Atyám!
Önnek nálamnál nagyobb tisztelője szerintem nincs Trianon-nyomorította kis hazánkban! Mérhetetlen elismeréssel tekintek arra a heroikus küzdelemre, melyet a jelenlegi OMME vezetés tevékenységével és a megélhetési érdekképviselettel, érdekérvényesítéssel kapcsolatban folytat, ezért kicsinyt borongós hangulatba kerültem hozzászólása nyomán, melyből az látszik kihallani, mintha én szeretném Takács úr Önről alkotott véleményét más megvilágításban feltüntetni, mint azt ő megalkotta volt. Higgye el, eszembe sem jutna a magyar méhészek igaz barátjának, többszörös megmentőjének véleményét eltorzítva, a szövegkörnyezetből oly módon kiragadva interpretálni, mely előadásmód hamis színben tüntetné fel Önt. Sem az Ön, sem a Nagy Árokbetemető megnyilvánulásait nem merészelném torzítva visszaadni, s azt is ígérem, hogy nem mondom vissza neki, hogy Ön nem kívánja elfogadni az ő feltétlen irányító szerepét és a Megváltók heves indulatai szemléltével kialakított véleményének relevanciáját. Ha majd megismerkednek, bizonyára ezen nézetkülönbségeiket szemtől-szembe tisztázzák, én -mint ahogy eddig, ezután sem- nem szeretnék Önök között közvetíteni. Azt sem sugalmaztam, hogy Takács úr csak úgy le kívánna kussoltatni bárkit is. Ő egészen más megoldásokban szokott gondolkodni, első körben nemes egyszerűséggel megvásárolni szokta az információs forrásokat, miként tette ezt annak idején a Méhészújsággal, Nikovitz-ostól, Ludányistól. Hogy ne legyenek kétségei, miről beszélek, inkább idézném az 1992/6-os számból: "Itt nem kerülhetem el, hogy a Mellifera Kft-ről írjak. Nem érhet a vád minket, hogy -mivel a Mellifera Kft konkurrensünk- igyekeztünk sárba taposni. Minden előadásomon kihangsúlyoztam, hogy a Mellifera egy jó cég. Aki végignézi a MÉHÉSZÚJSÁG előző számait csak elismerő írásokat lát benne a Mellifera Kft-ről. Ez részben azért van, mert én is arra buzdítottam a szerkesztőt, hogy így legyen. ......" Idézhetném tovább is, de igény esetén inkább megpróbálnám digitalizálni a cikket, nehogy ismét az a vád érjen, hogy saját számíze szerint ragadok ki önkényesen a szövegkörnyezetből textusokat, torzítva ezzel az eredeti mondanivalót. Rendkívül barátságtalan lépésként éltem meg Atyám eme vádját, s csak azért nem idézem be konzekvensen a Méhész fórumon elhangzottakat, mert az egy fórum tárhelye elleni barátságtalan lépés lenne, de miután buzdítottam az érdeklődőket az átolvasgatásra, mindenki gusztusa szerint meggyőződhet arról, hogy végtére ki is a huncut, pimasz ferdítő.
Ismételten leszögezném, hogy a "Ződről" átidézett szövegrészletekkel semmilyen torzító szándékom nem volt, igazolásul szóljon javamra, hogy az OMME hírek rovatban futott polémiát dátummal idéztem, jelezvén, hogy a kiragadott részletek nem képesek az egykori iszapbirkózás minden báját csorbítatlanul visszaadni, ezért javasoltam a beszélgetést megismerni vágyóknak a Méhész fórumra való átlátogatást, belátván, hogy az idézetek csak mondanivalóm megtámogatására alkalmasak, és semmiképpen nem az én személyes véleményemet tükrözik. Azt a tájékozódni vágyó fórumközönség onnan csonkítatlanul megismerheti, de szerénytelenség lenne, ha a saját véleményemet idézném ide, mikor olyan nagyságok véleményét tehetem közkinccsé, mint Takács úr.
Egyébként reménykedem, hogy Takács úrnak idővel lesz alkalma megismerni Önt, s nem ezen beszélgetéseink nyomán jegecesedik ki az Önről formált véleménye. Csodálom, hogy Brüsszelben nem volt alkalmuk egy kicsit közeledni egymáshoz, nem nagy különbséggel nyilatkoztak a kamerának, azt hinné az ember, hogy ha már együtt demonstrálgatnak, kirándulgatnak, valamelyest képben is vannak egymással kapcsolatban, nem beszélve arról, hogy tudomásom szerint Takács úr abban az önálló Egyesületben (is) tag, ahol Ön a titkár... Addig meg amíg sikerül informálódnia Takács úr kompetenciájával kapcsolatban, azt tanácsolnám, hogy tájékozódjon a "prímásnál", mert az mégsem járja, hogy a kontrás ne legyen már képben, ugyan kinek és mit es bázsevál a bándá...