Szakma-politika

• 4549 válasz
  • 1989448 megtekintés
Re:Szakma-politika
« Válasz #1650 Dátum: 2015. November 13. 20:47 »
Én még Izso 60-nál vagyok letapadva, de Hozsonak is válaszolnék.
"Ez kell nekünk?"
Idézek a TITKOSÍTOTT  független könyvvizsgálói jelentésből, aztán döntsétek el, hogy bűnös e az OMME jelenlegi galerije?
Tehát a következő sorok ütősek lesznek, a Market Service Könyvvizsgáló és Pénzügyi Tanácsadó Kft. szakértői megállapítása szerint:
Az idézetet töröltem!
Aki eddig nem hitte el állításomat, ezek után talán másként gondolja.
Az OMME bűnös galerije kijelentésemet a független könnyvizsgáló is alátámasztotta, mert leírta, hogy megsértették a törvényességet, tehát bűnt követtek el!
Ennyi!
Holnap a Küldöttgyűlésen folyt,köv.
Nagyernyei Attila
« Utoljára szerkesztve: 2015. November 15. 20:49 írta Nagyernyei Attila »

« Válasz #1651 Dátum: 2015. November 13. 21:08 »
111
« Utoljára szerkesztve: 2019. November 29. 22:10 írta kivancsi111 »

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1652 Dátum: 2015. November 13. 21:17 »
 QUQURIQ !!!

Csak, hogy a blabla, kimaradjon és a lényegre koncentrálunk!

"A bankszámla használatának átengedése ugyan szabálytalan volt",
"megoldást felvállalta".
"a gazdasági társaság által felvállalt pénzügyi teljesítések kiegyenlítésének elmaradása a későbbiekben sokkalta nagyobb erkölcsi és anyagi veszteséget okozott volna az Alapító számára".
"problémát jelentett, hogy egy országos egyesület pénzmozgása keveredett egy vállalkozás pénzforgalmával".
"Egyesület számla-rendjében utólagosan rögzíteni kellene, hogy a későbbiek folyamán legyen írásos nyoma az ilyen kényszer-megoldású számlavezetésnek".
"törvényességet a közös számlahasználattal megsértették."[/size]

Az OMME titok minisztere az EB elnöke, Fáskerti László, aki mint az általunk jóindulatunkat kihasználó, és általunk bizalmat élvezője, hátba támadta az OMME pénzügyi fegyelmét!!!
...az OMME létét kockáztatta ezzel....!!!
Sorsát a fentiek irányítják...

A spritiszta Kiskakas!

« Válasz #1653 Dátum: 2015. November 14. 00:18 »
Kiváncsi 111!

Emlegeted Tükör írását.
Az az érzésem Neki annyi köze van a 2015.11.12.-ei hozzászóláshoz
a zödön,az OMME hírekben,mint Neked meg nekem,csak Ő adta hozzá a nevét.
Szerintem Cserényi kiadta az ukászt,nagyra becsült szakmai alelnökünknek,
támadni kell a Takács Ferit,Bezzeg Laci meg adta a nevét hozzá.
Ne légy már madár!
Bezzeg Laci nem fogalmazott ilyen körmönfontan sohasem.
Olvasd már el még egyszer.
Bercsényinek azt írod:nem ismeri az előzményeket,nem érti a fő kérdést.
Amennyiben az emlegetett írással értesz egyet,Te vagy az események mellett,
meg vagy vezetve mint a szél.
.Ezt írod:" Na és emelkedett a méz felvásárlási ára? Itt az eredménye a "tüntetéseknek"mint 2005-ben."
Kíváncsi lennék milyen kedvezőtlen hatása van a mézárára a tüntetésnek?
Ok okozati tényezőket összekevered.
Azért kellett tüntetni menni,részt venni benne,mert nem kell a méz.
Nem azért nem kellett a méz,mert tüntetés volt.
A mintákat az OMME rég levetette,áprilisban voltak már eredményeik.
Na, és mit csináltak?
Semmit.
És akkor most engem is lehet támadni.

Csányi Antal

« Utoljára szerkesztve: 2015. November 14. 07:11 írta Csányi Antal »

« Válasz #1654 Dátum: 2015. November 14. 00:39 »
Kiváncsi 111!

Ezt is írod:
"Először hivatalosan mintát kellett volna venni a kínai vagy kevert mézekből. A hamisított méz vizsgálati eredményeinek birtokában kellett volna a tagokat értesíteni és megbeszélni a következő lépéseket az érdekvédelmi szervezetben, félre téve az egyéb nézet különbségeket. Ja és ugye önzetlenül, nem fényezve magunkat, vagy elhallgatni kilétünket. Méhész? Kereskedő? Más érintett országok képviselőivel egyeztetve közösen levelet küldeni Brüsszelbe, és először kérni. Bizony ám. Nem világgá kürtölve mint 10 éve, hogy nagyon kemények vagyunk  ( mint a száraz g...s bugyi), aztán mézet osztogatva, vagy mint most egymást fényképezgetve. Aha. Demonstráció. Majd ha néhány mázsa mézzel bekenték volna a járdákat, akkor talán oda figyeltek volna a fogyasztók, mert hír értéke lett volna. stb. Ezek a "megmozdulások" csak házi értékesítést lendítették fel. Meggondolatlan kapkodás, ami nem a méhész érdekét segíti."

Tudod mit lehet az OMME-ban,hallgatni mit ordít Cserényi.Valamit megbeszélni,
félre tenni nézet különbséget?Hol élsz Te?Olvasd már el mit írtam  Gödöllői előzetesben az OMME-ról,
Cserényiről.
Jöhettél volna te is hordó mézekkel és kenhetted volna a járdákat.
Miért nem jöttél?
Meggondolatlan kapkodás ugye?
Takács Feri több mint egy éve próbál beszélni Cserényivel.
Mi volt a válasza?Majd megoldjátok egymást közt.
Fél éve vannak eredményeik!
Már mint a Cserényinek!
Mert Ő az OMME.
És mit csinált?
Majd nem lesz nekem sem kedvem fényképeket készítgetni,
meg mézet osztogatni.
Kapok én majd hideget meg meleget is.
Kell járnia a számnak.

Csányi Antal
« Utoljára szerkesztve: 2015. November 14. 01:04 írta Csányi Antal »

« Válasz #1655 Dátum: 2015. November 14. 05:39 »
Jó reggelt OMME Küldöttek!
Előző írásomat annyival szeretném kiegészíteni, hogy az OMME által megbízott független könyvvizsgáló cég megnevezi a szabálytalanságot elkövetőket is!
Véleményem szerint akik ezt az írást látták vezetőink közül (mind) felelősek a kialakult történetért.
Még ami "enyhítő" körülmény számukra.
A pénzügyi szabálytalanságokat azért követhették el, mert soha egyikük sem vezetett KFt.-t, és bénáztak.
Ez nem menti fel őket a felelősség alól, mert ami törvénysértő arra nincs magyarázat.
Miért is kellett ennyire sietniük az OMME Kft. létrehozásával?
Itt kellenek a több évtizedes tapasztalatok, a szakmapolitikai összefüggéseket csak azok tudják átlátni.
Én úgy hiszem közel állok a megoldáshoz.
"Ellenségem ellensége a barátom."
Ez ismét egy találós kérdés lenne, hogy ki hangoztatta ezt, és miért éppen Dr.Ludányi István az OMME újság guruja.
Ha esetleg arra gondolnátok, hogy Bross Pétert kellett (volna) gyorsan kigolyózni, ehhez felhasználták a tagdíjunkat, igen közel álltok a megoldáshoz.
Már jó egy éve írtam, hogy az OMME újság nem más mint a bosszú szüleménye.
Találós kérdésem?
Ki lehet Ő?
Mára legyen ennyi elég, a Küldöttgyűlésről este részletes beszámolót írok, ha lesz még energiám.
Üdv:
Nagyernyei Attila

*

gewi

• **
  • 78
« Válasz #1656 Dátum: 2015. November 14. 06:05 »
Hát ennél Tükör sokkal egyszerűbben, bocsánat, eccerübben szokott fogalmazni.
Valahogy nekem az jön le az írásából, hogy meg kelet volna várni az új vizsgálati módszerek eredményeit és utána cselekedni, az nagyobbat ütött volna.
Ez nekem olyan utólagos magyarázkodásnak tűnik, hogy miért nem csinált semmi az OMME.
Pedig egyértelmű, az a legnagyobb baj, hogy képtelenek átlátni az adott információk alapján a kialakult helyzetet.
Lesz az még 1500 Ft fölött is!!
Nagy Zoltán

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1657 Dátum: 2015. November 14. 07:32 »
Szép reggelt Küldöttek, és nem küldöttek!

Hát ki is lehetne más mint álá Kussssdoktor, Cserényi Péter.
Szerintem, ez a fazon saját magát sem szereti, nem, hogy még másokat.
Egyszer mosolyog és igazat ad, (ritka) máskor meg jól hátba támad...
Kiskakas soha nem törekedett vele egy húron pendülni!

A zenész Kiskakas!

« Válasz #1658 Dátum: 2015. November 14. 07:49 »
111.
« Utoljára szerkesztve: 2019. November 29. 22:09 írta kivancsi111 »

« Válasz #1659 Dátum: 2015. November 14. 08:24 »
111
« Utoljára szerkesztve: 2019. November 29. 22:09 írta kivancsi111 »

« Válasz #1660 Dátum: 2015. November 14. 09:37 »
Ez csak felületes, rossz helyzetfelismerés. Illetve pillanatnyi állókép, mivel valami elindult. Kavics lett az állóvízbe dobva, vagy mondhatnánk a fekália meg lett keverve. A fogyasztókig valóban eljutott valami, az hogy ebből tudunk-e profitálni, további világos üzenetekre lenne szükség a vásárlók irányába. Igen a vásárlók keresik a valódi mézet, az is igaz hogy rákérdeznek hogy nem e kínai szutyok. Ámbár  a nevem minden cimkén, meg a "termelői méz" meg a származási hely és minden ló.asz ami kell a cimkén. Nekem az esett le hogy a vevők nincsennek tisztában az "östermelö", a "termelöi" jelentésével sem, vagy nem nézik a cimkét.
Az sem igaz hogy a multinál nem vesznek mézet, olcsónak vélt árúra mindíg vannak olcsójánosok, a "kilós" 850 gramos, vegyes, mert már a multiknál ennyi egy "kiló", szóval ez a polc majdnem üresre volt söpörve. Az árában árult mézekekből viszont volt bőven, nem volt készlethiány.
Az sem helytálló, hogy nincs felvásárlás, pont a napokban utalt a számlámra egy szerény összeget az egyik kereskedő, és nem bodzát adtam le neki.

Viszont ami biztos hogy szükségünk van a mézünk exportjára, mert ennyit amit termelünk még tömőfával sem lehetne a magyar ember torkán letuszkolni.
Én egy olyan foglalkolkozásról válltottam méhészkedésre, ahol szintén a kínai szutyok tette be a kaput. Ott nagy "vezírünk" inkább maga is a kínai szutyokra állt át, én meg ragasztgattam neki át a cimkéket hogy készült magyarhonban. Ott is borult a bili, a konkurencia mindenütt figyel és feljelent. Eddig tartott a biznisz, mert valóban termelni már, nem lett volna gazdaságos. Illetve a részvényeseknek nem hozott volna extra profitot.
Talán a méhészkedésben, van még valami remény.

*

izso60

• 573
« Válasz #1661 Dátum: 2015. November 14. 20:14 »
Üdv. Uraim! Csak topic címet és dátumot írok Nagyernyei Uramnak azután egy kicsit kussolok ill.még annyit magamról a Kiskakasnak is.Általában következetes vagyok mindenkinek minden szavára hajlamos vagyok figyelni és nekem minden kolléga egyformán barátom vagy nem barátom tőle függ nem tőlem. Nos az írás a Méhész ujság Méhész közlöny (rovatban született) 2015.11.02. 15óra 13perc-kor Jó pihenést Jó éjszakát kívánok!

« Válasz #1662 Dátum: 2015. November 14. 20:30 »
Tisztelt Izso60!
Nem gondoltam, hogy ezt az idézetet kifogásolod.
Ma döntött a Küldöttgyűlés, elnapolták az a kérdést, hogy kizárjanak az egyesületből.
Megpróbálkozott vele Dr.Cserényi Péter, de ismét nem jött össze neki.
Állítólag nem voltak határozatképesek, aztán két perc múlva egy újabb szavazásnál már azok lettek.
Ezt azért nem tudom pontosan, mert engem a teremből kiküldtek.
A 268 küldöttből 63 szavazott a kizárásomra!
Köszönöm szépen mindenkinek!
Nagyernyei Attila

« Válasz #1663 Dátum: 2015. November 15. 14:12 »
 Ezt meg magyarázná nekem valaki vagy értelmezné ezt:
2005ös alapszabályban van ez
 VI. Ellenőrző bizottság.
A Bizottság feladata és jogköre:
Ha a gazdasági eredmények lehetővé teszik, javaslatot tehet a Küldöttgyűlésnek a tisztségviselők tiszteletdíjára.
2014.11.30 alapszabály van ez
VI. Ellenőrző bizottság.
8.A Bizottság feladata és jogköre:
Ha a gazdasági eredmények lehetővé teszik, javaslatot tehet a Küldöttgyűlésnek a tisztségviselők tiszteletdíjára
2015.03.28 alapszabályban van
VI. Ellenőrző bizottság.
8.A Bizottság feladata és jogköre:
Ha a gazdasági eredmények lehetővé teszik, javaslatot tehet a Küldöttgyűlésnek a tisztségviselők tiszteletdíjára

Mind a háromban ugyan az van akkor hogyan tudta felvenni a tisztelet díját 2014-ben
« Utoljára szerkesztve: 2015. November 15. 14:19 írta Baglyos »

« Válasz #1664 Dátum: 2015. November 16. 12:31 »
Huh!
Ennyi telefon.
Azt nem gondoltam, hogy a milliócskák ennyire vénásan érintik az olvasókat.
Nem rég ezt írtam:
"Tehát kettő az egyben, mivel Bross ügyvezetőként vette fel a tiszteletdíját, de ő volt közben az OMME elnöke.
4 az-az négy évre bruttó 10 millió forintot!!!!!!!!
Mennyit szavaztak meg ma a küldöttek Mészinek?
Bruttó 7.2 milliót
Szorozzuk meg néggyel, az 28.8 millió forint!
Nincs vége, mert van ám egy ügyvezetőnk is havi 500.000 Ft-ért, évi 6 millióért!
Ez 4 év alatt 24 millió!
Tehát Bross Péter 10 milliós tiszteletdíjával szemben most 52.8 millió forint áll!
És erre mondják az OMME urai, hogy milyen költségtakarékosan működik az egyesület."
Telefonon hívást kaptam, hogy a számításomon alakítsak, mert ez így nem teljesen passzol.
Kezdjük az elején.
Bross Péter az első 4 évre nem 10 hanem 12,5 milliót kapott, ennyit hagyott jóvá az akkori küldöttgyűlés.
Ez havi szintre lebontva: Havi brutto 260.415 Forintot jelentett akkor.
A következő 4 évben pedig havi brutto 580.000 Ft-ot kapott ügyvezetőként, de ekkor ő volt az OMME elnöke is egyben.
Nézzük a jelenlegi helyzetet:
Mészáros évi brotto 7.2 milliót kap most, és ehhez még hozzájön a 23 %-os TB járulék!
(Ezt Brossnál is kellett utalnia az OMME-nak.)
Dr.Mészáros javadalmazását 3 évvel kell egyelőre "csupán" szorozni!
Ez 21,6 milla.
Ugye ez jól látható, hogy nem óriási a különbség az előző elnök második ciklusa, és a mostani tiszteletdíja között.
De van egy bökkenő.
A plusz kiadást az ügyvezető beállítása jelentette, a havi 500.000 Ft.os gázsijával.
Ő mindössze két és fél éve van állásban.
Így pontos a számítás.
Megjegyezni kívánom, hogy véleményem szerint (és a törvény is ezt írja elő) az elnök és az ügyvezető személye nem lehet ugyanaz.
Akkor miért írogatok itt?
Hát azt állították az OMME vezetők, hogy sokkal gazdaságosabb most az OMME üzemeltetése!
Persze mert a tagdíjbevételek nőttek, mivel egyre többen csatlakoznak az OMME-hoz a támogatások lasszójába keveredve.
Nagyernyei Attila