Szakma-politika

• 4542 válasz
  • 1959546 megtekintés
Re:Szakma-politika
« Válasz #1890 Dátum: 2016. Január 10. 12:13 »
Akkor az Én javaslataim:

4/a ponthoz: A méhegészségügyi hálózat OMME általi átvétele és üzemeltetése. Ebbe beletartozna az alkalmas személyek, kiválasztása, kiképzése, felszerelése, kinevezése, nyilvántartása, szerződtetése, munkájának ellenőrzése.

Nem lenne feladata a hatósági állatorvosok munkáját átvenni, de velük köteles lenne együtt működni ha bejelentés köteles betegség lépne fel. Ekkor a hatóság részére esetleg eseti megbízással vagy egyéb módon azonnal elérhetők lennének.

Addig amíg nincs baj a közösségért dolgoznának, a közösség által szabott feltételek és díjazás szerint.

Még egy átgondolandó! Kik azok a személyek akik az összes magyarországi méhésszel és méhcsaláddal találkoznak?

OMME tisztségviselők? Szaktanácsadók? Egyesületi elnökök, tagok?

Csak a méheü hálózat tagjai tartják az összes kb 20.000 méhésszel a kapcsolatot és nem csak a 12900-al!!!

Gond lenne ezt elmagyarázni az EU-ba/ -nak , miért kéne átvenni a rendszert?

Tudom sok munka és e miatt ez nem népszerű!

4/c A vándorlás úgy a legésszerűbb és legolcsóbb ha nem kell menni!
Itt lehetne egy kis méhlegelő fejlesztést elsütni.
Méhészeti szempontból értékes fákat, bokrokat termeltetni. Azokat kiválasztani és szaporíttatni! Méhészek részére kiosztani vagy olcsó hozzáférést biztosítani!
A program megvalósulása esetén csökkenne a méhlegelők zsúfoltsága, a betegségek terjedése, stb.

4/d Mézvizsgáló labor. Teletömni ilyen lehetőséggel a Gödöllői intézetet, hogy legyen felszerelés és szaktudás (plusz ember) a kutatások során előkerülő új technológiák, gyógyszerek, vegyszerek egyéb büdöskék, mézből való kimutatására..
Ezt a "sima" méhészek által kért mézvizsgálatokból befolyó összegek " hasznából " lehetne tovább nagyobb számban végeztetni. (Ezek a vizsgálatok rendkívül drágák, de nagyon hasznosak!)

A részletekről (hogy, hogy gondoltam pontosan) majd megkérdez az akit érdekel.

Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

*

robi 75

• 1010
« Válasz #1891 Dátum: 2016. Január 10. 12:40 »
4/c A vándorlás úgy a legésszerűbb és legolcsóbb ha nem kell menni!

Jó gondolat, de az ország nagy részén megvalósíthatatlan.

Méhészeti szempontból értékes fákat, bokrokat termeltetni. Azokat kiválasztani és szaporíttatni! Méhészek részére kiosztani vagy olcsó hozzáférést biztosítani!

Ez is jó, de hova ültessük olyan mennyiségben hogy az már érezhető legyen? Minden négyzetméter szántónak, erdőnek, legelőnek, tulajdonosa van. Ilyen méhsűrűség mellett igen nagy területeket kellene telepíteni.
Ennyi méhnek érezhetően kicsi az ország.
Üdv:robi

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1892 Dátum: 2016. Január 10. 13:03 »
A tömeges méhlegelőink képesek lennének akár több millió méhcsaládot is kiszolgálni, de a méhcsaládoknak ezekre a legelőkre fel kellene készülniük és nincs elég tavaszi és nyári méhlegelőnk még az 1 millió méhcsaládra sem.

A méhlegelő növények telepítésére, vetésére égetően szükség van. Vannak települési közterületek, művelésből kivont és tartósan sem ipari, sem mezőgazdasági célra nem használt területek. Ezeknek méhlegelő növényekkel való telepítését a közmunka programnak és a Méhészeti Nemzeti Programnak is támogatnia kellene.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

robi 75

• 1010
« Válasz #1893 Dátum: 2016. Január 10. 13:25 »
A méhek eldorádója lett Magyarország
2013. május 14., kedd, 16:27 Utolsó frissítés: 2013. május 14., kedd, 17:33
Szerző: MTI

Címkék: méhészet; méhek; méz; méztermés; méztermelés; méhészek; méhcsaládok;

Kinyomtatom Elküldöm   Twitter   
Magyarországon folyamatosan nő a méhcsaládok és a méhészek száma: az országban több mint 20 ezren foglalkoznak méhészettel, a méhcsaládok száma pedig meghaladta az egymilliót – közölte Gere Antal Gábor, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) mezőgazdasági főosztályának állattenyésztési szakreferense kedden Budapesten egy szakmai fórumon.

Az eszmecserét a méhegészségügy témájáról a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, valamint a milánói Katolikus Egyetem független európai kutatóintézete (OPERA) szervezte egy több országot érintő roadshow keretében.

A magyar szakember arról is beszámolt, hogy a magyar méhállomány utóbbi években tapasztalható növekedése miatt várhatóan – a Magyar Méhészeti Nemzeti Program keretében – mintegy 30 százalékkal emelhető az ágazat támogatottsági szintje.

Az MTI korábbi információi szerint a magyar méhészet évente mintegy 4 millió euró – több mint egymilliárd forint – támogatáshoz jut. Ezt az összeget fele-fele arányban fedezi az unió és a magyar nemzeti forrás. Most az EU a méhészet támogatásakor figyelembe veszi a méhcsaládok számát, ami Magyarországon az utóbbi években összességében mintegy 30 százalékkal nőtt.

Gere Antal Gábor azt is ismertette: Magyarországon a méztermelés évente 20-25 ezer tonnát tesz ki, a mennyiség nagymértékben függ a növényi kultúrák aktuális állapotától és az azzal összefüggő időjárástól. A méztermés tekintélyes részét, évente 12-15 ezer tonnát, exportálják.

Békési László, a gödöllői Kisállattenyésztési Kutatóintézet (KÁTKI) tudományos főmunkatársa elmondta: az általa képviselt kutatóintézet 100 éve foglalkozik méhészeti problémákkal, beleértve a méhegészségügyet is. Utóbbi kérdéskör manapság nagy érdeklődésre tart számot, a méhpusztulások okozta világpánik miatt. De szerinte a gondok ezen a területen mégsem olyan nagyok, mint első látásra tűnnek.

A méhcsaládok száma 2006-tól csökkent Észak-Amerikában. Ennek azonban az oka az egészségügyi problémákon kívül az is lehet, hogy gazdaságilag már nem éri meg méhészettel foglalkozni, mert nagyüzemi ágazatként nem termel elegendő profitot.

De megjegyezte ugyanakkor, a méheket időről-időre sújtja a táplálékhiány, a klímaváltozás, a kémiai stressz, a toxikus anyagok, valamint a méheket támadó különböző korokozók, például élősködők, atkák, vírusok. A méhek toleranciája pedig csökkent az utóbbi időben.

Vége.

No az eldorádónak lehet hogy vége lesz, de szerintem a méhsűrűségből adódó gondokon nem segít a fák ültetése se, hiszen olyan nagy mennyiségben, és változatos fajtákat kellene telepíteni, hogy ahoz az alföld negyedét ki kellene vonni művelés alól, ami ugye lehetetlen.
Szerintem kb 4-500 000-ezerrel több család van mint ami reális, de ezt lehet hogy a piac meg a betegségek maguktól is leszabályozzák.
Gondolom......

« Válasz #1894 Dátum: 2016. Január 11. 10:23 »
Kellemes hetet kívánok minden Méhésztársnak!
Kezdjük Petronius kollégával aki ezt írja nekem:
"Azt tudjuk, hogy nem itt, hanem a Méhész Fórumon szoktad kezdeni a napot...."
Érdekesnek tartom ezt a megállapításodat, mivel én nem is vagyok a zöld Méhész Fórumon regisztrálva, csupán olvasgatni ruccanok át, és ott is sok hasznos információ van!
Ezért is tartom aggályosnak ezt a tényként közölt megállításodat, hogy azt állítod, itt kezdem a napot, mivel ez semmilyen más módon nem történhet meg, hogy "láss engem", csak úgy ha az ottani tagok IP címét látod.
Ha te pedig nem látod az IP címeket, akkor tájékoztatnak téged a moderátorok.
Mégis kapsz mástól is információt?
Egész eddig azt állítottad, hogy önállóan szemlélődsz nálunk.
Eddig is tudtam, hogy nem mondasz igazat, de most lebuktál Arisz!
A mentoraidat járatod így le, de ennek nagy előnyét a felszabadító (általad fogalmazott, megváltó) csapat élvezi.
Sokszor feszegetted, és eddig én sem tudtam számodra kielégítő választ adni, hogy mikor állunk elő konkrét nevekkel, és programmal.
Én is kíváncsi lennék az általad sztárolt jelöltekre, no meg az OMME rövid, hosszú, középtávú programjára, ugyanis ilyen nem létezik.
Ezért nem szeretném, szeretnénk ha eloroznák, és erre a rövid időre mi tanítgatnánk őket, hogyan is kell egy érdekvédelmi szervezetet irányítani.
Van egy érdekes hírem is számotokra!
Már több mint egy hete új kollegina van az OMME alkalmazásában!
Üdvözöljük közösen!
Apró pici megjegyzésem azért lenne.
Akkor minek kellet Gabikát olyan gyorsan eltávolítani, ha ő  papíron még mindig OMME alkalmazott, 8 éve ott volt, amit rábíztak maradéktalanul teljesítette?
Eddig is tudtuk, hogy a Gödöllőn elcsattant puszinak, amit feleségemnek adott ez volt az ára!
Felvettek helyette egy valakit (akit nem ismerek, tehát nem minősítek) aki most tanulgatja azt ami Gabikának a kisujjában volt.
Erre egyetlen magyarázat van, úgy vélték, hogy ő hozza ki a központból azokat a titkokat, miket el szeretnének sumákolni, és jobb ha a méhészek erről soha nem tudnak, de nem először, óriásit tévedtek.
Ez már olyan mélység egy civil szervezeten belül, amire a magyar szótárban nem lehet szavakat találni.
Nézegettem az értelmező szótárt de hasonlót sem találtam rá, az már mind szitokszónak számít, és nem ide illők.
Bevallom lelkiismeret furdalásom van, úgymint feleségemnek Juditnak!
Ezt az esetet mindenhol el fogom mondani amerre csak járok, mert ettől a mentalitástól irtózom, borsódzik a hátam!
Tehát, aki a következő választásokon szeretne indulni, és valamilyen pozíciót elérni, nekem ne köszönjön, soha ne fogjon velem kezet és kerülje a velem való találkozást, mert úgy jár mint Horváth Gabi!
Ez a tisztogatás, az OMME-ban kialakítandó személyi kultusz, nagyon káros egy civil szervezet demokratikus működésére!
Aki ez ellen felemeli a szavát, szerintetek az OMME ellensége?
Nagyernyei Attila

« Válasz #1895 Dátum: 2016. Január 11. 12:43 »
Ez felháborító, hogy a Tükör kiadja a fórumozók ip címét az Arisztaiosznak. Meg azt lesegetik, hogy ki mit olvas és mikor. Hányinger! Itt a nagypolitika nem kever, a Tükör azt mondta, hogy Ő biztosan nem fideszes, ráadásul utálja is a fideszeseket. A pénz, az ingyen bulik meg ingyen utazások, ezek körül forog minden. Azt a listát kérjétek ki, hogy tavaly novemberben az OMME pénzén kik vettek részt a gödöllői Erzsébet Szállóban az eszem iszomon? Nagyon beszédesek lesznek a nevek. Azóta se tájékoztatták erről a méhészeket, előtte meg utána sem azt viszont lesegetik, hogy ki mit olvas és ki mit ért meg.

József Attila: Levegőt

https://www.youtube.com/watch?v=kgrLqJwKl_A

« Válasz #1896 Dátum: 2016. Január 11. 16:40 »
Kedves Bálint!

Ha kicsit gondolkodott volna, talán magától is rájön, hogy butuskákat beszél...

Ha Nagyernyei Klub(meg)vezető nem hazudós, akkor abból a premisszából, hogy nincs regisztrációja a Méhész Fórumon, egyenesen következik a konklúzió: nem lehet az IP címét lekérdezni...

Ergo: Tükör nem adhatja ki az IP címét senkinek, aki csak olvasgatni jár a Fórumra, hiszen azt lekérdezni sem tudja a honlapra történő belépés híján ...

Ha viszont a Klub(meg)vezető állítása lenne hamis, és mégis regisztrációval olvasgat a Fórumon, akkor ezen tényből egyenesen kell következnie egy másik következtetésnek: a Klub(meg)vezető szemérmetlenül hazudós, hiszen azt állította, hogy nem regisztrált oda. Ezen esetben viszont választott nick-néven kellett regisztrálnia, de egy nick-név  és a Klub(meg)vezető polgári neve (böcsületest írni nem mertem, hazug embernek előttem nincs böcsülete), azaz személye között összefüggést találni nem IP cím, hanem azon stílusjegyek alapján lehet, melyek az illetőre  jellemzőek. Ezen "szimptómák" alapján tudom, hogy a Klub(meg)vezető milyen nicken írogatott egykor a Fórumra, s nem a moderátori segítség és az IP cím "felderítése" révén...   

Nos, szemmel láthatóan Nagyernyei Attila sikerrel megvezette Önt is, és az egészben a legaranyosabb, hogy egyúttal sikerült illusztrálniuk, miként születnek az itt dívó "jereváni rádiós" típusú hírek. Egyik súg valamit, a fogadó továbbadja, s mire a sor végére ér az információ, Gizikéből jó esetben is csak Gőzeke lesz, de általában inkább Jenő hasonlata szokott bejönni: ami a startnál még "erek között injekció"-ként hangzott el, az a hírcsatorna végére "ínyek között erekció"-ként végzi...

Ügyeljen hát, hogy ne hagyja magát ilyen könnyen megvezetni, s az sem árthat, ha nem árulja el magát ilyen nyilvánvalóan: Nagyernyei Klub(meg)vezető ui. nem tett említést Tükörről, Ő moderátorokat emlegetett, Tükört csak Ön hozta be a polémiába. Hiba volt, s rögtön az első alkalommal ...! Lehet, hogy Ön nem is Bálint lenne, hanem talán Nagyernyei? Csak nem egy újabb Nagyernyei-klónt tisztelhetek Önben? A súlyos Tükör- és OMME ügyvezetés-fóbiával terhelt, ám jellegzetesen gyönge duma alapján bátran Ő is lehet. S ha hiszi, ha nem, még erre sem érzek késztetést rókázni, betudom annak, hogy szegény Klub(meg)vezetőnknek annyira szüksége lehet a tömegbázisra, hogy mostanában már privátban is fel szokta keresni önmagát...

Eme tények tükrében természetesen tökéletesen indifferens az Ön valódi identitása, s mivel engem nem érdekel, akár át is léphettem volna a hozzászólását, hiszen miért is írnék a kontrásnak, ha a prímásnak is válaszolhatok, de szerettem volna válaszra méltatni a szűzbeszédét. Aztán ha egyszer majd mégis érdekelne, kit tisztelhetünk Önben, majd megkérdezem Atyát, mikor találkozunk...

*

barger

• 173
« Válasz #1897 Dátum: 2016. Január 11. 16:48 »
Egy kis pontosítás. A fórum üzemeltetői gond nélkül meg tudják nézni milyen IP címekről történt a honlapra belépés. Regisztráció híján persze ez csak egy IP cím marad, nem tudják felhasználóhoz(személyhez) kötni, azonban vannak erre IP kereső oldalak ahol szűkíteni lehet, hogy helyileg hova tartozik az IP cím. Ilyen módon alaposan szűkíteni lehet a kört, a pontos beazonosítás azonban nem biztos.(de nem is lehetetlen)
Baranyi Gergely

« Válasz #1898 Dátum: 2016. Január 11. 16:57 »
Bálint

Hiába kérnénk ki, úgy se adja ki, hogy  kik voltak gödölőn az Erzsébet szállodában, úgy  is  ki talál valamit meg hazudik, mint mindig.
 Te is  ki  kérheted  közhasznú  az  omme
« Utoljára szerkesztve: 2016. Január 11. 17:05 írta Baglyos »

« Válasz #1899 Dátum: 2016. Január 11. 17:08 »
arbiter
 Nagyernyeit nevezed meg vezetőnek, akkor az omme jelenlegi elnökét hogy neveznéd ????

*

atya

• 1043
« Válasz #1900 Dátum: 2016. Január 11. 18:33 »
Kedves Petronius arbiter!

Idézet
Aztán ha egyszer majd mégis érdekelne, kit tisztelhetünk Önben, majd megkérdezem Atyát, mikor találkozunk...
Ezen gondolatmenetéhez szeretnék hozzáfűzni egy pár mondatot.
Igen egy pár alkalommal beszélgettünk Szenttamási Istvánnal a skypon, hozzáteszem többedmagunkal együtt.
Bizonyos időpontok egyeztetése után lehet úgy következtetni, hogy akár Ő is lehet egy arbiter klón.  :-[
Írásának azon része, melyben azt sugallja, hogy akár tőlem megtudhatja azt, miszerint egy-egy nick név mögött ki található ("rejtőzik")valójában, az teljességgel lehetetlen.
Az én olvasatomban ez az idézett mondat, kimeríti a szarkeverést, és nem vagyok összekeverhető senkivel!
Ez ügyben nem is kívánok többet mondani.
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

« Válasz #1901 Dátum: 2016. Január 11. 18:57 »
Arisztaiosz!

Nem szívesen állok szóba veled, és nem is fogok ebből rendszert csinálni, mert elindul a gyomrom felfelé egy olyan okoskodó műmájertől, aki nem is igazi méhész. A számítástechnikában te engem főként ne butuskázz, már akkor foglalkoztam vele, amikor te még azt sem tudtad, hogy ezt eszik e vagy isszák. Az általad itt előadott se füle se farka szakmai butaságra szokták mondani az iskolában, hogy ülj le fiam, hülye vagy. A mellébeszélés után, most már arról is beszélhetnél, hogy miért lesitek azt is, hogy ki, mikor és mit olvas? Azt is elmondhatnád, hogy novemberben kik vettek részt a gödöllői eszem iszomban az Erzsébet Szállóban. A Tükör emlékezetből biztosan több nevet fel tud neked sorolni két IP cím között.

« Válasz #1902 Dátum: 2016. Január 11. 19:07 »
Attila!

Aranyos dologra lettem figyelmes az imént...! Képzeld, ez a Bálint gyerök olyan kiköpött Klub(meg)vezetős stílusban írogat itt, mintha Te magad csináltad vóna...! Azért nézz néha a körmire is, nehogy megentest elferdítse a szózataidat a nagy ügyekezetbe'...

No, -mondok magamnak (mert néha én is megbeszélem ám a dolgokat magammal, ahogy Tüled tanútam): Te Abrikter! Nézd mán meg, kinek támadt illen erős viszolygása a Tükörtül? Miután az IP címe nem érdekelt, mondok megkukkantom, miket is írt eddig ez a kölök. Oszt' akkó kerekedék el a szömöm: nicsak, iszen ez a Valentin a szűzbeszédit írta a klubon...! Ahhó' képest ölég kiforrott a váltólázas világnézetje. No, mondok megent magamnak: Te Petró! Hát pillants már rá, tetszik-e a nípnek az illen beszéd? Nézöm: egy hozzászólás, ahhó meg két like... Eszerint tetszhet, lehet, nem lüke a csávó...
Alább pillantok, arra a helre, ahun azt szokás írni, hánynak tetszik, ha illeneket hánynak a Klubon. Oda vagyon írva, aszongya: Tetszik (1 tagnak tetszik ez) Hinnye a kirielejzumát, akkó' hogy es vagyon ez? Egynek teccik, oszt' a like meg kettő? (eztet 17:19-kor írom, ha javítod, majd írjad rá te es az időpontot!) Megette a fene, már rejtetten is lehet teccésnyilvánítani? Vagy netán neked teccik, oszt a tiéd egybül kettőt ér?

No, ott egye meg a fene, ilyen apróságokon nem köll fölakadni, ahun gyalu'nak, ottan forgács es repkedhet...

Nem es ezért akartam én írni Neked, hanem azér', hogy kifejezzem, mennyire egyet tudok érteni Veled, amiko' furdalásod van lelkileg a Gabika mián. Ráadásul hiányzik is a hölgy, mert nélküle öléggé akadozik a hírnek csatornája, és már igazándibul azt sem tudod percre pontosan, mi történik a magos Hivatalban. Nehéz lehet a hírszerzés nélkül, mostanság meg, hogy má'nem vagy benne a pikszisben, nehez lesz új Matat Harit (ha rosszul írtam, javics ki) találni. Most es úgy jártál, hogy nem mondta meg senki, hogy új kollegina lett, mert aztat nem tudom elképzelni, hogy te egy illen hírt egy hétig magadba tarcsál. Amúgy lehet, hogy már több, mint egy hete tudja valaki, hogy majd alkalmazza a hölgyet az OMME, de neked biztos megsugták azt is, hogy ma volt elősször dolgozni. Eztet miért nem írod meg nekünk, aki ki vagyunk itt ehülve a frisss információkra?  Aztat sem szellőztetted meg, hogy nem ám pezsgős koccintás volt a belépésekor, hanem afféle szolíd munkareggeli. Aztat sem írtad meg, hogy ottan volt egy klubtagunk es, a Lilahagyma. Bisztos azért nem mondták meg neked, mert inkognitóban volt, s olyan jól álcázta magát, hogy senki nem vette észre, hogy a reggeli menűbe rejtőzködött: ő volt libazsíros kenyéren a lilahagyma. A kenyér cimkéjét nem néztem, de jól kisütötték, ízletes es vót', így hát ahogy az Arisz szokta dedukcióval kikövetkeztetni, énszerintem biztos a Lipóti pékségbül való vót. No, ez a Lilahagyma mondta el nekem ezeket, de ez ollan egy szerény hajma, hogy a világér se szeretné csípnyi a szömötöket, ezért engem kért meg, mongyam már meg Neked az új infokat a magam kevésbeszédű és simulékony modorában. No, meg aztat is üzente, hogy az újságba is kitette az OMME a Nemzetes Programra való felhivást, de az is igaz, hogyha az ujságba a reggeli szalonnát meg kolbászt csomagojják, akkor aztat már nehéz elolvasni. Pedig azt monta, hogy az ujság nem való szalvétának, meg toillette papirosnak sem. Utóbbi esetben az állaga miatt még beépített kipörgésgátlóval es fölszánkázhat a tarkóig...

No, végsősoron azért igyekeztem föltenni az új infókat, mert látom, erőst rugódoznak itten a népek mindenféle kaják ügyében. Látszik, hogy az ehes motkány álmainak fókuszában mi van, ámde, hogy idös anyanyelvünk végtelen gazdagságából eredően nehogy egyéb, akár nem ideillő allegórikus képeket vizionáljanak az olvasók, egyértelműsíteném, miről álmodhat a megehült motkány a Jégkorszakban:

*

robi 75

• 1010
« Válasz #1903 Dátum: 2016. Január 11. 19:13 »
Ez felháborító, hogy a Tükör kiadja a fórumozók ip címét az Arisztaiosznak. Meg azt lesegetik, hogy ki mit olvas és mikor. Hányinger! Itt a nagypolitika nem kever, a Tükör azt mondta, hogy Ő biztosan nem fideszes, ráadásul utálja is a fideszeseket. A pénz, az ingyen bulik meg ingyen utazások, ezek körül forog minden. Azt a listát kérjétek ki, hogy tavaly novemberben az OMME pénzén kik vettek részt a gödöllői Erzsébet Szállóban az eszem iszomon? Nagyon beszédesek lesznek a nevek. Azóta se tájékoztatták erről a méhészeket, előtte meg utána sem azt viszont lesegetik, hogy ki mit olvas és ki mit ért meg.

József Attila: Levegőt

https://www.youtube.com/watch?v=kgrLqJwKl_A

Bálint!

Őszintén, ennek mi lenne az érteme ???, mi a tét ???.
Tisztára mint egy James Bond 007 - es forgató könyv ;D ;D.
Mégha így is lenne :o, másnak fejébe akkor sem lát bele senki, ez már ovodás szint.
Nem hinném hogy Bezzeg Laci ilyen ökörséggel foglalkozik.

« Válasz #1904 Dátum: 2016. Január 11. 19:22 »
Egy kis pontosítás. A fórum üzemeltetői gond nélkül meg tudják nézni milyen IP címekről történt a honlapra belépés. Regisztráció híján persze ez csak egy IP cím marad, nem tudják felhasználóhoz(személyhez) kötni, azonban vannak erre IP kereső oldalak ahol szűkíteni lehet, hogy helyileg hova tartozik az IP cím. Ilyen módon alaposan szűkíteni lehet a kört, a pontos beazonosítás azonban nem biztos.(de nem is lehetetlen)

Kedves Barger!

Nem vagyok én hacker... (csak a rím kedvéért, amit úgy kedvel...)

Azt tetszett írni, hogy ha belép a honlapra... Tényleg be lehet úgy lépni a honlapra, hogy nem vagyok regisztrált? Most ne egy Geddekasra gondoljon, aki valószínűleg képes ilyenre, hanem egy öreg, az internetet kezelni is alig képes egyszerű parasztenbörre, amilyen én vagyok. Azt sajnos nem tudom, Tükör képes-e ilyesmire, erről jobb, ha majd Valentint kérdezem.

Válaszát prózában sem várom, a kérdést tekintse okafogyottnak.