Szakma-politika

• 4549 válasz
  • 1989529 megtekintés
*

atya

• 1043
Re:Szakma-politika
« Válasz #1740 Dátum: 2015. December 10. 17:28 »
 Petronius arbiter!

Úgy látom letetted már a mikulás jelmezt, megint itt vagy.
Azt értem hogy amiket ide idéztél a "zöldről" az neked tetszik, de ez csak egy kiragadott részlet. Talán ha beidézted volna az egészet, akkor nem lenne ilyen "jó" az ellenem irányuló kampányod.
Tudod így idézgetni nem igazán stílusos, az érzelmeiddel is tisztában vagyok, a szándékát értem, de nagyon átlátszó.
Szerinted engem zavar az hogy a Takács ezt írta rólam?? A Takács egyébként nem is ismer.
Elég gáz hogy azt hiszi magáról, hogy Ő is bárkit lekussoltathat!!
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

« Válasz #1741 Dátum: 2015. December 10. 19:15 »
Atyám!

Önnek nálamnál nagyobb tisztelője szerintem nincs Trianon-nyomorította kis hazánkban! Mérhetetlen elismeréssel tekintek arra a heroikus küzdelemre, melyet a jelenlegi OMME vezetés tevékenységével és a megélhetési érdekképviselettel, érdekérvényesítéssel kapcsolatban folytat, ezért kicsinyt borongós hangulatba kerültem hozzászólása nyomán, melyből az látszik kihallani, mintha én szeretném Takács úr Önről alkotott véleményét más megvilágításban feltüntetni, mint azt ő megalkotta volt. Higgye el, eszembe sem jutna a magyar méhészek igaz barátjának, többszörös megmentőjének véleményét eltorzítva, a szövegkörnyezetből oly módon kiragadva interpretálni, mely előadásmód hamis színben tüntetné fel Önt. Sem az Ön, sem a Nagy Árokbetemető megnyilvánulásait nem merészelném torzítva visszaadni, s azt is ígérem, hogy nem mondom vissza neki, hogy Ön nem kívánja elfogadni az ő feltétlen irányító szerepét és a Megváltók heves indulatai szemléltével kialakított véleményének relevanciáját. Ha majd megismerkednek, bizonyára ezen nézetkülönbségeiket szemtől-szembe tisztázzák, én -mint ahogy eddig, ezután sem- nem szeretnék Önök között közvetíteni. Azt sem sugalmaztam, hogy Takács úr csak úgy le kívánna kussoltatni bárkit is. Ő egészen más megoldásokban szokott gondolkodni, első körben nemes egyszerűséggel megvásárolni szokta az információs forrásokat, miként tette ezt annak idején a Méhészújsággal, Nikovitz-ostól, Ludányistól. Hogy ne legyenek kétségei, miről beszélek, inkább idézném az 1992/6-os számból: "Itt nem kerülhetem el, hogy a Mellifera Kft-ről írjak. Nem érhet a vád minket, hogy -mivel a Mellifera Kft konkurrensünk- igyekeztünk sárba taposni. Minden előadásomon kihangsúlyoztam, hogy a Mellifera egy jó cég. Aki végignézi a MÉHÉSZÚJSÁG előző számait csak elismerő írásokat lát benne a Mellifera Kft-ről. Ez részben azért van, mert én is arra buzdítottam a szerkesztőt, hogy így legyen. ......" Idézhetném tovább is, de igény esetén inkább megpróbálnám digitalizálni a cikket, nehogy ismét az a vád érjen, hogy saját számíze szerint ragadok ki önkényesen a szövegkörnyezetből textusokat, torzítva ezzel az eredeti mondanivalót. Rendkívül barátságtalan lépésként éltem meg Atyám eme vádját, s csak azért nem idézem be konzekvensen a Méhész fórumon elhangzottakat, mert az egy fórum tárhelye elleni barátságtalan lépés lenne, de miután buzdítottam az érdeklődőket az átolvasgatásra, mindenki gusztusa szerint meggyőződhet arról, hogy végtére ki is a huncut, pimasz ferdítő.

Ismételten leszögezném, hogy a "Ződről" átidézett szövegrészletekkel semmilyen torzító szándékom nem volt, igazolásul szóljon javamra, hogy az OMME hírek rovatban futott polémiát dátummal idéztem, jelezvén, hogy a kiragadott részletek nem képesek az egykori iszapbirkózás minden báját csorbítatlanul visszaadni, ezért javasoltam a beszélgetést megismerni vágyóknak a Méhész fórumra való átlátogatást, belátván, hogy az idézetek csak mondanivalóm megtámogatására alkalmasak, és semmiképpen nem az én személyes véleményemet tükrözik. Azt a tájékozódni vágyó fórumközönség onnan csonkítatlanul megismerheti, de szerénytelenség lenne, ha a saját véleményemet idézném ide, mikor olyan nagyságok véleményét tehetem közkinccsé, mint Takács úr.

Egyébként reménykedem, hogy Takács úrnak idővel lesz alkalma megismerni Önt, s nem ezen beszélgetéseink nyomán jegecesedik ki az Önről formált véleménye. Csodálom, hogy Brüsszelben nem volt alkalmuk egy kicsit közeledni egymáshoz, nem nagy különbséggel nyilatkoztak a kamerának, azt hinné az ember, hogy ha már együtt demonstrálgatnak, kirándulgatnak, valamelyest képben is vannak egymással kapcsolatban, nem beszélve arról, hogy tudomásom szerint Takács úr abban az önálló Egyesületben (is) tag, ahol Ön a titkár... Addig meg amíg sikerül informálódnia Takács úr kompetenciájával kapcsolatban, azt tanácsolnám, hogy tájékozódjon a "prímásnál", mert az mégsem járja, hogy a kontrás ne legyen  már képben, ugyan kinek és mit es bázsevál a bándá...

« Válasz #1742 Dátum: 2015. December 10. 19:23 »
Természetesen minden választás úgy történik, hogy a jelenlévők létszámát kell figyelembe venni.
Az UNIO-ba is így kerültünk be, de ettől függetlenül Lilahagymának igaza van.
Amiben nem értek vele egyet, hogy a tagságunk megosztónak tartja személyemet.
Akkor miért kérik egyre többen, hogy a Tolna Megyei Méhész Egyesület tagjai lehessenek?
Baranya megyéből már 16 tagunk van!
Azért ne majrézzatok már ennyire.
A félelem minden írásotokból kiérződik.
Mi ez a pánik?
Talán zavar, hogy feltártunk olyan súlyos jogsértéseket, sőt törvénysértéseket amik eddig nem voltak jellemzőek az OMME több mint 30 éves történelmében?
Nézzétek csak az etikai-fegyelmi ügyek sokaságát.
Ez előtt a vezetés előtt soha ennyi ügy, de még a töredéke sem volt!
Ez is az OMME Kontroll Csoport bűne?
Kicsit lassítsatok, és gondoljatok arra mi lenne, ha mi nem lennénk.
Már OMME sem lenne, és talán a Viola utcai székházunk sem, ha nem ordítunk, hogy Árpi, bocs Ácsi!
Nagyernyei Attila

« Válasz #1743 Dátum: 2015. December 15. 12:04 »
Tisztelt Dobosi Szilveszter!

A Nagyernyei Attila által közzétett nyilatkozatával nem nagyon tudtam mit kezdeni, sőt nem tudtam miként álljak az ön elhatárolódásához. Csalódottság volt bennem, hogy azon eszmékért amelyért küzdött az egyesület létrehozásakor, most sutba került. Már egy ideje érlelődött bennem a válasz ide a fórumra, de a tegnapi méhészklub folyamán nagyon sok kérdésre megkaptam a választ, így mondhatni tárgytalanná váltak a kérdéseim sokasága.
Tisztelt fórumozók, tisztelt Nagyernyei Attila!
A Gemenci Méhész Egyesületnek olyan vezetője van, amit a Tolna Megyei Méhész Egyesület csak esetleg az álmaiban vélhet felfedezni. Jóllehet a Gemenc Egyesület hivatalos vezetője Koller Zoltán, de minden lépésben közösen döntenek Dobosi Szilveszterrel. Már aki régebben olvassa a méhészklubot tudja, hogy Veszti 1982 nek volt az eredeti ötlete, hogy a Paksi klubból egy önálló egyesületet hozzon létre, de ez az idők múlásával ezen tervével felhagyva, később létrehozta a Gemenci Méhész Egyesületet. Az most nem ide tartozik, hogy a megosztottság az új egyesület vitorlájába terelte a szeleket, de mindenképpen nagy bravúr volt (szembeszállva egy olyan vezetővel akinek nagyon erős karaktere van) meggyőzni egy olyan méhész társadalmat aki el fog járni az egyesületi gyűlésekre. A Gemenc Egyesület egy éves fennállása alatt csak egyszer volt 50% alatt a részvételi arány a méhészklub esteken (9 alkalom). Nyilván egy nagy egyesületben ezt az arányt elérni szinte lehetetlen a sok passzív tag miatt, de a megalakuláskor célként kitűzött 100 fős létszám már márciusra valóság volt, és jelenleg százhuszonegynéhány fős az egyesületünk, és az 50% át ennek kell venni. Ebben a Veszti1982 tagnak nagyon nagy érdeme van.
Tisztelt Dobosi Szilveszter! Eddig Ön soha nem ment bele szakmapolitikai vitába, sőt októberben a Kránic Józsi bácsit Ön állította le, hogy politika a teremben nem, csak az utcán, viszont a tegnap estén ön kezdett el szakmapolitikáról beszélni az előadás előtt. Mondhatni minden szavával egyet tudtam érteni. Gratulálok azon humorral teli élcelődéseihez amellyel a Kontroll Csoportot "éltette". Általános derü követte ezen kijelentését: A fekete-fehér klubbon olvastam, hogy többen vannak olyanok akik szeretnének visszasunnyogni a Nagyernyei Méhész Egyesületbe. Kérem előtte szóljanak nekem, hogy elkészítsem a kilépő nyilatkozatot. Ígérem a teljes diszkréciót. Ez mindent vitt, és megért volna egy tapsvihart.
Így karácsony előtt szeretnék Önnek és Koller Zoltánnak gratulálni az ellenség előtt, hogy egy olyan egyesületet fognak össze amiről a megváltó csapat csak olvasott. Kívánok sok erőt mindegyikőjüknek, és kitartást a jövőre nézve. A privát véleményem ez után is közlésre kerül, függetlenül az egyesülettől, ennyi már csak megjár nekem.
Kedves Barnyi Gergely!
Ha majd már egy ideje olvasod a klub hozzászólásait pontosan tudni fogod ki az a Lilahagyma és ki az a Petronius. Mások már tudják :)

*

atya

• 1043
« Válasz #1744 Dátum: 2015. December 15. 12:52 »
Lilahagyma!

Mivel itt a klubbon nincs Dobosi Szilveszter, és vagy, Veszti 1982 nick nevű regisztrált tag, így nem tudom kinek írta ezt az egyéb iránt tényleg örvendetes szösszenetét.
Mivel a rendelkezésemre álló információk alapján nincs olyan "személy"aki ezt az írást fogadhatná, így törölnöm kéne!
De lássa "kedves" méhésztárs, nem így teszek!  Az írásának megtartásával szeretném a tudomására juttatni, hogy mennyire osztozok az örömében. Az idő tényleg bebizonyította, hogy jobb ez így, külön. Szeretném ha tudná, nálunk is már kb egy éve csillapodtak a kedélyek, mert talán megszűnt a kiváltó ok. 
Lehet célszerűbb lenne az írását a Facebook-on közzétenni. Mármint azon az oldalon amit régen Tolna Megyei Méhészegyesület néven indítottak, és csendesen át keresztelték Gemenc OMME helyi szervezetre.
« Utoljára szerkesztve: 2015. December 15. 14:01 írta atya »

*

robi 75

• 1021
« Válasz #1745 Dátum: 2015. December 15. 13:20 »
Odaát van a zöldön.
Üdv:robi

*

zümi

• 1382
« Válasz #1746 Dátum: 2015. December 15. 13:41 »
Idézet
Tisztelt Dobosi Szilveszter! Eddig Ön soha nem ment bele szakmapolitikai vitába, sőt októberben a Kránic Józsi bácsit Ön állította le, hogy politika a teremben nem, csak az utcán, viszont a tegnap estén ön kezdett el szakmapolitikáról beszélni az előadás előtt. Mondhatni minden szavával egyet tudtam érteni. Gratulálok azon humorral teli élcelődéseihez amellyel a Kontroll Csoportot "éltette". Általános derü követte ezen kijelentését: A fekete-fehér klubbon olvastam, hogy többen vannak olyanok akik szeretnének visszasunnyogni a Nagyernyei Méhész Egyesületbe. Kérem előtte szóljanak nekem, hogy elkészítsem a kilépő nyilatkozatot. Ígérem a teljes diszkréciót. Ez mindent vitt, és megért volna egy tapsvihart.

Lilahagyma!
Teljesen felesleges hergelned az itt lévőket! Főleg a Tolna Megye méhészeit!
Örülök neki, hogy megtaláltad számításodat a Gemenci egyesületben.
Szilveszteren érezhető volt, szerepelni akar mindenáron(középpontba kerülni)
Pont ő ellenezte a klubestéken a vitákat. Elnök választásig tartott, azóta nyugalom van!
Most pont ő generálja a saját egyesületében K.CS (N.Attila) ellen a méhészeket??
Szerintem jobban jártunk volna ha egységben marad egyesületünk. Nem gondolod Lilahagyma?
Ha a K.CS nyeri a választásokat mi lesz a véleményed? Lesz tapsvihar? :o
Nem kell senkinek sem visszasunnyogni sehová, mert egyszerre, két egyesületbe is lehet tartozni!
K.Zolit tisztelem, becsülöm, nagyon rendes ember-méhész és biztosan jó elnök is. De azt nem hinném, hogy oda csap az asztalra "odafent" ha szükséges.
Attila képes rá, rezeg is neki a léc :D

Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.

*

Nb18

• 797
« Válasz #1747 Dátum: 2015. December 15. 14:56 »
Sziasztok!

Hát igen! Vesztikének és ovistársainak nem volt célja az új egyesület alapítása, csak miután kifogytak az illegális csínytevésekböl, (jelölő bizottság lejárató kampánya, az eltűnő, véletlenül máshova szekkentt szavazó cetli), hogy az ő jelöltjük legyen az elnök nem maradt más lehetőségük mint "elmenni". Jóltették, eltávolították az " eredeti" Egyesületből a nem oda valókat. Aztán jött a méhészek megtévesztésével való tagtoborzás és sárdobálás. Nem sorolnám tovább, de azért a tisztánlátás végett írtam le azoknak, akik nem ismerik a gemenc egyesületet és egyes tisztségviselőit.

Nb18
« Utoljára szerkesztve: 2015. December 15. 15:34 írta Nb18 »

« Válasz #1748 Dátum: 2015. December 15. 15:52 »
Atya írta: Mivel a rendelkezésemre álló információk alapján nincs olyan "személy"aki ezt az írást fogadhatná, így törölnöm kéne!
Had kérdezzem meg melyik moderálási alapelvnek nem felelt meg az írásom? Amikor Nagyernyei úgy kezdte a gondolatait itt, hogy Tisztelt OMME vezetőség! akkor volt olyan "személy" aki fogadta az írását? Nemár...
Nem élek a facebokkal, így nem tudok ott publikálni. Apropo facebook: nem annak a tulajdonában áll a profil aki szerkeszti? akinek az email címére érkezik a gépház üzenetei?
Zümi írta:Ha a K.CS nyeri a választásokat mi lesz a véleményed?
Kivel, Brossal? Egyezzünk meg abban, hogy nem nyeri meg, de ha a csoda megtörténne, akkor épp a KCS nak kellene megmutatni, hogy tud olyanokkal is dolgozni akik finoman szólva nem szeretik őket. Állítólag Kínában egyszer esett piros hó.
NB18 írta: jött a méhészek megtévesztésével való tagtoborzás.
Balázs, azért rajtad is látszik, hogy csak egy oldal véleményét hallgatod meg, fogadod el.Egy méhész volt összesen aki tévedésből lett Gemenci tag, aki miatt Nagyernyei felborította a bilit. Amikor megkapta a kilépési szándék nyilatkozatot akkor úgy volt vele, hogy neki mindegy melyik egyesületben van csak hagyják őt békén, így maradt.

Nem írtam volna provokáló dicséretet ha a klubvezetőtök nem vette volna hetente többször is a tollára az egyesületünket, úgy hogy közben a Gemenci egyesület hónapok óta nem piszkálja őt.

*

atya

• 1043
« Válasz #1749 Dátum: 2015. December 15. 16:05 »
Lilahagyma!

Te egy személyhez, személynek írtad az írásodat! Ez a személy nem "létezik", vagyis ilyen nevű regisztrációnk nincs.
A köszönetnyilvánító írásodat mondjuk a zöldön is megtehetted volna, mert alább olvasható hogy az akinek szántad az ott regisztrált tag.
Egyéb iránt csak hogy tudd, van regisztrált tagunk az OMME vezetői közül.

« Válasz #1750 Dátum: 2015. December 15. 16:09 »
Jogos a felvetésed. Köszönöm.

*

Nb18

• 797
« Válasz #1751 Dátum: 2015. December 15. 16:34 »
Lilahagyma!

Maradjunk annyiban, hogy csak egy tagot SIKERÜLT így félrevezetni. A kirohanás meg szerintem teljesen jogos volt, Te mit tettél volna fordított esetben? Ha már ennyire tájékozott vagy, hogy tudod a nevem, felfedhetnéd Te is a kilétedet. Ez úgy lenne igazságos...

Nb18

*

zümi

• 1382
« Válasz #1752 Dátum: 2015. December 15. 16:46 »
 "felfedhetnéd Te is a kilétedet. Ez úgy lenne igazságos"...

Lilahagyma-Dobos Szilveszter
Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.

« Válasz #1753 Dátum: 2015. December 15. 16:56 »
Zümi gratulálok eltaláltad!
Kissé tudathasadásos vagyok és egyszer Lilahagymaként dicsérem a másik magam, majd írok a Nagyernyei Attilának egy levelet, hogy álljak már le, de aztán mégsem. Összehoztad szépen.

*

zümi

• 1382
« Válasz #1754 Dátum: 2015. December 15. 17:15 »
Lilahagyma.
Geddekastól tudod Balázs nevét?