Szakma-politika

• 4549 válasz
  • 1988853 megtekintés
Re:Szakma-politika
« Válasz #2115 Dátum: 2016. Február 26. 21:02 »
Ludányi 500.000 Ft-os gázsiért lett önérdek-védő.
10 évig nem igen lehetett látni OMME rendezvényeken.
Aztán magyaros megjelenésével előrukkolt, amikor pályázat nélkül kinevezték főszerkesztőnek.
Kiskakas utalt a közös iskolára.
Na már most, ez volt az a bizonyos pont, amiért ő lett a főszerkesztő.
"Ellenségem ellensége a barátom."
Mivel állítólag ő a legalkalmasabb Bross "megleckéztetésére", nincs az a pénz amit megrendelője meg nem adna ezért.
Tudjátok én már a fél szavakból is értek, annyi szálon futnak az események, hogy nekem elég egy-két szó, és összerakom a történetet.
Páran vagyunk csupán akik ennyi információ birtokában lehetünk, amely sokszor nyomasztó is.
Arra gondoltam, hogy az OMME elmúlt 3 és fél évéről írnunk kéne egy összefoglalót, hogy az utókor is láthassa mennyire tájékozatlan emberek vannak döntési pozícióban.
Valamint akik az OMME-ellenségének tekintik Bross-Hegdedűs párost, pont azok a legnagyobb bajkeverők.
Simán kezelésre szorulnak.
Nagyernyei Attila

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2116 Dátum: 2016. Február 26. 22:08 »
QUQURIQ !!!

Vivaldi!

Oly sötét vagy, hogy a kormos kályhacső maga a fényözön...
Figyi?
Tényleg ennyire nem érted az értelmes érveket, vagy direkt nem akarod megérteni???
Barátom egy elme orvos. megmutattam neki az írásaidból egyet-kettőt.
Az OMME-s tényeket nem ismeri, csak a reakcióidat elemezte.
Csak annyit mondott, ezt az embert Ő saját maga sem fogja magát meggyőzni!
Ne is próbálkozzatok, felesleges időtöltés...
Ez az a tipikus ember, aki látja, hogy valami fehér, még is azt állítja, hogy fekete...

Kiskakas!

Igen, sötét vagyok meg buta stb. De tudod mit, én még se mondok ilyeneket rólad.
Ugyan is aki ilyeneket mond a másikra az saját magát osztályozza, mert nincsenek érvei.
 Azonkívül, hogy ki milyen, azt úgy is mások döntik el, mert vagy olvassák vagy nem.
Én csak kérdéseket tettem fel. Meglehetősen egyszerű kérdéseket, ami úgy látszik nálad egy nagyobb idegrohamot váltott ki. Sajnállak, de segíteni nem tudok rajtad. De, mint látszik a barátod se. Esetleg ez egy pszichológus......? Mert bár azért az "elme orvost" a barátodnak nem hinnék. Esetleg ha a téged kezelő orvosodat nevezed barátodnak.
« Utoljára szerkesztve: 2016. Február 26. 22:11 írta Vivaldi »

« Válasz #2117 Dátum: 2016. Február 26. 22:14 »
Igen!
Most Vivaldinál a pont!
Kiskakast felszólítalak, hogy ne sértegesd a hozzászólókat.
Nekem sem tetszik Vivaldi tájékozatlansága, úgy is fogalmazhatnék, hogy kiakasztó.
Próbáljunk neki válaszolni, ez talán célravezetőbb.
Nagyernyei Attila

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #2118 Dátum: 2016. Február 26. 22:42 »
QUQURIQ !!!

Igen, én nem alamuszi módon sértegetek mint Vivaldi.
Mit is írt?

"Ha most úgy gondolja, hogy tud dolgozni, akkor előre tudja ki lesz a vezetőségben?
Tehát le van zsírozva előre a vezetőségi tagok személye is?
Esetleg nem az van benne, ennyi pénzért képes együtt dolgozni még az ördöggel is"?
Mi ez, ha nem Bross sértegetése???...
Tehetek fel Neked és is olyan kérdéseket, hogy kiszaladsz a világból!
Akarod,hogy belemenjek???

Kiskakas!

*

Bicska

• 601
« Válasz #2119 Dátum: 2016. Február 26. 23:19 »
Kedves Vivaldi!

Korábbi hozzászólásodra reagálva: Most külsősként egy olyan cégnek végzek munkát, ahol korábban felmondott a műszaki igazgató.. Először felvettek a helyére egy újat. Aztán az új mellé egy segítséget.. Aztán még egy segítséget. Most három ember végzi a felmondott ember munkáját, és kapaszkodj meg, nem megy, pocsék az eredmény, a cég kárát látja.. Így visszahívták(!) az eredeti embert..  Ilyen is létezik. Szerinted a három alkalmatlan embert babusgatják tovább?

Az általad idézett/említett kontraszelekció szó a következőt jelenti:

"az a rendszer, melyben inkább a tehetségtelenek érvényesülhetnek, a tehetséges embereket nem engedik kiemelkedni"

Ezek szerint az OMME mostani vezetői tehetségesek. Nos valóban van, amiben azok:

Mészáros elnök úr tehetséges a szép, tagolt, nyugodtan elmondott süketelésben: "Minden rendben van." "Lesz még drágább az akác méz." "A karaván halad."

Dr. Ludányi úr pedig nagyon tehetséges a helyezkedésben. Tudod Te, hogy kihez járt évekig? Kinek a méheivel csinálta a doktoriját?

Dr. Cserényi úr pedig egy agresszivitásban határtalanul tehetséges..

Szerinted a magyar méhészek érdekeinek képviseletéhez ilyen tehetség kell?

Tehetségesek, viszont az ilyen tehetség nem ERÉNY. Sőt..

Üdvözlettel: Bicska
"Vassal csorbitott csontváz-leletek
mutatják, hogy itt mivé lehetek,
ha mellemre kitüzöm jeletek, -
csirkefogók! Nem játszom veletek!"

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2120 Dátum: 2016. Február 27. 10:05 »
No akkor elmondanám, én vagyok az egyedüli akit kizártak a zöld fórumról, mert ott is kényelmetlen kérdéseket tettem fel, a másik oldalnak.
A gondom az, amit itt fejtegetek, hogy bizony úgy látszik a küldötti rendszer a csúcsra ért, mivel a kontra szelekció miatt nincs semmilyen választási lehetőség.
Mert a lényeges dolgokra senki nem kínál semmilyen választ.
Mészáros hurrá optimizmusával, Bross pedig a bírálgató hozzá állásával látszólag mást mond, de a lényeghez ő se tud semmit tenni.
 Mert a lényeg itt nem más mint a méz értékesítés, ami ugyanaz mint 1992-ben, még az iránya sem változott.
A Professzor úr elmondta, ezt a hektikát amit a Magyar mézárak követnek, semmilyen ágazat sehol a világon nem bírná ki.
 No már most , én azt mondom, én nem bízok azokban akik már voltak, és semmit nem csináltak akkor sem.
 Brosst én mindenképpen vissza lépésnek tartom, mivel ő se tett semmit a legégetőbb kérdésekben. No ha azt is elismerem, hogy most sem szaladunk kurva gyorsan előre. De még is minek egy Omme kurva sok pénzel, ha nem vállal semmit, csak van? Ezért én pártolom a mostani vezetőség vállalkozásait, bár lehetnek félresiklások, még is legalább van valami, míg Bross alatt semmi nem volt csak nemzeti program amit mindig felhoztok mellette. De a nemzeti program megvalósításában azért még jó néhányan benne voltak a mostani vezetőségből is, és ha jól emlékszem még Fekete Józsi is.
 No , most bizony ha tetszik ha nem jön a 2020, lassan. Az idióták vezette unió recseg ropog. De ez nem is lenne érdekes, ha az egész Omme-t nem az uniós támogatások tartanák össze. De.... majd meg látjuk, a vak is ezt mondta.

*

robi 75

• 1021
« Válasz #2121 Dátum: 2016. Február 27. 10:31 »
Vivaldi írta:
 Mert a lényeg itt nem más mint a méz értékesítés, ami ugyanaz mint 1992-ben, még az iránya sem változott.

Miért is változott volna? Hiszen még tavaly nyár elején is szépen vitték, és fizették.

Üdv:robi

*

Bicska

• 601
« Válasz #2122 Dátum: 2016. Február 27. 14:04 »
Kedves Vivaldi!

Kérlek, írd le, hogy a mostani vezetés miben lépett előre! Miben járnak előrébb Bross Péterhez képest? Kiváncsian várom a válaszod. Üdvözlettel: Bicska

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2123 Dátum: 2016. Február 27. 17:39 »
No most ugye az első kérdés. 10 éve nem volt rendes akác termés. Tavaly kis-közepes termés volt, és már túltermelési válságot okozott. Most is ugyanoda szállítanak ugyanazok, ugyanúgy mint 1992-ben. És ez csőd. Ez van.
Második kérdés.
 Először is ott kezdjük, hogy Bross mit tett. Ezzel kezdjük mert ő előbb volt elnök. Könnyű , mert mivel már volt ott, csak fel kell sorolni.
 Amire én emlékszem és hivatkoztok az a nemzeti program. Amit nem egyedül csinált, különben meg a pénz elosztogatása nem egy nagy dolog.
 A második valami Brüsszeli tüntetés volt, amivel ha őszintén szembe nézünk annyit sem ért mint fing a tornádóba, mert mai napig semmi eredménye.
 A harmadik ha felszólalt Novemberben a Gödöllői találkozón, mindig lement a méz ára mert nem a méhész érdekeit képviselte hanem a mézkereskedőkét. Ennyi.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #2124 Dátum: 2016. Február 27. 18:44 »
QUQURIQ !!!

Vi-val-di!

Irományod:
"No most ugye az első kérdés. 10 éve nem volt rendes akác termés".

Csak magad nevében beszéljél, mert nálunk volt 13,6 kg/napos eredmény is, három éve.
Az idén is 12,2 kg/nap volt, de ez a csúcs előtti nap volt, ezután jött az eső.

"Most is ugyanoda szállítanak ugyanazok, ugyanúgy mint 1992-ben. És ez csőd. Ez van".

Ez így nem igaz! Azóta Kínába is szállítunk magyar akácmézet. Most én csak erről tudok, de lehet, hogy máshová is.
" Amire én emlékszem és hivatkoztok az a nemzeti program. Amit nem egyedül csinált, különben meg a pénz elosztogatása nem egy nagy dolog".
Képzeld el, az IB-ből senki nem segített Neki! Ennyit a hitelességedről...
Te csak azt hiszed, hogy a pénz "elosztogatása" nem nagy dolog!
Igen is nagyon nehéz szétosztani valamit, nem "osztogatni" ami a Te rosszindulatú megjegyzésed!
Ezt írod!
" A második valami Brüsszeli tüntetés volt, amivel ha őszintén szembe nézünk annyit sem ért mint fing a tornádóba, mert mai napig semmi eredménye".

Ezt meg kiskakas kikéri magának, a nyolc busznyi magyar méhészek nevében, mert mi az egész méhész társadalmunkért mentünk ki! Vállalva a hatóságokkal szembe ütközést, mert csak egy délelőttre szólt az engedélye az első csoportnak! Üvegpajzsos rendőrökkel néztünk farkasszemet...
Ott harcoltuk ki, hogy a többi busz is jöhessen!
Csak hogy tudd, a bálványod (Fekete Jóska) és pár vezetőnk, az utolsó napon bejutott a mezőgazdasági elnökhöz!
Arról egyikünk sem tehet, hogy a méz munkatanács letolta az indítványunkat!
Büszke magyarként lengettem a magyar nemzeti színű lobogót  Shuman téren!
Soha nem éreztem magam annyira magyarnak mint akkor!!! (azóta sem)...
Te addig itthon a jó meleg szobában iszogattad a söröcskédet, és azon elmélkedtél, hogy egy méhész sem normális aki kiment Brüsszelbe tüntetni!

Ez is a Te vádad!
"A harmadik ha felszólalt Novemberben a Gödöllői találkozón, mindig lement a méz ára mert nem a méhész érdekeit képviselte hanem a mézkereskedőkét. Ennyi".

Ha vetted volna a fáradságot, úgy mint a "bálványod"  eljöhettél volna Székesfehérvárra ott a Te köcsög írásodra felelt meg éppen Bross Péter, az akácméz árára vonatkozólag...

Csak ennyi a hitelességed, amit prédikálsz!
Ezekkel az írásaiddal többet ártasz a Bálványaidnak mint használsz...

Kiskakas a hírszerződ...

« Válasz #2125 Dátum: 2016. Február 27. 18:48 »
Vivaldi!
Szerintem hagyd abba a hozzászólásaidat, és tájékozódj, mert hihetetlen marhaságokat hordtál most össze.
Nézzük mi van úgy, ahogy írtad.
Gyakorlatilag semmi!
Ezt írod:
"Először is ott kezdjük, hogy Bross mit tett. Ezzel kezdjük mert ő előbb volt elnök. Könnyű , mert mivel már volt ott, csak fel kell sorolni.
 Amire én emlékszem és hivatkoztok az a nemzeti program. Amit nem egyedül csinált, különben meg a pénz elosztogatása nem egy nagy dolog."
Na Vivaldi most figyelj!
Bross Péter 2003-ban Karácsony és újév között, saját kezűleg egymaga Írta a Magyar Méhészeti Nemzeti programot, amely ma is működik!
Annyi igazad van, hogy a jogi és UNIÓS  formába való öntésében Illés Kálmán volt a jobb keze.
Tehát a szakmai részét, szaktanácsadói hálózaton keresztül, a gyógyszer-cukorig mindent ő írt!
Na ezzel meg is volnánk.
Kirohanásodat így folytatod:
" A második valami Brüsszeli tüntetés volt, amivel ha őszintén szembe nézünk annyit sem ért mint fing a tornádóba, mert mai napig semmi eredménye."
Látod megint milyen marhaságot állítasz!
2014. novemberében Takács Ferenc megkongatta a vészharangot, hogy irtózatosan nagy baj közeledik Európa felé.
Tódul be a kínai szutyok!
Az OMME erről tudott, vizsgálódtak is, de Cserényi doktor a küldöttértekezleten bejelentette, hogy "Nem akartunk nekimenni a multiknak!"
Ez is rendben.
Az utolsó sorod annyira elképesztő, hogy nehéz nyugodtnak maradni, de megpróbálom.
"A harmadik ha felszólalt Novemberben a Gödöllői találkozón, mindig lement a méz ára mert nem a méhész érdekeit képviselte hanem a mézkereskedőkét."
Ebből látszik, hogy csöpög belőled a rosszindulat, és olyan körökben jársz akik Pétert áztatják.
Nézd egy kicsit a világpiaci ármozgásokat, tanulj, okosodj!
Messze nem szeretnélek sértegetni, de semmi közöd a mézpiac ármozgásaihoz.
A magyar méz 1.6%-a volt csupán annak a 13.500 Tonna méznek amire mézkereskedők árajánlatot tettek!
Erre írtam én pár napja, ez olyan mintha 10 kamion méz árát szeretném a kezembe tartott macis mézzel befolyásolni.
Érted Vivaldi!
N E M F O G M E N N I!
Ezt ma is megerősítette Bross Székesfehérváron, ahol kicsinek bizonyult a terem.
Apró porszemek vagyunk a mézkereskedelemben, így a világpiaci árakat csak követjük. (Sajnos)
Valamit nem értek.
Minél jobban gyalázzák, pocskondiázzák Brosst, annál jobban szeretik őt a méhészek.
Ma megkérdezte a z érdeklődőket Péter, hogy melyik a jobb taktika, megmondani az igazságot, hogy válságban van a mézpiac, vagy becsapni a méhészeket, hogy várjatok, lesz ez még 1.500-nál jobb is?
Azért örülök, hogy ekkorea fenoménnak tartod Bross Pétert, hogy a méz világpiaci árát képes befolyásolni!
Nagyernyei Attila

« Utoljára szerkesztve: 2016. Február 28. 07:14 írta Nagyernyei Attila »

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #2126 Dátum: 2016. Február 27. 18:52 »
QUQURIQ !!!

izsoka60!

Lájkolgatod Vivaldi írását???
Neked sem tetszett a brüsszeli tüntetésünk???
Miért nem jelensz meg, amikor ingyen kell a közösségünkért tenni???
Csak a zsetonos vastag szendvicset tudod körül táncolni??? :P
Április 2. án jutalmaznak a küldöttek! ;D...

Üdvike a Kiskakas!

*

Bicska

• 601
« Válasz #2127 Dátum: 2016. Február 27. 21:06 »
Kedves Vivaldi!

Te nem válaszoltál a kérdésemre. Én azt kérdeztem, hogy a mostani vezetés milyen előrelépést tett Bross Péterhez képest. Hiszen ő hátralépés lenne, a Te értelmezésedben. Sajnos válasz helyett Pétert szidtad. Én nem ezt kérdeztem. A kontraszelekciós elméleted magyarázatra vár. Persze megteheted, hogy nem válaszolsz... Az viszont ellened szól.

Üdvözlettel: Bicska

« Válasz #2128 Dátum: 2016. Február 27. 21:52 »
Én is hiányolom Vivaldi válaszát!

« Válasz #2129 Dátum: 2016. Február 27. 22:08 »
   Vivaldi

Úgy látom el kerülte a figyelmedet 1-2- dolog Péter elő életének fontos állomásairól. Nem akarlak ki oktatni de  ,volt  a NP elő készítés , csak tudd! az utolsó pillanatban  dobták össze ami így sikerült       
                 (tizen..éves)
                 volt a piacozás lehetősége  először lakott területen, utána 20Km körzet , utána országosan
                 mézes üveg
                 zárszalag
                 otthoni kiszerelés lehetősége  ,ezek nekünk jó lehetőségek
                 biztonsági chippek amit megkaptuk /puszira NP/ ,és nem éltünk a benne rejlő lehetőséggel

nemzetközi elismertség     
                 nemzetközi információk szerzése ,és tovább adása részünkre

csak egy pár ami most eszembe jut ,lehetne ezt pontosítani és folytatni .Ha ez neked semmi akkor a méheket sem tudod  értékelni ,és a jó termés még várat magára nálad .Várj ne csinálj semmit addig majd meg oldódik magától .Most te soroljál fel 1-2-t a mostaniaktól ........ mert ugye javaslatokat várnak el tőlünk.
  TESSÉK ..........folyt.

Albert. :-X