Tisztelt Méhészek!
Most kaptam egy nem túl hízelgő, mondhatni fenyegető telefont, hogy mikor hagyom abba az OMME szétzüllesztését, már így is elég nagy a baj.
A telefonbeszélgetés lényegét közlöm most veletek.
Az OMME vezetői által emlegetett valótlan állítások sokaságát szórta rám átokként a "kolléga", én pedig hallgattam, majd kérdeztem.
Te szerinted rendben van az, hogy a tagdíjunkból kikanyarított összegből létrehozott Kft. pénzügyeit titkolják?
Válasza!
"Ott voltam Fehérváron az elnök azt mondta, 8 millió a Kft. eddigi haszna."
Mondom neki, ezt megkérdeztem én is tőle a küldöttgyűlésen, nemvolt hajlandó válaszolni.
Újabb kérdésem.
Te szerinted rendben van, hogy ellenőrzés nélkül herdálják a pénzünket, semmi pénzügyi adatot nem hajlandók közölni, az EB meg sumákol?
Erre rám förmed, hogy miről beszélek, olvasta az EB jelentést, milyen kemény!
(Lehet, hogy a jelentés kemény, de a szankció igen puhány, mondhatni semmi.)
És abban hol olvastad a Kft. pénzügyi mérlegét?
Kis szünet, elbizonytalanodott!
Na akkor idefigyelj!
Azok züllesztik az egyesületet akik a kemény ellenőrzést, a pénzügyi és egyéb szabályok betartását követelik, vagy azok akik ezt elmulasztják?
Nem láttam értelmét a további vitának, így rövidre fogtam válaszom.
Az OMME-n belüli Kontroll Csoport azért jött létre, mivel az Ellenőrző Bizottság nem végzi a alapszabályban előírt dolgát, saját magunk, saját szerény eszközeinkkel, az ilyen gyűlölködő telefonhívások, és az átkok kereszttűzében felhívjuk a figyelmeteket, hogy mit művelnek.
Ott ültek az EB tagok Gödöllőn, ahol sorozatos, súlyos szabálytalanságok, a szólásszabadság és szabad véleménynyilvánítás is csorbát szenvedett, utána leírják jelentésükben, hogy
"Mindenkinek le kell vonnia a tanulságokat."?
Különösen Fáskerti Lászlónak, hogy a jogtiprást végig asszisztálta, holott az EB feladata és jogköre:
(ALAPSZABÁLY 14. oldal)
8. A tagok önkormányzati érdekeinek képviselete,
Na ebből aztán az EB semmit nem csinált!
Szerintem azt sem tudják mi az, hogy önkormányzati érdek képviselet!!!!!!!!!!!
Ők lennének az OMME-n belüli "jegyzők" akik a jogszabályok betartása felett őrködnének!
Ki a jó Istenben bízzunk ha az EB-ben nem?
Most már kár illúziókat kergetni, mióta Fáskerti bejelentette, az EB nem dolgozott!
Mivel a Kft-t annak ellenére nem vizsgálta, hogy kutya kötelessége lett volna!
Ezt Mészáros József hivatalvezető is megerősítette, de ők biztosan nem konzultálnak egymással.
Jelenleg megy a pénzügyi maszatolás, sumákolás, válaszokat nemkapunk a kínos kérdésekre.
Tehát nem hagyjuk abba az OMME megmentését, mivel az EB nem hajlandó a Kft.-t ellenőrizni.
Akik valóban szétzüllesztik az OMME-t, olyan szintet megengednek maguknak, hogy már a szavazást is befolyásolják, aztán, ha valami nem tetszik, egy KUSS-al lezárják a történetet.
Rossz hírem van számukra.
Most kezdjük kinyitni a szánkat, eddig csak jeleztük a problémákat.
Mindenki érzi, látja, hogy jó előre szóltunk, nem a háttérből, aljas módon ugrunk elő!
Kérjük a szabályok, a törvények betartását!
Sajnos ebben a nagy büdös demokráciában a kisebbségnek is szót kell kapnia.
Bercsényi Jani hasonlata a majmokkal nagyon találó.
A nagy vezér manipulálni tudja még a küldötteket, és a tagságot!
Módszerei aljasak, alpáriak, minden erkölcsi és jogi normával ütköznek.
Az OMME Kontroll Csoport nem akarja szétzülleszteni az OMME-t!
Azoktól az emberektől kell megszabadulnunk, akiknek a kezében a fecskendő van!
Tűzoltó munka folyik az OMME-ban, és azért már egy ügyvédet is fizetnek,mert akkor folt van az alsó nacin, hogy csak a vízsugár segít!
Mivel az EB nem működik, az OMME Kontroll Csoport magasabb fokozatba kapcsol.
Erről egyelőre többet nem mondhatok.
Az OMME a tagdíjfizető Méhészeké!
Nagyernyei Attila