Szakma-politika

• 4549 válasz
  • 1988921 megtekintés
*

Vivaldi

• 2049
Re:Szakma-politika
« Válasz #2070 Dátum: 2016. Február 16. 09:28 »
Csuja te nem jó helyen vagy. Elnöknek kellenél. Amúgy is te vagy az "ellenzék", esze, vezére. Ezt mindenki tudja. Az elnöknek amúgy sem kell szépnek lenni. Megérdemled, hogy elnök legyél. Mintha említette volna valaki, hogy már voltál is valahol......elnök, vagy mi.
« Utoljára szerkesztve: 2016. Február 16. 09:31 írta Vivaldi »

« Válasz #2071 Dátum: 2016. Február 16. 09:54 »
Most is az. A gödöllői egyesület elnöke.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2072 Dátum: 2016. Február 16. 10:33 »
Kérek mindenkit, hogy vegyük komolyan az OMME tisztségviselők választását. Egy 13 000 főt számláló szervezet választott tisztségviselőit nem választhatjuk meg ökörködések és durva agresszív kijelentések közepette. Amit megengednek maguknak egyes pártpolitikusok és aktivistáik, az itt egy szakmai szervezetben nem lenne helyénvaló.

Több más egyesület és OMME helyi szevezet mellett OMME elnöki posztjára Bross Pétert a Gödöllői Méhészegyesület is jelölte. Ilyen tartalmú jelölő lapot továbbít a szervezet elnöke az OMME Jelölő Bizottságához.

Bross Péternek jelölése akkor válik teljes értékűvé, ha Ő az önéletrajzát és a két nyilatkozatot eljuttatja március 2-ig a Jelölő Bizottsághoz.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #2073 Dátum: 2016. Február 16. 15:03 »
QUQURIQ !!!

Vivaldi!

Mindenki olyan, amilyen!
Az viszont, hogy Te egy kályhacsőbe bújt sötétség vagy, arról egyedül Te tehetsz!
Írásaid ékesen bizonyítják...
...ha akkora ész lennél, nem biztonsági őrként tengetnéd sivár életed, hanem biológus lennél, mint Csuja.
Szállj le a magas lóról, és építő jellegű dolgokról írjál...

Kiskakas!

*

robi 75

• 1021
« Válasz #2074 Dátum: 2016. Február 16. 18:38 »
 ;D ;D ;D :D ;D :D
Üdv:robi

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2075 Dátum: 2016. Február 17. 15:54 »
 Hát, most valószínű nem alszom se ma , se holnap, se holnapután éjszaka, bánatomban......., hogy hogyan vélekedtek rólam.
 Kedves kopasznyakú. Pár év vita bizony van már mögöttem. Vitatkoztam én már mindenkivel, kormány párttal ellenzékkel stb.
No már most, be valljuk, nem valljuk be, de az ember legtöbbször nem ért egyet senkivel, ám ha választani kell általában nem az dönti el, hogy kire szavaz, hogy kit szeret, vagy kit nem. Inkább az, hogy kitől fél kevésbé.
És én.... most tőletek jobban félek.
Ennyi.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2076 Dátum: 2016. Február 17. 15:58 »
A strucc nyaka csak igazán kopasz. Vagyis te Vivaldi, aki inkább homokba dugod a fejedet. De te bajod.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2077 Dátum: 2016. Február 17. 16:05 »
Ha nem tudnád, /a múltkor hallottam a tv-ben./ a strucc soha nem dugja a homokba a fejét. Minek tenné? Megfulladna.
 Én nem úgy vagyok. Nézek jobbra, semmi. Nézek balra, semmi. Nézek középre, ott vagy te. /Igaz ez egy rémálom volt./

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #2078 Dátum: 2016. Február 17. 19:34 »
QUQURIQ !!!

Vivaldi!
Ezt Te írod!
"Nézek jobbra, semmi. Nézek balra, semmi".
Miért nem nyitod ki a szemecskéidet??? ::)
A homokot meg hagyjuk, mert már elindult az OMME elnök karavánja az útvesztőjébe...
Az oázis a másik irányban van...

az oázist őrző Kiskakas!

« Válasz #2079 Dátum: 2016. Február 17. 21:22 »
    Vivaldi

ezt írod  " Inkább az, hogy kitől fél kevésbé. "  itt tartasz ? hány éves vagy ? nőj fel már , kitől kell félned. Ez a baja a társadalomnak nem meri fel vállalni ön magát ,majd meg oldja más ,"nem jó de mért pont  én " , sajnos itt tartunk . Valaki véleményt formál ,és hangoztatja  ,nemáll mögé senki csak a gúnyolódás és a megjegyzések kereszt tüzében találja magát . Mióta próbáljuk megértetni a méhész társadalommal ,hogy lehetne ezt másképpen is csinálni ,de csak azt hallyuk mit akar a BROSS  majd megint fel áll félúton , meg ehhez hasonlókat .A folyosókon ,gyűlések után akivel beszélgettem mind azt mondta ez a vezetés valamit  nem jól csinál ,mikor meg véleményt kell formálni ,netán szavazni ,akkor meg  körülnéz " Inkább az, hogy kitől fél kevésbé -  effektus lesz rajta úrrá és úgy szavaz .Így nem lehet sem előre jutni  sem közösen dolgozni az egyesületért , a háttérben kellenek azok a józan gondolkodású , jó szándékúak , akik építő kritikával KONTROLLÁLJÁK a vezetést . De különben nézd meg a videókat figyelmesen (ne a Bross hangján hallgasd ,mert az téged irritál) ,csak a szöveget hallgasd és értelmezd , ha a felét meg érted ,már nem kellene vitatkoznod oly sok emberrel .Előre is elnézést kérek  ha túl nyersen fogalmaztam de kéne annak a karavánnak előre haladni már , el vitatkozgatunk de értelmetlen.

Albert.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2080 Dátum: 2016. Február 18. 08:36 »
Kedves Albert. A jelenség nem új. Már József Attila is megírta: "Fortélyos félelem igazgat."
 Nem ide tartozik de a Fidesz 2/3-át is a Gyurcsány iránti utálat hozta létre.
 Én mindig mondom, de egyedül vagyok. A méhészkedés első sorban eszközeiben rengeteget fejlődött, és létszámában is.  A méhlegelőt hagyjuk, egyezünk meg egy stagnálásban.
 A legfájóbb pont ami ugyanolyan, mint a 90-es évek elején, de sokkal rosszabb mint a szocializmusban volt, amikor egy cég vásárolta fel, az bizony a mézértékesítés.
 És ez tabu téma  a mostani vezetőségnél is, de az ellenzék se akar nyíltan foglalkozni vele, mert ugye ez nem olyan mint az uniós segélyek koordínálása.  De akkor kinek kellene foglalkozni vele? Mari néninek vagy kinek?
 Szerintem ezekben az években ébrednek rá sokan, hogy vagy a Magyarországon megtermelt méz egy része felesleges, vagy a méhészek kizsákmányolása túl nagy, a mézkereskedők által.
Tehát véleményem szerint nem fogja megoldani a dolgot az, hogy ha át játszuk az egész magyar mézpiacot egy mézkereskedőnek, mindenki tudja kire gondolok, és azt is, hogy kik akarják átjátszani.
 Na én ettől félek, bár lehet semmi okom, mert a helyzet már így is olyan rossz, hogy nem lehet jobban elrontani. Ez nyárig kiderül.
 De, hogy a Magyar mézértékesítéssel valamit kezdeni kell az biztos, mert így bizony a Magyar méz egy részére nincs szükség, így a méhészek egy részére sincs.
 Hogy miből, gondolom? Hát csak abból, hogy például az akácméznek akkor van elfogadható ára, ha az akác az ország nagy részében lefagy. Különben kis közepes termésnél is már túltermelési válság lép fel.
 Akár mi is lesz, ki kell jelenteni, előbb vagy utóbb, de inkább előbb, valamilyen módon, igen is ki kell venni a mézkereskedők kezéből a magyar méz értékesítését. Mert bebizonyosodott, már a 90-es évek elejétől, hogy az egész csak döcög valahogy, és ez így egyszer teljesen megáll.
 A félelemre visszatérve.
Úgy látszik a mai Omme vezetőségnek sincs semmi elképzelése ez ügyben. De ezt ki lehet alakítani.
Nagyon úgy tűnik, az ellenzéknek meg van. Na ettől félek, ettől az elképzeléstől.
« Utoljára szerkesztve: 2016. Február 18. 08:44 írta Vivaldi »

« Válasz #2081 Dátum: 2016. Február 18. 09:16 »

Vivaldi!

Írtad:  Akár mi is lesz, ki kell jelenteni, előbb vagy utóbb, de inkább előbb, valamilyen módon, igen is ki kell venni a mézkereskedők kezéből a magyar méz értékesítését.

Szerintem meg a méhész termeljen, a kereskedő meg kereskedjen!
 Sokan vannak termelő méhészek, akiknek nagyon is megfelel a kereskedő "szolgáltatása". Aki meg többet
 szeretne kapni a mézéért és van rá ideje, adja el.

Üdv.: Döncimaci

« Válasz #2082 Dátum: 2016. Február 18. 10:15 »
Vivaldi

Sajnos most nem tudok hozzá szólni ,el kell mennem .Erről lehetne ötletelni meg ér egy misét .

Albert

« Válasz #2083 Dátum: 2016. Február 18. 11:41 »
A méhész méhészkedjen, a kereskedő kereskedjen! A méhésznek már olyan sok mindenhez kell értenie (méhbiológia, méhbiokémia, pályázatírás, adminisztráció, adózás, gazdálkodás.....stb), nem kell nekünk még a kereskedelemhez is érteni. Alapvetően én méhészkedni szeretnék. Nem vitatom, eljöhet az az idő (vagy már itt is van), hogy a tartós alacsony mézár rákényszeríti a méhészeket a méz kiszerelésére, a piacozásra, a kereskedelemre.

Vivaldi! Amennyiben a hozzászólásodban arra akarsz utalni, hogy egy, a méhészek által létrejött termelő-értékesítő egyesülést, szövetkezetet, tudja a fene mit akarsz létre hozatni az OMME-val vagy nélküle, én határozottan ellenzem!
Én még emlékszem egy "melliféra" esetre.
Isten ments még egy ilyentől! Abba ne menjünk bele, ki, miért, mikor, hol vétet.
Egyébként hogyan kívánod megoldani a mézfelvásárlást? Mert erről már nem írtál. Csak mint problémát írtad le és TF iránti utálatodat.

A mindenkori kereslet-kínálat határozza meg a méz árát!
A kereslet törvénye szerint, alacsonyabb árak mellett az emberek többet vesznek az adott termékből.
A kínálat a termelők szándékát jelzi, hogy hajlandók és képesek eladni a terméket különböző árak mellett. Ami azt jelenti, hogy a szándék nem elég! Rendelkezni is kell az adott termék mennyiséggel!
Na itt van a probléma! Mikor elfagy az akác, kevés a méz. Megugrik a mézár. Mikor bőséges akác méz van, csökken az ár. Ez törvényszerűség! A piacot a kereslet-kínálat mozgatja! Vagy érti ezt valaki vagy nem!

Én inkább arra helyezném a hangsúlyt amit Attila írt, vagy amit Bross javasolt.
Mézpiaci elemzésre van szükség. Nem egyszer, hanem folyamatosan!
Erre teljesen alkalmas a Szekszárdon előadást tartott Fórián Zoltán és csapata.
Kicsit utána olvastam ennek az úriembernek és meg vagyok győződve róla, hogy hasznunkra válna a tudása.
Érdemes volna leülni vele egy beszélgetésre, megkérdezni tőle, Ő hogyan látja, miben lehetne a segítségünkre..

Azt is elfogadhatónak tartom amit Bross elmondott az előadásában és a februári méhészújságban is megjelent.
A megtermelt méz mennyisége után fizessünk bizonyos összeget egy marketing alapba. Ebből az alapból finanszírozzunk meg reklámokat, mézkóstoltatást, minden olyan lehetőséget ami a lakosság mézfogyasztását ösztönzi. A jelenlegi rendszerben a mézes reggeli egy jó irány. Ezt kell még több helyen bevezetni, az akciót pedig a TV-ben, újságban promótálni kell!

Milyen elképzelése van ezen felül a Brosséknak, amitől félni kellene Vivaldi?
Mit olvastál, hallottál?

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2084 Dátum: 2016. Február 18. 12:57 »
Na ez megint jó gondolkodás, előre visz.
 Én már rég benne vagyok. A 90-es évek elejétől amióta az ÁFÉSZ megszűnt, állandóan döcög a mézkereskedelem. Én magam 4 olyan évre emlékszem, amikor teljesen le is állt.
 Az, hogy a magyar mézértékesítés ilyen állapotban van nemcsak nekem tűnik fel, hanem mint említettem többek között a pécsi professzornak is. Azt mondta a a világon sehol semmilyen ágazat nem tűrné el amit a Magyar méhész mézárak tekintetében eltűr.
 Ha valami ennyire gyengén működik és a benne szereplőknek ez nem tűnik fel, sőt helyeslik, akkor nem lehet semmit tenni, meg is érdemlik a sorsukat.
 Volt a katonaságnál egy mondás amit már több helyen többször idéztem, ez pedig az volt: " Aki hülye haljon meg". Nos Uraim aki saját maga ellensége, mint a hozzászólásokból is látszik, arra nem lehet mást mondani mint, hogy hülye, mert tűri akármennyire is kizsákmányolják.
 Ha másnak jó, hát akkor jó. Ennek ellenére talán megengedik, hogy nekem meg legyen a külön véleményem?