Üdvözletem ! Ma anyákat szerettem volna festeni, Azért írtam feltételes módban , mert nem történt meg.Évek óta nitro zománcot használok jelölésre és általában nincs gond ezzel a technikával. Most viszont nem akar összejönni a dolog. Megfestettem egy anyát és a dolgozók megtámadták és folyamatosan üldözték-támadták. Előtte megfestettem 2-3 dolgozót is ,csak próba képpen , azokat nem támadták , tudomást sem vettek róluk. A múlt évben is volt már gond, néhány anyát nem kíméltek , de nem volt jelentős mértékű a mortalitás , ezért írtam fentebb, hogy általában működik ez a technológia. Nem tudom miért van most ilyen támadó kedv a dolgozók részéről ! Azért néhány kérdést még feltennék: Lehet hogy a festék túl híg (sok a nitrohigító aránya ) ?, Lassabban szárad és sokáig " szagosít " ? Volt már olyan is , hogy megfestettem véletlenül a szárnyat is vagy a potroh gyűrűt, de akkor sem tapasztaltam gondot .Ja igen nem írtam, hogy fiatal, petéző anyáról van szó. Holnap megtudom ,hogy életben hagyták a ma festett anyát, vagy nem. Ha vannak elképzeléseik a tisztelt méhésztársaknak . megoszthatják. Üdv:nyuszt