Szakma-politika

• 4550 válasz
  • 2142167 megtekintés
*

Geddekas

• 5859
Re:Szakma-politika
« Válasz #705 Dátum: 2015. Január 25. 09:10 »
és az egészet egy évértékelővel kellett volna kezdenie. No! De mit is várhatunk egy olyan embertől aki nem figyel oda a méhészek panaszaira, gondjaira. Soha nem emlegeti, hogy mit hall mit lát jót és rosszat amikor jár kel az országban.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #706 Dátum: 2015. Január 25. 09:22 »
QUQURIQ!!!

....a pénzünkön! :o

A Kiskakas!

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #707 Dátum: 2015. Január 25. 11:24 »
Nem az OMME elnökének, hanem az MVH-nak a méhészeti program szerinti főhivatalnokának lenne kötelessége, hogy beszámoljon az MMNP aktuális pénzügyi helyzetéről. Az OMME elnökének kötelessége azt kiegészíteni és a nagy nyilvánosság elött is javaslatokat tenni és kérni, kérni, kérni. Ez lenne a minimum.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #708 Dátum: 2015. Január 25. 12:06 »
A mézek fajta kritériumainak pontosításáért mit tett az OMME?

Ugyanis ezzel lehetne egy lépésben a kínai mézet kiszorítani és a mézhamisítást is minimálisra csökkenteni. Ugyanis a mézeknek nemcsak a pollentartalma, hanem a Flavonoid tartalma is bélyeg, olyan egyedi jellemző, mint a génállomány.  Erről soha nem hangzik el egy szó sem.

« Válasz #709 Dátum: 2015. Január 25. 14:30 »
Ismét a szokásos ÖNFÉNYEZÉS-ből állt az "elnöki beszéd?
Mondott valami előremutató "cselekvési tervet"?

Aki ott volt írjon már egy pár gondolatot, hogy mi mindenről szólt a nagy ember!

Köszönettel: Bercsényi

« Válasz #710 Dátum: 2015. Január 25. 14:49 »
Tisztelt méhészek!

Január 14.-én Kalocsán tartott előadást az OMME szakmai elnök helyettese, Dr, Cserényi Péter.
Táblázatokat mutatott, melyben az szerepelt, hogy a méhegészségügy helyzete nem romlott, a nyúlós is kevesebb mint szokott lenni.
A méheink ellenálló képessége sem romlott az utóbbi időkben. ( az pedig, hogy ma már 3000 atka is elég a család összeomlásához, csak atkaszámolás kérdése)
Az "apiterápia" pedig kuruzslás, szélhámosság.

Mondjátok meg nekem, ha a szakmai elnökhelyettesnek ez a megfogalmazott véleménye, akkor mit vártok el egy közel 10 éve méhészkedő elnökünktől? ( a szakma elsajátítása több 10 év)
 Köszönettel: Bercsényi

« Válasz #711 Dátum: 2015. Január 25. 15:42 »
Úgy látszik én minden jó mókából kimaradok... Kb. olyan lehetett,mint az m1 híradó. ;) Mindenesetre irigylem az optimizmusát.
„Ha meg tudjuk változtatni önmagunkat,
a tendenciák is megváltoznak a világban.
Ahogy az ember megváltoztatja a saját természetét,
úgy fog irányába megváltozni a világ hozzáállása.
Nem szabad arra várnunk, hogy lássuk, mások mit tesznek.”

« Válasz #712 Dátum: 2015. Január 25. 16:00 »
Attila.
"Katasztrofális a méhegészségügy.
Azonnali, teljes reformra van szükség. A méhcsaládok száma erős emelkedést mutatott, (azért még messze a kikelet) az egészségügyi felelősök száma, meg lassan felére apad."
Dr. Tóth György írja a Méhészet 2014. évfolyam júliusi számában
..."más álattenyésztési ágazatokban ismeretlen SZAKTANÁCSADÓI hálózat, amelynek tagjai lényegében adminisztratív segítő tevékenységet végeznek".
Mostani helyzetben ( méhész érdek) nagyobb szükség lenne az egészségügyi hálózat reformjára mint a SZAKTANÁCSADÓKRA , már a méhészek megtanulták a nyomtatványok kitöltését és a beadását.
Szabó György bővebben kifejti véleményét és tanácsot is ad a megoldásra a Méhészet 2015 évfolyam januári számában,
" A méhegészségügyi hálózatot vegye át az OMME. A működtetésére biztosítson pénzt a Magyar Méhészeti Nemzeti Programból"
Csak is a SZAKTANÁCSADÓI hálózat megszüntetésével tudja megvalósítani, és itt jön be az Összeférhetetlenség!!!

« Válasz #713 Dátum: 2015. Január 25. 16:09 »
Szia János!
Tényleg nem romlik a méhegészségügyi helyzet, mert már romokban van.
Több irányból is meg tudom indokolni.
Nem kell visszamennünk 20-30 évet a múltba, hogy belássuk milyenek voltak régebben a méhek.
Az utóbbi időben sokan azzal küzdenek, hogy akácra össze tudjanak hozni egy ütőképes állományt.
Régebben meg alig győztük a méheket féken tartani, mert már akác előtt bombák voltak, csak a folyamatos fejés, szaporítás segített valamit. Most olyan a méhészkedés mint a kávékészítés.
3in1. Az az 3 az 1-ben.
Nem tisztem minősíteni a szakmai alelnök szemléletét, viszont azt biztosan állíthatom, hogy óriási problémák vannak a méhegészségüggyel.
Ebből a hozzáállásból látható, hogy miért nincs az OMME által szervezett méhegészségügyi konferencia.
Ha szerintük minden rendben, akkor valóban nincs rá szükség.
Tolna megyében 29 regisztrált méhegészségügyi felelős ellenőrzött(?) 48.524 méhcsaládot.
Az én meglátásom szerint gyenge, közepes méhészetekkel indultunk a télnek. Már most vannak nagy veszteségek, és a neheze még csak most jön. Erre mondani, hogy minden rendben?
Apiterápia?

Az Apimondia hivatalos zászlóján kiemelt helye van az apiterápiának.
Sokan adnak el propoliszt, virágport, méhpempőt. Nem tudom, mi ez a hozzáállás. Azt sem mondom, hogy mérges vagyok érte. Ezt a vezetést egyszerűen túl kell élnie a méhésztársadalomnak.
Mit várunk tőlük, ha a neonikotinoidokat reklámozzák az IB újság címlapján, az apiterápiát meg kuruzslásnak tartják? Az összes kínai természetgyógyász sámán, meg kuruzsló?
Kínában az orvoslás része az Apiterápia! Nálunk meg nyomják az antibiotikumokat, hogy azért a gyógyszer lobbinak is menjen a biznisz.
Nem láttam Dr. Cserényi Pétert az előadók között Kijevben.
Dr. Körmendy Rácz Jánost annál inkább. Egyedüli magyar előadóként képviselte országunkat, az Apimondián, és éppen apiterápiában.
Én voltam a sok méhész közül aki folyamatosan a változást sürgette.
Már lenyugodtam. Úgy kell a méhészeknek, ha hagyják, hogy ilyen szemlélet uralkodjon az OMME-ban.
De utána ne panaszkodjanak!
A Fekete Fehér Méhészklub a maga szerény eszközeivel felhívja a figyelemet, hogy milyen károkat tud okozni néhány olyan ember, aki dühből, sértődöttségből akar irányítani. Itt sincs semmi másról szó, csupán arról, hogy Dr.Körmendy Rácz Jánost (KRJ)az EB tagját kipellengérezzék. KRJ megírta az ellenőrzése alatt tapasztalt 37 oldalas belső használatra készített irományát és azonnal ellenség lett. Ebben feltárja az OMME-ban tapasztalható szabálytalanságok nagy részét, teszi azért, ha lecsap a hatóság, védje magát.
Mi is mögötte vagyunk és bizonyítjuk, hogy Gödöllőn, EB tagként még szót sem kapott, a rendkívüli küldöttértekezleten.
Magyarországon ez most a módi. Aki feltár valami hiányosságot annak menni kell.
Egyet eltévesztettek az OMME urai. Sok KRJ van ám.
Ha nem ér célba a tiltakozásnak is felérő beadvány (Petrusé is hasonló) jön a sajtó.
Általában ez szokott használni, és akkor mindenki rádöbben miről is pofázunk lassan két éve.
Nagyernyei Attila

« Utoljára szerkesztve: 2015. Január 28. 09:43 írta Nagyernyei Attila »

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #714 Dátum: 2015. Január 25. 16:31 »
QUQURIQ!!!

Baecsényi János!

Csak vissza kérdezek?
Akkor Dr. Csderényinek miért pusztult el a méh állományának közel egy hatoda?
Mert vagy Ő nem ért hozzá, vagy az agyon imádott gyógyszerei, vagy a csávázó szerek?
Mi lehetne még?
Az 5000 éves kínai gyógymódok között van az apiterápia is.
Nehogy már az OMME szakmai vezetője mondja meg, hogy mi is az a kuruzslás!
A csávázó szerekről mindenki tudja, hogy egy évvel ezelőtt hogyan is vélekedett, meg a francia intézetben még a civil, hozzá nem értők is lefújogták….
Ha nem szólt volna bölcs maradt volna…
Jobb, ha Kiskakastól tudja meg a Dr. Úr, hogy a gyógyszer vegyszer! (még kicsiben is)!

A vegyszermentes Kiskakas!

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #715 Dátum: 2015. Január 25. 16:52 »
Az a csoda, ha csak ennyi pusztult el neki, hiszen ő bátran vándorol csávázott neonikotinoidos repcére, napraforgóra, mert ő nagyon tudja. Hogy mit? Hallhattátok tőle. Nem írom le, mert beperel.

Csak annyit jelzek, hogy eddig minden családom életerős és elkezdtek készülni a tavaszra, egyetlen méhcsaládom se pusztult még el. Akik meglátogatták méhesemet januárban, igazolhatják.

« Válasz #716 Dátum: 2015. Január 25. 18:02 »
Cserényi lassan magát kell hogy gyógyítsa. Lejárt a szavatossága.
« Utoljára szerkesztve: 2015. Január 25. 18:26 írta RavAsz »

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #717 Dátum: 2015. Január 25. 19:31 »
Ha úgy fognak fejlődni a méhcsaládjaim, ahogy most elindultak, akkor nemhogy pusztulásom lesz, hanem még a lyukas lábasba is méhcsalád lesz nálam júniusban. Volt már olyan évem, amikor kétszer annyi családot adtam el mint az áttelelő állományom volt, sőt emellett kétszer annyit teletettem be, mint amennyivel tavasszal indultam.

Az a gyanúm, hogy nem lesz elég rakodókasom, NB keretes kaptárom a szaporulatokhoz. De nem baj, mert úgy sejtem jó ára lesz a méheknek. Azok, akik hittek és nagyon hallgattak az OMME csávázószeres és egyéb igehirdetéseire, azok jó vevőim lesznek. Én még Dr. Cserényi Péternek és Dr. Mészáros Lászlónak is szívesen adok el méhet, persze ha időben leadják a megrendelésüket.  :-[

« Válasz #718 Dátum: 2015. Január 25. 19:31 »
"Mernünk az árral szemben úszni!

Sajnos ma is, az önző, kapzsi világban az akit a szeretet és a jóság vezet az sokszor elmebetegnek tűnik, de hát ez mindig is így volt, a vakok közt a látó ember furcsa dolgokról beszél és így könnyen elmebetegnek fogják mondani!!"

Böjte Csaba
Csaba Testvér Erdélyi tájszólással írja a merjünk szót.
Az idézet Tőle, így eredeti.
Az idézetét azért emeltem ide, mert miránk méhészekre nagyon igaz. A vak méhészek között, azok akik látják a bajokat, sokszor elmebetegeknek bélyegzik társaik őket. Milyen igaz.

« Válasz #719 Dátum: 2015. Január 25. 19:37 »
Geddekas!
Még azért óvatosan, kicsit korai a hurrá kiteleltünk hangulat.
Ez a hozzászólásod arra kiváló, hogy a méhlopóknak felhívd a figyelmét.
Aztán bottal ütheted a nyomukat.
Nagyernyei Attila
« Utoljára szerkesztve: 2015. Január 25. 20:50 írta Nagyernyei Attila »