Szakma-politika

• 4542 válasz
  • 1959269 megtekintés

Re:Szakma-politika
« Válasz #2011 Dátum: 2016. Február 08. 19:11 »
 Geddekas  által  az egyesület működéséről írtak a legfontosabbak . ( Most a nonprofit , és jogi szakmaiságot a  közérthetőség nyelvezetre fordítom le !)
 Azért mert--- :Eredményes munkát csak jó alapokra helyezve lehet végezni !
--Tetszik , nem tetszik - az alapok a méhészek, méhészetek jogait jelentik !
--Ezek -úgymond az alap garanciák ! Ezt kell az alapdokumentumokban rögzíteni !
--Az OMME működése, működtetése pedig megoldható úgy, hogy a helyi,területi szervezetek megmaradnak.
 --A döntési mechanizmus struktúrája garantálja a cselekvő,felelős részvételt a szervezet életében!
--Az OMME hatékonyságát csakis elkötelezett vezetéssel lehet biztosítani .
--Szembe kell nézni a szervezeti tagság összetételéből adódó valós feladatokkal !
--Európai szellemiségű hálózat , és kapcsolati/rendszer/tőke viheti előbbre méhészeteinket!
--Be kell hozni a vezetéselmélet korszerű módozatait - a gyakorlatban már vannak ilyenek-az OMME életébe!
--Ugyanakkor szemléletet kell váltani ! (Nem mindig biztos, hogy aki sok méhet gondoz, az jó vezető is !!)   
--A globális kihívások, -lásd pl:a méz piaci ingások- , a kártevők, a természet; alkalmazott vegyszerek mezőgazdasági munkák során ...stb- gyors fellépést igényelnek.-
--...és ki tudná hatékonyabban , jobban képviselni az OMME-t, mint egy hiteles , jó fellépésű, elismert ,tehát szakmailag kifogástalan elkötelezett méhész-ember .  Nem tippelek.. az olvasónak is tudnia kell !
          Aláírás helyett üzenetem: nem a kontroll csoport a kerékkötő, hanem az, ak
inek ötlete sincs a jövőt illetően  !

*

hang

• *
  • 23
« Válasz #2012 Dátum: 2016. Február 08. 20:18 »

« Válasz #2013 Dátum: 2016. Február 09. 00:02 »
Gondolom nem feltétlenül muzikális megfontolás miatt került ez a dal a „Szakma-politika” rovatba. Bizonyára lehet áthallásokat keresni a dalban az egyesületet érintően is, de valójában ez a Bródy nóta félreérthetetlenül nyers politikai tartalmat hordoz. Ellenben az egyesület deklaráltan politikamentes és még csak azt sem lehet állítani, hogy politikai szimpátia vagy a politikai múlt mentén alakultak volna ki a törésvonalak. Persze a Bródy Jánosnak és mindenki másnak is szíve joga, hogy miként vélekedik a posztkommunista elitről, de talán akadnak ennél magasabb zenei színvonalú alkotásai is. És még csak nem is kötelező mindenhol áthallásokat találni.

https://www.youtube.com/watch?v=ZahB_RMdrAg

*

hang

• *
  • 23
« Válasz #2014 Dátum: 2016. Február 09. 07:18 »
Litterae!
Sokan, közöttük én is várom április 2-át. Talán történelmi jelentőséggel bír ez a dátum az egyesület életében. A változásra szükség van!  A szereplők ismeretében fő kérdés marad az hogy lesz e BÉKE.
A nóta választás bevallom jóbban sikerült, még akkor is ha kötelezően nem keresendő mindenhol az áthallás.
www.youtube.com/watch?v=mISreDdzbrs

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2015 Dátum: 2016. Február 09. 08:03 »
Lesz-e béke április 2 után?

Nincs lehetetlen csak tehetetlen. Tegnap hallgattam meg az MME megalakulása utáni történelem néhány mozzanatát. Legnagyobb megdöbbenésemre ami Csuja és Nagyernyei ellen tömeghergelés lezajlott - szerencsére most sikertelenül - az lezajott 1986-ban Nikovitz, Stork ellen is, de akkor sikeresen hergelték a tömeget. Ebből következtetek arra, hogy a mai méhésztársadalom már józanabb és nem hergelhető saját érdeke ellen.

Ha Nikovitz Antalt tényleg megválasztja az OMME tiszteletbeli elnöknek, akkor van remény békére.

1986-ban ki szervezte a hőbörgést Nikovitz ellen és ki indított alaptalanul fegyelmit Stork Sándor ellen? Nem egyetlen személy indította. Azok az emberek máig mételyezik az OMME életét. Azok és tanítványaik.
« Utoljára szerkesztve: 2016. Február 09. 08:40 írta Geddekas »
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2016 Dátum: 2016. Február 09. 09:50 »
Felhívtak engem, hogy fejtsem ki bővebben, mi is történt Nikovitz Antallal, Stork Sándorral? Bővebben fogok erről írni, de még gyűjtök információt több embertől. Már azt is hitelesnek tartom, amit tegnap hallottam, de árnyalni szeretném a képet és több helyről szeretném megerősíteni.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #2017 Dátum: 2016. Február 09. 10:26 »
Litterae!
Sokan, közöttük én is várom április 2-át. Talán történelmi jelentőséggel bír ez a dátum az egyesület életében. A változásra szükség van!  A szereplők ismeretében fő kérdés marad az hogy lesz e BÉKE.

Hogy lesz e béke? Hát hogyne! Hiszen a kiválasztott békedalod kimondottan ezt a célt szolgálja…

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2018 Dátum: 2016. Február 09. 11:28 »
Tudjátok-e, hogy miért kellett megalapítani a Fejér Megyei Méhészegyesületet?
Miért lett törés a méhészek egyesületi életében már 1986-ban?
És azt tudjátok-e, hogy miért indult el a Fejér Megyei Méhészegyesület szárnyai alatt a Méhészújság?

Nem akarjuk, hogy most is törés legyen az OMME életében! Ezért aki tudja, kérem írjon a történtekről, ugyanis nagyon tanulságos az OMME jelenlegi vezetése ámokfutásának megértéséhez. Most is ugyanazt teszik ugyanazok az emberek, akik akkor hangadók és főszervezők voltak tisztességes emberek lejáratásában. Kik voltak ezek?

Tisztáznunk kell a múltat és helyre kell állítani a becsületét azoknak az embereknek, akiket akkor jogtalanul és etikátlanul besároztak. Mert a múlt velünk él! Még élnek azok az emberek, akik meg lettek hurcolva, tönkre lettek téve. Azok az emberek most is sároznak akik akkor megtették. Kik voltak ezek? Ezt úgy hívják, hogy tetemre hívás!

*

hang

• *
  • 23
« Válasz #2019 Dátum: 2016. Február 09. 11:44 »
Lehet azért asszocialsz rosszul mert te nem arra a csoportra gondolsz akire én.  :-[

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #2020 Dátum: 2016. Február 09. 20:33 »
QUQURIQ !!!

Vissza az agarakkal!
Élnek még szerencsére olyan személyek akik ott voltak 1986 ban a TOTT székházban!
Minap az egyik résztvevő elmesélte, hogy egy kórus mit is skandált, hogy Nikovitzot távozásra késztesse!...
Még azt is elmondom, hogy két dolgot skandáltak egyre hangosabban...
Jelen vezetésből két személy is részt vett ezen a gyűlésen!
Az egyik szavazatán múlott Nikovitz menesztése az egyesületből!!! :o :-[ :-X
Csak az üsse az orrát ezekbe a dolgokba, aki ott volt, vagy 100% forrásra tud hivatkozni!

A realista Kiskakas!

« Válasz #2021 Dátum: 2016. Február 09. 21:36 »
Tegnap az elnökjelöltünk előadást tartott Veszprém megyében.
Természetesen az elnökségi tag (vagy szaktanácsadó, vagy Növényorvosi Kamara Tag) sűrűn jegyzetelt, amit a mai szaktanácsadói értekezleten, a többi szaki jelenlétében főnökének előadott.
Gyakorlatilag azt áztatta, aki őt kinevezte.
A neonikotinoidokat azóta is sztárolja, sőt betiltásuk ellen kampányolt.
Ezért van benne a jelenlegi vezetésben is, mert ott mindenki egyet értett vele, mi több a tagdíjunkból a 30 milliócskával támogatott OMME újság címlapján is reklámozták.
Azért ezt a választások idején nem kéne elfeledni.
Én azon csodálkozom, hogy ezt a méhésztársadalom, a profik simán eltűrték, Csányi Anti kivételével, aki folyamatosan küzd a hosszú hatásmechanizmusú rovarirtók ellen, meg néhány aktív, felvilágosult méhész, akit nem tudtak megetetni azzal, hogy a csávázó szerek gyakorlatilag elixírek.
Simon Gergely vegyi anyag szakértőt Tolnán az elnökök találkozóján éppen hogy csak le nem hülyézte doktor Úr.
A renomét Molnár Jenő mentette meg, aki elmesélte szívbemarkoló történetét.
A teremben ülve azon tűnődtem, hogy milyen emberek az OMME vezetői.
Egyáltalán kinek az érdekét szolgálják, mert a méhészekét biztosan nem.
A beharangozómnak megfelelően a szaktanácsadóknak feladatként akta ki doktor Úr az erőviszonyok felmérését.
Nem tudom miért aggódik.
Nem tudta lekussoltatni a törpe 10%-alatti kisebbséget?
Vagy lehet, hogy egy kicsit nagyobb az arány akik a változást szeretnék?
A szaktanácsadókat egy veszélyes helyzetbe zargatták bele.
Több elnök jelezte, hogy katasztrófa a szakik "hadrendbe állítása", amely valóban fokozza a belső háborús veszélyt, és felháborítónak tartják, hogy egy szaktanácsadó számon kéri tőlük, hogy miért jelölte az ÖNÁLLÓ EGYESÜLET  X és Y-t, mert az nem a regnáló rezsim "embere".
Ezt én többet nem fogom feszegetni, mindenki érti ahogy akarja.
Nagyernyei Attila

« Utoljára szerkesztve: 2016. Február 09. 21:54 írta Nagyernyei Attila »

« Válasz #2022 Dátum: 2016. Február 10. 10:37 »
Tisztelt Attila!

Szerintem ki kellene jelenteni, hogy ha az új vezetés hadrendbe áll akkor nem lesz tisztogatás! A fizetett alkalmazottak megtarthatják az állásukat akkor talán pártatlanok tudnának maradni. Az természetes emberi reakció, hogy senki nem beszél ellen a munkáltatójának. Ha jól tudom az állami alkalmazottakat is figyelik ha rosszat szólnak a munkáltatójukra akkor szedhetik a sátorfájukat. Ahogy említetted a nyílt videó konferenciás Elnökségi ülésekből sem lesz semmi, csak jól hangzik, a tagdíj sem lesz kevesebb, az elnökségi fizetés sem lesz kevesebb, tisztogatás is lesz.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2023 Dátum: 2016. Február 10. 10:52 »
A nyílt videókonferencia ma még drága dolog, hiszen, ahány személy, annyi kamera és mikrofon kell hozzá. A kamerákat, mikrofonokat össze kell hangolni, a fölös zajokat szűrni kell, tehát kell egy szerkesztőpult, ahol egy profi szakember az élő adást folyamatosan szerkeszti.

Arra van esély, hogy készül egy jól-rosszul használható egy-két kamerás videófelvétel, ami tördelve és szerkesztve (ahogy most a Szekszárdi Tavaszváró előadásai lettek) pár nap studiómunka után felkerültek az internetre, szintén fel fog kerülni. De ez a fajta nyilvánosság sem olcsó.

« Válasz #2024 Dátum: 2016. Február 10. 11:23 »
Figyel Ákos!
Amit én leírok az a magánvéleményem.
Nem a Tolna Megyei Méhész Egyesület elnökéé, nem Bross,Hegedűs, Takács csókosáé.
Kaposváron hallhattuk, hogy Dr.Hegedűs Dénes arra kértre a jelölteket, ne személyeskedjenek, és ne a sértődöttség a bosszú vezérelje őket.
Szerintem ezt senki nem véli felfedezni a jelölteken.
Viszont a "másik oldalra" már ezt nem tudnám így megfogalmazni.
Tőlem ne várd azt, hogy én jelentsem ki nem lesz tisztogatás.
A közelében sem leszek a döntéseknek (örüljenek neki) mert akkor nem garantálnám, hogy akik a neokat kipártolták ottmaradhatnának.
A jelenlegi vezetők saját magukért a székükért kampányolnak, és ebbe rángatják bele a szakikat.
Bross elmondta, hogy vissza szeretné állítani az OV hatáskörét, és azokat a döntéseket szolgaként hajtaná végre.
Szerinted, hogy lehetne tisztogatás, ha az elnökök kezében a döntés?
És ez a lényeg, ne egy-két ember döntsön ágazati kérdésekben, mert akkor valóban lehetne tisztogatás, ahogy most zajlik.
Most olyan dolgot írtál ezzel a sorral ami valójában az OMME-ban való szakadás, szembenállás lényege.
Ezt írod:
"Az természetes emberi reakció, hogy senki nem beszél ellen a munkáltatójának."
Pláne, ha elnök-szaktanácsadó, pláne ha alelnök-szakatanácsadó-kamarai alelnök- Nemzeti Program bíráló-elnökségi tag egyben, pláne ha elnök-ügyvezető-elnökségi tag!
Folytassam?
Az összeférhetetlenség a korrupció melegágya!!!!!!!
Persze, hogy nem fognak kritikát mondani a jelenlegi vezetésről ha tőlük függ a bérük, mitöbb saját fizetésükről döntenek!!!!!!!!!!!!!
Semmi mást nem kérnék a szakiktól csak a függetlenséget!
Tudom, számukra az én kérésem pusztába (sivatagba) kiáltó szó, de hátha.
Ezt alapszabályba kéne sürgősen foglalni, hogy szaktanácsadó a Nemzeti Programmal foglalkozzon, és ne nyilvánítson véleményt szakmapolitikában, és főként ne kampányoljon.
Mondjam azt, hogy engem ezért akart kinyomni dr.Cserényi Péter?
A saját bőrömön éreztem az összeférhetetlenség ízét, elnök-szaktanácsadóként.
Ebből a szempontból teljesen mindegy kik lesznek a következő vezetésben, meg kell oldaniuk, hogy az érdekvédelmi munkában olyanok vehessenek csak részt akik nem Lekötelezettek.
Mi frásznak kell ezt ennyit firtatni?
Szerintem ez tök egyértelmű, és nem jelent tisztogatást.
Nagyernyei Attila