Szakma-politika

• 4542 válasz
  • 1959281 megtekintés
*

Vivaldi

• 2049
Re:Szakma-politika
« Válasz #2100 Dátum: 2016. Február 26. 08:30 »
Megfigyelhető, hogy a hanyatlás mindig kontra szelekcióval kezdődik.
 Ez az Omme-s elnök választás is, bár azt hisszük nincs köze Merkelhez, vagy ami Európával történik, vagy Magyarországhoz, de ha kicsit megvizsgáljuk a dolgokat elmondhatjuk, hogy nagyon is van.
 Ugyan is minden kontra szelekciós állapotban van, Európa, Magyarország, az Omme.
 Nem ide tartozik, de az ami Európával történik az is a kontra szelekciónak köszönhető. Mégpedig, az is kontra szelekció amikor az agonizáló Európa élén táncoló buggyant öreg nőt nem lehet leváltani. Mert nincs kire. Nincs választási lehetőség.
 A kontra szelekciók végén, mindig beszűkült vagy választási lehetőség nélküli helyzet áll elő.
 Magyarország esetében szintén ez van, igaz itt más a helyzet, de itt sincs senki aki Orbánt le tudná váltani.
 Az Omme esetében is nagy tragédia, hogy nincs legalább 4-5 hasonló jelölt, hanem van aki most van, és van aki régen volt. Tehát vagy bab, vagy borsó, mert sóska nincs a spájzban.
Nem védem én Mészárost se, de egy jobb cég vagy vállalkozás, soha többé nem veszi vissza azokat akik önként saját maguk mondtak fel, és távoztak a cégtől.
Most mindenki szemét elhomályosítja, hogy vagy ezt, vagy pedig azt, szereti jobban. Mint a kisgyerekét, aki ugyan utálja a spenótot, és egyáltalán nem akarja megenni, de ha megkérdezik tőle, hogy melyik kanállal szeretné, akkor már az általa kiválasztott kanállal  le lehet nyomni a torkán.
 Hát uraim, a helyzet az bizony szar és aggasztó, ha elhisszük, ha nem.

« Válasz #2101 Dátum: 2016. Február 26. 08:57 »
Vivaldi! Teljesen egyetértek veled!
A hanyatlás mindig kontraszelekcióval kezdődik! Pontosan erről van szó. Te is kontraszelekciót alkalmazol!

Szerintem a kontraszelekció az, amikor a tehetségtelenek érvényesülhetnek, a tehetséges embereket elnyomják, nem engedik kiemelkedni! Pontosan ilyen megfogalmazást tettél Te is, mikor azt mondtad, Bross már egyszer volt elnök, akkor lelépett, ne legyen még egyszer elnök. Ez a kontraszelekció!
Mert nem az ismérvei alapján ítéltél meg egy embert, hanem azáltal, hogy már volt egyszer elnök!
Bross ismeri a méheket, maga is több évtizede méhész, méhészek között elismert szakember, van közgazdasági ismerete, pontosan meghatározott célokat írt le, látja a problémákat és azokra adandó válaszokat elmondta. Most komolyan, nem ez lenne a lényeg?

« Válasz #2102 Dátum: 2016. Február 26. 09:09 »
Vivaldi!
Most értettem meg, hogy mennyire mellette vagy a történetnek, úgy is mondhatnám teljesen el vagyok keseredve tőled!
És te még a jól informáltak közé tartozol.
Szerintem Te szavazz Mészárosra, Cserényire és mindazokra akik romba döntik az OMME-t!
Amikor ezt írod, bevallod, hogy mennyire nem látod át a dolgokat, de megsérteni nem szeretnélek.
Vissza kell fogni magam, hogy ne üvöltsek, annyira nem értesz semmit, csak rizsázol.
Ezt írod:
"Nem védem én Mészárost se, de egy jobb cég vagy vállalkozás, soha többé nem veszi vissza azokat akik önként saját maguk mondtak fel, és távoztak a cégtől.
Most mindenki szemét elhomályosítja,...."
A Te szemedet lehet, hogy elhomályosítja, én és sokan viszont tisztán látunk.
Most tudatosult bennem mennyit találkoztok Fekete Józsival, mert ő nevezte először az OMME-t egy nagy vállaltnak!
Az OMME a méhészek szakmai civil érdekvédelmi székháza!
Bross elmenekült!
Tudod mit írtam?
E L M E N E K Ü L T!
Nem bírta Cserényi arroganciáját, megalázásait!
Amikor "lehülyegyerkezte" és szórta rá az áldásait, valamint csak ordított, és semmit nem csinált, megelégelte!
Bross senkit nem hagyott cserben, egyszerűen ebből a bandából elege lett!
Tudtad miután meghozta döntését Csrényi mennyit könyörgött neki?
Azért szeretne egy új csapattal, más szemlélettel a méhészekért dolgozni, hogy végre mindenki megérthesse, Cserényi féle terror és a Ludányi féle pénzért való behódolás, sehova nem vezet.
Senkit nem fognak megfélemlíteni, ha azzal riogatnak bennünket, hogy az OMME-ellenségei vagyunk!
Mi az Ő ellenségeik vagyunk, és ez nem egyenlő az OMME-val!
Ők az OMME megmentői, akik ellenségnek nevezik mindazokat, akik a szabályos működést, a pénzszórást megakadályozzák?
Bross Péternek egy óriási hibája volt, amit többször a szemére vetettem!
Nem vette fel a kesztyűt, nem csapott az asztalra, hogy elég volt!
Inkább csendben elment, feladta a szélmalom harcot.
Sokan, köztük én is fűztük, hogy pihenjen, majd mi harcolunk helyette!
Lilahagyama utoljára még azt írta, nem kívánatos személyek vagyunk!
Itt tartunk!
Harcolunk az igazságért, a méhészek érdekében.
Fizetés nélkül, önzetlenül időt energiát nem spórolva!
Ha nem sikerül leváltani a jelenlegi rezsimet, Te se panaszkodj Vivaldi, hogy nem erre számítottál.
Holnap menj szépen ás hallgasd meg Mészáros Úr beszédét,  amit a Nemzeti Program is támogat!
(Amennyiben ebben az egy órában nem fizetnek terembérletet akkor rendben.)
Választásokra készülve, a Nemzeti Programból?
Amennyiben kíváncsi vagy arra, hogy Bross és csapata mit szeretne, délután 1 órakor a 17-es előadóban meghallgattatod.
Nem kell az utcára vonulniuk, köszönhető ez Nagy Gyulának!
Tedd ott fel neki ezeket a kérdéseidet.
Én sokat hallgattam Pétert, ezért bátorkodtam leírni gondolataimat  róla.
A választás arról szól, hogy beleteszünk a serpenyőbe dolgokat.
Te Mészáros csapatára voksolsz, tehát tetszik a mutyizás, titkolódzás, sumákolás, a neok kipártolása és sorolhatnám.
Én ezeket bűnöknek neveztem, azóta is tart ellenem az etikai vizsgálat.
Nagyernyei Attila
« Utoljára szerkesztve: 2016. Február 26. 09:22 írta Nagyernyei Attila »

*

barger

• 173
« Válasz #2103 Dátum: 2016. Február 26. 09:14 »
"Nem védem én Mészárost se, de egy jobb cég vagy vállalkozás, soha többé nem veszi vissza azokat akik önként saját maguk mondtak fel, és távoztak a cégtől."

Hahahaha

Steve Jobs, Apple.
Ő nem önként távozott, aztán mégis később ő mentette meg az Apple-t.
Baranyi Gergely

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2104 Dátum: 2016. Február 26. 10:29 »
Vivaldi azt mondja, hogy két elnök közül lehet választani, vagy Bross vagy Mészáros.
Tévedés!
Mészáros nincs egy súlycsoportban Brossal. Aki ott volt Kaposváron, az látta, hallhatta. Bross Péter ma verhetetlen ebben a feladatkörben. De erről meggyőződhet bárki majd honap Székesfehérváron is./b]

Bross Péter tisztán látja azokat a folyamatokat,
 - ami a világban zajlik,
 - ami Magyarországon zajlik,
 - ami a mai magyar méhésztársadalomban zajlik.
Ha ilyen ember kerül az elnöki székbe és a választott tisztségviselők se egymással, hanem a közösen elvégzendő feladatokkal foglalkoznak, akkor a jelenlegi toporgásból, egyhelyben állásból az OMME kijut és tudja segíteni a mindennapi méhészek munkáját.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #2105 Dátum: 2016. Február 26. 10:36 »
bár lehet ezt nem ide kellene, de segítsen már valaki, hol találom az OMME honlapján az évi beszámolókat, mérlegeket?

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2106 Dátum: 2016. Február 26. 10:47 »
Pontosan ideillik a kérdésed. Sajnos nem találod meg. Miért? Na erre a választ az OMME választott tisztségviselőinek tedd fel.
Most én feltettem azt a beszámolót, amit március 5-én a Lurdy házban tartandó Országos Vezetőségi ülésen akarnak részletesebben kifejteni.
Gyere el és ott tedd fel a kérdésedet. Ne mindig mi szólaljunk meg.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2107 Dátum: 2016. Február 26. 14:58 »
 Anubisz meg Csuja illogikusan értelmezik a mondanivalómat, ami nagyon egyszerű még a hülye is megérti, de ők nem.
Még egy kérdés Uraim, erre még sehol nem kaptam választ.
Ha kérdezem mindig azt mondják, hogy Bross azért távozott az elnöki posztról, mert voltak a vezetőségben olyanok akikkel nem lehetett együtt dolgozni.
No már most akkor, mi változott?
Ha most úgy gondolja, hogy tud dolgozni, akkor előre tudja ki lesz a vezetőségben?
Tehát le van zsírozva előre a vezetőségi tagok személye is?
Esetleg nem az van benne, ennyi pénzért képes együtt dolgozni még az ördöggel is?
Vagy most akkor mi van? Nem értem, valahogy nekem ez nem áll össze.

« Válasz #2108 Dátum: 2016. Február 26. 17:42 »
Vivaldi!
Nekem nem válaszoltál, hogy mért nézed az OMME-t egy cégnek, vagy magánvállalkozásnak?
Lásd kivel van dolgod amikor ezt kérdezed, megpróbálok válaszolni:
"Még egy kérdés Uraim, erre még sehol nem kaptam választ."
Látod megint rosszul értelemezed a dolgot amikor így folytatod:
"Ha kérdezem mindig azt mondják, hogy Bross azért távozott az elnöki posztról, mert voltak a vezetőségben olyanok akikkel nem lehetett együtt dolgozni."
Vagy nem olvastad írásom?
Bross elmenekült!
Minden normálisan gondolkodó emberrel együtt tudott, és tud dolgozni.
Most sem kötötte ki, hogy ezzel, és ezzel nem.
Arra számít, hogy az élet fogja megoldani ezt a problémát helyette, és kilöki magából a tagság az arroganciát, az erőszakot, a pökhendiséget, a bosszúvágytól fűtött pozícióhajhászokat!
Bross 4 évig egy fillért sem vett fel!
Fáskerti László EB elnök az egyik küldöttértekezleten mondta neki,  hogy ez így nem mehet tovább, vedd fel a járandóságodat!
Négy évi tiszteletdíját egyben vette fel, de az jóval kevesebb volt mint a mostani elnöknek!
És itt van egy nagy különbség Vivaldi!
Bross Péter elnökként egy fillért sem vett fel.
Mivel ő volt egyben az ügyvezető is, azért kapott egy összeget, de az is kevesebb volt a mostaniakénál.
Természetesen azóta viszont már nagyon sok víz lefolyt a Dunán, sok jogszabály megváltozott.
Nézzük mit kérdeztél még.
"Tehát le van zsírozva előre a vezetőségi tagok személye is?
Esetleg nem az van benne, ennyi pénzért képes együtt dolgozni még az ördöggel is?"
Ez a kérdésed mérhetetlen rosszindulatra, és bizalmatlanságra utal részedről.
Szerintem Cserényi szokta megmondani előre, hogy kire KELL szavazni.
Egyelőre még azt is óriási sikernek tarom, hogy holnap Székesfehérváron Bross Péter beszélhet.
Szerintem az ördöggel együtt tudna dolgozni, de akitől mentesen meg bennünket a jó Isten, azzal nem.
Nála nem a pénzről szól a pozíció, de mivel ez magánügye, ebbe nem kívánok belemenni, holnap kérdezd meg tőle.
Nagyernyei Attila

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2109 Dátum: 2016. Február 26. 17:59 »
Vivaldi
Idézet
No már most akkor, mi változott?
Választások lesznek és van esély arra, hogy a jelenlegi kataszrófális vezetés le legyen cserélve.

Idézet
Ha most úgy gondolja, hogy tud dolgozni, akkor előre tudja ki lesz a vezetőségben?
Tudni nem tudja, viszont reméli.

Idézet
Tehát le van zsírozva előre a vezetőségi tagok személye is?
Ha tudsz ilyenről, akkor azonnal hozd nyílvánosságra és értesítsd Fáskerti Lászlót és Rádi Tibort, Haász Ferencet, hiszen ők együttesen felelnek a választások etikus és szabályos lebonyolításáért.

Idézet
Esetleg nem az van benne, ennyi pénzért képes együtt dolgozni még az ördöggel is?
Magadból indulsz ki? Furcsa szokások lehetnek ott Nógrádban, ha ilyen jut eszedbe.

Idézet
Vagy most akkor mi van? Nem értem, valahogy nekem ez nem áll össze.
Én nem szoktam olyasmivel foglalkozni, amit nem értek, nem fogom fel. Ezt javasolom neked is.

*

izso60

• 573
« Válasz #2110 Dátum: 2016. Február 26. 18:50 »
Üdv. Uraim!
Szerény véleményem:  Jó pár hozzászóláson keresztül szinte kizárólag Vivaldinak van igaza, bár a Kcs-ak nehéz ezt így elfogadni de a tényeken ez semmit nem változtat.
Geddekas! Szinte csak olyat csinálsz amihez értesz ez bizony igaz!! Kevergeted azt a bizonyos kevergetni valót és jól is áll és jól is megy!
« Utoljára szerkesztve: 2016. Február 26. 19:51 írta izso60 »

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #2111 Dátum: 2016. Február 26. 18:52 »
QUQURIQ !!!

Vivaldi!

Oly sötét vagy, hogy a kormos kályhacső maga a fényözön...
Figyi?
Tényleg ennyire nem érted az értelmes érveket, vagy direkt nem akarod megérteni???
Barátom egy elme orvos. megmutattam neki az írásaidból egyet-kettőt.
Az OMME-s tényeket nem ismeri, csak a reakcióidat elemezte.
Csak annyit mondott, ezt az embert Ő saját maga sem fogja magát meggyőzni!
Ne is próbálkozzatok, felesleges időtöltés...
Ez az a tipikus ember, aki látja, hogy valami fehér, még is azt állítja, hogy fekete...

Kiskakas!

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #2112 Dátum: 2016. Február 26. 18:58 »
QUQURIQ!!!

izso60 is megjelent!

Itt a másik ész osztó...
Izsókám!
Ennyi zsetonért lehet, hogy én is szorítanám a széket, amire Cserényi ráültetett!
Már most, jobb, ha elindítod a nyugdíjaztatásodat...
Itt a vége...
A méhészek sarcolásából veszed fel a fizetésedet...
Drága cukor, drágított üveg, elszámlázott számlák..
Mi a sza....nak a Kftí???
..csak, hogy Te jól éljél???

Az indulatos Kiskakas!

« Válasz #2113 Dátum: 2016. Február 26. 20:09 »
Izso60!
Ezt írod:
"Szerény véleményem:  Jó pár hozzászóláson keresztül szinte kizárólag Vivaldinak van igaza,.."
Izso60 felcsapott döntőbírónak!
Nekem meg az a véleményem, hogy Vivaldi provokál, és teljesen Fekete Józsi befolyása alatt áll, és kurvára nincs igaza.
Amikor valaki az OMME-t egy vállalatnak, és egy magánvállalkozásnak tekinti, vele kár vitatkozni.
Én sem fogom többet győzködni, hogy az OMME nem valakinek a magántulajdona, hanem a méhészeké.
Ez neki úgy látszik nem egyértelmű.
Sok ember "éldegél" a méhészekből, vagyis az OMME-ból.
Ludányi doktorandusz, Egyed Árpád Kft. ügyvezető tudna erről nyilatkozni, ők biztosan a sajátjuknak érzik ami a miénk.
Az OMME újság egy önfényező, lázító lap volt az elejétől kezdve.
Szerintetek én miért nem írhattam ebbe az újságba, még egy nekrológot sem?
Hála az égnek a Méhészetben megjelent.
Majd a választások után elmesélem ezt a kis történet, ha lesz még aktualitása.
Valaki elküldtek melegebb éghajlatra Ludányit, ás most nehezen emészti meg, hogy a barátjának hitt kolléga, végre megmondta neki hol a helye?
Azért az általa írt ordas cikkben ez is benne van.
Nem állítom csak kérdezem, mert ilyen híreim is vannak.
Nagyernyei Attila

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #2114 Dátum: 2016. Február 26. 20:42 »
QUQURIQ !!!

Dr. Ludkó kaposvári köpködése...

38. old. középső szakasz alja, (mint az írója)...

(mert azok ismerik az előéletüket),...
Az előéletet meg csak hagyjuk, mert Ludányira pont a főnöke (a jó indulatú) fente a fogát a doktori védésén.
Csak a lebeszélésünk mentette meg...
Reprezentatív kutatási eredmények pár család tükrében???...
"más káposzta"
Előéletünk???
Ludányiék hárman csináltak egy méhész iskolát közösen, évekig.
Egyszer Ludányi gondolt egyet és a másik két társát kisemmizte az iskolai oktatásból, anélkül, hogy megbeszélte volna velük.
A másik két személy csak az újságból értesült, hogy át lettek ba....va!
Ez Ő!
Az OMME nyálasan kérőző fröcsögős lapja...a! kampánylap a pénzünkön, ami ugye a méhészeknek ingyen lesz...
Hány állást is csináltak???
Kinek a pénzén???
Kiket félrevezetve???
Ja!
...és érdekes módon, Vadas Gábort is kitúrták a szerkesztőségből...?

Miért minden sántítós, amihez nyúlnak???

A csodálkozó Kiskakas!