztrált tagok száma a teljes méhészeti ágazat szereplőinek egyharmadát közelíti csak, s a szervezett méhészek létszámának is csak hozzávetőleg fele, vagy annál valamivel kevesebb az oda regisztrált. Ha megnézzük a Méhész Klub adatait, akkor szemmel látható, hogy regisztrált tagjainak száma nem éri el a Méhész Fórumra regisztráltaknak 10 %-át sem, s az itt klubéletet élők jelentős része egyúttal tagja a Fórumnak is (helyesebben a Fórumtagok 10 %-ánál kevesebb érezte szükségét, hogy ide is regisztráljon). Ez önmagában is megvilágítja a Klub ágazatban képviselt "súlyát", s ha egy elfoglalt kormánytisztviselő a nagyobb "merítést" nyújtó honlapot látogatja, az önmagában még semmilyen üzenet-értékkel nem bír, mindössze arra bizonyíték, hogy ott igyekszik elérni az ágazat szereplőit, ahol arra nagyobb esélye van. Egyébként senki nem vetheti Tantó Sándor szemére, hogy bármilyen "szakma-politikai" megnyilatkozást tett volna a Méhész Klubon, én legalább is semmi ilyen hozzászólására nem emlékszem. Kérte a véleményünket, s mikor mi --ki így, ki úgy-- igyekeztünk megfelelni e kérésének, megköszönte részvételünket a MMNP formálásában. Említést sem tett soha arról, hogy mi a saját véleménye, ezen a témán túl egyszerű "közméhészként" élte a fóruméletet.

Egyébként még az sem lehetetlen, hogy csendesen néha olvasgatja ezt a honlapot is. Ekkor érthető igazán, ha nem érez késztetést itt megszólalni. Semmi szüksége nem lehet arra, hogy értelmetlenül és érdemtelenül nemtelen támadásoknak tegye ki magát, az "ókori" Klubon Geddekas már alaposan kioktatta egyszer a kormánytisztviselő véleményformálásának és -közlésének lehetséges mozgásteréről, noha Tantó úr akkor sem szólalt meg személyesen a Klubon. A másik "gyöngyszem" a te üzeneted a számára:

" © Nagyernyei Attila   2013. nov. 28. 23:16 | Válasz | #201

A Fórumon olvasva szeretnék erre a hozzáaszólásra reagálni!
Aurelius írta:
"Itt a Fórumon én csak parázs vitákat láttam, de az alapszabály megreformálására utaló nyomokat nem leltem."
Mert nem nézted meg a fekete-fehér Méhészklubot!
Te kedves Aurelius elküldted javaslataidat az OMME központba? Nem kell válaszolnod! Nem!
Azért mert csak a mi javaslatunk érkezett be!
Jókat beszélgettek odaát! Dolgozatok is vagy csak ismét vádaskodtok, hogy sértődöttek gyülekezete van itt? Lassan eljön az igazság pillanata, aztán elmélkedhettek.
A hosszútávú programunkat vasárnap közzétesszük!
A jelenlegi vezetésnek is van programja!
Hány fürdőjegyet rendeljenek Gyulára!"

Ez a Klub és Te már csak így vagytok kitalálva, miközben szenvedtek az elszigeteltségtől, folyamatosan igyekeztek elszigetelni magatokat, s ha valaki a józan ész ellenére mégis belépne a véleménycsere, kapcsolatfelvétel igényével, az úgy jár, mint egykor az OMME elnökhelyettese a "tikudvar-szindrómával"...
Ami a "programotokat" illeti, nézz majd rá üzeneted dátumára...!!! Tudod: hiteles programadók, szerethető program...!!!

Apropos: OMME...

Feltehetően a nagy "megváltó hiperventillációban" megfeledkeztél valamiről, mikor alább számon-kérted az OMME-en a MMNP-mal kapcsolatos kommunikációját. Nemrégen visszautasítottad, hogy vaskosan csúsztató, huncut, pimasz hazudozóként aposztrofáltalak. Nem ezt mondtam, mindössze azt, hogy gyakorta vaskosan csúsztatsz, ferdítesz, s a hazudozást sem tekinted elvetendő politikai eszköznek, ha célod elérése lebeg a szemed előtt. Nos, az alábbi hozzászólásod az a tipikus megnyilvánulási formád, melyet a "szakma-politikai" küzdelemben rendszeresen bevetsz. Hazudsz, csúsztatsz --minél szemérmetlenebbül, annál jobb--, aztán valamelyik "visszhangoddal" alaposan felerősítteted a "bombasztikus hírt", majd folyamatosan mantrázzátok azt, amely születésekor sem volt egyéb, mint cinikus ferdítés, hazugság. Nincs kedvem sorolni a példákat, de az előző hozzászólásod "ellenpontozására" beidézem egy nyáron írt "üzenetedet", gondolom, talán emlékszel még rá....... Vagy mégsem...??? Talán mégis igen...???

"Nagyernyei Attila
Re:Az MMNP megújítása
« Válasz #59 Dátum: 2015. Július 18. 11:29 »
Tisztelt Méhészek!
Az OMME honlapján olvasható a következő felhívás.

"Magyar Méhészeti Nemzeti Program 2016-2019
by Horváth Gábor • 2015-07-17
Elérkeztünk a Nemzeti Program három éves időszakának jelenlegi, utolsó egyharmadához. Hamarosan megkezdjük a munkát az új három éves jogszabály kidolgozásához, az elmúlt évek tapasztalatait összegyűjtve és a jelen kihívásaira válaszolva. Célunk, hogy minden harmadik évben az előző időszaknál, a méhész társadalom számára hasznosabb és sikeresebb programot állítsunk össze. Hogy az igényeket minél szélesebb körben megismerjük lehetőséget biztosítunk tagjaink számára, hogy javaslataikkal minél teljesebb és a méhészek számára előnyösebb Nemzeti Programot állíthassanak össze."
Volna ehhez egy csípős megjegyzésem, majd egy javaslatom.
Ez megint egy porhintés?
Ugyan azt a taktikát érzem mint az OMME alapszabály előkészítésekor tett javaslatoknál.
Írtak maguknak egy olyan alapszabályt amiben át szeretnék menteni a pozíciójukat, bebetonoznák a hatalmukat, a tagság meg kussoljon.
A Nemzeti Programos javaslatokkal lehet ugyan ez fog történni?
Létrehoznak egy Nemzeti Program módosító-előkészítő bizottságot, majd az utolsó éjjel csinálnak egy maguknak tetszőt?
Eddig a csípős megjegyzésem, most pedig a javaslatom.
Mivel az OMME elnöke és az egész vezérkar folyamatosan olvassa a Fekete-Fehér Méhészklubot, itt elolvashatják az összes értelmes javaslatunkat, ha jól meg nézem már több mint egy éve nyomjuk.
Hiába felébredtek az OMME urai, hogy kéne végre már nekik is csinálniuk valamit.
Majd kiadnak egy nyilatkozatot, hogy ....
"A megújult Nemzeti Programba figyelembe vettük a méhészek javaslatait, és széles konszenzus alapján hoztuk meg a döntést."
Tiszta politikai szlogeneket nyomnak egy civil szakmai szervezeten belül.
Először is az a javaslatom, hogy az OMME teljes vezérkarát meneszteni kellene, majd egy szakértő, méhészekért tenni akaró vezetést kell választani, aki nem csak hablatyol, hanem önzetlenül tesz is a közösségünkért.
Remélem a választásokon nem fogják bejelenteni, hogy
" A doktorokra KELL szavazni!"
Nagyernyei Attila"

Nos, ez vagy te, a magad teljes "valójában"...

Ezek alapján csöppet sem csodálkozom, ha egy mértékadó, autentikus személy ezen a Klubon nem nyilatkozik meg... Ha végigolvassa a fenti hozzászólásoddal zárult idézett témát, s a Klub többi témáját, már képben is lehet, mire számíthatna, ha szakmai kérdésben lenne kíváncsi a véleményedre, a Klub véleményére a MMNP-ról, s egyebekről...

Hidd el nekem, ez a kép nem túl rózsás...

« Válasz #1881 Dátum: 2016. Január 08. 19:15 »
Kedves Petronius!
A Fekete-Fehér Méhészklub nem arra jött létre, hogy szövegértelmezési problémádat orvosolja.
Mit írtam tegnap?
"De mit csinál az OMME, minek van az OMME honlapja, minek vannak a szaktanácsadók, és minek van a tagdíjunkból összelapátolt Méhészújság?"
Tantó Úrnak a bejegyzése most volt pár napja!
Az OMME honlapján (amit idéztél) tavaly június 17-én!
Sajnálom, hogy nem értesz meg, de ez abból adódik, hogy nem is akarsz megérteni.
Leírtam, és még egyszer megerősítem, nem azzal van gondom, hogy a Zöld Fórumon Tantó Sándor kikéri a méhészek véleményét.
Az a gond, hogy két hónap múlva lejár a határidő, és az OMME fizetett zsoldosai, valamint a tagdíjunkból üzemeltetett önfényező magazin, erről nem tudósít.
A Fekete-Fehér Méhészklubnak más a feladata, azt kiválóan ellátja.
Feltárja a hiányosságokat, szabálytalanságokat a méhészeti közéletben.
Ettől jobban, világosabban nem tudok fogalmazni.
Szerintem az OMME ebben a témában ismét nagyot vét azzal, hogy hallgat.
Ez annyira komoly, és nagy horderejű, és az egész ágazatunkat érintő dolog, de még egyetlen méhészgyűlésen, előadáson egy kukkot sem hallottam róla.
Csupán ezt hiányolom.
Nagyernyei Attila

« Válasz #1882 Dátum: 2016. Január 09. 02:06 »
Kedves Attila!

Elég heloványra sikeredett ez a riposztod. Nem lózungokat írtam, amikor idéztelek, hanem tényeket, melyek mint tudjuk, makacs dolgok, különösen így, leírva. Az OMME ugyanis állításoddal szemben nem hallgatott, Horváth Gábor tavaly júliusban (s nem júniusban) a honlapon felvetette annak a lehetőségét, "Hogy az igényeket minél szélesebb körben megismerjük, lehetőséget biztosítunk tagjaink számára, hogy javaslataikkal minél teljesebb és a méhészek számára előnyösebb Nemzeti Programot állíthassanak össze."

Ez az én olvasatomban és megkopott szövegértő képességem birtokában azt jelenti, hogy akkor, a honlapon felvetették a lehetőségét egy "nemzeti konzultációnak". A "méhészeti Hyde Park"-ként, pontosabban annak "Speakers' Corner"-eként viszont nem kizárólag az OMME honlap képzelhető el, hiszen a Méhész Fórumon csakúgy kinyilváníthatják a témával kapcsolatos véleményüket a méhészek, mint itt, a Méhész Klubon, mindkettőn van e témának topicja. A gesztust az OMME tehát megtette tavaly júliusban. Arra rajtad kívül senki nem reagált, a topicban az utolsó hozzászólás éppen tőled származott, az OMME honlapon szereplő felhívás megjelenésének másnapján... Az a hozzászólásod pedig nyíltan és konfrontatívan visszautasította a gesztust.

Az is jelzés-értékű, hogy a Klubon tavaly február 02-án nyitott NP-os téma effektíve élt kemény 5, azaz öt! napot, s aztán február 13-án Te írtál belé egy hozzászólást (igaz, annak sem volt semmi köze a Nemzeti Programhoz), majd Erdélyi János  értékelhetetlen hablatyát (április 15-én) követően a te júliusi hozzászólásod végképp lezárta a témát.

Azért éreztem szükségét azon írásod idézésének, mert jelzés-értékűnek tartom a "keringőre történő meghívásra" adott válaszod: "Mivel az OMME elnöke és az egész vezérkar folyamatosan olvassa a Fekete-Fehér Méhészklubot, itt elolvashatják az összes értelmes javaslatunkat, ha jól meg nézem már több mint egy éve nyomjuk."

Nos, erre írtam elébb, amit írtam, erősen kihangsúlyozva, hogy az ép elméjű olvasó tisztán látja: nincs neked a Magyar Méhészeti Nemzeti Programmal kapcsolatban semmilyen elképzelésed, meglátásod, nincs neked az érdekképviseleti munkával kapcsolatban semmilyen programod, de ez érthető is annak a kinyilatkoztatásodnak tükrében, hogy ennek a Klubnak elsődleges célja és feladata a "hatalom" megszerzése, s a szakmai munka sem érdekel, hiszen az nem is másod-, hanem talán huszadrangú kérdés csak. Hallatlan politikai hajlékonysággal, sunyisággal, cinizmussal és arroganciával siklasz át minden olyan téma fölött, mely eredeti célotok szempontjából kellemetlen vagy érdektelen, s hihetetlen merevséggel, agresszivitással, cinizmussal és arroganciával kapaszkodsz bele mindenbe, mely támogatni látszik a koncepciódat.

2013 óta "tárod elénk" elképzeléseidet:
"Jókat beszélgettek odaát! Dolgozatok is vagy csak ismét vádaskodtok, hogy sértődöttek gyülekezete van itt? Lassan eljön az igazság pillanata, aztán elmélkedhettek.
A hosszútávú programunkat vasárnap közzétesszük!"

2013. november 28. (ekkor írtad a fentieket) egy csütörtöki napra esett... Sajnálatosan vasárnap nem érkezett meg a hosszútávú programod... Az is igaz, hogy vasárnapot írtál, évszámot viszont nem... Igazad van, ez lehetővé teszi mindannyiunk számára, hogy minden eljövendő vasárnapra úgy tekintsünk, mint a "lehetséges kinyilatkoztatás vasárnapjára". Ezzel sikerült azóta is minden vasárnapot ünneppé tenned számunkra, afféle "méhész-Adventté". Az Advent, az "eljövetel várásának ünnepe" azóta is bearanyozza minden vasárnapunkat, hiszen megtisztított, várakozással teljes szívvel sóvárogjuk azóta is a "Program eljövetelét". Ha én valószínűleg nem érhetem már meg azt a csodás, felszabadult pillanatot, mikor ujjongó lélekkel fogadhatom be a "Programot", küsded onokáimnak még lehet reménye, hogy egykoron hálával eltelt szívvel pillantsanak arra a héroszra, aki elhozta nekik a "Programot", s azzal az Igazság pillanatát, a méhészeti "New Golden Age"-et...

Természetesen nem adom fel olyan könnyen, Prohászka Ottokár püspöki jelmondata értelmében: "Dum spiro, spero."

« Válasz #1883 Dátum: 2016. Január 09. 08:54 »
Kedves Arisztaiosz!
Látom megint hajnalban írtad szívhez szóló soraidat, de ne majrézz nem törlöm ki.
Neked ez a véleményed rólam, mert ennek kell lennie, a megrendelőd így kívánja.
Nézzük hajnali szösszeneteidet.
Tehát az OMME tavaly júliusban foglakozott vele, a méhészeti csúcsszezon kellős közepén, mikor senkinek erre egy perc ideje nem volt!
Most lenne, most meg hallgat!
Azt írod az OMME a gesztust megtette!
Ez gusztustalan, mert az OMME-nak a Magyar Méhészeti Nemzeti Programmal kapcsolatos javaslatok összegyűjtése nem gesztusa, hanem kő kemény feladata, amit az UNIO ír elő, de a rendelteket tegnap, Tantó Úr tollából idéztem.
Ehhez kell gusztus, hogy Te ezt gesztusként értékeld.
Számon kéred tőlünk, hogy nem adunk le javaslatokat?
Szerintem hajnali merengésed közben elfelejted, hogy az OMME-ban csak egy javaslat lehet.
Azé, akivel tavaly elballagtál Székesfehérváron.
Amikor be sem engednek a megbeszélésekre, levelekre nem válaszolnak, és had ne soroljam megunásig ismételt gondolataimat, azt írod, hogy:
"..... az ép elméjű olvasó tisztán látja: nincs neked a Magyar Méhészeti Nemzeti Programmal kapcsolatban semmilyen elképzelésed, meglátásod, nincs neked az érdekképviseleti munkával kapcsolatban semmilyen programod, de ez érthető is annak a kinyilatkoztatásodnak tükrében, hogy ennek a Klubnak elsődleges célja és feladata a "hatalom" megszerzése, s a szakmai munka sem érdekel, hiszen az nem is másod-, hanem talán huszadrangú kérdés csak."
Tudom a diagnózist!
Krónikus alváshiányban szenvedsz!
Az Alkalmazott Kutatások  témájába javasoltam betenni a nyúlós kereső, betegségfelderítő "KUTYADOKIT".
Doki az van és volt is, ezért nincs kutya, mert ő ezt folyamatosan elmeszeli!
Arra hivatkozik, hogy ez baromság, és egyébként is a nyúlósok száma folyamatosan csökken!
Na nézzük az általad kifogásolt tényeket, az OMME honlapjáról emelem ide.
Ha van időd olvad végig "milyen kevés" nyúlósunk van!!!!!!!!!!!
Egy nagyon pikáns települést is vélek felfedezni.
Lajosmizse is zárlat alatt van.
Ez történik akkor, mikor visszanyal a fagyi, és elutasítják javaslatomat, ami egyébként már több országban kiválóan működik!
" Áthúzódó zárlatok 2016
by Horváth Gábor • 2016-01-07
Felhívjuk figyelmüket, hogy az alábbi adatok tájékoztató jellegűek, a legfrissebb adatokért minden esetben keressék az ILLETÉKES NÉBIH ÁLLATEGÉSZSÉÜGYI IGAZGATÓSÁGÁT.
A szaktanácsadói hálózat információ alapján a következő települések érintettek nyúlós költésrothadás miatti egészségügyi zárlattal:
Baranya megye:
Tótokföldje
————————————————————————————
Bács-Kiskun megye
Soltvadkert, Lajosmizse, Matkópuszta, Helvécia, Jászszentlászló,
Szank, Móriczgát, Csólyospálos
Békés megye
Kondoros,

Zsadány, Mezőgyán, Geszt

Nagyszénás bel és külterülete, Orosháza település Nagyszénás
irányában terjedő külterülete, Gádoros település Nagyszénás irányába terjedő

Orosháza település közigazgatási területe belterületi részén, a Szentesi úttól és a 474-esfőút városi szakaszától, (Huba utca, Lehel utca, Csorvási út) északra fekvő területeire, illetve Orosháza településközigazgatási terölete Nagyszénás és Gádoros irányába terjedő külterülete.

Békés teljes bel és külterülete, valamint Murony település közigazgatási területén, Békéscsaba-Békés vasútvonaltól Keleti irányba terjedő belterület és Békés település irányába eső külterületi része.

Gyomaendrőd

Köröstarcsa teljes bel-és külterülete,

Mezőberény teljes bel és külterülete.

Szabadkígyós
Borsod-Abaúj-Zemplén megye
Miskolc, Bükkaranyos, Nyékládháza, Mályi, Kistokaj,
Edelény, Borsodszirák, Múcsony, Szuhakálló, Boldva, Ózd,
Arló, Hódoscsépány, Dubicsány, Sajóvelezd, Sajógalgóc,
Kelemér, Nagybarca, Bánhorváti, Dédestapolcsány, Vadna,
Monaj, Homrogd, Léh, Selyeb, Kupa, Tomor, Rátka, Golop,
Tállya, Mád, Monok, Szerencs-Ond, Megyaszó, Alsódobsza,
Sóstófalva, Újcsanálos, Monok, Legyesbénye, Bekecs,
Bükkszentkereszt, Ricse, Lácacséke, Semjén, Nagyrozvágy,
Kisrozvágy, Révleányvár, Vilyvitány, Füzérkajata, Filkeháza,
Füzérradvány, Pálháza, Kovácsvágás, Mikóháza, Felsőregmec,
Sárospatak, Bodrogolaszi, Farkaslyuk
Budapest
Nincs zárlat
Csongrád megye
Csongrád, Pusztaszer
Fejér megye
Tabajd, Vértesacsa, Alcsútdoboz, Vál (részleges) Szabadbattyán, Sárszentmihály, Székesfehérvár, Úrhida, Csór, Adony,
Győr-Moson-Sopron megye
Kóny, Bezi, Enese, Rábapatona, Mérges, Rábacsécsény,
Rózsástelep, Fudipuszta, Fuditelep, Felestanya, Horváthtanya,
Pihenőpuszta, Faluhelypuszta, Győritag, Péterházapuszta,
Sopron, Ágfalva, Gic, Veszprémvarsány, Bakonyszentlászló,
Románd, Bakonygyirót, Bakonypéterd, Sokorópátka, Beled-Józsefmajor,
Mihályi, Kisfalud, Vadosfa, Vica, Vásárosfalu, Dénesfa, Cirák, Gyóró,
Rábakecöl-Miklósmajor
Hajdú-Bihar megye
Csökmő,Debrecen (részleges községi zárlat több körzetben),
Hajdúdorog, Magyarhomorog, Nyíradony (József A. u. és 5 km körzete),
Nyírábrány, Nyírmártonfalva, Püspökladány, Újiráz, Újszentmargita
Heves megye
Heves-Alatka, Erdőtelek, Eger, Egerszalók, Nagyfüged,

Tarnazsadány Tarnaméra, Szücsi, Ecséd, Rózsaszentmárton,

Petőfibánya, Gyöngyöspata

Jász-Nagykun-Szolnok megye
Besenyszög, Mezőtúr, Tiszaföldvár, Jászladány, 5 km körzet miatt Cibakháza
Komárom-Esztergom megye
Tata, Naszály, Környe, Környe, Piliscsév
Nógrád megye
Helyi zárlat: Szécsény, Pásztó, Héhalom, Nézsa, Szendehely
Községi zárlat: Nézsa, Nógrádsáp, Legénd, Alsópetény, Keszeg, Szendehely, Berkenye, Nőtincs
Pest megye
Üllő, Fót, Dunakeszi, Piliscsaba, Pilisszentiván, Abony, Szigetújfalu, Dánszentmiklós, Inárcs.

Somogy megye
Bárdudvarnok, Kaposszerdahely, Töröcske, Iharosberény, Iharos,
Pogányszentpéter, Csurgó, Őrtilos, Lad, Patosfa, Siófok, Siójut,
Balatonszabadi
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye
Nyíregyháza, Nyírpazony,Nyírtura, Kálmánháza-Petőfi tanya,
Újfehértó-Vadas tag, Napkor/részlegesz/, Tiszadada, Csenger,
Csengerújfalu, Pátyod, Ura, Ópályi, Mátészalka/részleges/,
Nyírparasznya, Nyírcsászári, Nyírderzs, Nyírgyulaj/részleges/,
Nyírbátor, Nyírbogdány, Kék, Vasmegyer, Demecser/részleges/,
Kemecse/részleges/, Fehérgyarmat, Fülpösdaróc, Géberjén,
Győrtelek, Szamoskér, Dombrád-Tiszakanyár/Cigánd miatt/
Tolna megye
Bölcske, Kölesd, Kistormás, Varsád, Tamási, Dombóvár, Kapospula,
Attala, Jágónak, Kaposszekcső, Csoma, Szabadi, Kercseliget
Vas megye
Nincs zárlat
Veszprém megye
Kislőd, Magyarpolány, Ajka, Ajka-Bakonygyepes, Ajkarednek,
Nagyvázsony, Barnag, Vöröstó, Pula, Mencshely, Gic, Bakönytamási,
Nagydém, Bakonygyirót, Románd, Bakonypéterd, Veszprémvarsány,
Sokorópátka, Bakonyszentlászló, Lesenceistvánd, Szentbékálla,
Monostorapáti, Kékkút, Tapolca-Diszel, Gyulakeszi, Kátpatalntóti,
Nemesgulács, Salföld, Ábrahámhegy, Hegyesd, Mindszentkálla,
Tapolca
Zala megye

Lenti Lovász, Szécsisziget, Kerkateskánd,

Zalaegerszeg Bucsuszentlászló, Pölöske, Nemeshetés,
Nemessándorháza, Nemesszentandrás,
Teskánd, Kisbucsa, Misefa, Nemesrádó,
Csatár, Kispáli, Nagypáli, Hottó, Bagod,
Boncodfölde, Zalaboldogfa,
Csapi Galambok, Zalakaros, Zalamerenye,
Zalaújlak, Nagybakónak
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Csupán ez a pár település!
A többi marhaságodra nem kívánok reagálni, de számos javaslatom (javaslatunk) volt még, viszont értelmetlennek tartom előadni, mert a jelenlegi felállás erre nem fogékony.
Aztán, hogy ki milyen érdekvédő, ki pofázik csak és ki dolgozik, az igen hamar ki fog derülni.
Szerintem kicsit pihenj többet, élvezd a friss hó illatát, és ha  kitisztulnak gondolataid válaszolj.
Az alváshiány nagyon ártalmas.
Vigyázz magadra!
Nagyernyei Attila

*

robi 75

• 1010
« Válasz #1884 Dátum: 2016. Január 09. 10:07 »
Felénk a szomszéd faluban, ahova régen szerettünk naprára menni, na ott évek óta folyamatos a zárlat :(.
De ugye ilyen a mesébe nincs, hiszen ennyi idő alatt már közmunkások is felszámolták volna.
Szerintem csak simán szarháziak hogy ne menjen oda senki.
Üdv:robi

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1885 Dátum: 2016. Január 09. 16:30 »
A Hosszú Katinka történethez és az úszósport belterjes problémáihoz egy elemzés néhány évvel korábbról (2013):

Idézet
Óriási közhely, de attól még tény: a sportolónak készülő gyerekek meg akarnak felelni a szüleik és az edzők elvárásainak, ezért szinte bármit eltűrnek, ha cserébe szeretetet, elismerést kapnak. Kamaszként aztán vagy fellázadnak, vagy elfogadják, hogy ha sikeresek akarnak lenni, be kell simulniuk az élsport közegébe.
Például az úszósportéba, ahol a sikerhez vezető monoton utat hagyományosan a fizikai és lelki erőszak – Széchy Tamás papucsai, Kiss László és Turi György nevelő pofonjai – övezte és övezi. A sportoló gyerekek elleni erőszak egyébként nem magyar, pláne nem úszósajátosság: 2010-ben az UNICEF globális jelentést adott ki a témában, megrázó adatokkal és történetekkel.

http://index.hu/velemeny/2013/06/11/szepesi_nikolett_szegyene/
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #1886 Dátum: 2016. Január 09. 17:58 »
Kedves Attila!

A tőled megszokott eklektikus kampány-hablatyot nem idézem és nem minősítem, az magáért beszél...

Beszéljünk inkább a tényekről. Hogy milyen alapról írsz, arról mindenkinek fogalma lehet, hiszen Tantó Sándor által a Méhész Fórumra feltett és általad "ide emelt" figyelemfelhívó hozzászólás linkjeit vagy "odaát" nyitották meg a Klub olvasói, vagy hozzád hasonlóan sehol, lévén ezen a Klubon azokat a linkeket megnyitni nem lehet... Mondtam, hogy óvatosan "emelgess", mert az ilyen óvatlan "átemelgetés" csak arra nézve bizonyíték, hogy meg se nyitottad az idézett linkeket. Ha meg meg sem nyitottad, miről is beszélsz...?
Azt tudjuk, hogy nem itt, hanem a Méhész Fórumon szoktad kezdeni a napot, ezért csodálkozom, hogy annak idején nem olvastad Tantó Sándor ezt megelőző felhívását, Aurelius 2015.08.13-án 15:19-kor a Méhész Fórum "Milyen Méhészeti Nemzeti Programot szeretnénk" témájában felhívta a figyelmünket, hogy az új NP-ciklus közeleg. Zöldön feketével leírta, hogy várja a javaslatainkat: "Az új programot a közvetlen méhész jelzések, illetve a szakmai szervezet (OMME és tagszervezetei) javaslatainak figyelembevételével szeretnénk összeállítani." Miként látható, Tantó Sándor az OMME figyelemfelhívását követően buzdított bennünket az új program kidolgozásába történő bekapcsolódásra. Nem nevezett meg honlapot, ahová a véleményünket, ötleteinket várják, mindössze kiemelte, hogy azokat az országos  szakmai szervezet és tagszervezetei által kidolgozott javaslatok, valamint a közvetlen méhész-jelzések alapján kívánják végső formába, majd azt követően jogszabályba "önteni", s jóváhagyásra Brüsszelbe küldeni.

Innentől kezdve nem is maradt bennem több kérdés, hiszen nyilvánvaló, hogy te nem foglalkoztál a témával, s feltehetően a tagszervezeteden keresztül sem juttattál el a Hivatalba semmilyen épkézláb javaslatot. Ezt már csak azért is merészelem feltételezni, mivel több alkalommal is kifejtettétek, hogy semmilyen hasznos ötletet nem vagytok hajlandók nyilvánosságra hozni, félvén attól, hogy a "vezetés" azt "lenyúlja" és sajátjaként kezeli. Számomra ez az érvelés már csak azért is elfogadhatatlan, mert egyvégtében azt mantrázzátok, hogy a ti javaslataitokat eleve elutasítja a "vezetés". Gondolom, te is érzed az érvelésedben feszülő ellentmondást, hiszen egyik mondatodban a párbeszéd hiányát kifogásolod, míg a másik mondatoddal a saját érvedet ütöd agyon, amikor kinyilatkoztatod, hogy te nem vagy hajlandó semmilyen együttműködésre a jelenlegi vezetéssel. Érveléstechnikád egyik alapeleme e vezetés folyamatos hiteltelenítése, ellehetetlenítésére minden nemtelen eszközt igyekszel felhasználni. Szerencsére egyre szélesebb körben látják már, hogy kilóg a "megváltó" köntösöd alól a lóláb, s egyre többek számára nyilvánvaló, kinek, kiknek a zsoldjában teszed mindezt. Kérlek, a világosan látó, a helyzet elemzésére képes fórumozókat ne nézd teljesen agyatlannak, s ha érvelni kívánsz, érvelj relevánsan. Több fórumozó is kérte már, hogy tárd eléjük: kikkel és milyen programhoz számítasz a voksukra. Ha kiterítenéd a kártyáidat, akkor a kétkedők, az irreleváns érvelésedtől idegenkedők képesek lennének mérlegre tenni a "Csapatodat" és a programodat. Nem tudom, mitől félsz, ha az a csapat és program hiteles, akkor ki kell bírja a nyilvánosságot is. Ha meg nem azok, akkor az idő múltával sem lesznek azzá. Tartok tőle, hogy a programotok soha nem létezett, az kimerült a húsosfazék közelebb húzásának lehetőségét támogató "monnyonle"  kulcs-szlogen folyamatos mantrázásában. A "Csapatod" pedig szintén kérdőjeles, hiszen egyrészt hiteles személyek hiteltelen program köré nem sorakoznának fel, másrészt erősen megkérdőjelezhető azon személyek hitelessége is, akik hajlandók betagozódni egy olyan csapatba, mely a párbeszédre képtelen, nincs programja, s "felszabadító harcát" arcának elkendőzésével vívja. Hogy eladható legyen a "portéka", ki kell tenni azt a piacon a standra, vagy feltenni az "internetes webáruházba". A piacon a kundschaft kézbe veheti, megszagolgathatja, tapogathatja a portékádat, a webáruházban pedig alaposan szemügyre veheti, s a pontos termékleírás alapján dönthet arról, hogy a "kosarába teszi"-e. Zsákbamacskát csak ti árultok ezen a virtuális piacon, aztán meg vagytok sértődve, ha nemigen akarják elkapkodni a portékátokat. Erről a "látatlanban" árult programotokról mindig a népmese jut az eszembe:
https://www.youtube.com/watch?v=WlRwG--gpUk

Az meg szentigaz, Komám, hogy "zsivány" vagy, de nekem semmi kedvem veled együtt zsiványkodni. Nekem inkább mondd meg, gubics, vagy hamu van-é a zsákodban, mert ha csak gubicsod vagy hamud vagyon, hadd (s nem had, mint nálad!) döntsem én el, szükségem vagyon-é reá.

A "kutyadokit" Bross miért nem támogatta? Lett volna rá lehetősége, gondolom elé is odatártad a méhegészségügyben korszakosnak vélt ötletedet. Elmondásod szerint Bross mindig meghallgatta az ötleteidet, s mérlegelte azokat. Azt is nehéz lenne tagadnod, hogy a "csókosok" közé számítottál, ezért nem értem, miért nem támogatta Bross ezt a kiváló ötletedet. Azt nem mondhatod, hogy én azért kérdem ezeket, mert Cserényitől ezt az ukázt kaptam. Nem kaptam semmiféle ukázt senkitől, s ha értőn és figyelmesen képes lettél volna olvasgatni egykor, olvashattad volna, mi volt az ötletről Tomipapa személyes, minden külső befolyástól mentes véleménye. Azt egyébként ma is elolvashatod a "Ződön", ott 2012.10.10. és 2012.11.03. között beszélgettünk a témáról a Képek topicban...

A méhegészségügyi "kutyadoki" bevezetése után sem lenne szabad leállnod, javasolnám a méhészeti logisztikában történő előrelépés projektjét is beilleszteni a programotokba. Gondolatébresztőnek megosztanám Manuel Pardal brazil méhész által alkalmazott megoldást, s ha ezt az ötletet is el akarná vetni valamelyik "illetékes", mutasd meg neki, ki viszi itt a puskát...

« Válasz #1887 Dátum: 2016. Január 09. 20:06 »
Kedves Petronius!
Az éjszakai álmatlanságodnak okait vélem felfedezni írásodban.
Szinte mindig precízek az általad írt időpontok, idézetek, viszont most több helyen is tévedtél.
Elsőnek itt:
"Mondtam, hogy óvatosan "emelgess", mert az ilyen óvatlan "átemelgetés" csak arra nézve bizonyíték, hogy meg se nyitottad az idézett linkeket. Ha meg meg sem nyitottad, miről is beszélsz...?"
Nézd csak megnyitottam:
http://tudas.nak.hu/hu/dokumentumtar/szolgaltatasok/621-1308-2013-eu-kozos-piacszervezes-rendelet/file
A többit nem teszem, mert csak foglalnák a helyet.
Ezt a sort nem tudom értelmezni, kérlek fejtsd ki bővebben!
"Szerencsére egyre szélesebb körben látják már, hogy kilóg a "megváltó" köntösöd alól a lóláb, s egyre többek számára nyilvánvaló, kinek, kiknek a zsoldjában teszed mindezt."
Senkitől nem kapok zsoldot, esetleg ha mézet adok el, és annak az ellenértékét, de nem felárért mint az OMME egyes vezetői!
Az tisztán látható, hogy paráztok az ÚJ ERŐ-től, amikor ezt kéred tőlem:
"Több fórumozó is kérte már, hogy tárd eléjük: kikkel és milyen programhoz számítasz a voksukra. Ha kiterítenéd a kártyáidat, akkor a kétkedők, az irreleváns érvelésedtől idegenkedők képesek lennének mérlegre tenni a "Csapatodat" és a programodat. Nem tudom, mitől félsz, ha az a csapat és program hiteles, akkor ki kell bírja a
nyilvánosságot is."
Van az országban egy olyan politikai párt aki program nélkül nyert választást.
Ne aggódj, mi nem így fogunk győzni!
Reményeim szerint még ebben a hónapban zászlót bont a csapat, természetesen nevekkel, a programra várnotok kell.
Tudod a rosszindulatom...el ne orozzák ezek! :P
Izgi mi?
Ez a Kutyadokis témád nem jött be, amikor ezt kérdezed:
"A "kutyadokit" Bross miért nem támogatta?"
Sajnos akkor már Bross nem volt elnök amikor ezt előadtam!
Itt bizony csúnya nagyot tévedtél, pedig ő is kutyás volt.
Német juhász kutyákat képzett, igaz nem sokat ahogy én tudom.
Ezt a kudarcot teljes mértékben az általad imádott Cserényi doktornak tulajdonítom.
És tudod miért vétettél?
Amikor Bross lemondott, az utána lévő küldöttgyűlésen (és előtte szaktanácsadóin) szót kértem ebben a témában.
Tudod mit válaszolt a doktor Úr?
" Ebben a helyzetben nem tudunk ilyen marhaságokkal foglalkozni, van ettől fontosabb is!"
Akkor mondtam neki, hogy most már pedig én ezt elmondom, eddig mindenkit türelmesen végighallgattam.
Ez neki a baja velem, hogy engem nem tud lekussoltatni!
Rajtam kívül az OMME-ban senki más nem mert neki ellentmondani!
Ők már rég nincsenek ott.
Tehát ha tetszik ő az OMME diktátora!
Három elnök távozott miatta, és ő folyton azt állítja magáról:
"Én vagyok az OMME!"
Szomorúsággal tölt el, de 84 nap múlva ennek vége!
Vághatjátok a centit!
Nagyernyei Attila

« Válasz #1888 Dátum: 2016. Január 10. 08:52 »
Tisztelt Fekete-Fehér Méhészklub olvasók!
A Zöld Fórumon ismét hasznos információt közölt Tantó Sándor.
Ezt köszönjük, és alább közlöm is.
Újra az a kérdésem, de mit csinál az OMME, és mit csinálnak a szaktanácsadók?
Először idézek egy sort Tantó Sándortól:
"A tagállamok e programokat a méhészeti képviseleti szervezetekkel együttműködésben dolgozzák ki."
Ezért érthetetlen számomra az OMME hallgatása!!!!!!!!!!!!!
Valami itt nem kerek, a határidő pedig vészesen közeledik.
"Kedves Méhésztársak!
Úgy látom nem értettétek meg a kérésemet és az abban rejlő lehetőséget.
Mindenki csak a saját problémáján keresztül próbál meg ötletelni, s teszi azt úgy, hogy még a mellékelt és a feladat elvégzésére "iránymutatást" adó Európa Parlamenti és Tanácsi rendeletet sem olvasta el.
A Nemzeti Program összeállítása egy "kötött fogású küzdelem", ahol az összeállítás szabálya és az iránya adott. Ettől eltérni nem lehet, így ha kérhetném; - ebből a nézőpontból közelítsétek meg a kérésemet.
A m é h é s z e t i á g a z a t r a v o n a t k o z ó t á m og a t á s
55. cikk
Nemzeti programok és finanszírozás
(1) A méhészeti termékek termelésére és forgalmazására vonatkozó általános feltételek javítása céljából a tagállamok
hároméves idő szakra szóló nemzeti programokat dolgozhatnak ki a méhészeti ágazatra vonatkozóan (a továbbiakban: méhészeti programok). A tagállamok e programokat a méhészeti képviseleti szervezetekkel együttműködésben dolgozzák ki.
(2) A méhészeti programokhoz nyújtott uniós hozzájárulás a tagállamok által az említett programok vonatkozásában viselt
kiadások 50 %-ával egyenértékű , az 57. cikk első bekezdésének c) pontjával összhangban jóváhagyottak szerint.
(3) A (2) bekezdésben meghatározott uniós hozzájárulásra való jogosultság érdekében a tagállamoknak tanulmányt kell készíteniük a területükön működő méhészeti ágazat termelési és forgalmazási szerkezetéről.
(4) A méhészeti programokban az alábbi intézkedések szerepelhetnek:
a) technikai segítségnyújtás a méhészek és a méhészek szervezetei részére;
b) a méhcsaládokat megtámadó kártevők és betegségek – különösen a varroatózis – elleni védekezés;
c) a vándorméhészet ésszerűsítése;
d) a méhészeti termékek elemzését végző laboratóriumok támogatását célzó intézkedések annak elősegítése érdekében,
hogy a méhészek forgalmazzák termékeiket és növeljék azok értékét;
e) az Unióban található kaptárak állománypótlásának támogatására irányuló intézkedések;
f) együttműködés szakosodott szervekkel a méhészettel és a méhészeti termékekkel kapcsolatos alkalmazott kutatási programok végrehajtása terén;
g) piacmonitoring;
h) a termékek minőségének javítása a termékekben rejlő lehető­ségek jobb piaci kihasználása érdekében.
Tehát a mozgástér ez a 8 intézkedés, és csak ezeken belül lehet változtatni.
Üdvözlettel: Aurelius"  (Tehát Tantó Sándor)
Ebbe a pontba maximálisan illeszkedik a Kutyadoki!
"b)a méhcsaládokat megtámadó kártevők és betegségek....."
Ismét újra beadom.
Nagyernyei Attila

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1889 Dátum: 2016. Január 10. 11:11 »
Ha az OMME vezetése valódi érdekképviseletet akarna csinálni, akkor a Magyar Méhészeti Nemzeti Program újabb három éves periódusával kapcsolatosan 2015 tavaszi és őszi küldöttgyűlésre vitajavaslatot nyújtott volna be.

Nem tette!
Miért?

Két válasz lehetséges, de egyik se szívderítő:
1.
Nem tudja hogyan kellene működnie a demokráciának.
2.
Nem akarja működtetni a demokráciát.