Szakma-politika

• 4542 válasz
  • 1959375 megtekintés
*

Geddekas

• 5859
Re:Szakma-politika
« Válasz #3405 Dátum: 2017. Augusztus 03. 09:58 »
Vivaldi!

Azt írod, hogy az alapszabályt elkészíteni egyszerű dolog. Követni kell a törvényt. Ez igaz lenne, ha a törvény szigorú lenne. De a törvény csak néhány helyen szigorú, tehát kógens, nagyobb részben inkább csak keretet ad, kijelöli a határokat, hogy mindenféle egyesület beleférhessen, pl az 500 fős és a 13000 fős is. Ráadásul minden Egyesületnek van története, sajátossága, ami eltérő szabályozást igényel. Az OMME pl egyesületek és személyek szövetsége, ráadásul nagy létszámú, ráadásul állami feladatot is ellát. Ezek miatt nem lehet olyan egyszerű a feladata mint a ti helyi egyesületeteknek, ehhez igazodva az alapszabálya sem.

Az OMME jelenlegi alapszabálya nem jól szabályozza a tagi jogviszonyt, a döntéshozatalt, és több helyen ellentétes a jelenlegi törvénnyel. Ezeket helyre kell tenni.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

izso60

• 573
« Válasz #3406 Dátum: 2017. Augusztus 03. 20:55 »
Üdv.Uraim!
Geddekas!
Mellébeszélés nélkül ha lehet!
Idézet:
Az OMME jelenlegi alapszabálya nem jól szabályozza a tagi jogviszonyt,
Persze a tiédet egy kicsit másképp!
Idézet:
több helyen ellentétes a jelenlegi törvénnyel.
Alig pár hónapja nyomtak rá pecsétet,mi a gondod vele mint,Geddekas VS tizen pár ezer igazi OMME tag.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #3407 Dátum: 2017. Augusztus 04. 00:28 »
Az összeférhetetlenség pl. a törvénnyel ellentétes módon van szabályozva az alapszabályban. De erről majd akkor lenne érdemes beszélgetnünk, ha te is elolvasnád alaposan.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3408 Dátum: 2017. Augusztus 04. 09:35 »
Lehet, hogy én rosszul látom, de az alapszabály feladata, elsősorban az lenne, hogy biztosítsa az omme hosszú távú létezését. Ehhez az út sok mindenen keresztül vezet, és sok minden kell hozzá.
 Az egyesületi törvény biztosítja ezt, senkinek nem ad nagyobb hatalmat az egyesületen belül, és mindig a többség szava a döntő. Egyúttal, kizárja a külső beavatkozást, a törvényesség betartása esetén.

A mostani alapszabály amit talán elolvasni sem érdemes, kizárólag arra szolgál, hogy addig összefércelje valahogy az Omme-t ameddig a támogatás létezik. A megalkotók is csak ennek rendeltek alá mindent.Az alapszabály is olyan lett. Tessék lássék, hoztam is valamit meg nem is. Utánnunk a vízözön alapon. Azért azt is figyelembe kell venni, hogy az igazi hozzá értő emberek, úgy is mondhatnám a méhész értelmiség, aki legalább egy mezőgazdasági diplomával rendelkezik, ráadásul ezekből is több kéne, az omme-t nagy ívben kerülik ki. A jogászukról meg ékes szegénységi bizonyítványt az ad, hogy képesek ilyen alapszabályt elfogadni. Mert ugy e nekem is csak érettségi van, és lehet ezért vagyok olyan szűklátókörű, hogy nincs nagy képzelőtehetségem a dologgal kapcsolatban, és kizárólag csak a törvény betűje szerint képzelem el az alapszabályt. No, most ennyit lehet érettségivel, és nem alternatív alapszabályokat alkozni egy tál lencse mellett, az elnök kivánalmaihoz alkalmazkodva.
Jól utána gondolva, még azt sem állítom, hogy nincs igazuk. Mert ugye, még támogatás van, úgy is mindegy milyen az alapszabály, mert a tagság érdeke kizárólag csak a támogatások felvételéig terjed, beletörődvén, hogy az érdekeiket úgyse védi. A támogatások megszűnése, sőt az esetleges kurtítása után is teljesen új helyzet áll elő, ami még azt is feltételezi, hogy semmilyen alapszabályra sem lesz szükség.
« Utoljára szerkesztve: 2017. Augusztus 04. 09:46 írta Vivaldi »

« Válasz #3409 Dátum: 2017. Augusztus 04. 15:09 »
Vivaldi!

Azt nem vitatom, hogy nagyon meleg van, de talán ez még nem ad okot arra, hogy az eddig összefűzött logikai láncod is beleejtsd a pocsolyába. Ha jól értettem az eddigi álláspontod, akkor a Mészáros László elnöksége idején ígéretes kezdeményezések láttak napvilágot, a leváltása után pedig ez az „Istentől elrugaszkodott Bross gyerek” csakis az ördöggel, meg az éppen jól be nem határolt „Kontroll csoport” gyűjtőnevű társasággal cimborál csak.

Ennek ez elképzelésnek kapcsán lehetőségként ajánlhatnám, hogy látogasd a küldött-valamint elnökségi üléseket és annak fényében, hogy kik szavaznak együtt a „Bross gyerekkel” a küldöttek és az elnökségi tagok közül is, talán frissítened kellene a szoftvert. De mivel én is tudom, hogy hasznosabban is el lehet tölteni ezt az időt, csak éppen alternatívaként említettem meg ezt a lehetőséget…

Ami viszont a „mostani alapszabályt” illeti, a makacs tények között nagyon nehéz lesz lavírozni. A „mostani alapszabályt” a Mészáros Laci megbízása alapján a Soós ügyvédi iroda készítette a Mészáros Laci vezette elnökség kívánalmai alapján. Ugyan egy kicsit bohóckodott a környéken a látszat kedvéért egy „alapszabály előkészítő bizottság” nevezetű társaság is, de ezt a nyergesmesterekből, szabadnapos pékekből és egyéb komolytalan figurákból álló vicctestületet a Soós ügyvéd fél órával a küldöttgyűlés előtt, rövid elnéző mosolygás után átküldte aprófaként a konyhára.

A Soós ügyvédi iroda által készített alapszabály tervezetet ezt követően a Mészáros Laci elfogadtatta a küldöttekkel, majd az alapszabályt bejegyzési kérelemmel benyújtotta a bíróságra. Mivel a Csuja László a bíróságon megtámadta a „mostani alapszabályt”, ezért hosszú ideig -mint peres eljárás tárgyát- a bíróság nem tudta bejegyezni. Az elnök leváltása után –kezdeményezésem és közvetítésem eredményeként- a Csuja László visszavonta a keresetét, így lehetősége nyílott az illetékes nyilvántartást vezető bíróságnak az alapszabály érdemi vizsgálatára és bejegyzésére.

Valójában a Bross által bejegyzésre benyújtott „mostani alapszabály” a Mészáros Laci által készíttetett és elfogadtatott alapszabály, kiegészítve néhány apró toldással, a bíróság „adminisztratív” jellegű módosítási igényével, amelyek a lényeget tekintve nem változtattak a Mészáros által készíttetett alapszabályon. Azért írtam ilyen hosszan, hogy Te is tudd, még a békacombok környékén is, hogy pontosan mi is a „mostani alapszabály”.
« Utoljára szerkesztve: 2017. Augusztus 04. 22:24 írta Litterae »

« Válasz #3410 Dátum: 2017. Augusztus 04. 15:31 »

Ja és még valami. Ha megérem, Jászberényben ott leszek, és ha valaki úgy érzi elszámolni valója van velem, állok elébe. /Nagydarab bajuszos embert keressetek./

Kívánom, hogy megélje. Gondolom mobil ökölvívó ring felállítására nem lesz szükség, mert azt időben jelezni kellett volna Jászberényi rendezők felé.  :) Kovács Kati fellépését mindenképp meghallgatnám.  :D

Nyugger hobbi méhész

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #3411 Dátum: 2017. Augusztus 04. 16:55 »
Idézet
Lehet, hogy én rosszul látom, de az alapszabály feladata, elsősorban az lenne, hogy biztosítsa az omme hosszú távú létezését.
NEM.
Egy alapszabálynak nem ez a feladata. Rövid távú létezés esetén is szüksége van MINDEN egyesületnek bíróságon bejegyzett alapszabályra.

Idézet
Az egyesületi törvény biztosítja ezt, senkinek nem ad nagyobb hatalmat az egyesületen belül, és mindig a többség szava a döntő.
NEM, ez sem igaz. A legkisebb egyesületre is igaz, hogy az egyesület választott tisztségviselői a tagok által meghatározott korlátozott módon ugyan és a tagok nevében, de hatalmat gyakorol. Természetesen az egyesületen belül a legfőbb hatalom a tagság kezében van.

Idézet
A mostani alapszabály amit talán elolvasni sem érdemes, kizárólag arra szolgál, hogy addig összefércelje valahogy az Omme-t ameddig a támogatás létezik.
Ebben sajnos majdnem igazad van.

Idézet
A megalkotók is csak ennek rendeltek alá mindent.Az alapszabály is olyan lett. Tessék lássék, hoztam is valamit meg nem is. Utánunk a vízözön alapon.
Ebben is igazad van.

Idézet
Azért azt is figyelembe kell venni, hogy az igazi hozzá értő emberek, úgy is mondhatnám a méhész értelmiség, aki legalább egy mezőgazdasági diplomával rendelkezik, ráadásul ezekből is több kéne, az omme-t nagy ívben kerülik ki.
Ez nem igaz. Az viszont igaz, hogy az emberi méltóságot sértő méhészet közélet miatt visszahúzódnak, ahogy ezt dr. Fendrik Péter is tette.

Idézet
A jogászukról meg ékes szegénységi bizonyítványt az ad, hogy képesek ilyen alapszabályt elfogadni.
EBBEN NAGY IGAZSÁG VAGYON. (Vastyúk is talál szeget.)

Idézet
No, most ennyit lehet érettségivel, és nem alternatív alapszabályokat alkotni egy tál lencse mellett, az elnök kívánalmaihoz alkalmazkodva.
A Soós ügyvédi iroda nem két fillérért dolgozott dr. Mészárosnak.

Idézet
Mert ugye, még támogatás van, úgy is mindegy milyen az alapszabály,
Hát ezt SAJNOS a választott tisztségviselőink többsége is így gondolja szerintem.

Idézet
a tagság érdeke kizárólag csak a támogatások felvételéig terjed, beletörődvén, hogy az érdekeiket úgyse védi.
Ez a mondatod is a valóságot tükrözi.

Idézet
A támogatások megszűnése, sőt az esetleges kurtítása után is teljesen új helyzet áll elő, ami még azt is feltételezi, hogy semmilyen alapszabályra sem lesz szükség.
Hát ebben nagyon NINCS IGAZAD.
A taglétszám lecsökkenne, de érdemi érdekvédelmi munka indulhatna el.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3412 Dátum: 2017. Augusztus 04. 19:35 »
 Literate meg Csuja.
 Van egy kurva nagy bajotok. nem bírtok túl lenni Mészároson. Meddig akarjátok még azzal bizonygatni a mostaniak nagyszerűségét, hogy Mészárosra utaltok vissza. Mondok nektek valamit, ez az idő már elmúlt. Az a gond ezzel, hogy minden ezzel merül ki. Semmit nem csináltok jobban, de erre mindig van jó indokotok a Mészáros.
 Elmondom ezért nektek. Lehet, hogy a Mészáros veletek szemben nem viselkedett úgy ahogy ti elvártátok, ezért kurvára besértődtetek. De Mészáros volt olyan , vagy okos vagy buta, hogy a tagságnak úgy tűnjön ő csinál valamit. Most viszont a tagságnak  itt amocsárban úgy tűnik, hogy nem csináltok semmit. A tagságot egyáltalán nem érdekli, hogy nektek ott fönt mi a kínotok. Ezért hiába hivatkoztok ti arra, hogy mi történt, vagy történik ott köztetetk, íb, ab , meg kb üléseken, a tagsághoz aki fizet, semmi nem jön le, ezért úgy tűnik és az ő szempontjuk szerint csak egy sóhivatal vagytok, mert semmit nem bírtok elintézni.

Mészáros, azért volt okos, mert ezt el is hitte neki a tagság, és azért volt buta, mert azt hitte ez elég az újra választásához.

Csuja veled nem vitatkozom, mert az omme kártevők rangsorában téged az első helyre teszlek. Rettenetesen furcsán a valóságtól elszakadva, olyan Csujásan gondolkozol. Én csak azt kívánom az isten mentsen meg tőle mindenkit mindenhol, hogy te valami vezető féle legyél.

Ti, mindent a saját szempontjaitok szerint néztek. Mert ti ott fönt egy saját magatok által bezárt körben mozogtok. Ez retenetesen hasonlít a szabdkőműves mozgalomhoz, csak annyi a különbség, hogy nem titkos, kik vannak ott. Szerintem gondolkozzatok el ezen, jobb lenne , ha a tagság nem is tudná kik vannak ott fenn. Ti a tagságot nem is ismeritek, azt hiszitek csak azért van, hogy a tagdíjat befizesse. Én meg a tagság, az egyszerű tag szempontjából nézek mindent. Ez a különbség köztünk.

Én már választás előtt megmondtam, vissza lehet olvasni. Aki egyszer volt omme elnök az többet ne lehessen. Harmadik jelölt kell. Mert ha ugyan az lesz, az veszekedés, háború és tehetelenkedés.
Mert ti ugyan a választás előtti nagy buzgóságotokban azzal számoltatok, hogy majd mindenkit ki bírtok túrni a régiek közül, hol ott a leghülyébb valamennyire tájékozott tag is megmondta volna nektek, hogy ez nem fog sikerülni.
 Most az a bajotok, hogy van néhány ellenzéki, sőt azzal se gondoltatok, hogy a volt elnök is ott lesz.
 Hát vegyétek tudomásul Literate barátom, hogy őket ugyan olyan jogon választották oda mint titeket. Ugyan olyan joguk van ott lenni.
  Erre csak egy megoldás van. Vagy együtt működtök velük, vagy mondjatok le.

« Válasz #3413 Dátum: 2017. Augusztus 04. 20:37 »
Írtam korábban egy választ, de töröltem. Erre a mellébeszélésre felesleges reagálni.
« Utoljára szerkesztve: 2017. Augusztus 04. 22:31 írta Litterae »

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3414 Dátum: 2017. Augusztus 04. 23:57 »
El tudom képzelni mit írtál.
 Sajnos nem ugyan abban a malomban őrölünk. És ez nem csak rám és rád jellemző, hanem ugyan így van a tagság és a vezetőség.
 A tagság és azomme-s elit nem egy hajóban evez. Sőt, nekem úgy tűnik nem is egy irányban.
 Ti kurvára sokat dolgoztok ti magatok szerint, csak , hogy itt lenn akikért az egésznek történnie kellene, semmit nem vesz belőle észre. Tehát az eredmény 0.
 Majd lesz egy helyzet elemzés a Bross részéről holnap, vagy 100-an meghallgatják, és ennyiben marad az egész.
És így szépen folyik tovább minden. Csak egy dologra vigyázzatok. Ne mondjátok a tagságnak, olyan helyen ahol többen vannak, hogy majd bele döglötök a munkába, mert esetleg kiröhögnek benneteket.

*

zümi

• 1382
« Válasz #3415 Dátum: 2017. Augusztus 05. 09:24 »
-Arra lennék kíváncsi, ha Vivaldi lenne az OMME elnöke, ő mennyi érdemi munkát tudna felmutatni 1.5-év után (hasonló légkörben)?
-Arra is kíváncsi lennék, hogy ez esetben a támogatást kitudná használni új utánfutóra?
-Destruktor(ő is károsult) ügyben mit tudna intézni a méhészek érdekében?
-A kft maradna? Megszüntetné?
-Ha ő lenne az elnök, kivel dolgozna szívesen a vezetőségből Fekete Józsin kívül?

" De Mészáros volt olyan , vagy okos vagy buta, hogy a tagságnak úgy tűnjön ő csinál valamit".

Ha Bross sztárolná magát jobb lenne?
Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #3416 Dátum: 2017. Augusztus 05. 20:09 »
Vivaldi!

Gondolkodtam, hogy kivesézzem újból az írásodat vagy sem. Aztán úgy döntöttem, hogy egy példamesével válaszolok:

Az egyszeri embernek megdöglött a tyúkja.
Beszél a szomszéddal és mondá néki, hogy mi történt. A szomszéd feleli neki, hogy "Persze. Megdöglött, mert nem etetted."
Az egyszeri ember nem figyel oda arra, hogy mit mondott a szomszéd, hanem azt válaszolja neki, hogy " De hát a disznó is megdöglött."
Mire a szomszéd, "Hogyne döglött volna meg, hiszen azt se etetted."
Így válaszol erre az egyszeri ember, "De, hát má' a lú is dögrováson van."
Mire a szomszéd, "Hányszor mondtam már neked, hogy abrakot is adjál neki?"

Szóval, Vivaldi, te vagy a mesebeli egyszeri ember. Sipogsz, sápogsz, hogy nem megy az OMME semmire,  nem teszel semmit se azért, hogy jobban menjen a szekér. Aztán meg csodálkozol és számon kérsz. Ha nem teszel semmit, ne várj el semmit. Közösségi lét ilyen, a közös dolgaink olyanok, hogy abban részt kell venni tevékenyen. Aki kimarad, lemarad.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3417 Dátum: 2017. Augusztus 05. 21:48 »
-Arra lennék kíváncsi, ha Vivaldi lenne az OMME elnöke, ő mennyi érdemi munkát tudna felmutatni 1.5-év után (hasonló légkörben)?
-Arra is kíváncsi lennék, hogy ez esetben a támogatást kitudná használni új utánfutóra?
-Destruktor(ő is károsult) ügyben mit tudna intézni a méhészek érdekében?
-A kft maradna? Megszüntetné?
-Ha ő lenne az elnök, kivel dolgozna szívesen a vezetőségből Fekete Józsin kívül?

" De Mészáros volt olyan , vagy okos vagy buta, hogy a tagságnak úgy tűnjön ő csinál valamit".

Ha Bross sztárolná magát jobb lenne?

1./Vettem utánfutót támogatás nélkül. Bár, azt hiszem az egész utánfutósdi veszett fejsze nyele lesz, ha bejön az amit mondanak a súly mérésre vonatkozóan. Ha feltételezzük ami jósolnak, gyakorlatilag a szállítás már nem lesz gazdaságos után futóval.
Tehát a válaszom erre. Nem vártam senkire ez ügyben. Mert, egyszerűen nem bíztam abban, hogy az omme-n keresztül sikerül, és könyörgés meg távol áll személyiségemtől. Így nem folyamodom állandó életjáradékra sem az omme-tól, mint egyesek.
2./ a Destruktor ügy igen is az omme sara marad. A károsultak száma, már indokolt volna keményebb fellépést. van ügyvédje akit hiába fizet. A tagság érdekeit nem védi. De, mivel a tagság nem vár el semmi féle érdekvédelmet, így csak és kizárólag egymás között háborog az ügy miatt. Például ma Jászberényben is, és nem kettő és nem három.
3./ A KFT igen is előre lépés, tehát nem szüntetném meg. Kis barátaim, az omme szerintem azért van, hogy a méhészek érdekében tevékenykedjen. Tehát, ha a tevékenység null szaldós, vagy kis veszteség van rajta, ám a méhészek érdekében tevékenykedik, akkor meg kell tartani. A tagság a tagdíján keresztül adja rá a pént tehát csak annyi történik, hogy saját magát finanszírozza. A KFT, bár lehet racionalizálni szükséges, ám még akkor is fenn kell tartani amennyiben a tagság számára hasznos, ha a pogácsát és repi konyakot megvonjuk tőletek. Arról már nem is beszélek, hogy a fizetés is lehetne kevesebb ott odafönn, ha a tisztelt urak tehetetlenek.
3./ Szívesen dolgoznék a független egyesületek elnökeivel, illetve a szaktanácsadókkal, illetve bevonnám a végzett méhész értelmiséget. Ugyan is a munka 99%-át végzik a független egyesületek. Mindent ami eredményként elkönyvelhető az egyesületek végeznek. Megállapítható az is, hogy az omme mostani vezetősége az egyesületek munkáját csak hátráltatja, akik sokkal eredményesebben, és hasznosabban tudnának tevékenykedni abban az esetben , ha amost az omme n-nak utalt pénzt megtarthatnák.
5./ Miről beszélsz arany barátom? Bross mást se csinál, csak sztárolja magát. Hol itt nyilatkozik hol meg ott. Ezen kívül mást nem is látni belőle itt lenn.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3418 Dátum: 2017. Augusztus 05. 21:59 »
Vivaldi!

Gondolkodtam, hogy kivesézzem újból az írásodat vagy sem. Aztán úgy döntöttem, hogy egy példamesével válaszolok:

Az egyszeri embernek megdöglött a tyúkja.
Beszél a szomszéddal és mondá néki, hogy mi történt. A szomszéd feleli neki, hogy "Persze. Megdöglött, mert nem etetted."
Az egyszeri ember nem figyel oda arra, hogy mit mondott a szomszéd, hanem azt válaszolja neki, hogy " De hát a disznó is megdöglött."
Mire a szomszéd, "Hogyne döglött volna meg, hiszen azt se etetted."
Így válaszol erre az egyszeri ember, "De, hát má' a lú is dögrováson van."
Mire a szomszéd, "Hányszor mondtam már neked, hogy abrakot is adjál neki?"

Szóval, Vivaldi, te vagy a mesebeli egyszeri ember. Sipogsz, sápogsz, hogy nem megy az OMME semmire,  nem teszel semmit se azért, hogy jobban menjen a szekér. Aztán meg csodálkozol és számon kérsz. Ha nem teszel semmit, ne várj el semmit. Közösségi lét ilyen, a közös dolgaink olyanok, hogy abban részt kell venni tevékenyen. Aki kimarad, lemarad.

Csuja, már megint felidegesítesz.
 És mi van ha felmegyek? Semmi. Bolon ember az aki, olyanba fog amiről előre látni semmi eredménye. / Ez rád jellemző./ Mivel a rendszert megváltoztathatlannak itélem, és semmi nem fog változni akárki akár mit is mond. Azért, hogy szépen besoroljak semleges "pofám befogom" küldöttek közé? Akik akár ott lennének akár nem, és hitelemet veszteném, ezért nem megyek oda.
 Ez a te módszered, akárhogy is utálnak te mész. Mit gondolsz, miért kerülik el az Omme-t sokan, olyanok akiknek inkább ott lenne a helye mint neked, meg még egy pár hasonlónak? Pont ezért.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #3419 Dátum: 2017. Augusztus 06. 08:37 »
Vivaldi!

Tetszik az elnöki beszéded. Azt híszem, mostmár tudom ki készít fel téged a hozzászólásaidra. Köszönjük Zümi a kérdést amivel kiugrasztottad a nyulat a bokorból. Köszönöm Vivaldi. Kapodt te a kiképzést közvetlenül. Dehogy vagy te a béka feneke alatt. Ott vagy te a tűz közelébe most is.