......
Az én "diktatórikus" vezetésemnek köszönhetően egyre többen vagyunk, sőt már majdnem annyian vagyunk mint az erőszakos szétszakításunk előtt.
A tagságunk több mint 2/3-a úgy döntött, hogy ez a kemény vonal passzol nekik, a maszatolást elutasították.
Lilahagyma!
Hogyan nem képes megérteni, hogy ez a demokrácia. Miből gondolja, hogy Nagyernyei Attilának nincs meg a tömegbázisa ahhoz, hogy a tolnai egyesület elnöke legyen? Vagy nem a tolnai egyesületi tömegbázisra utalt volna? Higgye el, Attila elsöprő győzelme valóban 2/3-os aránnyal született meg -igaz talán harmadjára. Az viszont elgondolkodtató, hogy milyen fontos szerepe lehet az önámításnak, az a "tagságunk több mint 2/3-a" valójában a teljes tagság mintegy egynegyedének a kétharmada, alaposan utánaszámolva talán husz(onegynéhány) %-a... Kitárgyaltuk már ezt annak idején, s ha átolvas a "Ződre", ott az OMME hírekben részleteiben kitárgyaltatott a téma. Nem is citáltam volna újra ide, ha a másik témában nem éppen a "Takács-fanok"-nak üzen. Nos, T.F. pillanatnyi érdekei és a szövegkörnyezet tükrében szokta kommentálni a dolgokat, s nem a teljesség igényével, de ide idéznék néhány takácsi kivonatot a nagyernyei-féle Klubbal, mentalitással való azonosulásáról:
"Attila sok kritikát kapott, többek között tőlem is. (Számomra a hozzászólások stílusa, hangneme elfogadhatatlan, ahogyan a vita folyik az Attila féle internetes oldalon.)"
"Ez rettenetes! Lacinak azt hiszem igaza van, mikor nem enged közéleti vitát indítani ezen az oldalon, ha az így elfajul pillanatok alatt. Én eljutottam odáig,hogy kritikusa vagyok az OMME működésének.De semmi esetre sem tudom elképzelni alternatívának azt a stílust amit Atya képvisel. Semmilyen igazságot nem lehet ilyen hangnemben képviselni.
Atya nagyon kérlek, hogy ne szólj hozzá az itt folyó vitához! Az ilyen írás, amit most ide zúdítottál, lehetetlenné teszi a normális kommunikációt."
"Az, hogy tolnában tag vagyok nem jelenti azt, hogy azonosulni tudok mindennel amit Attila és követőik tesznek, képviselnek vagy pláne leírnak. Ezt meg szoktam mondani nekik és ez ezután is így lesz. Most, hogy eljutottam odáig, hogy a lehető legnagyobb nyilvánosság előtt van véleményem, amiben nem értek velük egyet azt is le fogom írni, csak türelmet kérek.
Ha hiszitek, ha nem, önálló véleménnyel bíró személy vagyok. Nem kell senkinek attól tartania, hogy Attiláék szócsöve kívánok lenni ezen a fórumon."
Nos, ezek az idézetek az OMME hírek témából származnak T. F.-től, az ottani iszapbirkózás 2014.12. 07.-től folyt 2015. 01.01.-ig. Mulattató ma is végigolvasni, ahogy T.F. ott igyekszik temetni az árkokat...
Egyébként a véleményem az, hogy nem szánalmas, ha ezzel a személyiségromboló, lejárató, közösségmegosztó hangnemmel és hiteltelen zászlóvivőkkel igyekszik kampányolni a MKCS (Megváltó Kontroll Csoport), ellenkező esetben a végén még esélyük nyílhatna "üzenetüket" eljuttatni az ilyen módszerekre nem vevő többséghez. Nincs addig baj, amíg egy (kisebbségi) közösség az egocentrikus attribúciós elfogultság talajáról kiindulva az önkiszolgáló torzítás, azaz a hamis konszenzus hibájába esik. Ez a biztosítéka annak, hogy a józan, higgadt, valódi többség világosan látni legyen képes a kilógó lólábakat. A Klubvezető és stábja által képviselt és gyakorolt ezen "kemény, szókimondó vonal" az, ami garantálni képes a biztos kudarcot.
Készítettem egyszer régen egy statisztikát a Klub támogatottságáról, tömegbázisáról. Azóta -persze rögvest törölték- természetesen néhány paraméter változott, nőtt az ide regisztrált és a honlapot látogatók száma, szaporodtak a témák és a hozzászólások is. Az akkori statisztikához képest van tehát növekedés a kiinduló adatok tekintetében, de egyáltalán nincs lényegi változás a tendenciák viszonylatában. Mára a regisztráltak száma 566-ra nőtt, természetesen nőtt a hozzászólások száma is (17289), az egy főre jutó hozzászólások száma viszont nem változott (30,55 hsz./fő). Ehhez azt kell látni, hogy 352 regisztrált soha nem írt egyetlen hozzászólást sem, tehát 214 regisztrált jegyez hozzászólást. E számadatban szinte alig van változás az egykorihoz képest, az "írástudók" 80,8 írást jegyeznek átlagosan. Érdemes az "írástudók" arányait is elemezni, hiszen 17-en 1-50-ig, 43-an ötvennél többet, 29-en 100 felett, 12-en 200-500-ig, 3-an 500 felett és hárman 1000 felett jegyeznek hozzászólást. A "top 10" hozzászóló 10526 hozzászólást írt, a "top 3" ebből 6297-tel vezet, s látszik, hogy amíg régebben Geddekas picit előzte Nagyernyeit, mára kicsit lemaradásba került. Igazság szerint a Klubon töltött időt tekintve Nagyernyeinél Geddekas lényegesen hatékonyabb, csakúgy, mint a témaindítások számát tekintve (fele annyi idő és több, mint 4-szeres témaindítás). A lényeg szempontjából tehát nincs arány-változás, gyakorlatilag a Klub megőrizte a "magánblog-feelingjét" természetesen nagyjából hasonló kommentelési számmal, a rendszeres hozzászólók száma nem nőtt, továbbra is hozzávetőleg 15-20 fő igyekszik egymást és önmagát rendszeresen hergelni, többen lettek, akik nem az OMME vezetésre haragudni járnak ide, s mind a haragudósok, mind a nem haragvók közül jópáran nagyon régen szólaltak meg.
Így van ez jól, s aki képes belátni, hogy a Klubnak az alapítási szándékában, hangvételében, hiteles programadóinak személyében és programjában nem történt változás, az higgadtan elolvasgatja a hozzászólásokat, levonja a számára értékes konzekvenciákat, s eldönti, ez kell-e neki, vagy marad a saját, "átmosatlan" véleményénél. Én semmi esetre sem találom "szánalmasnak", s miután deklaráltan nem tartozom a MKCS csapatába, igyekszem a higgadt szemlélődés talajáról megközelíteni a Klubot, annak vezetőit, hangadóit. Gyakorlatilag csak hálásak lehetnek a "megtámadottak" is a MKCS-nak, sokkal nehezebb lenne egy higgadt, relevánsan érvelni képes ellenféllel felvenni a harcot. Külső, s nem érintett szemlélődőként viszont még élvezhető is lehet az itteni iszapbirkózás, egyedül arra kell ügyelni, hogy a freccsenő sár ne érjen fel a szemlélőhöz...
A "fejecskéjére" meg tényleg vigyázzon, a klubvezetés nem az érettség alapján szokott "aratni", s még a végén az itteni klubélet szempontjából éretlennek ítélt állapotában is "ki találják húzni a fejecskéjét", amennyiben felettébb csípné a szemüket. Persze ettől függetlenül itt bármit szabadon elmondhat... A klubvezetőt pedig a szabadság ellenére sem szabad szánalmasnak titulálni, ezt talán még Takács úr sem merészelné, pedig szemmel láthatóan "neki bázsevál itten a bándá"...