Ami kimaradt az elnöki beszédből.
Tisztelt Méhészek!
Akik ott voltak tegnap Kaposváron, hallhatták az OMME elnökének, Dr. Mészáros Lászlónak az "előadását".
Mit vár a tagság egy elnöki beszédtől? Más fejével nem tudok gondolkodni, így azt fogalmazom meg, én mit szerettem volna hallani. Gondolataimat csokorba foglalom.
1.
Katasztrofális a méhegészségügy.
Azonnali, teljes reformra van szükség. A méhcsaládok száma erős emelkedést mutatott, (azért még messze a kikelet) az egészségügyi felelősök száma, meg lassan felére apad. Soha nem volt ennyi nyúlósunk mint 2014-ben.
Jó lett volna hallani, új hatékony atkairtó szerekről, legalább arról, hogy foglakozik e ezzel az érdekvédelmi szervezet.
Hol tart a méhviaszok toxin mentesítése?
Mit tettek a Fumidil-B kiváltására?
A helyettesítő kenceficék olyanok mint a Bojtorján hajszesz.
Én se leszek már tőle soha copfos.
2.
Méhsűrűség.
Ez összefügg a méhegészségüggyel. Évek óta javasoljuk a minimum vizsgát azoknak előírni, akik közén szeretnének tartozni, mert nulla tudásukkal potenciális veszélyt jelentenek számunkra.
Gondolom ezt nem kell ecsetelni. Ha valaki egy horgászegyesületbe jelentkezik ott is megkövetelik tőle azt, hogy legalább az angolnát különböztesse meg a vízisiklótól.
3.
Mézpiacról hallottuk a magánvéleményét. Mondjuk erre nem voltam kíváncsi, inkább hallgattam volna az OMME álláspontját a mézhamisításról. A termelő méhészek érdekét sérti, ha az áruházak polcain tonna számra jelennek meg a pancsolmányok, így a kiváló minőségű termelői mézeinket kiszorítják. Pár napja közöltem ezzel kapcsolatban cikket, az OMME ízlelő bimbóit nem mozgatta meg.
4.
Kft. Kaposvári cukor?
167 Ft-ért?
Gumiszoba.
149-ért annyit vehetek amennyi pénzem van.
Ez bizonyítja rátermettségüket, üzleti érzéküket. Kiskakas ezt már egy hete megkukorékolta!!!!
Mégis hiteles az FF?

??
5.
Szerettem volna hallani, holt tart az elnök által már rég beharangozott kaptárazonosító-chip leolvasó kapuk telepítése az autópályákon?
Tettek e lépéseket a vándorméhészeket sújtó útdíjak enyhítésére?
6.
Végezetül szerettem volna hallani az OMME elnökének szájából, hogy a 2014-es évi fizetését, tiszteletdíját mit tudom én minek nevezzem, visszafizeti az OMME kasszájába, az általa okozott kár enyhítésére.
Természetesen ez nem fedezte volna kárunkat, de a személyi felelősség itt kezdődik.
Nagyernyei Attila
ui:
"Meglepődtem Elnökünk csak az omméban elvégzett feladatok felsorolásával foglalkozott,..."
írta Ibitubai a Zöldön.Nocsak, nocsak. Már ott is kritizálják?
Pont erről írtam soraimat, és csak utóbb látogattam át.
Az elnöknek irányt kell mutatnia, nem tovább fényeznie magát.
Az irány sokunk számára már rég látható. Ezzel a hozzáállással
Irány a szakadék!!!!