Szakma-politika

• 4542 válasz
  • 1959297 megtekintés
Re:Szakma-politika
« Válasz #1995 Dátum: 2016. Január 29. 08:34 »
Teljesen szétestél Kivancsi111!
Ennyire nagy a baj?
Most akkor hazudok vagy csak csúsztatok, esetleg a valóságot írom?
Rajtad is a pánik jeleit vélem felfedezni Jenő.
Mivel nem voltál Brüsszelben, és semmit nem hallottál, a hiteles információról nem beszélhetsz.
Lassan lesüllyedsz a Pertoniusi  mélységbe, azt gondolod magadról, hogy egy két lábon járó lexikon vagy, de számomra csupán egy olyan kockás füzet amibe marhaságokat jegyzetelsz.
Semmit nem tudsz Jenő, csak úgy adod elő!
Már a múltkor említetted, bánod, hogy velünk szóba álltál.
Nem veszed észre, hogy mellé lövöldözöl, árnyékra ugrassz?
Engem nem tudsz lejáratni, magadat annál jobban.
Olvasd el Takács Ferenc leveleit amit írt a haverjaidnak, akiket védesz.
Egyáltalán neked mi a javaslatod mit szeretnél, mert úgy látom Te senkivel nem vagy megelégedve.
Ez a meccs eldőlt Jenő!
Leljed örömödet a szép méhcsaládjaidban, mert számodra kellemetlen időszak következik.
Akiket annyira gyűlölsz és utálsz, egyre erősebbek.
Olyan érzésem van amikor olvasom írásaidat mintha vaktölténnyel lövöldöznél, közben rám kiáltasz,hogy HU!
Nagyon sok "éles", sőt másoknak vesztett helyzetnek tűnő szituációkból vissza tudtam fordulni.
Én nem változtam meg, formám a régi.
Mindenki számára világos volt eddig is melyik oldalon állok, viszont azt nagyon sajnálom,hogy az OMME-n belül vannak oldalak.
Reményeim szerint április 2-a után lesz egy olyan kemény vezetés, akinek elsődleges célja lesz az egység visszaállítása.
Véleményed szerint a mézárak nem függetlenek attól, hogy ki lesz az OMME új elnöke?
Valahogy ezt sugallja írásod.
Nagyernyei Attila

« Válasz #1996 Dátum: 2016. Január 29. 09:30 »
111
« Utoljára szerkesztve: 2019. November 29. 21:57 írta kivancsi111 »

« Válasz #1997 Dátum: 2016. Január 29. 10:03 »
Jenő, Jenő!
Már megint olyan dolgot állítasz ami nem igaz, de nálad nem létezik tájékozottabb széles e világon.
Én bent ültem a teremben, és privátban meg is írtam Neked mi történt.
Szeretném ha végleg lenyugodnál, és a hurrá hangulatod nem hatalmasodna el rajtad, még a keretfúrás közben az ujjad is megbánja.
Semmi jogi vénám nincs, viszont az összes tárgyalásra Kíváncsi voltam, hogy ne marhaságokat írogassak.
Leírtam szó szerint a bíró ítéletét, úgyhogy ne járj még indiántáncot.
Azt elárulhatom, hogy teljesen meg vagyok rajtad rökönyödve Jenő!
Széttárt karokkal állok, és nem értem mi történhetett veled.
Még az EB jelentésben is benne van, hogy a 2014. Gödöllői Rendkívüli Küldöttértekezlet egy "balul" sikerült ülés volt, valamint Fekete József is ezt állította nemrég Felsőtárkányban.
Annyit elárulhatok, hogy Dr. Németh László vezette 3 tagú bírói testület, melynek tagja Dr.Molnár Ágnes bírónő, és Dr.Merőtey Anikó bírónő is megállapította a jogsértést!
Ezt Te tudtad Jenő?
Akkor folytatom.
Sajnálattal veszem tudomásul, hogy kipártolod a jogsértőket, alapszabályunkat lábbal tiprókat!
Ezentúl kicsit másként fogok rád is nézni, mert igen fájdalmas számomra, hogy ennyi információ birtokában, amit Te állítasz magadról, ennyire mellette vagy egyesületünket nyomasztó helyzetnek.
Egyet értesz a jogtiprással, a törvénysértéssel, a szólásszabadság korlátozásával, közben Tolnán olyan kirohanásod volt doktor Úr ellen, hogy végig borsódzott a hátam.
Mondtam is magamban, végre agy fasza gyerek aki megmondta a frankót Cserényinek neonikotinoid ügyben.!
Mi történt azóta nem tudom, de valami katarzis játszódhatott le benned, hogy átfordultál.
Ez amolyan kaméleon effektus, de tőled ezt nem vártam.
Akkor még azt hangoztattad, hogy Csuja László a méhészeted megmentője!
Nem szégyelli magát ez az ember, kérdezik tőlem azok akik nem is ismertek, és most látják miket írogatsz.
Nyugtatom őket, hogy én is látom a változást, de ezt csak egy dolog teszi az emberekben.
A gyűlölet!
A szeretet felemel, előre visz.
Az előre vivő kritika, a hiányosságok feltárása, a szabálytalanságok napvilágra hozása nem azt jelenti, hogy embertársaimat gyűlölöm!
Megvetem a jelenlegi vezetés egy részét tetteikért, és ezért kiálltok a változásért!
Neked momentán mi a bajod Dr.Hegdűs Dénessel?
Szerinted nem jól csengő név, vagy talán tetszene a további  ordítozás?
Te csak Csujázol, Elekesezel,Nagyernyeizel meg mit tudom én kikkel riogatod azt a pár hívedet.
Azért köszi Jenő, mert ezzel a stílussal sokat segítettél!
Nagyernyei Attila

« Válasz #1998 Dátum: 2016. Január 29. 10:12 »
111
« Utoljára szerkesztve: 2019. November 29. 21:56 írta kivancsi111 »

*

bükk

• 169
« Válasz #1999 Dátum: 2016. Január 29. 10:17 »

Olvasd el Takács Ferenc leveleit amit írt a haverjaidnak, akiket védesz.

Szóval aki nem a Kontroll csapat szemüvegén át látja a világot az a másik fél embere.Világos, tök demokratikus.
Szép jövő előtt állna egy ilyen általad  méhészközpontúnak beállított "új OMME".
Petrónak legalább volt valami a talicskájában,ellenben sokak itt leragadtak pletykaszinten,vagy álarc mögül mocskolódtak.

Takács Ferenc levelei tanulságosak,reprezentálják a morális viszonyokat.
Először baráti kérés,majd kiteregetés és biztos maradtak még el nem sütött levelek több helyen is.
Szegény OMME,már régóta próbálják a kereskedők befolyásolni,irányítani.
Na nem szemtől-szembe,vagy nyilvánosan minden érdekelt fél előtt,hanem hátulról a paravánok mögül..néha még OMME tagságon kívülről is.

« Válasz #2000 Dátum: 2016. Január 29. 10:25 »
Arra azért figyelmeztesd Attila Molnár Jencit nehogy a 21. ujját fúrja meg, az tökön bökést jelent. Abba kéne ezt mindkét félnek hagynia menjetek Kaposvárra oszt válasszatok magatoknak egy termet. Bross-Hegedűs-Mészi. Ezt itt nem fogjátok ketten megoldani.

« Válasz #2001 Dátum: 2016. Január 29. 10:50 »
Bükk!
Ebből látszik, hogy nem olvastátok végig az összes levelet.
Élből elutasítjátok, pedig abban együttműködést ajánl Takács Ferenc, hogy közösen lépjünk fel a kínai szutyok ellen.
Ha ő nem ilyen kemény, a mai napig nem történik semmi!
Abban maximálisan egyet értünk, ez nem vitatéma, hogy ne kereskedő irányítsa az egyesületet!
Abban van nézetkülönbség az elejétől fogva, hogy hol a határ.
Ehhez kell egy olyan OMME vezetés amelyik a tagság érdekét tartja szem előtt.
Az nem közös érdek, hogy Magyarországról és az egész Unóból tűnjön el a hamis méz?
Benneteket az zavar, hogy valaki ezen túl üzletet csinál!
Az irigység vezérli írásotokat!
Szabad kereskedni, vállalkozni ez nem tiltott tevékenység.
A termelő meg termeljen és ordítson, ha olyan "szutyokkal" kell harcolnia, aminek semmi köze a mézhez!
Ezt csinálták a paprikások, tejtermelők is, csak mi méhészek hallgattunk, amikor már dőlt be a kínai méz.
Nekem ez a véleményem!
Nagyernyei Attila

« Válasz #2002 Dátum: 2016. Január 29. 10:54 »
111
« Utoljára szerkesztve: 2019. November 29. 21:56 írta kivancsi111 »

« Válasz #2003 Dátum: 2016. Január 29. 11:34 »
Még szerencse, hogy itt mindenki a méhészek érdekeit védi, mindenki a méhészenek szeretne jót... :)
Az OMME, a "Kontroll Csoport" és még a mézfelvásárló-kereskedő is. Sőt, a kormány is! Olyan jó nekünk méhészeknek, hogy mindenki a javunkat akarja... ;D

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2004 Dátum: 2016. Január 29. 11:51 »
Én azt a következtetést vontam le, hogy aki neonikotinoid ügyben rövidlátó volt és a többször elhangzott figyelmeztetés ellenére csak akkor hitte el, hogy a neonikotinoid súlyos méhméreg, amikor a saját bőrén érezte a kárt, az az ember sajnos nagy valószínűséggel minden egyéb kérdésben rövidlátó marad.

Rövidlátó ember nem ismeri fel a 85 000 tonna kinai gagyiméznek a piacromboló, a felvásárlási és értékesítési árakat letörő hatását, az összefogás helyett az egyre kisebb koncért való belső marakodással tölti az időt. 

Rövidlátó ember nem ismeri fel, ha az OMME vezetője minden küldöttgyűlésen más álláspontra kér támogató szavazatot közhasznúság ügyében, ezért egyik küldöttgyűlésen megszavazza azt, hogy ne legyünk közhasznúak, aztán megszavazza ennek az ellenkezőjét.

Rövidlátó ember nem ismeri fel, ha a beterjesztett alapszabálymódosítás hibás, sőt káros az OMME sorsára, hiszen az a tagegyesületek önállóságát meg akarja szüntetni és kialakult döntési szinteket megszüntetve még több jogot akar a vezérkar kezébe adni.

Rövidlátó embert nem érdekli, hogy a demokratikus döntéshozatal évek óta rendszeresen és súlyosan sérül. Óriási befolyása van dr. Soósnak és Mészárosnak is, de azt mégse tudták elérni, hogy az Ítélőtábla jogszerűnek mondja ki a 2014 november 30-i botrányos küldöttgyűlést. Az Ítélőtábla kénytelen-kelletlen, de kimondta, hogy jogsértés történt. Márpedig, ha jogsértő volt a 2014 november 30-i, akkor bizony ugyanannyira jogsértő volt a 2015 március 28-i és november 14-i is.

A rövidlátó ember nem érti, hogy a magyar méhlegelő túltelített és a méhcsaládok az év nagy részében éheznek. Ő továbbra is támogatja a méhállomány növelését, ha ebben a saját hasznát látja.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

barger

• 173
« Válasz #2005 Dátum: 2016. Január 30. 18:47 »
Sziasztok!

Én ugye új vagyok. Méhésznek sem nevezném magam. Így ez volt az első alkalom, hogy meghallgathattam Mészáros úr előadását(no nem az egészet). Gyakorlatilag az egész előadáson amit hallottam úgy éreztem, hogy magyarázza a bizonyítványt. Kérdem én, egy olyan embernek aki nem követett el semmi szabályellenességet mi oka lenne erre?
Az előadása előtt az egész társaság fele kollektíven kivonult. A Bross úr előadásán ehhez képest minden hely foglalt volt, sokan állva hallgatták az előadását.
Baranyi Gergely

« Válasz #2006 Dátum: 2016. Január 30. 18:56 »
Sajnos az előadások utáni különteremben tartott rendezvényt már nem tudtam megvárni...

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2007 Dátum: 2016. Február 03. 10:29 »
Szakmapolitikai feladat az OMME jó szervezettsége és jó működtetése.

Az alapszabály határozza meg a szervezet felépítését és működésének rendjét.

A szervezet felépítésében át kellene térni a szövetségi rendszerre, vagyis önálló alapítású jogi személyiségü egyesületek szövetségeként kellene az OMME-nek működni. Jelenleg a tagság fele van ilyen szervezetben.

A működési rendben egy alapvető változás szükséges:
A döntéshozó testületek tagjai előkészített döntési anyagot kapjanak írásban és időben, tehát még a döntéshozatal előtt. Amikor egy testület határozatot hoz, akkor jelöljön meg határidőt a végrehajtásra és egyszemélyi felelőst is rendeljen hozzá. Ha a határozatok így születnek akkor egyszerűbb a szankcionálás. Egyszerűbb az Ellenőrző Bizottság munkája is.

A nyilvánosság nemcsak azt jelenti, hogy a döntéshozó testületi ülések nyilvánosak, hanem azt is, hogy az ülések jegyzőkönyvei kevés kivétellel nyilvánosság elé kerülnek. A nyilvánosság fórumai az OMME weboldala és az újságja.

Az OMME Magyarország Kft. sorsát illetően a lehető leghamarabb kell döntéseket hozni. Természetes, hogy az OMME végez vállalkozási tevékenységet, hiszen Európa legtöbb méhészegyesülete végez ilyen tevékenységet, viszont az egyáltalán nem természetes, hogy kiszervezi egy kft-be a vállalkozási tevékenységet.

Teljesen jogszerűen és a kft-kel, részvénytársaságokkal azonos adózási feltételekkel végezhet az egyesület is vállalkozási tevékenységet, ha annak könyvelését átláthatóan elkülöníti az egyesület egyéb tevékenységétől. Ugyanúgy lehet, annak a szakterületnek munkaviszonnyal rendelkező vezetője is. Az óriási különbség, hogy az OMME tagok és az OMME testületei közvetlenül rálátnak a vállalkozási tevékenységre, továbbá a vállalkozási tevékenység eredménye kötelezően az OMME alaptevékenységére fordítódik.

Nagy kérdés az újság. Ez a kérdés csak az egyesület belső szervezettségének rendbetétele után kerülhet megvitatásra. Az OMME Méhészújság megjelenésével két helyen lehet hirdetni, tehát a hirdetők vagy megduplázzák a hirdetésre fordított költségvetésüket vagy megfelezik az egy-egy újságnak fizetett díjat. A hirdetési bevételek csökkenése az újság értékét befolyásolja. Ezzel a realitással számolni kell, aminek ismeretében újra kell tárgyalni a MÉHÉSZET újság tulajdonosával az újság megvásárlását.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2008 Dátum: 2016. Február 08. 13:04 »
Jó, hogy felvetődött a tiszteletbeli elnök cím adásának lehetősége, hiszen ez a legmegtisztelőbb elismerés lehet, amit a méhészek közös ügyeiért tevékenykedő ember kaphat.

Nem kell sokat gondolkodni a kiválasztáson, hiszen az élő emberek között erre nincs méltóbb személy mint Nikovitz Antal.

- Az Állattenyésztési és Takarmányozási Kutatóintézet Méhtenyésztési Osztályán dolgozott, amikor felvállalta, hogy a Magyar Apimondia szervezését.

- Megszerkesztette és a gondoskodott a "Méhészet kézikönyve I-II. kötetek kiadásáról. Ma is időszerű mindaz, ami abban le van írva, sőt vannak részei a könyvnek, amik annyira időtállóak, hogy azóta sem lettek meghaladva.

- Akkor épült meg a Méhészeti Múzeum, aminek építészeti terve és a kiállítás ma is az ő koncepcióján alapul.

- Ő vette át a Méhészet újság szerkesztését sok évre.

- Felvállalta a kockázatot és valójában ő volt a motorja az Országos Magyar Méhészeti egyesület újraszervezésének.

- Pontosan az egyesület újraszervezésének felvállalása miatt vették el tőle a Méhészet újság főszerkesztői jogát. Akkor kapta meg Dögei Imre a Méhészet újság főszerkesztői székét és rendületlenül végzi mai napig.

- Sőt szerintem a munkahelyéről is azért bocsátották el 1986-ban és a tudományos munkával is azért kellett felhagynia, mert az egyesület életében továbbra is komoly szerepet vállalt.

- Az egyesület életében komoly szerepet vállalt az újabb újságok kiadásával is, segítette Stork Sándor és Buchinger György munkáját, de az OMME vezetésébe bekerült agresszív önző emberekkel való küzdelem felőrölte és ezért hagyott fel az egyesületi közéletben való részvétellel.
(Sajnos Stork Sanyi is ezeknek az agresszív embereknek az áldozata lett. Szerintem ő is és az élete párja is itt lenne közöttünk épen és egészségesen, ha az állandó rosszindulat nem lehetetlenítette volna el a munkáját.)

« Válasz #2009 Dátum: 2016. Február 08. 17:54 »
Tolna Megyei Népújság (teol.hu) 2016 .02.08 már tudja ki az új OMME elnök Bross Péter :o
« Utoljára szerkesztve: 2016. Február 08. 19:35 írta KERETBAK »