Szakma-politika

• 4549 válasz
  • 1989512 megtekintés
Re:Szakma-politika
« Válasz #1695 Dátum: 2015. November 24. 16:14 »
üdv. kis méhész!!!
... ici pici Méhész!!! ... János!!
Kérdés, hogy milyen eszközökkel  és módon  lehet változást elérni  ?
Sajtó, az nagy ÚR!!!

« Válasz #1696 Dátum: 2015. November 24. 17:44 »
Erdélyi János!
Ezt kérdezi tőlünk:
"Kérdés, hogy milyen eszközökkel  és módon  lehet változást elérni  ?"
Nagyon jó a kérdésed, és nyelnem kellett a válaszom megírása előtt.
Az eszközök, és hála az égnek úgy látszik az emberek is megvannak a radikális változás véghezviteléhez.
Semmi mást még nem közölhetek, mert az összes értelmes javaslatunkat elorozta a jelenlegi vezetés, és úgy adta elő mint a saját ötletét.
Gondolj csak a közhasznúságunk újbóli megszavazására!
Egy éve szinte követeltük, most óriási elánnal adták elő, hogy mekkora szükségünk van rá.
A jelenlegi választott vezetőink arra nem méltatták a tagságot, és az OMME Kontroll Csoport tagjait, hogy találkát hozzanak össze velünk, javaslatinak meg se hallgatták.
A kompromisszum semmi jelét nem mutatták, erőből politizálnak, olyan főnök-beosztott parancsuralmi hangulatot diktáltak.
Ezt a pár hónapot mindenki kibírja, aztán vége a zárt ajtóknak.
Egyetlen apró pontot említek ami, ha a küldöttek is úgy gondolják valóság lesz.
Az IB vagy "elnökségi" ülések interaktívak lesznek, a méhészek az interneten figyelhetik a tanácskozásokat, és a végén hozzászólhatnak, kérdezhetnek.
Ez az egyik terv, egyébkén ezt én személyesen javasoltam a szégyenletesre sikeredett gödöllői rendkívüli küldöttgyűlésen.
Simán leszavazták, mert akkor nincs ám titok, meg sumákolás, hogy a méhészek meg ne hallják!
Teljesen nyílttá kell tenni az OMME-t, mert ami most megy az felháborító.
Az OMME vezetés úgy működik mint ha kiváltságosok lennének.
Bognár Éva valami hasonlót kérdezett tőlem Gödöllőn miért nem ismerem meg, és miért vagyok vele ilyen hűvös?
Nem túl régen amikor Orosházán az első üveg elkészültekor együtt ünnepeltünk, mindenki más volt, én is.
Családias hangulat, bensőséges viszonyok.
Most az OMME olyan mint egy temetkezési vállalat, kripta hideg érzéketlen vezetőkkel.
Ezt egy nagyon jól ismert, népszerű méhész mondta nekem alig egy éve, azóta csak rosszabb a helyzet.
Legyetek türelmesek a változás itt van az ajtóban, és az OMME a régi fényében ragyoghat, ha a méhészek is úgy akarják.
Nagyernyei Attila

« Válasz #1697 Dátum: 2015. November 24. 18:03 »
Akkor majd talán kiteszem az OMME-s kitűzőmet...:D

« Válasz #1698 Dátum: 2015. November 24. 18:29 »
Belphegor!
Ez most célzás volt?
Sokan, köztük én sem használom már vagy 3 éve az OMME kitűzőt.
Van akit 20 évig nem láttam az OMME közelében, most magyaros ködmönben jár-kel, és az OMME kitűzőt legszívesebben a homlokára tenné, ezzel bizonyítván milyen nagy érdekvédő.
Böjte Csaba amikor itt aludt nálunk Szedresben,12 árvával együtt, elmesélten neki, hogy engem meg sem kereszteltek.
Azt válaszolta, nem baj, nem a templomban dől el ki a hívő, hanem a szívben.
Mondott még egy érdekeset.
Nagyböjt idején néha ő is bűnbe esik, mert olyant eszik ami tilos.
Nevetve, hajnali kettőkor a konyhánkban amikor mézkóstolót tartottam neki, azt mondta:
"Nem az a bűn ami a szánkon bemegy, hanem az ami elhagyja."
Ezt egy életre megjegyeztem.
Nagyernyei Attila

« Válasz #1699 Dátum: 2015. November 24. 19:44 »
Attila,
Mire céloztam volna az előző mondatommal? :D

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1700 Dátum: 2015. November 24. 20:15 »
QUQURIQ !!!

Attila!

"A jelenlegi választott vezetőink arra nem méltatták a tagságot, és az OMME Kontroll Csoport tagjait, hogy találkát hozzanak össze velünk, javaslatinak meg se hallgatták".
Miért kell találka?
Nem vagyok kíváncsi az elnök meztelen seggére!
Ez minden t elárul a személyiségéről. 12 000 fős egyesület elnöke, aki idáig mindent megmutatott magából...

A szemérmes Kiskakas!

*

zümi

• 1382
« Válasz #1701 Dátum: 2015. November 25. 12:07 »
Vajon, hányan mondanak még le tisztségükről választásig?
Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.

« Válasz #1702 Dátum: 2015. November 25. 20:20 »
Zümi!
Miért ki mondott le??????

*

zümi

• 1382
« Válasz #1703 Dátum: 2015. November 25. 20:45 »
Bross lemondása óta, nem kevesen! Dr Fendrik  után ki lesz a következő?
Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1704 Dátum: 2015. November 25. 21:34 »
Kollár Imre. Szerintem az ő gyomra se bírja már.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #1705 Dátum: 2015. November 26. 08:05 »
Az OMME honlapján még mindig a Mézes reggeli a legfontosabb hír?
Valami böffenés a Magyar Méhészek Világtalálkozójáról?
Az Apimondia elnökét is "szívélyes" megtiszteltetés érte, és éri, hogy egy kukkot sem ír róla egyesületünk honlapja, hogy nálunk járt a világ első számú méhész vezetője!
Mint a másik rovatban már írtam indul az "elnökségi" önfényező (majdnem magamutogatót írtam) puncstúra.
Azért akit meghívnak ne felejtsen előtte ránézni az OMME honlapjára, hogy a Magyar Méhészeti Nemzeti Program állásáról legyen információja.
A keretjelölő chip ismét a legnépszerűbb!
A 13.000 méhészből összesen 2 az-az két méhész igényelte.
Lehet az egyik az OMME elnöke, hogy végre az által Hartán beharangozott, autópálya kapukba építendő leolvasókat tudja tesztelni.
Na mára már elég volt, nem piszkálom többet őket, hacsak nem adnak rá okot.
Nagyernyei Attila

« Válasz #1706 Dátum: 2015. November 26. 08:36 »
              Ennyit érünk ! ?  Minek nekünk tudni, hogy melyik  legjelentősebb méhész vezető hol jár ? (keserűen írom)
A semmitérő keretjelölő chipről jut eszembe !
Van egy  küldöttgyűlési határozat  (kb két éves), miszerint kamerafigyelő rendszer beszerzését valósítja meg az OMME.
Ezzel  még  az elnök is  egyetértett.
                                                             Mi van vele ?
És.... ha olyan jól működik a vezetés, akkor miért csak elnöki javadalmazási  előterjesztés van??
 Miért is "kényes", vagy" inkább  munkás" dolog egy siker kritériumrendszert felállítani ara vonatkozólag, hogy milyen feladatok voltak, azok hogyan teljesültek....stb,??
                        Csupa-csupa  "nemecseket " játszunk ??
                              nemes egyszerűséggel :  sk.

« Válasz #1707 Dátum: 2015. December 01. 21:38 »
Bevette az OMME Webmestere az "események utáni" tablettáját?

November 26-án a következőket írtam:
"Az OMME honlapján még mindig a Mézes reggeli a legfontosabb hír?
Valami böffenés a Magyar Méhészek Világtalálkozójáról?"
Mit válaszoltak az OMME honlapján november 30-án?
Ezt:
"Magyar Méhészek IX. Világtalálkozója – Gödöllő, 2015. november 22.
dr.Ludányi István"
A dátumokat nézzétek!
Hót cikinek érezték, hogy nem írtak róla semmit, aztán több mint egy hét késéssel, közölték a friss hírt.
Ez egy jó csapat!
Szerintem elég is volt belőlük.
Nagyernyei Attila

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1708 Dátum: 2015. December 01. 21:51 »
QUQURIQ !!!

..mehetnek is az üveghegyeken túlra, ott ahol a kurta farkú kismalac meg túrhat...
...jól eltúrhatják magukat, nehogy egy arra tévedt méhész észrevegye Őket...

Az üveghegy tulajdonos a a Kiskakas!

« Válasz #1709 Dátum: 2015. December 03. 07:06 »
Kíváncsi111 írta: Tudod mi érdekli a méhészeket? Biztosan nem a küldöttgyűlés. A méz felvásárlási ára. Az igen. Ha valaki kijönne most egy 1400-as árral, akkor olyan kínálati piac lenne, hogy a telefontársaságok elgondolkoznának a hálózataik bővítésén. A felvásárlók néhány napig ellepnék a benzinkutakat, és forgalmi dugókat okoznának

Takács Ferenc zöld fórum: Nincs egy hónapja hogy 1400 Ft/kg áron vettem kb 100 tonna akácot.

Elmaradt a beígért forgalmi dugó.