Szakma-politika

• 4548 válasz
  • 1969955 megtekintés
*

Vivaldi

• 2049
Re:Szakma-politika
« Válasz #2040 Dátum: 2016. Február 12. 21:46 »
Nem tudom, el kellene dönteni, hogy mi kell, egységes Omme, vagy  a tagegyesületek közti harc.
Teljesen helyén valónak, és szükségesnek tartom az ellenzék létét, akinek dolga lehetne, hogy a vezetőséget rákényszerítse a keményebb érdekvédelemre is, meg másra is.
Na de könyörgöm, egy olyan elnökkel aki már egyszer volt ott és magától elment?
Kérdésem csak az, hogy most mitől jobb a helyzet, hogy vissza kívánkozik, mint amikor lemondott?
Most mi a garancia , hogy 3 hét után nem mond le?
Muszály ezt olyan támogatókkal akiknek mögöttes szándékaival mindenki tisztában van, aki nem teljesen hülye?
Hát ennyire rosszul állunk emberanyagból, hogy a több tízezres Omme tagságból nem találunk egy olyat aki még nem    sározódott be?
Hát ez bizony szomorú, és kiállított szegénységi bizonyítvány.
« Utoljára szerkesztve: 2016. Február 12. 21:50 írta Vivaldi »

« Válasz #2041 Dátum: 2016. Február 12. 22:00 »
"Muszály ezt olyan támogatókkal akiknek mögöttes szándékaival mindenki tisztában van, aki nem teljesen hülye?"

Nem igazán értem ezt a mondatot, ha van időd rá légy szíves fejtsd ki egy kicsit részletesebben.
Köszönettel.

Üdv. jani bátya

« Válasz #2042 Dátum: 2016. Február 12. 22:04 »
Péternek muszáJ lesz lemondania, sőt, el sem vállalnia az elnöki posztot, ha nyer ÉS marad az a bizonyos bagázs mögötte. Ezért mondott le anno végül és az bizonyára változatlan: a jövőben sem tud és nem is akar velük együtt dolgozni.

Elnézést, hogy már közbeszóltam. Muszáj volt.

*

Bicska

• 601
« Válasz #2043 Dátum: 2016. Február 12. 22:22 »
Kedves Vivaldi!

Az, hogy valaki már volt vezető, az nem azt jelenti automatikusan, hogy sáros. Mi van akkor, ha lemondásakor sok volt neki a támadás? Mi van akkor, ha belefáradt (mindegy mibe), és lemondott? Mi van, ha la lemondása utáni években látta, mivé lesz az egyesület, amiért (nyilván kisebb-nagyobb hibákkal tűzdelve, hiszen ő sem tökéletes) annyi éven át dolgozott? Mi van akkor, ha nincs nála alkalmasabb ember arra (a méhészek nagy részének tiszteletét bírva), hogy a mostani, finoman szólva bólogatós, "minden szép és jó" vezetést leváltsa?

Ne legyen elnök, csak mert egyszer már lemondott?

Személy szerint örülök neki, hogy valaki vállalta a jelöltséget. Ez is a demokrácia része... Az hogy van több jelölt. Sajnálatos, hogy az: "Aki nem velünk, az ellenünk!" magatartás érvényesül a vezetőség részéről.

Az pedig szerintem nonszensz, hogy ha a vezetőség bukik, akkor szét kell szakítani az egyesületet. Ha pedig a MINDENKORI vesztes saját egyesületet alapít az enyhén szólva gyerekes viselkedés.

"Vassal csorbitott csontváz-leletek
mutatják, hogy itt mivé lehetek,
ha mellemre kitüzöm jeletek, -
csirkefogók! Nem játszom veletek!"

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2044 Dátum: 2016. Február 13. 00:04 »
Jani bátya ugye nem nézel hülyébbnek mint amilyen vagyok? A tagságot úgy se érdekli, azt pedig lefogadom az összes küldött tudja kiről, /kikről/ és miről van szó.
 Ha pedig Bross nem tudott együtt dolgozni a régi vezetőséggel, az újjal majd tud?
 Vagy pedig úgy lesz, hogy teljesen ki lesz rúgva mindenki a jelenlegi vezetésből?
 Ti úgy gondoljátok a Mészárost már egyetlen küldött sem támogatja?
 Ebben az esetben minden küldött a Bross mellett áll majd?  Érdekes Omméra számíthatunk.
 Uraim ez a helyzet már rég nem ugyanaz, ez az Omme már rég nem ugyanaz, mint amikor Bross lemondott.

« Válasz #2045 Dátum: 2016. Február 13. 01:14 »
Uraim ez a Vivaldi már nem ugyanaz,mint aki
régebben vitatkozott.
Te se vagy a régi Vivaldi.
Neked is a szádba adják amit mondanod kell.
Hogy hogy nem látod,Cserényi csak "aki nem velünk az ellenünk" formulában
tud gondolkodni,neki mindenki ellenség akinek más a véleménye. Mert  Ő a
don Cserényi,úgy kell lenni mindennek,ahogy Ő parancsolja.
Ő,Ő,Ő.
Persze kiszolgálják,van aki jó pénzért,jó zsíros állásáért,van aki félelemből
mert tudja milyen bosszúálló,agresszív.
Hogy hogy ez a diktatúra,diktátor nem zavar?

Csányi Antal

« Válasz #2046 Dátum: 2016. Február 13. 07:40 »
Kiakasztó vagy Vivaldi, amikor ezt írod:
"Na de könyörgöm, egy olyan elnökkel aki már egyszer volt ott és magától elment?
Kérdésem csak az, hogy most mitől jobb a helyzet, hogy vissza kívánkozik, mint amikor lemondott?
Most mi a garancia , hogy 3 hét után nem mond le?"
Bross már nem akarta vállalnia harmadik ciklust, pedig doktor Úr hívogatta, hogy maradjon.
Emlékszel Maya Péter írásira?
Azt állította, hogy az IB-k kocsmai hangulatban teltek!
Bross nem magától ment, a gyomra nem bírta a légkört.
Aki tudja a dolgok miértjét nem állít olyant, hogy Péter megfutamodott, itt hagyott bennünket.
Ez olyan Fekete mondás volt Vivaldi, mert Józsi pont ezzel kampányol.
Dr.Cserényi Péter az összes OMME elnököt elüldözte, finoman fogalmazva kicsinálta.
Minden volt (élő) elnökkel tartom a kapcsolatot, ők azért bojkottálták az OMME 30 éves évfordulóját!
Nem akartak vele konfrontálódni, Péter is közéjük tartozott.
Bross nem akart elnök lenni, nem kívánkozott vissza!
Érted amit írok?
Annyian keresték, szinte könyörögtek neki, hogy a végén beadta a derekát.
Egy törpe 10% alatti kisebbség átkozza, gyalázza, pocskondiázza, a méhészek nagy része pedig tenyerén hordozza.
Véleményem szerint akik átkozzák, nincsenek a valós információk birtokában!
Ezét hasznos a Méhészklub, nagyon sok elnöknek, küldöttnek nyitottuk fel a szemét.
Milyen kampány az, amikor NEM azzal foglakozik a jelenlegi vezérkar, "Hogyan tovább OMME?" méhegészségügy, Nemzeti Program megújítása, méhlegelők javítása stb.
Gyakorlatilag programjuk sincs.
Az a kiadott program, hogy üssétek Bross-Hegedűs párost ahol éritek.
(Tudtad, hogy a jelöltek között lesz olyan aki 7 az-az hét nyelven beszél?)
Működik is a mutatvány, mert fikázzák szakmai előadásikat, a paradigmaváltást nem értik, a jegesmedve színe nem tetszik, Péter mézpiacról szóló képlete miatt zuhan a mézár, Takács elkötelezettje, a bosszúvágy, a harag, gyűlölet vezérli Brosst.
Ez ma az OMME  kampánya.
Véleményem szerint ez mind azért van, mert az OMME-n belül elhatalmasodott a majré.
Ha az ész érvek eltűnnek, akkor kreálnak egy összeesküvés elméletet, és ezt úgy adják elő mint az OMME megmentői.
Szánalmasságukra jellemző a gátlástalanság.
Semmitől nem riadnak vissza a cél érdekében, ez pedig nem más mint a beteges hatalomvágy.
Ennek semmi köze az érdekvédelemhez.
A karmestert ismerjük, viszont nagyon hamisan énekel a kórusa.
Miért nem mész el egy fórumra, ahol Bross Pétertől élesben kérdezhetsz Vivaldi?
A műhelyedben, az erdőben, a magányodban megfogalmazott gondolataidat tedd fel neki.
Akkor talán Te is másként ítélsz, mert most nagyon mellette vagy a dolgoknak.
Erről beszéltem.
Ezt úgy hívják a politikában negatív kampány.
Ebbe kényszeríti bele, szinte zsarolja doktor Úr a szaktanácsadókat, hogy Bross ellen kampányoljanak.
Azt ígértem többször erről nem írok, viszont abban reménykedek, hogy erre Tantó Sándor Úr is felfigyel, mert életveszélyes uniós pénz egy részét, civil egyesület választási kampányra fordítani.
Most megint lehet üvöltözni, de ez tény!
A legutóbbi szaktanácsadói értekezleten elhangzottak katasztrófába sodorják egyesületünket!
Nem a téli méhcsaládveszteség felmérése, nem új atkairtó készítmények kifejlesztése, nem a NP program minél jobb kihasználása volt a téma!
"Az életetekért küzdötök, mert ha visszajön Bross repültök!"
Felháborító, ez a riogató, félelmet szító, agymosás!
Nagyernyei Attila

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2047 Dátum: 2016. Február 13. 08:22 »
Én nem kétlem, hogy jót akar az OMME jelenlegi vezetése a méhészeknek, azt sem kétlem, hogy a Minisztérium is jót akar, de nem jól teszi és ezért sokkal több kárt okoz, mint amennyit segít.

Tudna többet segíteni a méhészeknek, mint amennyit jelenleg segít. Ezért kell leváltani a jelenlegi vezetést.

Arról beszéljünk, hogy mi kell és mit lehetne jobban csinálni, ahhoz, hogy a méhészeknek és a méheknek jobb legyen.

Egy biztos, a kussoltatás és az üvöltözés, meg a feltétel nélküli talpnyalás senkin nem fog segíteni. Ezeket el kell felejteni. Helyette kérdezni kell a méhészeket, beszélgetni velük. A Minisztérium embereinek meg nem szabad kinyalni a seggét, hanem értelmesen kell érvelni, tárgyalni, ha kell javasolni, ha kell tüntetni.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #2048 Dátum: 2016. Február 13. 08:33 »
2016.április - Egy dologban egyet értünk: A magyar méhészek életében ez egy ismert dátum fog lenni.

Ha a Mészáros nyeri meg a választást, nem tudom elképzelni, hogy a jelenlegi ellenzék még négy évig elviselje ezt a számukra elfogadhatatlan vezetési stílust.
Ha a Bross nyeri meg, nem tudom elképzelni, hogy a jelenlegi vezetőség pártolói ne nyissanak egy alternatívát.
Ha a "Szűzkéz" nyeri meg, nem tudom elképzelni, hogy a döntő többség el tudja fogadni szakmailag, emberileg és erkölcsileg.
Ahogy én tájékozódok úgy látom, hogy nagyon éles vonalak alakultak ki. Nagyon kevés az a küldött aki ne tudná határozottan, hogy melyik oldalra álljon. Kaposvár, Szekszárd bebizonyította, hogy az egyszerű méhész Brosst akarja hallgatni, viszont a küldöttek már nem biztos.
Tudok egy olyan egyesületről ahol a tagság egyértelmű többsége Brosst szeretné, de a küldötteikből csak 1.
Ezért lesz kiszámíthatatlan (szerintem) a választás eredménye, mert a küldöttek szavaznak nem a tagság.
Ez a személyes véleményem.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2049 Dátum: 2016. Február 13. 09:33 »
Idézet
Ha a Mészáros nyeri meg a választást, nem tudom elképzelni, hogy a jelenlegi ellenzék még négy évig elviselje ezt a számukra elfogadhatatlan vezetési stílust.
1.
Indul az elnöki székért? Én úgy hallottam, hogy beérné már egy alelnöki székkel is, sőt egy sima vezetőségi tagsággal is. Nem véletlenül jelent meg a hír, hogy "szűz kéz" kell az OMME élére. Sőt tudomásom szerint minisztériumi körök - eddig sikertelenül ugyan, de - tettek is ebbe az irányba lépéseket. Remélem, hogy nem Csorba úrra gondoltak, aki tudjuk a neonikotinoidok zászlóvivője.
2.
Ha nyeri? Lám! Lám! Már úgy tűnik, hogy valami tisztul a fejekben. Mégse megalapozatlan, hogy a jelenlegi vezetéstől el kell búcsúznunk?

Idézet
Ha a Bross nyeri meg, nem tudom elképzelni, hogy a jelenlegi vezetőség pártolói ne nyissanak egy alternatívát.
Nyugi! Nem tudnak és nem is akarnak.

Idézet
Ha a "Szűzkéz" nyeri meg, nem tudom elképzelni, hogy a döntő többség el tudja fogadni szakmailag, emberileg és erkölcsileg.
Ebben teljesen egyetértek veled.

Idézet
Ahogy én tájékozódok úgy látom, hogy nagyon éles vonalak alakultak ki. Nagyon kevés az a küldött aki ne tudná határozottan, hogy melyik oldalra álljon.
Nagyon jól látod. Ez egy jó helyzet a szavazók számára, hiszen így nincs maszatolás.

Idézet
Kaposvár, Szekszárd bebizonyította, hogy az egyszerű méhész Brosst akarja hallgatni, viszont a küldöttek már nem biztos.
Meglátjuk. Nyílván az a célünk, hogy a küldöttek többsége velünk értsen egyet.

Idézet
Tudok egy olyan egyesületről ahol a tagság egyértelmű többsége Brosst szeretné, de a küldötteikből csak 1.
Szomorú az ilyen helyzet. A demokrácia nem tökéletes rendszer, de nincs jobb.

Idézet
Ezért lesz kiszámíthatatlan (szerintem) a választás eredménye, mert a küldöttek szavaznak nem a tagság.
Igen. A választásokban a véletlennek is jelentős szerepe van.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Bicska

• 601
« Válasz #2050 Dátum: 2016. Február 13. 09:45 »
Tehát akadozik a többségi vélemény érvényesítése... El kellene ezen gondolkodni. Mert ha az egyes méhészek szavaznának, valószínűleg repülne a mostani vezetés. Ezt nyilván ők is tudják. Ezért ilyen idegesek. Azt el sem tudod képzelni Lilahagyma, hogy vereség esetén a mostani ellenzék folytatja a szakmai munkáját, és készül a következő megmérettetésre? Ha teszem azt bekövetkezik egy komoly méhegészségügyi katasztrófa, amit Péter megjósolt, és "lentről" söprik le a helyi vezetést, a mostani küldöttekkel együtt. Akkor bizony a kiabálás, kussoltatás nem segít. Nem látok bele senki fejébe, de meglehet, hogy ettől kocognak a térdek leginkább. "Azért a víz az úr."

Mellesleg most is jó az esély a váltásra. ;)
"Vassal csorbitott csontváz-leletek
mutatják, hogy itt mivé lehetek,
ha mellemre kitüzöm jeletek, -
csirkefogók! Nem játszom veletek!"

*

Nb18

• 797
« Válasz #2051 Dátum: 2016. Február 13. 09:50 »
Lilahagyma!

Furcsa számomra amit írsz. Az én értelmezésemben egy küldött nem a személyes véleményét nyilvánítja ki egy küldöttgyűlésen, hanem az egyesülete tagságáét. Azért, mert a tagság választotta meg őket arra, hogy továbbítsa az akaratát. Igenis a szavazás előtt fel kell mérni, hogy kit szeretne a tagság elnöknek és azt a küldöttnek el kell fogadni, még ha az nem is egyezik a személyes véleményével!
Ha ezt nem teszi, adja vissza a megbízatását! Lehet rosszul gondolom, javítsatok ki, ha nem így van, de nekem ez a véleményem!

Nb18

« Válasz #2052 Dátum: 2016. Február 13. 10:27 »
Ezt írja Lilahagyma:
"Ha a Mészáros nyeri meg a választást, nem tudom elképzelni, hogy a jelenlegi ellenzék még négy évig elviselje ezt a számukra elfogadhatatlan vezetési stílust."
Tökéletesen jól látod, mert akkor a küldöttek a zárt ajtókra, mutyizásra, titkolódzásra bólintanak.
Ez nem vezetési stílus, hanem újkori diktatúra, a szabad véleménynyilvánítás, a szólásszabadság korlátozása!
Én azért bízom a józan észben, hogy ezen már túl vagyunk.
Cserényi Péter dossziéja nagyon karcsú.
Nekünk semmi mást nem kell tennünk, mit a 3 és fél év hozzászólásiból egy kivonatot készítenünk, esetleg az EB beszámolókat hozzácsatolnunk.
Senki nem fogja megcáfolni, hogy egyszemélyi felelős Dr.Mészáros László a közhasznúságunk elvesztésében.
Senki nem fogja megcáfolni, hogy a Kft. gazdálkodása nem került be az OMME pénzügyi beszámolójába, azt titkosították, és úgy szavaztatták meg, hogy a 8.5 milliós veszteséget elsumákolták.
Nem fogom előröl kezdeni, hogy milyen óriási történelmi hibákat, szabálytalanságokat vétettek, de neonikotinoidok kipártolásáról, a gyalázatos mintavételekről sem feledkezzünk meg.
Valami megváltozott?
Nemrég egy hangos kisebbségről beszélt doktor Úr is, most meg necces, kétesélyes, esetleg Bross-Dr.Hegedűs győz?
Nagyon örülök, hogy idáig eljutottunk, és ébredeznek a méhésztársak.
Ha az utóbbi két embernek szavaznak bizalmat, és melléjük még néhány friss elnökségi tagnak, a hőn áhított változás bekövetkezhet.
Amennyiben a jelenlegi irány marad, én személy szerint valóban csalódni fogok, de elfogadom.
Akkor a  méhésztársadalom nem érett meg a változásra, irány a szakadék.
Rossz belegondolni, ha nem lenne ez a "nagypofájú ellenzék".
Mit műveltek volna nélkülünk?
Az utóbbi néhány évben rengeteg haragost, ellenséget szereztem magamnak.
Egyáltalán nem örülök neki.
A minap hallottam, hogy egy nagy egyesület elnöke azt nyilatkozta, hogy az Attilát szerettem, de amit most művel az már sok.
Én azt szeretném üzeni az engem utálóknak, hogy tőlem ne féljenek, én nem változtam, véleményem egyenes, mindenki számára érthető, kiszámítható.
Segget soha nem nyaltam, senkinek nem vagyok a csókosa.
Kemény, de egyenes irányt képviselek, és az igazság kimondása sokszor fájdalmas.
Attól féljen mindkét oldal aki a szemetekbe jópofizik, a hátatok mögött meg kibeszél, vagy felnyom.
A méltó ellenfél előre viszi közös dolgainkat.
A megalkuvó, sumák, kétszínű, pénzéhes, saját érdekét a közérdek elé tevők, teszik tönkre közösségünket.
Akárhogy, csűröm csavarom a közlendőmet, a vége mindig ugyan az.
A méhészek demokratikus akaratának kell érvényesülnie.
Ennek feltétele, hogy felelősségteljesen tudjanak dönteni.
Ehhez rendelkezniük kell minden valós információval, különben nagy baj lesz, ha utólag derülnek ki dolgok.
Itt még van teendőnk, ezért kell a kampány.
A kampányt Bross-Dr.Hegedűs a szakmaiságra fókuszálja, abban keresve sem találtok mások lejáratására utaló kifejezéseket.
Lejáratás?
Engem is ezzel vádolnak.
Véleményem szerint a szabálytalanságok feltárása nem a lejáratás kategóriája, hanem kötelesség.
Ha az EB tárja fel a hiányosságokat az nem lejáratás???????????
Nagyernyei Attila

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2053 Dátum: 2016. Február 13. 10:53 »
Jó van, nekem mindegy, nekem meg a többi tagnak úgy se lesz eladva méze, mert ugye ez lenne a legfontosabb, és nem a neonekotionok meg a többi dolog.
De erre meg senki nem akar megoldást keresni. Mindenesetre szomorú, hogy az alternatíva az Bross,, és ennyi okos képzett ember között nincs más kihívó.
A neonikotinokra visszatérve, arra viszont a házam ráteszem, hogy ha lesz, mondom "HA" lesz új vezetőség, Csuja három perc alatt fog össze veszni velük is, ha nem úgy lesz ahogy ő akarja.
Ha pedig úgy lesz ahogy ő akarja,,, na akkor az Omménak nem adok két évet sem.

*

zümi

• 1382
« Válasz #2054 Dátum: 2016. Február 13. 11:24 »
Idézet
Jó van, nekem mindegy, nekem meg a többi tagnak úgy se lesz eladva méze, mert ugye ez lenne a legfontosabb, és nem a neonekotionok meg a többi dolog.

Vivaldi!
Ha időben lépsz 1500-ft-ért értékesíthetted volna akác mézedet ::)
A tavalyi árak a múlté!
Én kicsit tétováztam, ezért csak 1450-ftot adtak hordóban az akácért!
Hiba volt hallgatni elnökünkre, hogy lesz ez még több is.....
Persze megértelek téged, mert 2000-ft/kg sokkal jobb szorzó mint az 1100  :) amit nem hiszek, hogy egyhamar több lesz....

A neok álláspontoddal nem értek egyet! Igen is, ezután is szankciókat kell alkalmazni,ha tetszik ha nem!
Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.