Szakma-politika

• 4542 válasz
  • 1959536 megtekintés
*

Nb18

• 797
Re:Szakma-politika
« Válasz #1020 Dátum: 2015. Március 27. 16:24 »
Sziasztok!

Petro! A perverz dolgaidra szerintem senki nem kíváncsi! Kit érdekel, hogy ki és hová engedte a ......
Csak a helyet foglalja! Nem hinném, hogy erre itt szükség van!
Javaslom, indítsunk egy "szófosás" topicot, ahová az ilyen semmit mondó dolgokat el lehet helyezni!

Nb18

« Válasz #1021 Dátum: 2015. Március 27. 17:39 »
Azt lehet tudni, hogy a könyvvizsgálat csak az OMME-ra csak a KFT-re  vagy mindkettőre vonatkozott -e? Mert én ezt az alábbiakból csak a Kft-re vonatkoztatva tudtam értelmezni.

Üdv. jani bátya

« Válasz #1022 Dátum: 2015. Március 27. 17:51 »
Tisztelt Méhészek, kedves Méhészklub olvasók!
Arisztaiosz megint olyan messze ment, hogy ki kellett moderálnom alpári szövegét.
Ismét sárga lapos lett.
A következő személyeskedő, perverz írása után kereshet új Nick nevet, de hamar megbukik mert ekkor a marhaságokat nem sokan írnak.
Neki az a feladata, hogy közösségünket bomlassza!
Ég az OMME háza, kiderülnek a turpisságok, és így szeretne bennünket megosztani.
Marha rossz taktikát választottál Arisz!

Nagyernyei Attila
Klubvezető

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1023 Dátum: 2015. Március 27. 21:39 »
Egyelőre csak a kft-re kérte Fáskerti a könyvvizsgálói jelentést. Pedig az OMME-nak is van sara, pl. az elsikertelenedett kft kapcsán. De a bérkifizetések se alapszabály szerintiek.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #1024 Dátum: 2015. Március 30. 12:09 »
Tisztelt Dr. Mészáros László OMME elnök!

Érdeklődni szeretnék, hogy az OMME 2015. március 28-án feltett kérdésemre mikor fogok választ kapni?

Horváth Lászlóné, Tolna megyei küldött ugyan ezt kérdezi Öntől, mert neki sem válaszolt.

Kérdésem változatlan:

„Fáskerti László EB elnök kijelentette, hogy az OMME Kft.-t az EB nem ellenőrizte!

Akkor az OMME pénzügyi beszámolója, hogy lett megszavaztatva, ha az egyik része, a Kft. gazdálkodása hiányzik belőle?”

Erre ott semminemű választ nem kaptam.

Fáskerti László EB elnök kijelentése, hogy az EB a Kft-t nem vizsgálta, ez igen aggályos.

Alapszabályunk előírja:

„VI. Ellenőrző Bizottság

8.

A Bizottság feladata és jogköre:

- Az Egyesület működésére, a gazdasági vállalkozás egész tevékenységére kiterjedő ellenőrzés,”

Baldavári László Pest megyei küldött még javaslatot is tett valamilyen tiszteletdíjra az EB-nek, de erről sem döntöttünk.

A szünetben ezt megemlítettem Mészáros József ügyvezetőnek, aki megerősített abban, hogy az alapszabály írja elő, a Kft-t is az EB-nek kell ellenőriznie.

A következő kérdésem, hogy az OMME új SZMSZ-ét mikor lehet megtekinteni?

A lebonyolított választás úgy zajlott, hogy az új Választási Szabályzatot semelyik küldött-társam nem látta, és így szavaztak!

Kérném elnök Úr megtisztelő válaszát!

Levelem e részét, és várható válaszát a meheszklub.hu internetes honlapon közzéteszem.

Üdvözlettel:

Nagyernyei Attila

Elnök

Tolna Megyei Méhész Egyesület Szekszárd           2015. március 30.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1025 Dátum: 2015. Március 30. 17:27 »
Ez is egy érvénytelen szavazás volt, amit 30 napig meg lehet támadni a bíróságon. Ha nem támadja meg senki, akkor bizony érvényessé válik. Kivéve, ha az ügyészség lép.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #1026 Dátum: 2015. Március 31. 08:17 »
Tisztelt Méhész kollégák!

A küldöttgyűléseken sorozatosan elkövetett un. "zsinór", azaz gondolkodás nélküli megfelelőségi szavazásokról jutott eszembe egy állatkisérlet, amit 11 db majommal végeztek el a tanulékonyságukra vonatkozóan.

A 11 majmot egy ketrecbe rakták, a ketrecen belülre felállítottak egy létrát és 24 órás folyamatos megfigyelés alá vonták őket, miközben egy tűzoltó fecskendőt is készenlétbe helyeztek.
Amikor a majmok megpróbáltak felmászni a létrára, a fecskendővel lelocsolták őket. Ezt egészen addig csinálták, amig már egyetlen majom sem akart a létrára mászni.
Ekkor elkezdték egyesével kicserélni a majmokat idegen majmokra. Kíváncsiak voltak, vajon hogy fognak viselkedni.
Érdekes dolog történt: az újannan  betett majom, amikor megpróbált felmászni a létrán, a többi majom azonnal lehúzta a létráról.
Az összes majmot le tudták úgy cserélni, hogy az újabbakat a "többség" nem engedte felmászni a létrán, pedig már a cserélgetések megkezdése után, már nem használták a fecskendőt.

Üdv: Bercsényi

« Válasz #1027 Dátum: 2015. Március 31. 09:36 »
Tisztelt Méhészek!
Most kaptam egy nem túl hízelgő, mondhatni fenyegető telefont, hogy mikor hagyom abba az OMME szétzüllesztését, már így is elég nagy a baj.
A telefonbeszélgetés lényegét közlöm most veletek.
Az OMME vezetői által emlegetett valótlan állítások sokaságát szórta rám átokként a "kolléga", én pedig hallgattam, majd kérdeztem.
Te szerinted rendben van az, hogy a tagdíjunkból kikanyarított összegből létrehozott Kft. pénzügyeit titkolják?
Válasza!
"Ott voltam Fehérváron az elnök azt mondta, 8 millió a Kft. eddigi haszna."
Mondom neki, ezt megkérdeztem én is tőle a küldöttgyűlésen, nemvolt hajlandó válaszolni.
Újabb kérdésem.
Te szerinted rendben van, hogy ellenőrzés nélkül herdálják a pénzünket, semmi pénzügyi adatot nem hajlandók közölni, az EB meg sumákol?
Erre rám förmed, hogy miről beszélek, olvasta az EB jelentést, milyen kemény!
(Lehet, hogy a jelentés  kemény, de a szankció igen puhány, mondhatni semmi.)
És abban hol olvastad a Kft. pénzügyi mérlegét?
Kis szünet, elbizonytalanodott!
Na akkor idefigyelj!
Azok züllesztik az egyesületet akik a kemény ellenőrzést, a pénzügyi és egyéb szabályok betartását követelik, vagy azok akik ezt elmulasztják?
Nem láttam értelmét a további vitának, így rövidre fogtam válaszom.
Az OMME-n belüli Kontroll Csoport azért jött létre, mivel az Ellenőrző Bizottság nem végzi a alapszabályban előírt dolgát, saját magunk, saját szerény eszközeinkkel, az ilyen gyűlölködő  telefonhívások, és az átkok kereszttűzében felhívjuk a figyelmeteket, hogy mit művelnek.
Ott ültek az EB tagok Gödöllőn, ahol sorozatos, súlyos szabálytalanságok, a szólásszabadság és szabad véleménynyilvánítás is csorbát szenvedett, utána leírják jelentésükben, hogy
"Mindenkinek le  kell vonnia a tanulságokat."?
Különösen Fáskerti Lászlónak, hogy a  jogtiprást végig asszisztálta, holott az EB feladata  és jogköre:
(ALAPSZABÁLY 14. oldal)
8.  A tagok önkormányzati érdekeinek képviselete,
Na ebből aztán az EB semmit nem csinált!
Szerintem azt sem tudják mi az, hogy önkormányzati érdek képviselet!!!!!!!!!!!
Ők lennének az OMME-n belüli "jegyzők" akik a jogszabályok betartása felett őrködnének!
Ki a jó Istenben bízzunk ha az EB-ben nem?
Most már kár illúziókat kergetni, mióta Fáskerti bejelentette,  az EB nem dolgozott!
Mivel a Kft-t annak ellenére nem vizsgálta, hogy kutya kötelessége lett volna!
Ezt Mészáros  József hivatalvezető is megerősítette, de ők biztosan nem  konzultálnak  egymással.
Jelenleg megy a pénzügyi maszatolás, sumákolás, válaszokat nemkapunk a kínos kérdésekre.
Tehát nem hagyjuk abba az OMME megmentését,  mivel az EB nem hajlandó a Kft.-t ellenőrizni.
Akik valóban szétzüllesztik az OMME-t, olyan szintet megengednek maguknak, hogy már a szavazást is befolyásolják, aztán, ha valami nem tetszik, egy KUSS-al lezárják a történetet.
Rossz hírem van számukra.
Most kezdjük  kinyitni a szánkat, eddig csak  jeleztük a problémákat.
Mindenki érzi, látja, hogy jó előre szóltunk, nem a háttérből, aljas módon ugrunk elő!
Kérjük a szabályok, a törvények  betartását!
Sajnos ebben a nagy büdös demokráciában a kisebbségnek  is szót kell kapnia.
Bercsényi Jani hasonlata a majmokkal nagyon találó.
A nagy vezér  manipulálni tudja még a küldötteket, és a tagságot!
Módszerei aljasak, alpáriak, minden erkölcsi és  jogi normával ütköznek.
Az OMME Kontroll Csoport nem akarja szétzülleszteni az OMME-t!
Azoktól az emberektől kell megszabadulnunk, akiknek a kezében a fecskendő van!
Tűzoltó munka folyik az OMME-ban, és azért már egy ügyvédet is fizetnek,mert akkor folt van az alsó nacin, hogy csak a vízsugár  segít!
Mivel az EB nem működik, az OMME Kontroll  Csoport magasabb fokozatba kapcsol.
Erről egyelőre többet nem  mondhatok.
Az OMME a tagdíjfizető Méhészeké!
Nagyernyei Attila

« Válasz #1028 Dátum: 2015. Március 31. 19:45 »
Tisztelt Méhészek!
Megkaptam az OMME elnökétől a választ!
Nem idézem a levél egészét, mert több személy neve szerepel benne,  és személyiségi jogaikat tiszteletben kívánom hagyni. Így csak a rám vonatkozó részeket másolom ide!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"2015. március 30-án küldött elektronikus levélben feltett kérdéseivel
kapcsolatosan az alábbiakat válaszolom :
Arra vonatkozóan, hogy az OMME EB milyen vizsgálatokat végzett, a
Bizottság által készített írott beszámoló anyag részletes információt közölt
minden Küldött részére, melyet az EB Elnökének, és egy tagjainak
(Ficzere Péter) szóbeli kiegészítése is egyértelműsített. A KGY az EB
beszámolóját elfogadta...........
.........Nincs arról tudomásom, hogy az OMME bármely vezetői fóruma
Kontroll Csoportot hozott volna létre. Amennyiben megkeresésének
komolyságát a jövőben szeretné a megfelelő szinten megtartani, kérem,
hogy az Ön által betöltött tisztségének megfelelő komolysággal,érdemi
ügyekben keressen.
Budapest, 2015. m6rcius 3 1.
Tisztelettel:Dr. Mészáros László
                    elnök"

A kérdésem a következő volt!
„Fáskerti László EB elnök kijelentette, hogy az OMME Kft.-t az EB nem ellenőrizte!
Akkor az OMME pénzügyi beszámolója, hogy lett megszavaztatva, ha az egyik része, a Kft. gazdálkodása hiányzik belőle?”

Döntsétek el, megkaptam e a választ rá!
Nagyernyei Attila

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1029 Dátum: 2015. Március 31. 20:00 »
QUQURIQ  !!!

Tisztelt OMME „nagyhatú” QUQOLÓ elnökének!

Mikor méltóztatik végre egy feltett egyszerű kérdésre válaszolni?
Ne hablatyoljon az OMME-ról, amikor a Kft-ről kérdezték!
Egyenes nyílt választ várunk a tagdíjainkért!
Talán tilos a pénzünkért kérdezni?

A számon kérő Kiskakas!
« Utoljára szerkesztve: 2015. Március 31. 20:08 írta kiskakas »

« Válasz #1030 Dátum: 2015. Március 31. 20:15 »
Én ezek alapján akkor csak abban bízom, hogy az elnök úr abból az emlegetett keretből veszi fel a fizetését /virtuális/ amit Ficzere úr említett.

Üdv. jani bátya

« Válasz #1031 Dátum: 2015. Március 31. 21:15 »
Tisztelt Méhészek!
Viselkedjünk úgy mint a Parlamentben!
Tehát, az Elnök Úr válaszát nem tudom  elfogadni, mert nem a feltett kérdésemre válaszolt.
Egyenes kérdésre, egyenes választ várok.
Ez mellébeszélés, maszatolás a valós probléma megkerülése.
Hiába az OMME elnökének jogi vénája azért  kidomborodik egy ilyen kínos kérdésben.
Sajnos van ettől sokkal szomorúbb dolog.
A sok küldött nem látja, nem érzi ezt az átlátszó OMME politikát?
Arra lennék kíváncsi mennyi időt töltöttek  telefon mellett, hogy meggyőzzék a küldötteket arról, hogy mi az ördög leszármazottjai vagyunk, mert merünk kérdezni, és a szabályok betartására ösztönözzük a vezetést.
Azt pedig az OMME királyságban nem illik. Itt olyan szabályok vannak, amit maguknak hoznak össze.
Ez a BETON szabály. Be kell betonoznunk a pozíciónkat!
Aki ezt veszélyezteti, az OMME ellensége!
Még mindig "nem megy át" a nagy többségnek, hogy mi nem  személyeket, hanem egy bűnös elvet támadunk!
Ha ezt az elvet személyek képviselik,  akkor őket!
Nem nehéz ez, de valamit mi is elrontunk.
Emiatt váltottunk taktikát, kíváncsian várom mit reagálnak majd rá.
Valaki azt mondta, a Fekete-Fehér Méhészklub az OMME Kuruc infója.
Azért akart dr. KUSS bennünket is elhallgattatni?
Nagyernyei Attila

*

Hozso

• *
  • 38
« Válasz #1032 Dátum: 2015. Március 31. 21:54 »
A legutóbbi, ominózus küldöttgyűlés óta csaknem három nap telt el. Hogy miért fontos három? Csupán azért, mert ha vannak is csodák, azok a bölcselet szerint három napig tartanak. A csoda most éppen érdeklődés hiánya miatt elmaradt.
Azt látom, hogy helyette az egyik oldalon forrongás, és elégedetlenség, a másik oldalon káosz van, de nem is kicsi.
Azt nem tudom még megjósolni sem, hogy a káosz meddig fog tartani. De minél tovább, annál nehezebb lesz úrrá lenni rajta.
Gondoljunk csak bele, a Küldöttgyűlés hivatott a vezető tisztségviselők választására, a személyükkel kapcsolatos döntések meghozatalára. Ha tovább szövöm a gondolat menetét, azt látom, hogy a Küldöttgyűlés összehívása szabályozott, a Küldöttgyűlés meghívójában nem szereplő új napirend felvételének kérdése szabályozott. Ez utóbbit tekintve sem elvi, sem reális esély nincs arra, hogy adott Küldöttgyűlésen új, "nem kívánatos" napirend kerüljön felvételre.
A vezetés által képviselt arroganciáról, és mindenek felett állásról, hogy ne is beszéljek. Bár lenne mit mondani...
A jelenlegi, nem túl rózsás kilátások mellett az ellenzékként deklarált, kisebbség harcát, ami jogszerűség kikényszerítésére irányul, a közismert Don Quijote szélmalom harcához is lehetne hasonlítani, de valójában nem az, még ha sokak számára annak is tűnik.
Azok, akik nem dőlnek be a nem látott vizsgálati megállapításoknak, a nem látott, de "higgyétek el, hogy van" szabályzatoknak, a nem csinálom tovább, de mégis csak maradok kijelentéseknek, szót kértek és kérni is fognak, mert egyszerűen csak látják a sorok között elrejtett, vagy egyre inkább nyíltan megjelenő problémákat. Ez a kisebbség az, amely nem tud és nem is akar fejet hajtani a már sokat kritizált vezetőségi tagok kijelentéseinek.
Azt azonban látnunk kell, hogy a varázspálca sajnos az ő kezükben van, amelyhez görcsösen ragaszkodnak, és bűvész trükkökön ámuló látható többség még tapsol is nekik, mert elhiszik, amit látnak, láttatni akarnak velük. Vagy csak úgy tesznek, hogy elhiszik? Az eredmény szempontjából közömbös!
Az önfeledten szórakozó közönség a trükköket leleplezni szándékozókat ki is fütyülheti, megmosolyoghatja ha valaki elbiceg az illetékes bíróságra a szemfényvesztést látva. Mindig az nevet, aki utoljára nevet.

Dr. Horváth Zsolt

« Válasz #1033 Dátum: 2015. Március 31. 22:28 »
Tisztelt Méhészek!
Bizony,  Dr.Horváth Zsolt jól fogalmazta meg záró gondolatát.
Az nevet, aki utoljára  nevet.
Remélem azok a méhészek lesznek, és a jelenlegi vezetés csak egy rémálom lesz számunkra.
Az OMME Kontroll Csoport egy kitalált kifejezés.
Ez egy elvet takar, ami a valós  kontrollt jelent az OMME felett, nem úgy mint a virtuális EB, amely nem végzi az alapszabályban rögzített feladatát!
Ez lenne valójában az OMME rendőrség, de mivel nem  működik mi vagyunk a gárdisták?
Annyi címkét akasztottak már ránk, ezt is most írták nekem privátban.
A mellékletben olvashatjátok az OMME elnökének írt válaszomat.
Nagyernyei Attila
« Utoljára szerkesztve: 2015. Március 31. 23:01 írta Nagyernyei Attila »

« Válasz #1034 Dátum: 2015. Április 01. 05:32 »
Sziasztok!

Ma lesz Csuja Laci kontra OMME csörte? Tájékoztassatok légy szíves mi az eredmény,kíváncsi vagyok hogy Laci mire jut ma.

TISZTELETEL :KARCSI