Szakma-politika

• 4549 válasz
  • 1983955 megtekintés
*

kiskakas

• 3249
Re:Szakma-politika
« Válasz #2985 Dátum: 2017. Január 09. 21:55 »
QUQURIQ !!!

Lassan már egy éve lesz, hogy a méz ára a Marianna árok alján nyugszik... :-[
Kik mit tesznek illetve nem tesznek a "felszínre" hozásáért?
Most már bebizonyosodott, hogy a nemzetközi méz maffia irányítja a piacunkat!
Ide labor, oda nyilatkozatok, a tények magukért beszélnek!
Addig amíg nem állítanak fel egy felfegyverzett mézkommandót, addig eladhatatlan lesznek a mézeink!
Szaporíthatjuk a világba a családjaink számát, ellephetik a méhészek a piacokat, semmin nem változtat, csak egyre nő az eladatlan mézek mennyisége!
Drasztikus változást kell kieszközölnünk!
Ez így helyben járás, húzzák előttünk a mézes madzagot!
Csak rajtunk múlik, hogy megvárjuk e a madzag végét...

Kiskakas!

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2986 Dátum: 2017. Január 09. 22:33 »
Idézet
Addig amíg nem állítanak fel egy felfegyverzett mézkommandót, addig eladhatatlan lesznek a mézeink!
Ugye a felfegyverzést átvitt értelemben érted?
Újfajta szemléletmód, újfajta döntéshozatal, új jogszabályok kellenek. Pl a gyantaszűrés betiltása a mézüzemekben. Vagy annyi legalább, hogy a gyantaszűrt mézre ne lehessen a méz megnevezést alkalmazni, hiszen az már lényegesen megváltozott a termett mézhez képest, tehát nem méz.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #2987 Dátum: 2017. Január 10. 09:22 »
Tegnap a Bonyhádi Méhészklubon feltettem a következő kérdést.
Szerintetek van még a mezőgazdaságnak olyan ágazata, hogy a termelő nem tudja, hogy eladható lesz e terméke?
Évtizedekig a méhészeket állították példaképnek, hogy milyen nagy az összefogás, és a rendszerváltást is zökkenőmentesen átvészelte ágazatunk.
Ez a hízelgő megállapítás mára a múlté.
A sertéstartók, tejtermelők, de növénytermesztők is úgy készítenek éves tervet (pl. olyan növényeket vetnek)melyet a piackutatók súgására tesznek.
A méhészeti ágazatnak NINCS PIACKUTATÓJA.
Ott van Forián Zoltán, aki a cukoripari változásokat 5!!!! évre előre felvázolja.
Mi még egy hónapra előre sem látunk.
Akkor, hogy fejlesszünk, beruházzunk ha nem tudjuk még TERVEZNI SEM a bevételünket?
Én ezt látom ágazatunk egyik legnagyobb problémájának, hogy a méz ára sinusgörbéhez hasonlít, amely most igencsak az alsó hullámvölgyében tanyázik.
Totálisan vakon termelünk, még az irányt sem látjuk, ha pedig valaki azt állítja, hogy "lesz ez még rosszabb is" kikiáltjuk ellenségnek.
Szerintem a "lesz ez még 1.500-nál több is" ugyan olyan káros "piacelemzés" volt.
Egy biztos, hogy 2017. január 10-én semmit nem tudunk.
Nincs az országban olyan méhész, kereskedő, piacelemzőről nem is beszélve, aki jósolni merne.
Ezért érthetetlen számomra ez a nagy tülekedés, a kezdő méhészek támogatása, képzése, fiatal gazdák nyomulása.
Amikor beléptünk az EU-ba arra gondoltam, hogy kinyílott számunkra a piac, hosszú távon biztosítva a stabil árakat.
Azon már rég túl vagyok, hogy átvágtak bennünket a nyakkendős honatyák, de ennyire?
Minek engednek be Európába addig Unión kívüli mézet amíg nekünk eladatlan készleteink vannak?
Hol vannak a védővámok, az Uniós termelők védelme?
Ez volt az igai átverés, amire most döbbentünk csak rá.
Nem kívánom visszasírni a régi időszakot, de volt olyan, ha tudtam mennyi termelő családom lesz, szerződést köthettem.
Megsaccoltam a várható termést, kihozták a hordókat, és nyugodt voltam, mert tudtam tervezni.
Most a legbiztosabb a bizonytalanság.
Nagyernyei Attila

« Válasz #2988 Dátum: 2017. Január 10. 17:28 »
ATTILA  !

-SAJNOS-    IGAZ AMIT ÍRSZ,  ÍGY VAN - !

Minden mindennel összefügg.  A méhészek túlvállalták magukat . Szervezetük alágyűrte őket.  Korunkban egy állandó a van ,azt úgy hívják, hogy VÁLTOZÁS  ! Erre pedig tudatosan  kellett volna készülni ! A mai napig mindhiába emeli fel szavát a kontroll csoport,az elnökség a régi nótát fújja, a tömeg meg a csodára vár.
                                             E. János

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2989 Dátum: 2017. Január 10. 20:30 »
 Felvételem kérem a kontrollcsoportba.
 talán nem járok úgy mint a Szovjetunió amikor a NATO-ba be akart lépni.

« Válasz #2990 Dátum: 2017. Január 12. 09:03 »
Már régóta - nem a "jelenlegi" elnök idejétől, még mielőtt Vivaldi ezt is a Bross nyakába varrja - téma az OV-on, KGY-eken, hogy az ifjúgazda pályázatokból ki kell venni a méhészetek létrehozásának támogatását.

Ha az ifjú gazdajelölt úgy jut a termelő eszközrihez - föld, lábas jószág, üzemrész, méhek, felszerelések - mint szamár a füleihez, és jól gazdálkodik (nem a vadiúj Pickup az első beszerzendő eszköz, és nem X6-os BNW) akkor a 12 millából az ötödik év végére megmaradhat elvileg 5 milla körül tisztán.

Ez pedig nem segíti igazán a gazdaság fejlődését, sőt ellentéteket szül, és a meglevő piacok rombolásával járhat együtt.

« Válasz #2991 Dátum: 2017. Január 12. 09:17 »
"akkor a 12 millából az ötödik év végére megmaradhat elvileg 5 milla körül tisztán."

Hallottál már a vállalkozókat terhelő adókról, járulékokról?
Az 5 év alatt csak ilyen jogcímen kb 3 milla befolyik az állam kasszába vissza + mivel vállalkozó áfa körösnek is kell lenni (ha jól tudom) és ez az utóbbi a nagyobb szívás!

Én nagyon csodálom az olyanokat akik, "pucér seggel" neki vágnak 12 millával a kezükbe ilyen kötelezettségekkel, hogy még a vállalt üzem méretet és bevételt ne is említsem!

Ennek a támogatási formának a gazdaság átadást kellene inkább elősegíteni akár családon belül!
Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

« Válasz #2992 Dátum: 2017. Január 12. 09:46 »
Ezért írtam, hogy aki úgy szerzi az ingóságait mint szamár a füleit.!!!

Ha mindent meg kell vennie ez már nem igaz.

Tisztelttel: Bercsényi

« Válasz #2993 Dátum: 2017. Január 12. 09:57 »
A vállalt kötelezettségeket még így is "vért pisálva" tudja egy némelyik megoldani, mert ott nem csak méhcsaládszám, hanem pénzbeni bevétel vállalás is van.
Pl. nem mindegy mennyi a felvásárlási ár az előző évi duplája aztán a fele, aztán meg nem is kell.
(Ő 5 évre előre megmondja mennyi bevétele lesz!)
A piacon új szereplőként ennyit nem lehet eladni, még az árak letörésével kialakított vevőkör esetében sem!

Szóval igen bátor emberek, maradjunk ennyiben!  ;)
Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

« Válasz #2994 Dátum: 2017. Január 12. 10:14 »
Nem bátorság ez hanem tudatlanság, kapzsisággal keverve. Aki méhész az tudja, hogy itt nem lehet még rövidtávú tervet sem készíteni.  Illetve az nem lesz több, mint a Mikulásnak írt kívánság lista.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #2995 Dátum: 2017. Január 12. 19:55 »
QUQURIQ !!!

Késő estébe nyúló értekezlet az OMME székházban.
Vajon milyen színű füst szállott fel Kft ügyvezető személyében?
Nagyon széles vigyor tudnék vágni, ha végre gazdaságossá tenné a Kft-n ket!

Kiskakas!

« Válasz #2996 Dátum: 2017. Január 12. 20:32 »
Milyen füst?
Miért ég valami Kiskakas?
Tűzoltásra a Nagyatádi Uszoda vize is kevés volna.
Majd ha az új ügyvezető szembe"sül" a valós számokkal, háát......
Sok sikert kívánok neki, azt üzenve, hogy vigyázzon a méhészek vagyonára.
Először is azt kell eldönteni kell e Kft?
Az én véleményem eddig is szikla szilárd volt.
Egy agyrém az egész, egy olyan munkahely teremtés volt csupán, amelyet több mint 14.000 méhész támogatott, úgy, hogy közben átvágták, a valós számokat elhazudták, talán manipulálták, lényeg az, hogy semmi ki ne derülhessen.
És a küldöttek hallgatnak, beleegyeznek, ami engem mélységesen elszomorított.
A méhészek miért nem kérik számon a tisztelt küldötteiken, hogy mi lett a Kft.-be befizetett pénzükkel?
Nyereséges, vagy veszteséges az a társaság ahova ÉVI(!)32 milliócskát becsorgatunk a tagdíjunkból?
Ja, mit akadékoskodok.
Én megkérdeztem, választ azóta sem kaptam.
Egy tuti, az OMME Magyarország Kft. ügyvezetői a gázsijukat minden hónapban zsebre vágták,abban hiba nem volt.
Kit érdekel, hogy nyereséges vagy veszteséges?
Egy veszteséges vállalkozás ügyvezetőjét, a normálisan működő cégeknél a tagok számon kérik.
Az OMME-ban lassan siker lesz a mellébeszélés?
Hol van egy tökös csávó aki kiáll elénk, hogy elk...rtuk, mert balekok voltunk, soha még hasonlót sem csináltunk?
Akit most megválasztottak legalább már vezetett gazdasági társaságot.
Véleményem szerint 3 évet késtünk.
Kíváncsian várom, hogy milyen módon fogják kozmetikázni a számadatokat, hogy a küldöttek azt be is cuclizzák.
Erre mondják azt, hogy ne tépegessük a sebeket, dobjunk fátylat a múltra.
Remélem az új, független ügyvezető beszámol a hiányosságról, és megnevezi a felelősöket.
Itt az ideje.
A belső lapot simán, Kft. nélkül is kiadhatná az OMME, az üveg olcsóbb lenne, sehol nem volt drágább a cukor az OMME-snál.
Kell ez nekünk méhésztársak?
Nagyernyei Attila

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2997 Dátum: 2017. Január 12. 21:00 »
Döntöttek! Vajúdott a hegy, szült egy egeret. 34 jelentkezőből elve nem hívtak be mára 28-at. Hat emberből eljött kettő. Az egyik a kft jelenlegi alkalmazottja, Izabella, a másik jelentkező egy új arc volt, aki szegény azt se tudja, hova fog pottyanni, ha egyáltalán az elnök úr kiküldi neki a mai döntés eredményét.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Bicska

• 601
« Válasz #2998 Dátum: 2017. Január 12. 21:14 »
Hát Attila! Remélem, a Kft leköszönő vezetése felvett egy szép év-végi prémiumot a jól elvégzett munkáért!
Amúgy meg azoknak a méhésztársaknak, akiknek mindegy, hogy szórják el a befizetett pénzüket, azt javasolnám, küldjenek pénzt az én kft-m számlájára. Ugyan nem OMME kft, de ígérem, én is szépen hallgatok majd a gazdálkodásról.. Talán még titkosítom is! ;)

Üdv: Bicska
"Vassal csorbitott csontváz-leletek
mutatják, hogy itt mivé lehetek,
ha mellemre kitüzöm jeletek, -
csirkefogók! Nem játszom veletek!"

« Válasz #2999 Dátum: 2017. Január 13. 09:17 »
Oké, T.Ranger, meghajlok a tények előtt, meggyőztél. De ettől még a "tudatlanok" belekapaszkodnak a mézesmadzagba és nekiesnek mint "maszek borjú a TSZ szénának".

Attila!
Áruld már el légyszi,  ki lett az új Ügyvezető ig. Úr???- Úrhölgy??? Komolyan érdekel, de messzemenőkig egyetértek  a szavaiddal:

- Először is azt kell eldönteni kell e Kft?
- A méhészek miért nem kérik számon a tisztelt küldötteiken, hogy mi lett a Kft.-be befizetett pénzükkel?
- Hol van egy tökös csávó aki kiáll elénk, hogy elk...rtuk, mert balekok voltunk, soha még hasonlót sem csináltunk?
- A belső lapot simán, Kft. nélkül is kiadhatná az OMME, az üveg olcsóbb lenne, sehol nem volt drágább a cukor az OMME-snál.
- Kell ez nekünk méhésztársak?

Én igenis azt mondom: ez nem kell nekünk!!
Igenis tépjük fel a sebeket, ne borítsunk fátylat a multra!!!
Igenis keressük meg a vétkeseket, állítsuk ki a tagság elé, és mondjuk meg mit tettek és mit nem tettek.!!!??

Ha ez nem történik meg, akkor soha sem lesz megbízható, becsületes a méhészekért kiálló igaz vezetésünk.!!!!!
Mert itt mindent következmények nélkül meg lehet tenni.!!!?????

És akkor talán lesz igazi ÉRDEVÉDELMÜNK is.