Szakma-politika

• 4542 válasz
  • 1959343 megtekintés
Re:Szakma-politika
« Válasz #1725 Dátum: 2015. December 09. 21:37 »
Ha elolvassátok a választási szabályzatot akkor rájöttök mi ennek az oka.
Tehát aki elnöknek jelölteti magát és nem jön be neki akkor szinte autómatikusan bent van az IB-ben. :o
Én ezt olvastam ki a szabályzatból, vagy rosszul olvastam?
http://www.omme.hu/wp-content/uploads/2014/10/OMME-V%C3%A1laszt%C3%A1si-szab%C3%A1lyzat.pdf

Üdv. jani bátya

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1726 Dátum: 2015. December 09. 21:41 »
 Idézd be lécci, hogy melyik pontokat értelmezed így?
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #1727 Dátum: 2015. December 09. 21:49 »
"Az egy mandátumos szavazólapról kieső jelölteket autómatikusan a kislista elejére fel kell venni."

Üdv. jani bátya

« Válasz #1728 Dátum: 2015. December 09. 22:37 »
Ezt hogy kell értelmezni? Az elnökségi tagsági szavazás előtt kell felvenni a listára, vagy az eredményhirdetéskor?

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1729 Dátum: 2015. December 09. 23:02 »
Ehhez mit szóltok?
Idézet
A Jelölő Bizottság a szervezetek által javasolt jelöltek közül saját döntése alapján állitja össze az általa javasolt jekölt listát.

Vajon ez megfelel a törvényi előírásoknak?
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1730 Dátum: 2015. December 09. 23:09 »
Ez se tűnik elég demokratikusnak:

Idézet
A Küldöttgyűlésen mód van további jelölt állítására, amennyiben a jelenlevők többsége ahhoz szavazataival hozzájárul.

« Válasz #1731 Dátum: 2015. December 10. 06:34 »
Nem tudom mi eben a furcsa!
Dr.Cserényi Péter az Etikai Bizottsági tagok választásakor is megmondta:
"A doktorokra KELL szavazni!"
Ez így demokratiKUSS.
Ne aggódjatok, lesz aki ellenőrzi a választás tisztaságát, ezeknek semmit nem hiszünk el.
Nem szeretnék ünneprontó lenni de az én megválasztásom körüli zűrzavarban is voltak olyan dolgok, ha nem figyel a szavazat számláló, még ma sem vagyok elnök, pedig tagságunk több mint 2/3-a ezt szerette volna.
Nem mondom el, hogy milyen csalafintaságot vetettek be ellenfeleim, mert tippet nem kívánok adni.
Csak azért nem csináltam belőle botrányt, mert így is eléggé szétzilálták csapatomat.
Mindenkinek felhívom a figyelmét, hogy azok akik sorozatosan vétenek a törvények, és alapszabályunk ellen soha ne bízzon meg!
Ezért kell minden szavukat, és mozdulatukat ellenőrizni, mert lassan letépik a kárpitot a székekről, úgy ragaszkodnak hozzá.
Legdrágább elnökünk, hogy megnyugodott amikor megszavazták neki a 7.2 milkot.
Bármit megtehet, ez egy következmény nélküli egyesület.
Ennek lesz vége!
Nagyernyei Attila

*

atya

• 1043
« Válasz #1732 Dátum: 2015. December 10. 07:14 »
Idézet
Nem szeretnék ünneprontó lenni de az én megválasztásom körüli zűrzavarban is voltak olyan dolgok, ha nem figyel a szavazat számláló, még ma sem vagyok elnök, pedig tagságunk több mint 2/3-a ezt szerette volna.
Nem mondom el, hogy milyen csalafintaságot vetettek be ellenfeleim, mert tippet nem kívánok adni.

Már is tippet adtál.

Lehet "ők" adták a tippet, nekik?
Lehet már meg is kérdezték a jó "elvtársakat"?
Vagy beválasztanak valakit a számlálók közé, közülük?

A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

« Válasz #1733 Dátum: 2015. December 10. 08:46 »
Nagyernyei: Csak azért nem csináltam belőle botrányt, mert így is eléggé szétzilálták csapatomat.

Nem zavar az a tudat, hogy a "te csapatod" okosan kivonult mögüled, pontosabban a előled? Azt az arroganciát, diktatórikus vezetést amit te képviselsz, azt csak néhányan voltak hajlandók megtűrni, ja meg egy rakás passzív tag, aki egy évben 0 alkalommal ment el a gyűlésre.

Atya: : Vagy beválasztanak valakit a számlálók közé, közülük?
Mi van, neked nem sikerült bejutnod a szavazat számlálók közé? A küldött gyűléseken össze szokott jönni, vagy már a számlálók választása is törvénytelen?

Nagyernyei: lassan letépik a kárpitot a székekről, úgy ragaszkodnak hozzá.
Kellene a bársonyszék neked is ugye? Még jó, hogy nem adják oda kontrollálatlanul minden jött meg kontroll csoportnak.

Szánalmas ez a lejárató, közösségmegosztó politikátok...

« Válasz #1734 Dátum: 2015. December 10. 09:23 »
Lilahagyma!
Szánalmasok vagyunk?
Nem inkább veszélyesek?
Szerintem téged ottfelejtettek a tűzön, hogy így leégtél, vagy lekozmáltál.
Az én "diktatórikus" vezetésemnek köszönhetően egyre többen vagyunk, sőt már majdnem annyian vagyunk mint az erőszakos szétszakításunk előtt.
A tagságunk több mint 2/3-a úgy döntött, hogy ez a kemény vonal passzol nekik, a maszatolást elutasították.
Mivel folyamatosan marhaságokat írogatsz, nem kéne válaszolnom, de legyen.
Többször kijelentettem, leírtam, hogy semmiféle pozícióra nem vágyom sőt a jelölést sem fogadom el.
Megnyugodtál?
Kár, mivel továbbra is üldözni fogom a törvénysértő, szabálytalankodó, kirekesztő, arrogáns, csaló, hazug, titkolódzó vezetőket, akik a méhésztársadalom érdekvédőnek vallják magukat, közben nem értünk, hanem belőlünk élnek.
Robi75 írását ajánlom figyelmedbe.
Ezt a kemény szókimondó vonalat fogom ezután is képviselni, mert arra neveltek szüleim, hogy ne sumákoljak, ne hazudozzak, és nyíltan őszintén fejtsem ki gondolatimat, ezt mind nem magamért hanem a méhészekért.
Van amikor ez nem népszerű, de éppen ez a bizonyíték arra, hogy nem vágyom a bársonyszékbe.
Pedig megtehetném, mert nyolcadik szakmám, autókárpitos.
Majd teszek fel ide képeket, hogy milyen szép bársonyszékeket is csináltam, de ezt szemmel is megtapasztalhattátok,  a "Mézet Dévának" az OMME adománygyűjtő akciójakor, ha a kamionba bepillantottatok.
Ennek a kamionnak a napi bérleti díja 500.000 Ft volt akkor, amit a vállalkozó természetesen nem szedett be.
Tehát szánalmasok és közösségmegosztók vagyunk, hogy azt szeretnénk ha a mindenkori hatályos alapszabályunknak és a törvényeknek megfelelően működjön az OMME!
Szerintem pedig az a szánalmas, aki ezek felett szemet huny, és hagyja a méhészek vagyonát elpocsékolni, úgy látom Te ezt erősen támogatod.
Lehet a bíróság is szánalmas lesz, ha elmarasztaló ítéletet hoznak?
A rendőr is szánalmas, ha gyorshajtásért megbírságol?
Ne égesd magad tovább Lilahagyma, húzd ki a fejecskédet a földből.
Nagyernyei Attila

*

atya

• 1043
« Válasz #1735 Dátum: 2015. December 10. 09:43 »
Kedves fórumtárs,  Lilahagyma !

Ezt írod.
Idézet
Atya: : Vagy beválasztanak valakit a számlálók közé, közülük?
Mi van, neked nem sikerült bejutnod a szavazat számlálók közé? A küldött gyűléseken össze szokott jönni, vagy már a számlálók választása is törvénytelen?

Igen a küldött gyűléseken "összeszokott jönni", és engem a tagság soraiból jelölnek !! Talán most nem lettem volna jó számláló, mert tudok számolni. Ja és nem utolsó sorban, most nem jó az ha egy Kontroll-os is van a számlálók között.
A jelen esetben a küldöttek senkit nem jelölhettek, mert minden jelöltet Mészáros OMME elnök állított, és fogadtatott el, szerintem szabály ellenesen.
Nagyon járatlan vagy a szabályok területén, és talán ezért írogatsz blődségeket.
Javaslom, mielőtt leírod soraidat, érdeklődj, tájékozódj arról amit írni szeretnél.

« Utoljára szerkesztve: 2015. December 10. 09:46 írta atya »
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

« Válasz #1736 Dátum: 2015. December 10. 11:19 »
Méhész kutya. Nagyon jó kezdeményezés de sok kérdést vet fel:
1/ Mennyibe kerül egy kutya kiképzése? mennyi a fenntartási költsége? Ki felelőssége lesz a kutyával foglalkozni?
2/ Mekkora területet tud átvizsgálni az őszi szezonban? Mindezek mellett szükség marad az EÜ felelősre, mert csak egy paramétert vizsgál.
3/ Mennyire megbízható a " pozitív jelzése"? ha precíz, akkor mi lesz a "minden kaptárban van nyúlós" spóra elmélettel?
4/ Konténer vizsgálata hogyan történik?
5/ Milyen hosszú távon lehet rá számítani?
6/ Összehasonlítható e a magyar termelő helyzet a német hobbiméhészkedéssel vizsgálat terén. Egyáltalán itthon működőképes e az ötlet?
Majd meglátjuk, mert készül már a kutya.

« Válasz #1737 Dátum: 2015. December 10. 14:17 »
......
Az én "diktatórikus" vezetésemnek köszönhetően egyre többen vagyunk, sőt már majdnem annyian vagyunk mint az erőszakos szétszakításunk előtt.
A tagságunk több mint 2/3-a úgy döntött, hogy ez a kemény vonal passzol nekik, a maszatolást elutasították.

Lilahagyma!

Hogyan nem képes megérteni, hogy ez a demokrácia. Miből gondolja, hogy Nagyernyei Attilának nincs meg a tömegbázisa ahhoz, hogy a tolnai egyesület elnöke legyen? Vagy nem a tolnai egyesületi tömegbázisra utalt volna? Higgye el, Attila elsöprő győzelme valóban 2/3-os aránnyal született meg -igaz talán harmadjára. Az viszont elgondolkodtató, hogy milyen fontos szerepe lehet az önámításnak, az a "tagságunk több mint 2/3-a" valójában a teljes tagság mintegy egynegyedének a kétharmada, alaposan utánaszámolva talán husz(onegynéhány) %-a... Kitárgyaltuk már ezt annak idején, s ha átolvas a "Ződre", ott az OMME hírekben részleteiben kitárgyaltatott a téma. Nem is citáltam volna újra ide, ha a másik témában nem éppen a "Takács-fanok"-nak üzen. Nos, T.F. pillanatnyi érdekei és a szövegkörnyezet tükrében szokta kommentálni a dolgokat, s nem a teljesség igényével, de ide idéznék néhány takácsi kivonatot a nagyernyei-féle Klubbal, mentalitással való azonosulásáról:
"Attila sok kritikát kapott, többek között tőlem is. (Számomra a hozzászólások stílusa, hangneme elfogadhatatlan, ahogyan a vita folyik az Attila féle internetes oldalon.)"
"Ez rettenetes! Lacinak azt hiszem igaza van, mikor nem enged közéleti vitát indítani ezen az oldalon, ha az így elfajul pillanatok alatt. Én eljutottam odáig,hogy kritikusa vagyok az OMME működésének.De semmi esetre sem tudom elképzelni alternatívának azt a stílust amit Atya képvisel. Semmilyen igazságot nem lehet ilyen hangnemben képviselni. 
Atya nagyon kérlek, hogy ne szólj hozzá az itt folyó vitához! Az ilyen írás, amit most ide zúdítottál, lehetetlenné teszi a normális kommunikációt."
"Az, hogy tolnában tag vagyok nem jelenti azt, hogy azonosulni tudok mindennel amit Attila és követőik tesznek, képviselnek vagy pláne leírnak. Ezt meg szoktam mondani nekik és ez ezután is így lesz. Most, hogy eljutottam odáig, hogy a lehető legnagyobb nyilvánosság előtt van véleményem, amiben nem értek velük egyet azt is le fogom írni, csak türelmet kérek.
Ha hiszitek, ha nem, önálló véleménnyel bíró személy vagyok. Nem kell senkinek attól tartania, hogy Attiláék szócsöve kívánok lenni ezen a fórumon."

Nos, ezek az idézetek az OMME hírek témából származnak T. F.-től, az ottani iszapbirkózás 2014.12. 07.-től folyt 2015. 01.01.-ig. Mulattató ma is végigolvasni, ahogy T.F. ott igyekszik temetni az árkokat...

Egyébként a véleményem az, hogy nem szánalmas, ha ezzel a személyiségromboló, lejárató, közösségmegosztó hangnemmel és hiteltelen zászlóvivőkkel igyekszik kampányolni a MKCS (Megváltó Kontroll Csoport), ellenkező esetben a végén még esélyük nyílhatna "üzenetüket" eljuttatni az ilyen módszerekre nem vevő többséghez. Nincs addig baj, amíg egy (kisebbségi) közösség az egocentrikus attribúciós elfogultság talajáról kiindulva az önkiszolgáló torzítás, azaz a hamis konszenzus hibájába esik. Ez a biztosítéka annak, hogy a józan, higgadt, valódi többség világosan látni legyen képes a kilógó lólábakat. A Klubvezető és stábja által képviselt és gyakorolt ezen "kemény, szókimondó vonal" az, ami garantálni képes a biztos kudarcot.

Készítettem egyszer régen egy statisztikát a Klub támogatottságáról, tömegbázisáról. Azóta -persze rögvest törölték- természetesen néhány paraméter változott, nőtt az ide regisztrált és a honlapot látogatók száma, szaporodtak a témák és a hozzászólások is. Az akkori statisztikához képest van tehát növekedés a kiinduló adatok tekintetében, de egyáltalán nincs lényegi változás a tendenciák viszonylatában. Mára a regisztráltak száma 566-ra nőtt, természetesen nőtt a hozzászólások száma is (17289), az egy főre jutó hozzászólások száma viszont nem változott (30,55 hsz./fő). Ehhez azt kell látni, hogy 352 regisztrált soha nem írt egyetlen hozzászólást sem, tehát 214 regisztrált jegyez hozzászólást. E számadatban szinte alig van változás az egykorihoz képest, az "írástudók" 80,8 írást jegyeznek átlagosan. Érdemes az "írástudók" arányait is elemezni, hiszen 17-en 1-50-ig, 43-an ötvennél többet, 29-en 100 felett, 12-en 200-500-ig, 3-an 500 felett és hárman 1000 felett jegyeznek hozzászólást. A "top 10" hozzászóló 10526 hozzászólást írt, a "top 3" ebből 6297-tel vezet, s látszik, hogy amíg régebben Geddekas picit előzte Nagyernyeit, mára kicsit lemaradásba került. Igazság szerint a Klubon töltött időt tekintve Nagyernyeinél Geddekas lényegesen hatékonyabb, csakúgy, mint a témaindítások számát tekintve (fele annyi idő és több, mint 4-szeres témaindítás). A lényeg szempontjából tehát nincs arány-változás, gyakorlatilag a Klub megőrizte a "magánblog-feelingjét" természetesen nagyjából hasonló kommentelési számmal, a rendszeres hozzászólók száma nem nőtt, továbbra is hozzávetőleg 15-20 fő igyekszik egymást és önmagát rendszeresen hergelni, többen lettek, akik nem az OMME vezetésre haragudni járnak ide, s mind a haragudósok, mind a nem haragvók közül jópáran nagyon régen szólaltak meg.

Így van ez jól, s aki képes belátni, hogy a Klubnak az alapítási szándékában, hangvételében, hiteles programadóinak személyében és programjában nem történt változás, az higgadtan elolvasgatja a hozzászólásokat, levonja a számára értékes konzekvenciákat, s eldönti, ez kell-e neki, vagy marad a saját, "átmosatlan" véleményénél. Én semmi esetre sem találom "szánalmasnak", s miután deklaráltan nem tartozom a MKCS csapatába, igyekszem a higgadt szemlélődés talajáról megközelíteni a Klubot, annak vezetőit, hangadóit. Gyakorlatilag csak hálásak lehetnek a "megtámadottak" is a MKCS-nak, sokkal nehezebb lenne egy higgadt, relevánsan érvelni képes ellenféllel felvenni a harcot. Külső, s nem érintett szemlélődőként viszont még élvezhető is lehet az itteni iszapbirkózás, egyedül arra kell ügyelni, hogy a freccsenő sár ne érjen fel a szemlélőhöz...

A "fejecskéjére" meg tényleg vigyázzon, a klubvezetés nem az érettség alapján szokott "aratni", s még a végén az itteni klubélet szempontjából éretlennek ítélt állapotában is "ki találják húzni a fejecskéjét", amennyiben felettébb csípné a szemüket. Persze ettől függetlenül itt bármit szabadon elmondhat... A klubvezetőt pedig a szabadság ellenére sem szabad szánalmasnak titulálni, ezt talán még Takács úr sem merészelné, pedig szemmel láthatóan "neki bázsevál itten a bándá"...

« Válasz #1738 Dátum: 2015. December 10. 15:14 »
Nagyernyei: tagságunk több mint 2/3-a úgy döntött, hogy ez a kemény vonal passzol nekik

Takács Ferenc: "Az, hogy tolnában tag vagyok nem jelenti azt, hogy azonosulni tudok mindennel amit Attila és követőik tesznek, képviselnek vagy pláne leírnak.

Minden bizonnyal ezért van már a Kaposvári egyesületben.

« Válasz #1739 Dátum: 2015. December 10. 16:17 »
Mindig lesznek olyan emberek akik ha nem férnek oda a mézes csuporhoz mérgesek lesznek és azokat támadják akik oda fértek  ;)...