Szakma-politika

• 4549 válasz
  • 1982644 megtekintés
*

hang

• *
  • 23
Re:Szakma-politika
« Válasz #720 Dátum: 2015. Január 25. 20:20 »
atya!
Mióta tartozik a szakma-politikához geddekas méh állományának  serdülése! A szaporulatainak eladását is máshol kellene megjelentetnie. Remélem figyelsz arra, hogy senki ne támadhasson meg azzal, hogy a moderálásodban a kettős mérce a mérvadó.

*

atya

• 1043
« Válasz #721 Dátum: 2015. Január 25. 20:40 »
Tisztelt hang!

Nagyon örülök, hogy nem csak olvasod az írásaimat, hanem érted is.
Igen én kértem meg a kedves klubtársakat, hogy segítsenek, jelezzék ha valami nem helyénvalót találnak, látnak.
Köszönöm neked és értékelem azt, hogy figyelsz arra is, hogy ne legyek támadható.
Mindenki láthatja, nem az első alkalommal tettem szóvá azt, hogy nézzük meg, írásainkat hová, melyik topic-ba írjuk.
Arra is emlékszem, hogy a legutolsó ilyen alkalommal mit írtam.
Légy nyugodt hang. Nálam nem működik a kettős mérce!!
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

*

zümi

• 1382
« Válasz #722 Dátum: 2015. Január 25. 20:50 »
Kedves atya!
Örülök neki, hogy nem vagy "hangember" :D
Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #723 Dátum: 2015. Január 25. 20:54 »
QUQURIQ!!!

Hang Úr!

Én amikor bekerülök egy közösségbe,  figyelek, megpróbálom felvenni a közösség szellemét először kérdezek Tőlük, lehetőleg nem provokatívat!
Ha már úgy ítélem meg, hogy befogadtak úgy kifejthetem a gondolataimat.
Nem rögtön támadok, oktatok mint Te a három hetes tagságoddal!
És még nem is haragszom érte, igazad van az észrevételben csak nem egy újoncnak kell egy moderátort figyelmeztetni!
Én, nagyhangú Kiskakas is írt már másik témaőrben, saját magamat is megróttam!

Üdvözöl a Bűbánatos Kiskakas!

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #724 Dátum: 2015. Január 25. 20:59 »
Nagy tisztelettel kérlek Hang, mond meg légy szíves melyik topicban kellene megjelentetnem azt a hozzászólásomat, amely egy olyan ember tevékenysége kapcsán fogalmazok meg, aki az OMME alelnöke és éppen arra utal, hogy az általa képviselt szakmai álláspont nem csupán egyesületi gittrágás szintű, hanem önmagára és a méhésztársak méhészeti tevékenységére is nagyon erőteljes hatással van?

Természetesen a kérésedet nemcsak a moderátor, de jó magam is el fogjuk fogadni.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

hang

• *
  • 23
« Válasz #725 Dátum: 2015. Január 25. 23:10 »
Geddekas!
Az írásod első felét, a szabadépítményes méhészkedésbe, a másikfelét az Adok-veszek-cserélekbe.

Kakas!
Miért kevered össze a dolgokat!
Elösszöris, nemgondolhatod komolyan azt, hogy meg kell feleljek a te elvárásaidnak. Nekem senki nem mondta meg hogy mennyi itt eltöltött idő után lehet csa megjegyezni bármit is, Te is mára már csak egy rekedt kakas vagy aki a fazékban fogja végezni.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #726 Dátum: 2015. Január 26. 01:00 »
Hang!

Ezek szerint nem olvastad el amit írtam.

Szakmapolitikai kérdés, hogy mire tanítom az embereket.
1.
Kiteszi a méheit minden súlyos mérgező hatásnak és igyekszik sok mézet termelni, de folyamatos nagy veszteségekkel (ha most Cserényi doktor állományának egyhatoda elveszett, akkor nagy valószínűséggel már volt korábban is vesztesége és lesz is még). Aztán a mérgektől gyötört méhcsaládokat folyamatosan kezeli mindenféle mellékhatásokkal és maradványanyagokkal is járó gyógyszerekkel, pl. fumagilinnel.
2.
Jó erőben vannak a méhcsaládjaim, mert kerülöm a növényvédőszeres méhlegelőt. Ha pedig mégis oda kell vinnem a méheket, akkor minden óvintézkedést és természetes gyógyító lehetőséget kihasználok, hogy a családokat jó erőben tartsam. Bár emellett kisebb a mézhozamom, de kisebbek a veszteségeim is. Ennek semmi köze az adok-veszek rovathoz és a szabadépítményhez.

De OK! Miután leírtam ide, hogy mi a lényeges különbség a Cserényi doktor szakmapolitikai álláspontja és az én álláspontom között, kérem a moderátort, hogy teljesítse Hang kérését.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

atya

• 1043
« Válasz #727 Dátum: 2015. Január 26. 07:05 »
Hang!

Még egyszer köszönöm aggodalmad, és tényleg  értékelem.
A jövőt illetően csak arra szeretnélek meg kérni, hogy ha ekkora benned a segítési vágy, akkor azt a megfelelő módon tedd meg.
Pl: jelentés a moderátornak, vagy  ha ez nem megy, akkor próbálkozz nyugodtan egy privát üzenet formájában.
Szerintem itt te is teljes jogú tag vagy, hisz minden olyan funkciót, alkalmazást, használni tudsz, mint bárki más.
A szólásszabadság is meg jár neked, mert így korrekt a klub működése. A vélemények pedig "néha" ütköznek, mert nem vagyunk egyformák, és szerintem ez így van rendjén.
Részemről a téma itt le van zárva!
Köszönöm figyelmed.
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #728 Dátum: 2015. Január 26. 08:00 »
QUQURIQ!!!

Hang!
Nem az elvárások, hanem az illem!
Azt a nagy fazekat meg már régóta várom (bili) ami már kiborulhatna, mert így minden, de minden kiderülne!
Sajnos a rekedtségem a sok –sok QUQORÉKOLÁSTÓL van!
De egy a lényeg, Te fiatalodsz!

A vén kiskakas!

« Válasz #729 Dátum: 2015. Január 26. 08:28 »
Hang!
Örülünk, hogy hozzászólsz, de olyan OMME "ízű" a hangod.
Nem fog menni a próbálkozásod.
Nem kell minden hozzászólásunkkal egyet értened, hallasd a hangodat, viszont így ahogy Kiskakast mindjárt bográcsba küldenéd, le is buktál.
Te az OMME belső lidérces hangja vagy, Kiskakas meg az FF Méhészklub egyik valós hangja.
Ne félj nem dobunk ki közülünk, még csak nem is moderálunk.
Így látjuk, hogy mi, vagy ki nem tetszik Nektek.
 A véleményeinket kulturált módon ütköztetjük, és így haladunk szépen előre, tájékoztatva a méhészeket a valós, sallangok nélküli problémákról.  Ti meg lassan elhalkultok, vagy néha elcsuklik a hangotok, hogy mennyi mindent hallunk rólatok?
Üdvözlettel:
Nagyernyei Attila

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #730 Dátum: 2015. Január 26. 10:32 »
Lehet, hogy Hangnak magyar hangja tükör?

Cserényi doktort megváltoztatni már senki nem fogja. Ő akkor is ugyanazt képviselné, ha a folyamatos kis adagú neonokotinoidos mérgezés (repce, kukorica, gabona, napraforgó) miatt egy teljes méhészeti év alatt 50-100%-os pusztulást élne meg a méhészete. Nem lenne ez olyan nagy probléma, ha csak a saját méhészetét kockáztatja. A probléma akkor jelentkezik, ha Cserényi doktor mint érdekképviseleti vezető nem veszi észre, hogy a világ az elmúlt 20 évben nagyon megváltozott és olyan alattomos környezeti károsító hatások jelentek meg, amik ellen a 20 évvel ezelőtti módon nem elégséges védekezni, ha termelő méhállományt akar a méhész tudni saját gazdaságában.

« Válasz #731 Dátum: 2015. Január 29. 09:07 »
Tisztelt Méhészek!
Ebben a hozzászólásomban magánvéleményemnek adok hangot úgy, hogy nem kívánok jogászkodni csak kérdezek.
Mint tudjátok az OMME vezetőinek írtam egy dörgedelmes levelet, amit hivatalosnak szántam, de állítólag nem tartottam be a szolgálati utat. Azért írok most nyilvánosan nem hivatalost, azt talán szabad.
Mint tudjátok, észrevételeztem, hogy az OMME már a rendkívüli küldöttértekezleten elfogadott új alapszabályának megfelelően működik. Én is végigjártam a cégbíróságot, megyei ügyészséget, cégbírósági fogadóórákon voltam, hogy az új civil törvénynek makulátlanul megfeleljen a saját egyesületünk. Közben folyamatosan kérdeztem az OMME-ban zajló dolgokról. Ott akkor azt a tájékoztatást kaptam, hogy amíg egy egyesületnek nincs a cégbíróság által kiállított jogerős határozata (ezt előzetesen az ügyészség véleményezi, és fellebbezési jogáról lemond) addig a régi hatályos alapszabály szerint kell működni az egyesületnek.
A bankban elkérték a hatályos, jogerős alapszabályunkat, csak így tudtunk pénzt felvenni a számláról.
Ideemelek egy jogszabályt most a paragrafuslabirintus honlapjáról.
"Amíg valamely jogszabályi rendelkezés ki nem mondja egy jogszabály hatályba lépését, addig a jogszabály - még ha érvényes is - nem alkalmazandó."
Az én olvasatomban ez azt jeleni, hogy amíg a cégbíróság ki nem mondja az új alapszabályunk hatályba lépését,
addig ha még érvényes is nem alkalmazható, tehát a régi szerint kell működni.
Mondok egy gyakorlati, kézzelfogható példát.
Változtatnak a KRESZ szabályokon. Amíg az újat nem vezetik be, a régi szerint kell közlekednünk.
Én azt a tájékoztatást kaptam az OMME-ból, hogy nem jól tudom a dolgokat.
A küldöttgyűlés határozata szent, aszerint kell működni. Rendeben, eddig is így kellett volna, nem lenne köztünk vita. Azzal a kitétellel, hogy kell a bíróság jogerős végzése, addig nem szabad az új szerint működni.
Ismerek az OMME történetében olyan esetet, hogy egy megválasztott elnök addig nem szavazhatott az OV-n amíg a bíróság jogerősen nem jegyezte be.
Az a kérdésem hozzátok, mi ez ha nem kettős mérce?
A jogszabályokat az OMME-ban máshogy olvassák?
Nyílt levélnek is felérő írásommal azért fordulok hozzátok, hogy vegyétek észre van aki (és remélem, hogy nem egyedül vagyok ezzel) fellépünk a jogtalanságok, szabálytalanságok ellen.
Ma Elnökségi ülés lesz az OMME központban de. 10 órától.
Ezen írásom alapján teljesen szabálytalan, mert ellene megy a "hatályos" jogszabályoknak.
Szeretnék ők ezt a titulust bitorolni, de ahhoz várni kéne egy plecsnire a cégbíróságtól.
Ha ez rajta lesz az alapszabályunkon én fogok nekik elsőként gratulálni, addig pedig csak kérdezek, hogy szabályos e az OMME működése.
Üdvözlettel:
Nagyernyei Attila

« Válasz #732 Dátum: 2015. Január 29. 09:29 »
Attila!

Azt nem tudom megítélni, hogy az "elnökségi" ülés jogos-e mint IB ülés, de hogy a kressz példád tökéletesen ül a jogon az hétszentség!!!

Tehát, szerintem Ők is tudják, hogy jogtalanul működnek az Új alapszabály szerint, különben különb kifogásolást emeltek volna, minthogy nem tartottad be a "szolgálati" utat.

Ez olyan mint az aláírás gyűjtésünk "lesöprése" volt annó, meg az utolsó OV-én való szavazatod kizárása!!!

tisztelettel: Bercsényi

« Válasz #733 Dátum: 2015. Január 29. 14:59 »
Az én ismeretem alapján, melyet egy ügyvéd ismerősöm is megerősített- aki egyesületi joggal is foglalkozik- a következő a jogi helyzet.
1, Egyesület alapításakor az alakuló egyesületnek el kell fogadni a szabályzatait, de legfőképpen az alapszabályát, melyet a többi dokumentummal együtt be kel nyújtani a bejegyzéshez. Addig míg a bejegyzés nem emelkedik jogerőre addig nem hatályos az alapszabály.

2. A már működő egyesület esetén pedig a közgyűlés vagy küldöttgyűlés által elfogadott alapszabály a záradékban elfogadott időponttól, ennek hiányában pedig az elfogadástól lép hatályba.

Tehát az OMME esetében- feltételezem hogy nincs külön hatályba léptetési záradék,- így a küldött gyűlés időpontja a meghatározó.

Az elfogadott alapszabályt be kell nyújtani törvényességi felülvizsgálatra.
 Eddigi gyakorlat szerint általában az egész alapszabályt nem helyezik hatályon kívül, hanem csak azokat a paragrafusokat vagy részeket  melyek nem felelnek meg a hatályos jogszabályoknak. Erre felhívják az egyesület figyelmét és meghatározott időn belül a kijavított alapszabályt be kell ismételten nyújtani.
Tehát az OMME-nak jelenleg elnöksége és nem IB-a van.

Egyébként pedig véleményem szerint teljesen mindegy hogy mi a megszólítás vagy  titulus,  a tartalom a lényeg.

« Válasz #734 Dátum: 2015. Január 29. 15:34 »
Tisztelt Gondolkodó!
Ez amit leírtál, még elfogadható is. Az OMME alapszabály változása esetében viszont fenn áll az a paradoxon, hogy az új alapszabály a vezető tisztségviselők közé sorolja például az OMME ügyvezetőjének személyét. Az Ő esetében nem történt küldöttgyűlési szavazás sem a személyéről sem pedig a jövedelméről, holott ezt a törvény előírja. Mivel vezető tisztségviselőnek számít, nonszensz, hogy az elnökség nevezze ki és határozza meg a jövedelmét. Véleményem szerint ha az általad leírottak az igazak akkor november 30.-ától szabálytalanul veszi fel a fizetését. Hasonló a helyzet azon személyekkel akiknek az egyesülettel szerződése van, pl:szaktanácsadók, kft ügyvezető, vagy bemutató méhészet, vagy akármi.
Ők sem vihetik át szerződéseiket automatikusan csak úgy az elnökségbe, mert ehhez az alapszabály és a törvény küldöttgyűlési határozatot párosít, megjegyzem egy esetben sem történt ez meg. Az én meglátásom szerint, ha az új alapszabály szerint működik az egyesület akkor bizony a lehető leg gyorsabban küldöttgyűlést kell összehívni ezen ügyek tisztázására.

Üdv. jani bátya