Szakma-politika

• 4542 válasz
  • 1959176 megtekintés
Re:Szakma-politika
« Válasz #2895 Dátum: 2016. November 24. 19:37 »
Izso60 soha nem étettél meg, most sem.
Te ezzel azt fogalmaztad meg, hogy a méhészektől értelmes javaslat nem is jöhet?
Hol van itt az alulról építkezés?
Ha helyi egyesület azt szeretné, hogy pl. legyen napirenden egy új atkairtó készítmény, arról véleményem szerint(és az alapszabály szerint) az elnökség annyit tehet, hogy összeállítja a napirendet, és ezt a javaslatot oda beteszi.
Nehogy azzal gyere, hogy választott tisztségviselőink vannak, majd ők eldöntik.
Ehhez kell egy olyan alapszabály előkészítő bizottság akik kidolgozzák, és előterjesztik, hogy  a méhészek és a tagság javaslatát ne az elnökség döntse el, hogy nekik mi  a szimpi.
Kicsit le kéne hajolni az elnökségnek oda, akik őket "Oda föl" választották!
Az elnökségnek szerintem nem a feladata az OMME ellenőrzése, azt ott folyó munka kontrollálása.
Az OMME honlapján olvashatjuk a következő pályázati felhívást:
"OMME Magyarország Kft. ügyvezetőt keres   Az Országos Magyar Méhészeti Egyesület ügyvezetőt keres a 100 % tulajdonában álló OMME Magyarország Kft. élére 2017. január 2-án kezdődő munkaviszonnyal. A pályázathoz szükséges részleteket email-ben (omme1984@enternet.hu) kérhetik az érdeklődök. A pályázat benyújtásának határideje 2016.… "
Milyen érdekes!
Az EB nem ellenőrzi az OMME Magyarország Kft.-t?
Szerintem semmi közünk hozzá......

Ennyi.
Nagyernyei Attila

« Válasz #2896 Dátum: 2016. November 24. 19:43 »
Figyelmetlen vagy Tomipapa (Főnix)!
Olvass lassan, pontosan, ne kapkodj.
Én mit írtam?

"Természetesen szigorúan Küldöttgyűlési felhatalmazással."
És Te mit hoztál össze?
Ezt:
" Netán mindenféle küldöttgyűlési felhatalmazás nélkül amolyan árnyékkormányt.."
Azt nem tudom minek válaszolok?
Azt gondoltam értelmes emberekkel csevegek.
Nagyernyei Attila

*

izso60

• 573
« Válasz #2897 Dátum: 2016. November 24. 19:54 »
Üdv.Uraim!
Nagyernyei Uram!
Én úgy ítélem meg hogy el sem olvastad amit írtam,de ha elolvastad biztosan nem"étetted"meg!
Ugyanis abban az írásban volt lehetőség,és biztos vagyok benne hogy az általad említett,és hasonlóan fontos dolgokban az elnökség is tudja hogy"állítsa össze"a napirendi pontot.
Miért feltételezzük mindenkiről akik nem Mi vagyunk hogy utolsó, szemét,ellenség és ki tudja hogy még miként lehetne jellemezni azokat akik nem kizárólag az általunk felvetett vélt problémákkal foglalkoznak.
Honnan veszik ehhez a bátorságot!

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2898 Dátum: 2016. November 24. 20:06 »
Gyakorlatilag mindenki pedzegeti a lényeget. Valami nem klappol. Mert ugye , ha azt vesszük győzött a kontroll csoport. De, már most is kellene egy másik ami az elsőt kontrollálja, és így tovább. Előbb utóbb majd mind a 13336 Omme tag tagja lesz valamilyen kontrollcsoportnak. és aztán már kívülről kell hívni valakiket akik ezeket is kontorállják.
 De ha beviszünk egy kis komolyságot a dologba, megállapítható, hogy azért lehet ironizálni az egészről, /bár sírhatnánk is/ mert ez így ahogy van, egy röhej.

« Válasz #2899 Dátum: 2016. November 24. 20:08 »
Ejnye Izso60!
Nagyon rossz passzban vagytok Tomipapával (Főnixel)!
Kérlek hagyd meg nekem azt a jogomat, hogy a gondolatimban nem turkálsz.
Hol olvastad ezt?
A pszichológia rendelő ajtaján?
"Miért feltételezzük mindenkiről akik nem Mi vagyunk hogy utolsó, szemét,ellenség és ki tudja hogy még miként lehetne jellemezni azokat akik nem kizárólag az általunk felvetett vélt problémákkal foglalkoznak."
Légy szíves nyilatkozz, hol olvastad ezt a marhaságot?
Én ezt írtam?
Valami óriási trauma érhetett.
Őszintén sajnállak.
Nagyernyei Attila

*

izso60

• 573
« Válasz #2900 Dátum: 2016. November 24. 20:34 »
Üdv.Uraim!
Ugyan már Nagyernyei Uram!
A napnál is világosabb hogy Te csak kötekedni akarsz!
Miért gondolod hogy ha értelmes mindenkit segítő javaslattal állunk elő időben az csak akkor kap helyt ha általad szerkesztett alapszabály lesz és a kontrollnak is lesz kontrollja!
Úgy nyilatkozol,úgy írogatsz hogy senkiben nem bízol,akkor miért nehezményezed ha ezzel szembesít valaki,valakik!
Köszönöm jól vagyok!
Azt gondolom hogy akinek folyton ilyen problémákkal kell szembesülni mint kegyelmednek,annak kellene megnézni néhány Pszichológiai rendelő ajtaját!

« Válasz #2901 Dátum: 2016. November 24. 21:22 »
Már Te is figyelmetlen vagy Izso60?
Úgy látom ragályos.
Ezt írod:
"Miért gondolod hogy ha értelmes mindenkit segítő javaslattal állunk elő időben az csak akkor kap helyt ha általad szerkesztett alapszabály lesz és a kontrollnak is lesz kontrollja!"
Érdekes úgy általam szerkeszteni alapszabályt, hogy már rég leírtam (szerintem pont Neked) én nem is jelentkeztem az Alapszabály Előkészítő Bizottságba.
Szedjétek össze egy kicsit magatokat a haverjaiddal.
Nagyon szétesve írogattok.
Nyugi, szépen tagoltan, hogy mindenki értse.
Nagyernyei Attila

*

izso60

• 573
« Válasz #2902 Dátum: 2016. November 24. 21:31 »
Üdv.Uraim!
Nagyernyei Uram!
Szerintem Én nem vagyok "szét esve"és nem is állítottam volt hogy kend a bizottság tagjaként akar alapszabályt szerkeszteni!
Kegyelmed mondotta volt hogy valahol ott lapul a zsebben egy huszonhét emberfőből kipattant alapszabály-féle ami mindent visz!
Vagy már az is megsemmisült?
Vagy romlik a memóriám?
Szépen tagoltan hogy kend is értse!

*

Bicska

• 601
« Válasz #2903 Dátum: 2016. November 24. 23:03 »
Jól beleágyazódtatok Ti a kádár-rendszerbe Izsó és Vivaldi. Megvan a vezetés, innentől a végeken kuss, és lehet tapsolni. Mi az, hogy van ötleted? Majd a vezérnek/vezéreknek lesz ötlete, Te pedig tapsolj szépen, aztán a kocsmában a sör és a kevert mellett majd jól elszidod őket. Na ezért kell a brigád. ;) Hogy ne ez legyen!

Bicska
"Vassal csorbitott csontváz-leletek
mutatják, hogy itt mivé lehetek,
ha mellemre kitüzöm jeletek, -
csirkefogók! Nem játszom veletek!"

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2904 Dátum: 2016. November 24. 23:24 »
Az OMME felemelkedésének és bukásának is legfőbb okozója a Magyar Méhészeti Nemzeti Program.

Álmaimban látok egy olyan érdek-képviseleti szövetséget, legyen az OMME vagy nem OMME nevű szervezet,
  • ami nem csüng a minisztérium emlőjén,
  • ami mentes a Magyar Méhészeti Nemzeti Programtól,
  • ami önkéntes munkából épül és szépül,
  • amibe a méhészek azért lépnek be és azért fizetik a tagdíjat,
  • hogy védje a méhészek érdekeit
  • ahol a testületi ülések elsődleges témája soha nem az ügyek elkenése 
  • és soha nem az, hogyan legyünk még megalkuvóbbak, azokkal, akik kárt okozhatnak az ágazatunknak.
  • ahol a küdöttgyűlések fő témája a hogyan tovább és nem a konc féltése.
Ugyanis nem törvényszerű, hogy az OMME ossza el a támogatásokat.
Vajon mikor következik ez be?
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

főnix

• 104
« Válasz #2905 Dátum: 2016. November 25. 01:17 »
Figyelmetlen vagy Tomipapa (Főnix)!
Olvass lassan, pontosan, ne kapkodj.
Én mit írtam?

"Természetesen szigorúan Küldöttgyűlési felhatalmazással."
És Te mit hoztál össze?
Ezt:
" Netán mindenféle küldöttgyűlési felhatalmazás nélkül amolyan árnyékkormányt.."
Azt nem tudom minek válaszolok?
Azt gondoltam értelmes emberekkel csevegek.
Nagyernyei Attila

Atilla Uram!

A megszólítás nem a szervilitás hozadéka, csupán a Világ Leendő Urát megillető tisztelet által generáltatott...

Szóval Kedves Atilla Urunk!

Én is azt hittem, értelmes és a szelíd humorra fogékony embernek írok némi szatírába pácolt gondolatokat. Úgy látszik, minden realitásérzék kiveszőfélben van belőletek, ha komolyan gondoljátok ezt a "minden hatalmat a szovjeteknek"-típusú "Minden Hatalmat a Kontrollereknek" szuperkontrollerbizottságosdi ötleteteket. Először azt hittem, ez afféle Vivaldi-féle irónia, s jót is kacagtam rajta, de látva, hogy tényleg komolyan gondolod, kezdek elgondolkodni, tényleg csak én lennék ilyen kevéssé fogékony ezekre a korszakalkotó ötleteidre?

Szóval tényleg komolyan gondolod, vagy csak próbára akartad tenni a humorérzékünket? Tényleg ennyire tájékozatlan vagy az önkormányzatiság témakörében, annak törvényi, jogszabályi környezetében?

Szerencsére van Alapszabályunk, bár némi malíciával azt is mondhatnánk, talán valamivel több is, mint amennyivel megnyugtatóan működni lehet képes az egyesületünk. Sebaj, legalább Jogerős Csuja László Geddekas örök időkre belopta magát az OMME történetébe, de minden próbálkozása ellenére egyszer minden bizonnyal lesz a törvényeknek megfelelő érvényes és egyúttal hatályos Alapszabályunk is, melyben - ezúton üzenem- nem lesz szuperkontrollermindentkontrollálóüberbizottság. A jelenleg érvényesdenemhatályos és hatályosdenemérvényes illetve érvényesdenemhatályosjavított Alapszabályaink mindegyike rendelkezik a szakbizottságokról, méghozzá mindegyikük a X. fejezetben. Ízlelgesd, mit is mondanak:

X. Szakbizottságok
1. A küldöttgyűlés, az OV (sic!?) és az Elnökség az egyesületet és a méhészeti szakmát érintő javaslatok kidolgozására, egyes kérdések megvitatására szakbizottságokat hozhat létre. Ezek lehetnek állandó, vagy eseti szakbizottságok.
2. A szakbizottságok annak a szervnek tartoznak beszámolni, mely megbízta a feladat elvégzésével.

Nos, e kitételből eredően egy szuperkontrollermindentkontrollálóüberbizottság létrehozása az Alapszabály értelmében nem lehetséges, ui. az Alapszabály már rendelkezik az egyesület testületeiről, szerveiről, azok feladatáról, jogköréről. A kontrollálás momentán az Ellenőrző Bizottság feladata (a törvény alapján), s ez a jelenlegi törvényi szabályozás értelmében így is marad. A szuperkontrollermindentkontrollálóüberbizottságnak az Alapszabály szerint csak javaslatkidolgozó és konzultatív feladata lehetne, amennyiben az Elnökség vagy a Közgyűlés fel kívánná állítani, ellenőrzési feladata és jogköre viszont nem, hiszen az feloldhatatlan kettősséget jelentene, lévén az Ellenőrző Bizottság már megkapta e feladatot és jogkört a törvény és az Alapszabály alapján a döntéshozatalra, beszámoltatásra hivatott és jogosult Küldöttgyűléstől. Mint ismert, az önkormányzatiság elvén a Bizottság elnöke és tagjai választott tisztségviselők, az általatok felállítani szándékozott szuperkontrollermindentkontrollálóüberbizottság viszont "önjelölti" alapon szerveződne, magyarán te és a haverok kívánnátok ama helyeket be- és kitölteni. Az Elnökség hivatott lehet egy "mezei" szakbizottság felállítására, de ellenőrző, kontrolláló feladatok elvégzésére nem, hiszen a törvény és az Alapszabály az ellenőrzésre önkormányzati alapon megválasztott testületet nevesít s ezért a Küldöttgyűlés e feladattal  nem bízhat meg illetve e jogkörrel nem ruházhat fel másik testületet. Innentől nem tudom, milyen küldöttgyűlési felhatalmazásról beszélsz.

Ha elégedetlen vagy az egyesület és testületeinek, választott tisztségviselőinek munkájával kapcsolatban, akkor több dolgot is tehetsz:

1. Napirend-kiegészítési pontot javasolsz a Küldöttgyűlésre. Az Elnökség eldönti, javasolja-e a kiegészítést napirendre venni.
2. Szót kérsz, s felállsz a Küldöttgyűlésen és a küldöttek elé tárod a problémádat és a megoldásra irányuló javaslatodat. A múlt történéseiből ismert, hogy ez a leginkább járható út. A küldöttek megfontolják a felvetéseidet és döntenek arról, hogy akceptálják vagy elvetik. Az Egyebek napirend alatt nem hozható határozat, ezért az 1. ponthoz érdemes visszakanyarodni.
3. A beszámolókat követően szót kérsz, kapsz és kérdéseket tehetsz fel azok egyes kifogásolt vagy számodra kérdéses  pontjaival kapcsolatban. A válaszok alapján eldöntöd, megszavazod vagy elutasítod a beszámolókat.
4. Ha a Küldöttgyűlésen nem kapsz számodra megfelelő és kielégítő válaszokat, fontolóra veheted, hogy az ott meghozott határozatokat törvényi úton igyekszel-e megsemmisíttetni.
5. Ha törvénytelenséget tapasztalsz, s azok feltárását követően a Küldöttgyűlés nem ért veled egyet, beballagsz az ügyészségre, bíróságra, rendőrségre, s nemes egyszerűséggel eljárást kezdeményezel. Számíthatsz Jogerős Csuja László Geddekas aktív támogatására.
6. Választások során nem szavazol azokra a tisztségviselőkre, akik nem paríroztak, nem fogadták el a javaslataidat, nem voltak hajlandók a te rendedet megteremteni.
7. Bejelentésekkel, vizsgálati javaslatokkal, kérelmekkel bombázod a döntéshozatalra,  ellenőrzésre, szankcionálásra választott testületeket, bizottságokat.
8. Felpörgeted a Black&White Brigade for Change aktivitását, az itt elhelyezett hozzászólásokat elektronikus úton széles körben terjeszted. Minden mocskot rászórsz azokra, akik nem állnak be a sorba.
9. Az őrületbe kergeted azokat a választott tisztségviselőket, akik nem hajlandók az elvárásaid szerint élni és dolgozni.
10. Valami félreeső helyen jól megrugdosod a falat. Óvatosan és ne teljes indulattal. Fáj. Mások ne lássák a könnyeidet.
11. Új egyesületet alapítasz.
12. Nem alapítasz új egyesületet, csak visszavonulsz a méhész-közéletből és érdekvédelmi tevékenységtől, s csak a családnak élsz. Méhészkedsz. Jól. meggazdagszol. A régi ellenségeidet megüti a guta.
13. Kivándorolsz. Nem méhészkedsz, nem érdekvédesz. Meggazdagszol. A régi ellenségeidet megüti a guta.
14. Nem vándorolsz ki. Nem méhészkedsz. Nem érdekvédesz. Nem gazdagszol meg. Nem cseszegetsz senkit. Építesz egy kunyhót a szálkai tó partján. Remetének állsz. Te is Buddha leszel. Boldog.
15. S ki tisztítja meg a mosogatógépet? Hát a Finish mosogatógép-tisztító...!

No, ha már így eljutottunk a finisbe, el is köszönnék. Nekem annyira tetszik a búcsú-szentencia, amit a jó Texas Rangernek szoktam elköszönéskor küldeni, hogy most a neked írt üzenetet is ezzel zárnám:

"Békélj már meg magaddal, a sorsoddal, légy végre újra az a közösségi ember, akit lehetett szeretni, tisztelni, értékén becsülni... Légy végre te is Buddha... Ő mondta:
"Amit gondolunk, azzá’ leszünk." „Mindannyian saját tetteink rabszolgái vagyunk:
Miért haragudnánk emiatt másokra?”

« Válasz #2906 Dátum: 2016. November 25. 06:34 »
"Békélj már meg magaddal, a sorsoddal, légy végre újra az a közösségi ember, akit lehetett szeretni, tisztelni, értékén becsülni.. "

És álljak be a hazugságok mögé, de legalább is ne szóljak róluk?  ;)

A kölcsönös tisztelethez két fél kell!

Ha a másikba nincs mit tisztelni..............
hatalomba kapaszkodás, becsület szó elvesztése, köpönyeg forgatás....
vagy ezek a becsülendő tulajdonságok amit nekem is magamra kéne vennem?  :o

Egyenlőre jó itt két lépéssel hátrébb, a többi méhésztárs között, de én még figyelek és nem fordítok hátat..........
Egyenlőre.  :D
Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

*

Bicska

• 601
« Válasz #2907 Dátum: 2016. November 25. 07:07 »
Tudod Főnix....

Az írásaid alapján egy művelt, olvasott ember vagy. Árnyalt utalások, fölösleges szócsaták helyett kérdeznék valamit:

Te szívesebben látnád Mészárost az elnöki székben, mint Brosst?

Egyértelmű, egyenes válaszod várom.

Üdv: Bicska (Szabó József)
"Vassal csorbitott csontváz-leletek
mutatják, hogy itt mivé lehetek,
ha mellemre kitüzöm jeletek, -
csirkefogók! Nem játszom veletek!"

*

zümi

• 1382
« Válasz #2908 Dátum: 2016. November 25. 07:27 »
Bicska!
Tudom nem engem kérdeztél, de szerintem IGEN :-[
Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.

« Válasz #2909 Dátum: 2016. November 25. 07:37 »
Tomipapa (Főnix)
Azt gondoltam a "Golyós Troll" időszak lassan lejár.
Tévedtem.
Ettől függetlenül írásod egy részével egyet tudok érteni, van ami padig csúsztatás, egy rózsaszín álom.
Szerintem ez a pont az:
"2. Szót kérsz, s felállsz a Küldöttgyűlésen és a küldöttek elé tárod a problémádat és a megoldásra irányuló javaslatodat....."
Szót kértem, a küldöttek elé tártam a problémát, és kérdeztem (kérdeztünk) az EB elnökétől.
Válasz?
Ja az nem érkezett, vagy mellébeszélés, valótlan állítás!
Ficzere Péter szerint én már rég megkaptam a könyvvizsgálói jelentést, amit lobogtattam.
Sajnos, hogy finoman fogalmazzak ez nem igaz, a küldöttek nyílt becsapása!
Óriásit csalódtam "csiperkében", Ficzere Péterben!
Az a jelentés Dr.Mészáros és csapata által megrendelt volt, és valóban idéztem belőle részleteket a 2015. áprilisi küldöttgyűlésen!
Úgy gondoltam ismét szót kérek, de elálltam tőle.
A küldötteket átvágta, és ez tudatos volt részéről!
Én, és több küldött a friss, most elkészült jelentést kértem!
Sajnos a logikai sorba sem illett bele ez a reagálása az EB Elnökének!
Az általa elénk tárt anyagban Ő írta, hogy az EB NEM javasolja a jelentés nyilvánosságra hozatalát!!!!!!
Akkor én mit lobogtattam?

Az EB katasztrófa!
Átvágnak bennünket, és ez tetszik nektek?
Most már jó pénzért teszik!
Fizetünk is azért, hogy félrevezessenek.
Megáll az ész!
Nagyernyei Attila