Ez csak felületes, rossz helyzetfelismerés. Illetve pillanatnyi állókép, mivel valami elindult. Kavics lett az állóvízbe dobva, vagy mondhatnánk a fekália meg lett keverve. A fogyasztókig valóban eljutott valami, az hogy ebből tudunk-e profitálni, további világos üzenetekre lenne szükség a vásárlók irányába. Igen a vásárlók keresik a valódi mézet, az is igaz hogy rákérdeznek hogy nem e kínai szutyok. Ámbár a nevem minden cimkén, meg a "termelői méz" meg a származási hely és minden ló.asz ami kell a cimkén. Nekem az esett le hogy a vevők nincsennek tisztában az "östermelö", a "termelöi" jelentésével sem, vagy nem nézik a cimkét.
Az sem igaz hogy a multinál nem vesznek mézet, olcsónak vélt árúra mindíg vannak olcsójánosok, a "kilós" 850 gramos, vegyes, mert már a multiknál ennyi egy "kiló", szóval ez a polc majdnem üresre volt söpörve. Az árában árult mézekekből viszont volt bőven, nem volt készlethiány.
Az sem helytálló, hogy nincs felvásárlás, pont a napokban utalt a számlámra egy szerény összeget az egyik kereskedő, és nem bodzát adtam le neki.
Viszont ami biztos hogy szükségünk van a mézünk exportjára, mert ennyit amit termelünk még tömőfával sem lehetne a magyar ember torkán letuszkolni.
Én egy olyan foglalkolkozásról válltottam méhészkedésre, ahol szintén a kínai szutyok tette be a kaput. Ott nagy "vezírünk" inkább maga is a kínai szutyokra állt át, én meg ragasztgattam neki át a cimkéket hogy készült magyarhonban. Ott is borult a bili, a konkurencia mindenütt figyel és feljelent. Eddig tartott a biznisz, mert valóban termelni már, nem lett volna gazdaságos. Illetve a részvényeseknek nem hozott volna extra profitot.
Talán a méhészkedésben, van még valami remény.