"Csúnya" nap volt a mai az OMME vezetők részére!
Olvasom hozzászólásaitokat, és kapom a sok telefont.
A mai nap történéseit élesben hallottam a tárgyaló teremben, és mivel a bíró kihirdette, hogy nyilvános tárgyalás, így jegyzeteltem.
Előtte az OMME központba vittem a tegnapi válaszlevelemet az OMME elnökének, és kértem, hogy adjanak neki iktató számot, hogy az utókor láthassa a Tolna Megyei Méhész Egyesület elnöke kifogásolja, hogy olyan beszámolót szavaztattak meg a küldöttekkel, amelyben a Kft. dolgai nem szerepeltek!
Mai információm, hogy ezzel is nagy baj van! Állítólag 14 milliócskával sántít az OMME "elő" Kft-je!
Erről hamarosan részletesen fogtok hallani, ha ott lesz még akitől meg tudjuk ezt kérdezni.
Na de váltsunk a mai tárgyalásra.
A bíró pontban fél tízkor megkezdte az ülést.
A hallgatóságot (bennünket) megkért, hogy mellőzzük a tetszés nyilvánítást, csendben legyünk.
Csuja László részletesen ismertette keresetének tartalmát.
Előadta, hogy a küldöttek nem kapták meg időben az új alapszabály tervezetet, csak az utolsó nap délutánján tették fel az OMME honlapjára. (Aki olvassa a Méhészklubot, itt többször kifogásoltuk ezt.)
Elmondta, hogy ennek tartalmát nem tudták érdemben átolvasni a küldöttek.
(Alapszabály írja elő, hogy 15 nappal az ülés előtt, postára kell adni, hogy fel lehessen belőle készülni.)
Minden pontot nem ismertetnék, mert hosszú lenne.
A másik kifogás, hogy a 2014. október 30-i gyalázatosra sikeredett Rendkívüli Küldöttértekezletnek, a 2014. november 16-i nem folytatása, hanem az egy teljesen új Küldöttgyűlés! Csuja itt nyert, mert Dr. Soós Tibor ezt másként gondolta, de a bíróság meg nem vette be az elterelő szöveget.
Dr. Soós Tibor kifogásolta, hogy Csuja László késve adta be a keresetét, de ezt is elvétette.
Nagyon szerette volna ha így lett volna, mert akkor tovább tudta volna csapolni a tagdíjainkat.
A bíró Úr bemutatta az OMME vezetőjének, és Dr.Soós Tibornak a keltezést. Ez már több mint ciki volt.
Az OMME ügyvédje az EB elnökére Fáskerti Lászlóra is rátolta volna a felelősséget, mert kijelentette, hogy az EB mindent rendben talált, kifogást nem emelt. (Megpróbálom jegyzeteimből az eseményeket tényszerűen idézni, de nem gondoltam, hogy annyi tárgyalásra fogok járni, hogy egy gép és gyorsíró tanfolyamot nem ártana elvégeznem.) Emiatt, szó szerinti idézeteket nem tudok írni.
Lényeg az, hogy Soós ügyvéd Úr az ítélet hirdetésbe is belekotyogott, a bíró ezért "rendreutasította".
Egyszerűen nem hitt a fülének, hogy elmeszelték őket, így a bíró még egyszer megismétlése az ítéletet!
Az ítéletet mindenki felállva hallgatta végig.
"A bíróság a 2014.november30-án megtartott rendkívüli Küldöttértekezlet valamennyi határozatát hatályon kívül helyezi!"
Még voltak apró részletek, az összeférhetetlenségről, hogy a 20 OMME szaktanácsadót kizárnák a döntésekből, meg mennyit dolgozott az alapszabály előkészítő bizottság, meg Gödöllőn mindenki szót kapott, de ez a bírót most nem hatotta meg.
A saját véleményem az, hogy itt valakinek fizetni valója lesz!
Egy szabálytalanul összehívott rendkívüli Közgyűléshez Dr. Soós Tibor több mint fél millióért, asszisztált, az összes küldöttet a makacsságuk miatt megszívatták, iszonyú nagy anyagi kárt okozva.
Ennek az összegnek a kifizetésére vannak jelentkezők, akik aláírták a közös felelősségvállalási nyilatkozatot.
Figyeljétek meg mi lesz a válaszuk!
Mivel a régi alapszabály szerint kell újra működnünk, az IB-EB ilyent nem írt alá!
Szerintem itt a vége!
Ha ebből az esetből nem tanulnak az elnökök, küldöttek akkor csak sajnálkozásomat tudom kifejezni.
A mai ítélettel az ellenem irányuló etikai vizsgálatnak is vége.
Semmi mást nem kell tennem, csak bemutatni a bíróság elmarasztaló döntését, aztán mehetek a méhekhez.
Nekem kellemes emlékeim fűződnek az Április 1-hez!
Olyan bolondos nap volt.
A lelkem tiszta, győzött az igazság!
Az OMME a Méhészeké!
Nagyernyei Attila