Szakma-politika

• 4548 válasz
  • 1969974 megtekintés
*

Vivaldi

• 2049
Re:Szakma-politika
« Válasz #2025 Dátum: 2016. Február 11. 22:20 »
Én megmondtam előre a migránsokból baj lesz. Lett is.
Most is megmondom előre, ebből szakadás lesz, ha Bross győz.
 Most szépen gondolkozzon el mindenki, ki van közelebb a tűzhöz. Csak annyi kell, hogy az uniós támogatást, / ha lesz még egyáltalán/ nem omme, hanem például kamarai tagsághoz kössék. A kamara alig várja.
 És akkor a hőn óhajtott nagy pénzosztogatásból nem lesz semmi, mert akkor sem tagság sem pénz. Ennyi.
 Mielőtt  a győzelem vörös köde előre elborítaná egyesek agyát, érdemes lenne elgondolkodni ezen is.

« Válasz #2026 Dátum: 2016. Február 11. 22:51 »
Ezzel azt akarod mondai, a támogatások megmaradása miatt, Bross ne induljon, lépjen vissza?
Bocsánatott ne kérjen?

Na és mi van akkor, ha Bross veszít a választáson, alapit egy egyesületet, és mondjuk a méhészek nagyobb része abban az egyesületben lesz?

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #2027 Dátum: 2016. Február 11. 23:02 »
QUQURIQ !!!

Jaj- jaj -jaj!

Vivaldi!
"Nem szóltál volna, bölcs maradtál volna"!!! ::)

Kiskakas!

*

robi 75

• 1014
« Válasz #2028 Dátum: 2016. Február 11. 23:04 »
Ha jól tudom az állami alkalmazottakat is figyelik ha rosszat szólnak a munkáltatójukra akkor szedhetik a sátorfájukat.

Hát Ákos ez elég siralmas, ezért kár volt rendszert váltani. A fityiszes emberkék elég arrogáns kis majmok, látszik hogy a java a mult rendszerbe szocializálódott.
Hál istennek falun személyesen is ismerjük a multjukat, a népművészeti agyagedényeknek.
Az ommébe sem árt egy két öregnek megköszönni a munkáját és nyugdíjazni, márcsak azért sem mert olyan erich honecker, meg nikolaj ceauseccu fillingje van, tudod miről beszélek.

Vivaldi! A migráns gondokat nem volt nehéz megjósolni :D. Nagy tudomány nem kellett.
Az omme meg volt a támogatott világ előtt is, meg kell is.
De lehet hogy most tényleg azért van amit leírtál(pénz osztogatás ;D)
Üdv:robi

« Válasz #2029 Dátum: 2016. Február 11. 23:28 »
Aranyos Vivaldi!
Ne keserítsen el, hogy a Fekete Józsi tömi ilyenekkel a fejét!

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2030 Dátum: 2016. Február 12. 00:30 »
Az EU jogi szabályozása szerint egyesületi tagsághoz kötődik a Nemzeti Programokhoz való hozzáférési jog. Tehát az Agrárkamarához nem kerülhet az ilyen jogosultság, mert az nem egyesület.

Tudjátok, a Földművelési Minisztériumnak és az MVH-nak meg arra kellene nagyon alaposan odafigyelnie, hogy törvénysértő összeférhetetlenségek ne legyenek az OMME-nél. Mi méhészek mindannyian nagyon ráfizethetünk arra, ha kiderül, hogy megtörtént ilyesmi a Magyar Méhészeti Nemzeti Program keretéből.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #2031 Dátum: 2016. Február 12. 07:37 »
Hogy mekkorát változik a világ!
És elég rövidke idő alatt.
Ezt írja Vivaldi:
"Most is megmondom előre, ebből szakadás lesz, ha Bross győz."..írja Ő.
Néhány hónapja azt regéltétek semmi esélye, most meg esetleg győz?
A szakadás gondolata sajnos végig is benne volt és van a levegőben, de nem Bross miatt!!!!!!!!!!!
Bross Péter sokkal kompromisszumképesebb mint mondjuk Cserényi doktor.
Meg kell kérdezni a volt OMME elnököket miért hagyták el az egyesületet, ebbe Bross is beletartozik.
Kinek van arra szüksége, hogy lehülyegyerekezzék?
Agresszív, hataloméhes, pökhendi, lekezelő, az önérdek miatt átgázoló diktatúra jellemzi a mostani állapotokat.
Szerintem nincs az országban olyan méhész aki nem az egységet szeretné.
Tolna megyében végig az egységet képviseltem, aztán mi lett belőle.
A választási eredmény kihirdetésekor még a teremben felálltak akik alulmaradtak, aztán Mészáros-Fekete páros segédletével megalkották az egyik szavazótáborukat.
Ezzel nem érdemes senkit elbizonytalanítani, hogy szakadás lehet.
A mindenkori OMME elnök feladata a méhésztársadalom egybekovácsolása!
Ha pedig mégis bekövetkezik valamelyik oldal kiválása, nem kéne tragédiának felfogni.
A lényeg, hogy a méhészek akarata érvényesüljön, a választás szabályos, és demokratikus legyen.
Egyébként azok szoktak távozni akik vesztenek, tehát kevesebben vannak.
Most az OMME jelenlegi vezetése egy rendkívül rossz taktikát választott, ezzel helyzetbe hozta Bross-Hegyedűs párost, aminek én momentán örülök.
A méhészek rádöbbentek, hogy Cserényi dossziék semmi másra nem jók, mint az OMME-ban lévő feszültségek további szítására, így nem kérnek belőle.
Rádöbbent doktor Úr, hogy valós veszélyt jelent székére a fiatal szakemberek előretörése, és most pánikban van.
Azt hangoztatja, hogy nélküle megszűnik az OMME!
Majd április elején eldől, hogy kik szeretnék tovább ezt az agresszív, nyomulós irányt.
A pénz szaga mindenkit megbolondít.
Régi barátok fordulnak egymással szembe, mert egyesek elveszítik ítélőképességüket, csak a pénzt látják az egyesületben.
Na ez vezethet a szakadáshoz!!!!!!!!
Amikor csórók voltunk, az OMME a méhészek nagy családjaként szárnyalt.
A háború alapja a pénz!
Kemény, következetes EB kell, akik drákói szigorral ellenőriznek, szankcionálnak és minden aljas olyan kezdeményezést csírájában elfojtanak, amely a tisztességtelen pénzmozgás gyanúját is felveti.
Kevesen mondják ezt így ki, ezért utálnak engem is.
Akit valamilyen tisztségre jelölnek, soha nem fog ilyen keményen fogalmazni.
Szerintem ez rendjén van, majd megtesszük mi helyettük.
 Nagyernyei Attila

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2032 Dátum: 2016. Február 12. 15:15 »
Köszönetnyílvánítás:

Az egész méhésztársadalom számámára, különösen az OMME számára tett jót az a három méhésztársunk, aki múlt hét csütörtökén elment a Földművelési Minisztériumba és felkereste Tantó Sándor Főnökét Szépe Ferenc urat és tájékoztatta őt arról, hogy az OMME jelenlegi választott Vezetői közül négy nem felel meg az összeférhetetlenség törvényi feltételeinek. A jogi kifejtést is megtették és felhívták a figyelmet arra a súlyos anyagi következményre, ami ennek következményeként minden méhészt sújthat.

Szépe úr megígérte, hogy a helyzetet megvizsgálja és felhívta a figyelmet arra is, hogy a most kezdődő ciklusban egyetlen apró okot sem szabad adni összeférhetetlenség kialakulásának.

A Tárgyalást követően Tantó Sándor és Gere Antal külön is tárgyalt a három méhésszel, ahol az OMME pénzeivel való tiszta gazdálkodás fontossága merült fel. Felmerült az is, hogy tiszta kéz biztosítása személyi konzekvenciákkal jár, ami a mostani választások kulcskérdése. A három méhész nem választási támogatást kérni ment, ezért személyi vonatkozásokban nem voltak hajlandók semmilyen formában véleményt kérni és véleményt se kívánt nyílvánítani.

A történet pikantériája, hogy még haza sem ért a 3 méhész, már a félvilág tudott a tárgyalásokról és mindhármójukat azonnal árulónak kiáltották ki, holott nagyon sokat tettek az OMME megtisztulásáért és ezért köszönet és tisztelet jár nekik.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2033 Dátum: 2016. Február 12. 16:45 »
Figyelj Atilla.
 Bár a Csuja azzal próbálja semlegesíteni a tudatlanságát a facen, hogy azt magyarázza , én vagyok a Fekete Józsi szócsöve. De ha hiszitek, ha nem, én legutoljára Januárban láttam amikor befizettem a tagdíjat, akkor is voltunk öten az irodáján így nem volt mód semmilyen beszélgetésre.
 De, mivel megértem már egyet mást, mivel 24 éve vagyok Omme tag, és akkor is itt voltam már mikor Takács át akarta venni a magyar mézpiacot, és Bross meg tagadta miszerint az Omme érdekvédelmi szervezet lenne, valamint azt mondta Gödöllőn, hogy /ez 1998 tájékán volt/ nem kell mindenkinek méhésznek lenni, /azért ezekre emlékszünk még egy páran, úgy hogy van még rá néhány tanú is/ azonkívül van már némi ember és helyzet ismeretem, én is képes vagyok kitalálni dolgokat, nem kell hozzá Fekete Józsi.
 Sőt, jobban vagy rosszabbul, de képes is vagyok előre megjósolni dolgokat.
Ezért mondom, nem tudom ki nyer, "foggalmam" sincs róla. Itt vagyok egyedül, hol a műhelyben, hol meg az erdőn a méheknél, és ami mondatja velem azt amit mondok az inkább az omme féltése. Nevezetesen, hogy ennek a status quo-nak vége lesz, és ti tudjátok legjobban, hogy az omme-t felépítéséből adódóan, milyen módokon lehet azt felkoncolgatni.
Ehhez nem kell más, csak annyi, hogy aki felakarja osztani annak legyen némi kapcsolata itt, és ott, és mögötte megfelelő számú tag egyesület legyen.
 Szerintem, még egyszer szerintem, ti is megtettétek volna már, csak nem voltatok annyian amennyien ehhez kellenek, és  a ti hátatok mögött most nem az aktuális kormánypárt állt, ha nem mások.
 Én elmondtam már számtalanszor mi az elképzelésem az Omme-ról. Ez bizony nem egyezik sem az Omme vezetőséggel, sem pedig a tiétekkel.
 De, a mostaniakat már ismerem, Brosst meg úgy ismerem ahogy régen beszélt,/ régebben nem úgy beszélt mint most beszél/. Benneteket nem ismerlek. Csuja meg a pereskedés és a háború maga, vele nagyon kell vigyázni, mert akinek ilyen barátja van, annak nincs szüksége ellenségre.
 Hát én csupán csak ebből következtetek.... hogy mi lesz ezután.
« Utoljára szerkesztve: 2016. Február 12. 17:14 írta Vivaldi »

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2034 Dátum: 2016. Február 12. 17:38 »
Józanodj Vivaldi!
1.
Azt sugallod, hogy az OMME nagykereskedői érdekek szerint oszlik csoportokra. Ezek szerint Cserényi-Mészáros-Fekete aféle Klenáncz stróman. Mégha igaz lennw is, vastag bizonyítékot kellene az asztalra tenned. Bár ..... De, jobb, bele se gondolok.
1.
Jóslásokra az ezoterikus weboldalakat vedd igénybe. Nem ide valók.
3.
Ha a szabálytalan működést sem az etikai, sem az elllenőrző bizottság nem rendezi, akkor marad a jogi út. Csuja mocskolást meg abbahagyhatod, hiszen vádjaidra nincs bizonyíték.

« Válasz #2035 Dátum: 2016. Február 12. 17:54 »
Lankad a KCS figyelme :)
A héten 2 olyan esemény is volt, amelynél enyhébb dolgok is kicsapták a fekete-fehér oldal vezérkarának biztosítékát. Izgalommal töltött el nap naputáni látogatásaim az oldalon, hogy vajon az IGAZSÁG hogyan reagálja le az eseményeket, de semmi. Kezdek csalódni bennetek...
Majd elmondom ha érdekli a csapatot, de majd csak a kampány után.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #2036 Dátum: 2016. Február 12. 18:53 »
QUQURIQ !!!

Lilahagyma!

Legyél nyugodt, mi mindenről tudunk, még olyanokról is, amit itt nem írtunk ki!
Amúgy érdekes, hogy egyenlőre csak Te vetted észre, hogy a KCS nem közöl konkrét információkat...
Nem is fog, attól sokkal elfoglaltabb.
Éppen elég információt adtunk a tagságnak, hogy felnyíljon a szemük.
Ezt érezhetően tapasztaltuk az utóbbi időben.
Most azon megy a fáradozás, hogy minél jobb szakmai anyaggal álljunk elő!
Nekünk csak egy a lényeg, hogy egy pár jelenlegi nagy hangútól megszabadítsuk az OMME tagságát.
Nem nagy hang kell, hanem dolgozni kell.
Bárki is legyen a vezetés, értünk tegye amit tesz!!!
Szerintem, ezzel mind a két oldal kiegyezne!

Üdvözlettel: Kiskakas!

« Válasz #2037 Dátum: 2016. Február 12. 20:00 »
Lilahagyma!
Nálam már semmi nem csapja ki a biztosítékot, viszont meg kell nyugtassalak szerencsés helyzetben vagyok mert dőlnek az infók.
Aki azt véli, hogy ez biztosan nem jutott az Attila fülébe nagyot téved, általában én pontosítom a dolgokat.
Nem szeretnék a "tégláknak" kárt okozni, ezért inkább vagy nem írom le a konkrétumot, vagy várok amíg másokhoz is megérkezik a hír, aztán majd közlik ők.
Vannak baromi kemény dolgok most a választások idején, ezt a témát elégszer feszegettem, aki rendszeresen olvassa írásaimat tudja miről van szó.
Például a kampányban olyanoknak KELL részt venniük akiknek véleményem szerint tilos volna.
Ismét jó szándékkal jeleztem egy súlyos problémát, nekem estek, aztán most meg áll a bál.
Erről megfontoltan, nagyon részletesen be fogok számolni, mert nem szeretnék kárt okozni az OMME-nak!
Nem a jelenlegi vezetésnek, mert róluk megvan a véleményem.
Az OMME van veszélyben, és az nem egyenlő a vezetéssel.
Nyugi Lilahagyma.
Örülök, hogy izgalommal töltenek el a honlapunkon tett látogatásaid, nem fogsz bennünk csalódni.
A titkos dossziénak van "ellen" titkos dossziéja!
A java még hátravan.
Nagyernyei Attila

« Válasz #2038 Dátum: 2016. Február 12. 20:01 »
       Itt nem a sorok között kell olvasni ! 
Az oldal eseménytelenségei  néha sár dagonyázásba fajulnak  .

Az OMME megszűnéséről soha nem volt szó a kontroll csoport részéről!
Szó van viszont : Egy szervezetben zajló megújulási folyamatról !                     
                           A szervezet belső belső folyamatainak átláthatóságáról!
                           A jogrend érvényesítéséről !
                           És:....jó lenne ,ha firkálás helyett megoldási javaslatokat osztanátok meg , amiről véleményt lehetne nyilvánítani. A mások pocskondiázása nem az ! Ahhoz nem kell sem ész, sem képzettség !
 Egyetlen érvet sem olvastam arra nézvést ,hogy jó a mostani vezetés. Az itt  bírálók, ha olyan jól tudják , hogy minden rendben van, akkor miért ne
m  segítettek a vezetésnek
egy kerekasztalnál megbeszélni közös méhészeti dolgainkat?  Vagy ,az már nem is fontos, csak az ellentétek szítása, újabb ellentétek kreálása,hogy aztán "oszd meg és uralkodj" elve érvényesüljön ?!  Ami végképp abszurd.. az egyesület működését a vezetéshez kötni.  /Pl.. Ha nem ő lesz az ilyen-olyan vezető .. akkor az OMME megszünik...stb.. ilyen kijelentés az óvodás kor ingerküszöbét sem éri el. !/
mementó : A szervezet fejlődésének, fejlesztésének alapja a beszélgetés egymás közt. Erre épül minden egyéb más _kicsit röviden fogalmaztam!  Ez ellen -gondolom - nincsen senkinek sem kifogása. Néma gyermeknek senki sem érti a szavát ! Viszont -gondolom , hogy a méhész társadalom érdeke  -közös ügyünk - egyesületünk - hatékonyabb működése !   Ezért  dolgozunk, szeretnénk ha gyakorlatban is bizonyítana.
                   üdvözlettel

*

Bicska

• 601
« Válasz #2039 Dátum: 2016. Február 12. 21:30 »
Kedves Vivaldi!

Szép kis Status Quo ez.. Szép Status Quo, amikor a méhegészségügyi helyzettel (betegségek, új invazív kártevők, méhekre káros növényvédő szerek) érdemben nem foglalkozik a vezetés.
(Erről én csak Bross Pétert hallottam beszélni)

Szép Status Quo, amikor a kritikával élőket azonnal támadják, elhallgattatják (legalábbis próbálják).

Szép Status Quo, amikor az elnök minden létező fórumon elmondja, hogy minden szép és jó, és egy gyenge közepes évet, kimagaslónak minősít, rögtön letörve ezzel a felvásárlási árakat.
Mit tehet mást? Ezt várják el tőle.. Igen.. Jó magas körökből! Semmi kritika, semmi érdekképviselet, (semmiképpen nem belföldön) csak el kell mondani, hogy szép és jó minden, haladunk: ELŐRE... Hmm... Előre.. Ezt utoljára egy másik rendszerben hallottam utoljára... Valami jelszó volt! Minden ünnepélyen ezt kellett kiáltanunk: ELŐRE!!! És ott is elmagyarázták, milyen szép és jó nekünk...

Elég szomorú, ha egy civil szakmai szervezet csak a mindenkori kormány jóváhagyásával vezethető!!!

Végezetül szép Status Quo az, amikor fentről megpróbálnak beleszólni az emberek legmélyebb magánügyébe.. Igen Ők... Ezúton is gratulálok nekik!!!

Ha ez a Status Quo, akkor inkább jöjjön a Tabula Rasa!

Üdvözlettel: Bicska
"Vassal csorbitott csontváz-leletek
mutatják, hogy itt mivé lehetek,
ha mellemre kitüzöm jeletek, -
csirkefogók! Nem játszom veletek!"