Szakma-politika

• 4550 válasz
  • 2142127 megtekintés
Re:Szakma-politika
« Válasz #690 Dátum: 2015. Január 09. 09:53 »
Geddekas!
Semmi szükség rá.
A bumeráng elv érvényesült.
Ha valaki közületek azt gondolja, hogy ezek a beszólások, lejáratási kísérletek zavarnak, téved.
Szerintetek beszélnék én ezekről a dolgokról, ha ez kényelmetlen lenne számomra?
Ócska kísérletnek tartom ezt a fajta mocskolódást, de amikor vállaltam az elnöki posztot, mindent latba tettem.
Ettől sokkal durvább dolgokat is kivédtem már (Geddekas utalt rá).
Tudom én mi a gondjuk velem. Nem találnak fogást rajtam.
Ő egy katona, küldetést teljesít, viszont már az előtt elvérzett, hogy főnökének jelenthetett volna.
Én ezt a témát lezártnak tekintem, de ha további kérdésetek van szívesen válaszolok.
Senkit vissza nem utasítok.
Petroniusra is azért nem haragszom, mert alapvetően egy újságcikket idézett.
A célja és az eszköze volt más. Alvilági, de erről ő maga is írt.
Utalt az alvilági bírákra.
Január 20-án "e" világi bíró fog tanúként idézni, egy mindannyiunkat érintő ügyben.
Nagyernyei Attila

« Válasz #691 Dátum: 2015. Január 12. 21:33 »
Botrány a Budapesti Egyesületben!
Kérem ha tud valaki pontos részleteket írjon ide!
Állítólag az érdi csapat hozzájuk szegődött, mert ott Erdélyi Jánost kigolyózták, és bele estek saját vermükbe, mert nem vállalta senki az érdi csapat vezetését.
Simon Peti pesti elnök lemondott, de csak szóban, ezt írásban nem erősítette meg.
Baldavári Lászlót is jelölték, de a jelölő bizottság elnöke az ő nevét "elfelejtette" közölni.
Ez a választás egyébként csak időközi lehetett volna, mert Szabó Gyuri nem vállalta tovább a gazdasági vezető posztot.
Simon Petinek a ciklusból volt még vissza egy éve, de így ismét négy évre választották.
Mivel ennek az egyesületnek sincs kész az új alapszabálya, a régi, hatályos szerint kellett volna a választásokat lebonyolítani, de már az új szerint tették. Mondjuk a "titkos" szavazás érdekes formáját választották.
Hátat fordítottak a szabályoknak.
Szavazat számlálókat "elfelejtettek" állítani, és a titkos szavazás is úgy zajlott, hogy az egy jelölt hátat fordított a tagságnak.
Még mielőtt valaki azzal vádolna, hogy mi a jó fenét okoskodok bele egy másik önálló egyesület életébe, rögtön jelzem, hogy én nem vettem részt ezen a procedúrán, mert ebben az időpontban Bonyhádon voltam a méhészklubon.
Én egy telefonhívásra hivatkozva írom gondolataimat, az ott történtekről.
Nem szoktam ilyent tenni, de nagyon fel vannak háborodva a "pesti srácok".
Ironikusan szeretném megjegyezni, hogy végre nem csak Tolna megyében van balhé.
Ahogy hallom az eseményeket, a mi történetünk eltörpül fővárosi kollégáinké mellett.
Van már Fekete Józsefünk.
Lehet, hogy van Fekete Péterünk is?
Kérem a résztvevők hozzászólását, a hiteles tájékoztatást.
Én a fenti írásomért most először felelősséget nem vállalok, de aki közölte velem, jó barátom neki megtettem.
Nagyernyei Attila

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #692 Dátum: 2015. Január 12. 22:04 »
QUQURIQ!!!

A Kiskakas csak kérdez?

Ha az elnöknek volt vissza még egy éve, akkor minek választatta meg magát?
Meg azt sem értem, ha egyszer lemondott, minek választatta meg magát megint?
Meg azt sem értem, hogy a vezetőség is lemondott, hogy az időközin újból megválasztották Őket?
A  titkos szavazáskor meg mindenki hátat fordított egymásnak? Akkor meg egy nagy kőrben állt mindenki?
Lehet, hogy nem is szavaztak, hanem csak csön-csön gyűrűt játszottak?
De difinyós ez a pesti egyesület?
Új törvények-új játékok, így érdekes ez a pesti élet…

A vidéki Kiskakas!

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #693 Dátum: 2015. Január 13. 16:09 »
A budapesti egyesületi választások esetében a szabályosság és az etikai magatartás is sérült valamilyen mértékben, de ha az érintettek a meghozott döntésekbe belenyugszanak, akkor ez a helyzet így is marad néhány évre. Többször voltam a rendezvényeiken és fülem hallatára, szemem láttára Simon Péter többször lemondott, sőt azt is hangoztatta, hogy nem fogja jelöltetni magát az elnöki munkára. Ehhez képest mint kiderült - nem ér a nevem alapon (gyerekjáték) - nem mondott le, sőt újra megválasztatta önmagát. Sok minden elmondható a helyzetről, csak éppen a következetesség nem. De ha a tagság ebben bízik, akkor ez a helyzet fennmarad.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #694 Dátum: 2015. Január 15. 07:04 »
Vivaldi!
Véleményem szerint megint nem jól fogod meg a témát.
Alapvetően igazat adok, de kérem olvasd el alábbi gondolataimat.
Mindenki (én is) egyet értünk az akác Hungarikummá minősítésén, és védelmén.
A módszer és időzítés nem igazán etikus. Mondjuk az OMME-ban erre adnak a legkevesebbet.
Érdekesnek tartom, hogy az akác területe egyre nő, mi meg attól tartunk, hogy nem lesz méhlegelőnk.
A vágásérett akácerdőket tervezetten, az erdészek irányítása mellett 30-40 évente letermelik.
Nem szeretnék hosszú eszmecserébe bonyolódni, és az akácot méltatni, mert sokan megtették előttem.
Ez egy politikai megrendelés volt úgy mint a neonikotinoidok sztárolása, és ezt a feladatot jelenlegi vezetőink maradéktalanul végrehajtották.
Nekem ez a gondom, hogy alapszabályunk tiltja minden párthoz való politikai vonzódást, és ezt a szabályt is felrúgták, mint  egyéb mást. Sok más érzelmű méhész van a szakmai szervezetben, és ezt nem tartották tiszteletben, nyíltan pálcát törnek egy párt mellett.
Ez veszélyes játék, kárt okoz civil egyesületünk szellemiségének.
Ha a politika gyökeret ver az OMME-ban, megszűnt a méhészek érdekvédelme, jaj nekünk.
Bár amit a legutolsó küldöttgyűlésen kijelentett az OMME harmadik ügyvédje, nagyon elgondolkodtató.
Aki ott volt hallotta melyik oldalt képviseli, szerintem azt sem tudta, hogy ez nálunk TILOS, de ő készítette el az új alapszabály tervezetet.
Remélem még nem késő a figyelem felhívás!
A szakmapolitika egy lobbitevékenységet takar, ami hasznos, előremutató lehet, de akár kritikát is megfogalmazhatunk. A Méhészklub fő iránya a méhészeti közélet kitárgyalása.
A többi rovatnak sincs kisebb jelentősége, úgyhogy bátran írjatok!
A polgári életben a politika a kiváltságosok klubja!
Nagyernyei Attila

« Utoljára szerkesztve: 2015. Január 15. 07:11 írta Nagyernyei Attila »

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #695 Dátum: 2015. Január 15. 09:17 »
Én szeretek vitatkozni, rója ezt fel nekem bárki bárhol, ez így van. Az is biztos, hogy nemigen figyelek oda, hogy hol teszem. Ezt kedves Csuja bácsinak mondom, akit úgylátszik az utóbbi írásaimmal nem kevéssé idegesítettem fel.
De Kedves Attila, ismerem a politikáról való álláspontodat. Nem merüljünk most bele, hogy mit jelent ez Latinul, mert ez magas labda "Petrólium Abrikternek", aki ha itt lenne bizonyára írna róla egy két oldal fárasztó értekezést./ Bár ha gondolja tegye, ha nem sért vele senkit, bizonyára van akit érdekel./
De azt azért elmondanám neked, hogy nem létezik politika mentes közösségi élet. Minden politika, és egyúttal mert ez szorosan hozzá tartozik taktika is. És az a helyzet, hogy aki nem akar sem politizálni, sem pedig a taktikához nem ért, az legjobban jár, ha kimegy az erdőbe, és ott is marad./Mint én./
És ehhez, hozzá tartoznak a kampányok. És nem lehet egyetlen politikai pártnak sem felróni, ha kap egy magas labdát és azt leüti. Mert mért ne? Én meg azt mondom, hogy hülye lenne, ha nem használná ki, és nem ütné le a labdát.
Minden tiszteletem a Gyepesi Béla bácsié. Sokáig az elnökünk volt, nagy tudású méhész, közösségi ember. Innen is hosszú életet, és jó egészséget kívánok neki.
De, ő nem volt Fideszes. Ő Munkáspárti volt, mint oly sokan Salgótarjánban. Nem tehát azt mondani, hogy a Fidesznek kampányolt az akáccal. Mégis ő volt az első aki az akác irtásra felhívta a figyelmet, valamint arra is, hogy az özönfajok listáján van.
Hogy mikor? Egyszerű, csak meg kell nézni, itt van a neten is. Számosan idézték, és nagyrészt ellenem, még a Mikulás barátunk is, a ződön. Ugyanis ő is nagyon akác ellenes. A listára vétel dátuma 2007. Ez tény, létezik ez a lista.
És ki is volt akkor kormányon? És ki volt akkor az OMME elnöke?
Még egyszer. Én szeretek vitázni, de vannak dolgok amik megtörténtek, mint például ez a listára vétel. Ezzel nem lehet vitatkozni, mert ez valóban létezik, még a mai napig is.
Az meg, hogy országosan mennyivel szaporodik az akác, azt nem tudom. De, hogy nálunk kurvára fogy, az hétszentség.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #696 Dátum: 2015. Január 16. 18:36 »
Vivaldi!

Mondod, hogy minden rossznak az oka Bross.
Térjünk akkor a tárgyra.
Mit tett a jelen vezetés azért, hogy ezek a rossz dolgok megszűnjenek?
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #697 Dátum: 2015. Január 18. 16:11 »
Tisztelt Méhészek!
Az alábbi cikket már tegnap olvastam, de csak most tudtam ide feltenni.
Kérdésem a következő.
Mi jut róla eszetekbe?
Türelmesen olvassátok végig, mert megéri.
Nagyernyei Attila

« Válasz #698 Dátum: 2015. Január 18. 18:54 »
Hát igen. Ha valaki az elejétől figyelemmel kíséri a történéseket akkor rájön, hogy szinte kísértetiesen nagy a hasonlóság azzal a kis dologgal, hogy esetünkben még nincs érvényes bírói ítélet.

Üdv. jani bátya

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #699 Dátum: 2015. Január 18. 19:53 »
Egyik méhésztársunk által indított eljárásban bírósági tárgyalás lesz január 20-án. A tárgy 2013 októberi Országos Vezetőségi ülés döntéseinek megsemmisítése.

« Válasz #700 Dátum: 2015. Január 23. 10:24 »
Elkezdődött a Titkos EB!
Állandóan azt regélik, hogy semmi gáz az OMME táján.
Akkor miért ülésezik az EB minden héten?
Még ma fogok nekik küldeni én is egy újabb anyagot, talán házon belül meg tudják oldani.
Délután ide is felteszem, csak most rohannom kell.
Nagyernyei Attila

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #701 Dátum: 2015. Január 23. 13:10 »
A január 20-i bírósági tárgyalás után az OMME elnökének nem sok dicsekedni valója maradhatott, hiszen kiderült, hogy az OMME OV olyan ügyekben hozott döntéseket, amit előzetesen nem szerepeltetett a meghívó napirendjén. Hát igen-igen. De még ha efelett a bíró szemet is hunyna, de nem teheti, akkor is volt ott bőven probléma. A meghívó tartalmilag se volt eléggé alapos, hogy döntésre képes legyen a tisztelt 12000 fős tagság. No meg ugye azok a fránya szavazatok se stimmelnek valamiért. Lassan az OV-ról készült hangfelvétel is előkerül a sufni aljáról, pedig eddig nagyon nem akarták OMME vezetőink előadni. Bár Dr. Lucifer bőségesen mellébeszélt, de a bíró azért a lényeget kihámozta és a saját jegyzőkönyvében rögzítette is. Szerintem túl sok tárgyalásnak már nincs értelme. A következő tárgyaláson még lehet, hogy tanúkat meghallgatnak, de az is lehet, hogy az eddigi bizonyítékok elégségesek, hogy az OMME OV 2013 évi őszi ülésének döntéseit a bíró megsemmisítse. Márpedig akkor megy a levesebe minden. Nem tartom véletlennek, hogy Fekete József általános alelnök úr már nem is kísérte el Mészáros Lacit (pedig az előző tárgyaláson ott volt). Gondolom most már Ő úgy van az egész üggyel, hogy egye meg Mészáros Laci azt amit eddig megfőzött, a közhasznúság elvesztését, az összetákolt kft miatti veszteségeket stb.

Nem értem Mészáros Lacit. Mi szinte minden hónapban felajánlottuk neki, hogy ha hajlandó kompromisszumos döntésekre, akkor a jó ügynek melléállunk. Legutóbb az alapszabály készítése kapcsán ajánlottuk, hogy egy korszerű az új feladatoknak megfelelő alapszabály érdekében mi is szívesen részt veszünk az alapszabály készítő bizottság munkájába. Ha ezt megteszi, akkor úgy vonulhatna be Dr. Mészáros László elnök az OMME történelmébe, hogy ez az elnök jó jogász volt, hiszen egy jó alapszabály született az Ő regnálása alatt. Ezt se fogta fel. Most még egy jó alapszabályunk sincs. Sőt elveszítettük a közhasznúságunkat is.

Nem lesz könnyű dolga a Mészáros Laci utáni vezetésnek, mert iszonyat mennyiségű munka lesz eltakarítani a romokat, helyreállítani a közhasznúságot, értelmesen és kellő szabályok közé szorítva végezni a gazdasági tevékenységet, Egy jól működő alapszabályt elfogadni, majd egy jól működő szervezetet felállítani. Miközben ott a mindennapi robot az MMNP-vel.

« Válasz #702 Dátum: 2015. Január 23. 18:30 »
Még a végén igaza lesz Fehér Akácnak! Várunk csak várunk a kérdésekre adott válaszokra.
Mondhatom azt, hogy talán ez a jellemző? Agyonhallgatás vagy mellébeszélés vajon melyik a jobb taktika?

Üdv. jani bátya

« Válasz #703 Dátum: 2015. Január 25. 08:06 »
Ami kimaradt az elnöki beszédből.
Tisztelt Méhészek!
Akik ott voltak tegnap Kaposváron, hallhatták az OMME elnökének, Dr. Mészáros Lászlónak az "előadását".
Mit vár a tagság egy elnöki beszédtől? Más fejével nem tudok gondolkodni, így azt fogalmazom meg, én mit szerettem volna hallani. Gondolataimat csokorba foglalom.
1.
Katasztrofális a méhegészségügy.
Azonnali, teljes reformra van szükség. A méhcsaládok száma erős emelkedést mutatott, (azért még messze a kikelet) az egészségügyi felelősök száma, meg lassan felére apad. Soha nem volt ennyi nyúlósunk mint 2014-ben.
Jó lett volna hallani, új hatékony atkairtó szerekről, legalább arról, hogy foglakozik e ezzel az érdekvédelmi szervezet.
Hol tart a méhviaszok toxin mentesítése?
Mit tettek a Fumidil-B kiváltására?
A helyettesítő kenceficék olyanok mint a Bojtorján hajszesz.
Én se leszek már tőle soha copfos.
2.
Méhsűrűség.
Ez összefügg a méhegészségüggyel. Évek óta javasoljuk a minimum vizsgát azoknak előírni, akik közén szeretnének tartozni, mert nulla tudásukkal potenciális veszélyt jelentenek számunkra.
Gondolom ezt nem kell ecsetelni. Ha valaki egy horgászegyesületbe jelentkezik ott is megkövetelik tőle azt, hogy legalább az angolnát különböztesse meg a vízisiklótól.
3.
Mézpiacról hallottuk a magánvéleményét. Mondjuk erre nem voltam kíváncsi, inkább hallgattam volna az OMME álláspontját a mézhamisításról. A termelő méhészek érdekét sérti, ha az áruházak polcain tonna számra jelennek meg a pancsolmányok, így a kiváló minőségű termelői mézeinket kiszorítják. Pár napja közöltem ezzel kapcsolatban cikket, az OMME ízlelő bimbóit nem mozgatta meg.
4.
Kft. Kaposvári cukor?
167 Ft-ért?
Gumiszoba.
149-ért annyit vehetek amennyi pénzem van.
Ez bizonyítja rátermettségüket, üzleti érzéküket. Kiskakas ezt már egy hete megkukorékolta!!!!
Mégis hiteles az FF?????????
5.
Szerettem volna hallani, holt tart az elnök által már rég beharangozott kaptárazonosító-chip leolvasó kapuk telepítése az autópályákon?
Tettek e lépéseket a vándorméhészeket sújtó útdíjak enyhítésére?
6.
Végezetül szerettem volna hallani az OMME elnökének szájából, hogy a 2014-es évi fizetését, tiszteletdíját mit tudom én minek nevezzem, visszafizeti az OMME kasszájába, az általa okozott kár enyhítésére.
Természetesen ez nem fedezte volna kárunkat, de a személyi felelősség itt kezdődik.
Nagyernyei Attila

ui:
"Meglepődtem Elnökünk csak az omméban elvégzett feladatok felsorolásával foglalkozott,..."
írta Ibitubai a Zöldön.

Nocsak, nocsak. Már ott is kritizálják?
Pont erről írtam soraimat, és csak utóbb látogattam át.
Az elnöknek irányt kell mutatnia, nem tovább fényeznie magát.
Az irány sokunk számára már rég látható. Ezzel a hozzáállással
Irány a szakadék!!!!

« Utoljára szerkesztve: 2015. Január 25. 08:16 írta Nagyernyei Attila »

*

atya

• 1043
« Válasz #704 Dátum: 2015. Január 25. 09:04 »
Szebb reggelt!

Azért örülhetsz Attila, mert hallhattad a beszámolót.
Én is ott voltam, mondhatni a közelben, de nem jutottam el az előadóig.
A kaptáras stand előtt összegyűlt, általam megítélt 35-40 főből álló társaság tagjainak azt mondtam, most beszél az elnök menjünk be, hallhassuk. Voltak akik azt mondták, nem kíváncsiak rá, és voltak akik más szavakkal illették. Ezért úgy döntöttem, hogy" MAGAD URAM HA SZOLGÁD NINCSEN" ott maradok velük, és beszélgetünk tovább a méhészeket érintő súlyos problémákról. Mert igen, nincs a méhészeknek jelen pillanatban "szolgájuk", pedig választottak maguknak olyanokat akik azzal kampányoltak, hogyha megválasztják, őket fogják "szolgálni".!! NAGYON CSALÓDOTTAK A MÉHÉSZEK!!!
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.