Attila!
Aranyos dologra lettem figyelmes az imént...! Képzeld, ez a Bálint gyerök olyan kiköpött Klub(meg)vezetős stílusban írogat itt, mintha Te magad csináltad vóna...! Azért nézz néha a körmire is, nehogy megentest elferdítse a szózataidat a nagy ügyekezetbe'...
No, -mondok magamnak (mert néha én is megbeszélem ám a dolgokat magammal, ahogy Tüled tanútam): Te Abrikter! Nézd mán meg, kinek támadt illen erős viszolygása a Tükörtül? Miután az IP címe nem érdekelt, mondok megkukkantom, miket is írt eddig ez a kölök. Oszt' akkó kerekedék el a szömöm: nicsak, iszen ez a Valentin a szűzbeszédit írta a klubon...! Ahhó' képest ölég kiforrott a váltólázas világnézetje. No, mondok megent magamnak: Te Petró! Hát pillants már rá, tetszik-e a nípnek az illen beszéd? Nézöm: egy hozzászólás, ahhó meg két like... Eszerint tetszhet, lehet, nem lüke a csávó...
Alább pillantok, arra a helre, ahun azt szokás írni, hánynak tetszik, ha illeneket hánynak a Klubon. Oda vagyon írva, aszongya: Tetszik (1 tagnak tetszik ez) Hinnye a kirielejzumát, akkó' hogy es vagyon ez? Egynek teccik, oszt' a like meg kettő? (eztet 17:19-kor írom, ha javítod, majd írjad rá te es az időpontot!) Megette a fene, már rejtetten is lehet teccésnyilvánítani? Vagy netán neked teccik, oszt a tiéd egybül kettőt ér?
No, ott egye meg a fene, ilyen apróságokon nem köll fölakadni, ahun gyalu'nak, ottan forgács es repkedhet...
Nem es ezért akartam én írni Neked, hanem azér', hogy kifejezzem, mennyire egyet tudok érteni Veled, amiko' furdalásod van lelkileg a Gabika mián. Ráadásul hiányzik is a hölgy, mert nélküle öléggé akadozik a hírnek csatornája, és már igazándibul azt sem tudod percre pontosan, mi történik a magos Hivatalban. Nehéz lehet a hírszerzés nélkül, mostanság meg, hogy má'nem vagy benne a pikszisben, nehez lesz új Matat Harit (ha rosszul írtam, javics ki) találni. Most es úgy jártál, hogy nem mondta meg senki, hogy új kollegina lett, mert aztat nem tudom elképzelni, hogy te egy illen hírt egy hétig magadba tarcsál. Amúgy lehet, hogy már több, mint egy hete tudja valaki, hogy majd alkalmazza a hölgyet az OMME, de neked biztos megsugták azt is, hogy ma volt elősször dolgozni. Eztet miért nem írod meg nekünk, aki ki vagyunk itt ehülve a frisss információkra? Aztat sem szellőztetted meg, hogy nem ám pezsgős koccintás volt a belépésekor, hanem afféle szolíd munkareggeli. Aztat sem írtad meg, hogy ottan volt egy klubtagunk es, a Lilahagyma. Bisztos azért nem mondták meg neked, mert inkognitóban volt, s olyan jól álcázta magát, hogy senki nem vette észre, hogy a reggeli menűbe rejtőzködött: ő volt libazsíros kenyéren a lilahagyma. A kenyér cimkéjét nem néztem, de jól kisütötték, ízletes es vót', így hát ahogy az Arisz szokta dedukcióval kikövetkeztetni, énszerintem biztos a Lipóti pékségbül való vót. No, ez a Lilahagyma mondta el nekem ezeket, de ez ollan egy szerény hajma, hogy a világér se szeretné csípnyi a szömötöket, ezért engem kért meg, mongyam már meg Neked az új infokat a magam kevésbeszédű és simulékony modorában. No, meg aztat is üzente, hogy az újságba is kitette az OMME a Nemzetes Programra való felhivást, de az is igaz, hogyha az ujságba a reggeli szalonnát meg kolbászt csomagojják, akkor aztat már nehéz elolvasni. Pedig azt monta, hogy az ujság nem való szalvétának, meg toillette papirosnak sem. Utóbbi esetben az állaga miatt még beépített kipörgésgátlóval es fölszánkázhat a tarkóig...
No, végsősoron azért igyekeztem föltenni az új infókat, mert látom, erőst rugódoznak itten a népek mindenféle kaják ügyében. Látszik, hogy az ehes motkány álmainak fókuszában mi van, ámde, hogy idös anyanyelvünk végtelen gazdagságából eredően nehogy egyéb, akár nem ideillő allegórikus képeket vizionáljanak az olvasók, egyértelműsíteném, miről álmodhat a megehült motkány a Jégkorszakban: