Szakma-politika

• 4542 válasz
  • 1959147 megtekintés
*

Vivaldi

• 2049
Re:Szakma-politika
« Válasz #3045 Dátum: 2017. Január 21. 09:39 »
Köszönöm szépen, hogy megengeded, de talán maradok még, ha szabad....

« Válasz #3046 Dátum: 2017. Január 21. 09:57 »
Nem tőlem függ, hogy elkezdesz-e lapátolni a közért vagy sem!

Csak dolgozz valamit ne csak beszélj!  ;D
Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3047 Dátum: 2017. Január 21. 17:43 »
Te Ranger. Nem vagyok én olyan színvonalon. Én itt a mélyben, Trianon miatt már majdnem egy másik országban, hozzátok képeset ez már Mordor. Én csak brekegek, csak brekegek a béka segge alól. Hát ki hallja ezt meg ? Senki.
 Ti meg ott fenn Gödöllőn, vagy az omme központban, tőlem fényévnyi távolságra, olyan magasan mint a Himalája, jókat röhögtök rajtam.
« Utoljára szerkesztve: 2017. Január 21. 17:48 írta Vivaldi »

« Válasz #3048 Dátum: 2017. Január 21. 17:58 »
Ha jól tudom a 2 számú vezető mintha földid lenne?
Ő is röhög rajtad?  :o
Én 2013-ban voltam legutóbb az OMME központba, azóta kerülöm és fogom is!  ;)

Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

« Válasz #3049 Dátum: 2017. Január 21. 18:46 »
Vivaldi!
Mindig hangoztattad, hogy Csuja barátja vagy.
Látom segíteni akarsz neki amikor ezt írod:
"Más részt ebben a felépítésben, én nem tartozom Bross alá. Én a palóc méhész egyesület tagja vagyok, ami önálló, és kizárólag annak tagjai rúghatnának ki."
Én egyelőre nem tiltalak ki, de ettől függetlenül nyithatsz egy másik honlapot.
Nem tudom hányan lennének kíváncsiak a brekegésedre.
Nagyernyei Attila

« Válasz #3050 Dátum: 2017. Január 21. 19:36 »
Érdekesnek tartom, hogy Bezzeg László elnökségi tag simán engedi "odaát azt" amit nálunk kifogásol, tehát egyetért vele.
Ezt írja Pöte, és már nem először.
Ha Csuját ki akarják zárni, akkor kezdeményezhetjük Pöte kizárását is az OMME-ból, ugyanis ezt írta:
"Azért szerintem a jelenlegi tagok (és nem tagok) OMME megítéléséhez erősen hozzájárul celeb elnökünk és bandájának tevékenysége, amikoros mindenütt azt hangoutatták, hogy a (volt) vezetés semmit nem csinál csak a lét marja fel."
Tehát ismét banditák vagyunk?
Soha nem lesz rend ezzel a szemlélettel.
Szégyen a magyar méhészekre, hogy ilyen embereket szóhoz engedik jutni.
Miért nem él Pöte méhésztárs a demokratikus jogával?
Ja, hogy azt nem tudja micsoda?
Ez a csoda működtet több országot, és civil szervezetünket is.
Úgy látszik celebek között nevelkedett.
Nagyernyei Attila

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #3051 Dátum: 2017. Január 21. 19:37 »
Pöte tudomásom szerint rendőr. Kell egy rendőrnek demokrácia?
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3052 Dátum: 2017. Január 21. 21:53 »
Vivaldi!
Mindig hangoztattad, hogy Csuja barátja vagy.
Látom segíteni akarsz neki amikor ezt írod:
"Más részt ebben a felépítésben, én nem tartozom Bross alá. Én a palóc méhész egyesület tagja vagyok, ami önálló, és kizárólag annak tagjai rúghatnának ki."
Én egyelőre nem tiltalak ki, de ettől függetlenül nyithatsz egy másik honlapot.
Nem tudom hányan lennének kíváncsiak a brekegésedre.
Nagyernyei Attila

Nézd Attila.
 Vannak dolgok amit nem mi határozunk meg. Ilyenek például az egyesületi törvények is.
Egy egyesületből elég nehéz kizárni tagokat.
 Tudom, hogy Csuja amúgy emberileg elviselhetetlen. Ennek ellenére csak azt lehet csinálni vele, amit a törvény megenged. És bár én szerethetek vagy nem szerethetek akárkit, akkor sem tudok semmit csinálni, ha az nem törvényesen jár el, nem pártolhatom a törvény ellen.
 Nagyon jó lenne már, ha valaki azt mondaná, hogy figyelj barátom nem jól értelmezed az egyesületi törvényt. Ebben az esetben el lehetne vitatkozni vele. De olyanokkal nem lehet vitatkozni akik nem is ismerik. Amit ismernek ez az elég csavaros omme szervezeti felépítés.
 Én Csuját nem akarom védeni, védje meg magát. De egyszer majd jön valaki, aki mondjuk elnök akar lenni, és nem csak beszél mint én. És akkor az be megy a bíróságra és kideríti, hogy az omme igazából nem is létezhet.
 Mindaddig persze még ilyen nincs, vagy van uniós támogatás, az omme és elnöke azt csinál amit akar, mert nem érdekel senkit, ha a méhészeket, vagy is a tagokat nem érdekli.
A fecebookon most néztem pontosan, 6100 tag van csak a méhészklub csoportban. Ez már majd nem az omme tagság fele. Itt vannak Omme tagok is, de a nagy részük és az alapítók olyanok akik nem akarnak se a ződön sem pedig itt fórumozni, ráadásul itt jelen van az Omme-n kívüli méhészek nagy része is.
Eddig ott az omme dolgait nem forszíroztam, ugyan is a bibliáról sem etikus tárgyalni olyanokkal akik nem olvasták a bibliát, így az omméról sem tartom annak, olyanokkal akik nem tagok.
 Nem kell csak egyet szólni, máris kommentek hada jön, ezért jobb ha nem bíztatgatsz senkit arra nézve, hogy lázadást szítson. Örüljetek, ha csendben van a  nép mert egyszer az lesz a vége az egésznek, ha fellázad az egyszerű méhész.

« Válasz #3053 Dátum: 2017. Január 21. 22:28 »
Közben Pöte kifogásolható írását Tükör törölte.
Azért érezték, hogy ez nincs rendben.
A továbbiakban nem szeretnék belekontárkodni a Zöld Méhészfórum írásaiba.
Köszönöm, hogy moderálták a moderátort, így belátták, hogy hibáztak, és megyünk tovább.
Volt olyan írásom nekem is, amit saját magam moderáltam mert "erősnek" éreztem.
Közben értesülhettünk egy nagyszerű hírről, amit ismét onnan emeltem át.
Bezzeg László közölte az ottaniakkal, de úgy gondolom itt is helyt adunk a sikernek:
"A küldöttgyűlés elsöprő akaratának megfelelően, tegnaptól jogerősen bejegyzett, közhasznú alapszabálya van az OMME-nek."
Végre!
Nagyernyei Attila

« Válasz #3054 Dátum: 2017. Január 21. 23:14 »
A közhasznú működés szerintem elengedhetetlen feltétel egy ilyen egyesület működése során, mondhatnám azt is, hogy a lételeme kell, hogy legyen. Szerencsére lassan eljutottunk oda, hogy ebben már nincs vita. Viszont a „jogerősen bejegyzett közhasznú alapszabály” megjelölés számomra egyelőre nehezen látható át. Ugyanis, ha a legutóbb módosított alapszabály került bejegyzésre a kérelem alapján, akkor a bejegyzése szabálytalan, mert közismert tény, hogy az azt elfogadó küldöttgyűlés határozatai ellen keresetet nyújtott be a Csuja László. Amíg az a kereset jogerősen elbírálásra nem kerül, addig bejegyezni a kérdéses alapszabályt nem lehet.

Ha ennek ellenére bejegyzésre került, akkor az nem kérdés, hogy szabálytalanul és nyilván lesznek még ebből bőven bonyodalmak. Ha viszont egy korábbi kérelem alapján, egy korábbi alapszabály változat került bejegyzésre, akkor szintén van egy logikai bukfenc, mert azóta az egyesület szándéka megváltozott és a kérelmében a legutóbb módosított alapszabály bejegyzését kérte. Jó lenne látni a bíróság határozatát hivatalos formában az OMME honlapján, s majd annak fényében lehet valamilyen képet látni, remélhetőleg tiszta képet. Sajnos számomra egyelőre rejtély, hogy a bejegyzés miként maradhatott szabályos mederben.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3055 Dátum: 2017. Január 22. 10:48 »
Hát neked könnyű, ha csak ennyi rejtély van.
 Nekem rejtély, hogy nem azonos jogállású omme tagszervezeteknek, hogyan lehet ugyan olyan joga, mint a saját könyveléssel, önállóan létező egyesületeknek. Hogyan küldhetnek ugyan olyan jogon küldötteket.
 Aztán. lehet e elnöke az önálló egyesületek szövetségének, valamelyik egyesület tagja.
 Aztán bele szólhat e egy másik egyesületből, egy független egyesület dolgaiba bárki is. Kizárhat e onnan bárkit.
Illetve, hogy a független szövetségek elnöke vagy vezetősége , kizárhat e bárkit a tagegyesületekben.

Viszont, nem csodálkoznék azon sem, ha a Magyarországi bíróságok teljesen elszakadva a hatályos törvényektől, döntenének ezekben az ügyekben. Mint tudjuk a bíróságok még valahol 1984-ben léteznek. Ezért születnek hajmeresztő, minden igazságnak és hatályos törvénnyel ellenkező itéletek, legalább is első fokon.
 Viszont ha legalább bírósági állásfoglalás lenne az omme felépítésével kapcsolatban akkor ahhoz legalább igazodni lehetne akár mi is az.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #3056 Dátum: 2017. Január 22. 11:10 »
Vivaldi! Te egyszerre két szervezet tagja is vagy, pedig alá se írtál az OMME-ba belépési nyilatkozatot. Ha a Ptk szabályait komolyan vesszük, akkor aki önálló alapítású Méhészegyesületnek tagja, az jelenleg nem is tagja az OMME-nak, holott jóhiszeműen fizet tagdíjat is. Te is ilyen jóhiszemű nem tag, de tagnak feltételezett ember vagy. Sőt az OMME igazolást is ad ki a tagi jogviszonyodról. Sőt jogot formálnak arra is, hogy ha úri kedvük úgy tartja, akkor ki is rúgjanak onnan, ahol a tagi jogviszonyod tulajdonképpen nem is rendezett. Akaratod ellenére rendezetlen.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #3057 Dátum: 2017. Január 22. 11:37 »
Mire jó a mostani alapszabály ?

A mostani alapszabály méltó a búcsúztatásra !
Tény, hogy összemos egyszerre,és nem ad megoldást .
A tagsági viszony esetében csak a homály és, katyvaszos magyarázkódás lehetséges,jogilag nonszensz!
Ugyanez vonatkozik az etikai - fegyelmi-részre is   !
Aggályos a nem önálló szerveztek nem rendezett státusza, helyzete;sok a törvénysértő momentum!
Az önálló szervezetek érdekeit is sérti a fejük fölött való" kötelező" döntés,mert ugye ilyen ilyen nem lehet!
stb.   
Ilyen felállásban az OMME a  célokat nem tudja teljesíteni, a feladatokat nem képes ellátni !

Javaslom : egy  új szövetség, vagy egyesület létrehozását. Ha ez megvan,akkor a mostani szerepét minden tekintetben átveszi az új.

üdv. E. János

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3058 Dátum: 2017. Január 22. 14:05 »
Igen. Azt a lehetőséget látom én is, hogy legyen egy nagy országos egyesület. Mindenki, legutóbbi tudásom szerint 13336 taggal.
 A hátulütője ennek ott van, hogy itt bizony a hatályos egyesületi törvény szerint 13336 tag, választ és választható. Egyenesen fizet be, és egyenesen szavaz az elnökre. Az érvényes egyesületi törvény szerint, minden teljes jogú, tehát nem pártoló tag, választó és választható. Minden méhész egy szavazat, és minden méhész indulhat.
És.... nincs mókázás a küldöttekkel. Ennyi.
 Tudom, hogy ez állom, mert itt nincs capcara. Ám a jóakarat itt is lemérhető, ezt nem merik megcsinálni, mert jobb a zavarosban halászni, manipulálni a küldötteket.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #3059 Dátum: 2017. Január 22. 14:46 »
Vivaldi!

Elképzelésed teljesen naív. Már a megalakuláskor küldötti rendszer volt. Ez azóta se változott. Ennyi az élet.