Szaporítás - Anyásítás - Anyanevelés

• 720 válasz
  • 362659 megtekintés
Re:Szaporítás - Anyásítás - Anyanevelés
« Válasz #180 Dátum: 2015. Július 11. 10:14 »
Sajnos már egy hete olyan... De legyen igazad, már nagyon várják az új anyát :)

« Válasz #181 Dátum: 2015. Július 11. 22:43 »
Zoli, szerezz be párzott petéző anyát vagy számold fel az egységet, mert az idő megy és nem lesznek telelőképesek. A kísérletezés ideje már lejárt.

« Válasz #182 Dátum: 2015. Július 12. 17:58 »
Na nagyon mókásan alakult a történet. Mivel nem keltek ki a bölcsők, gondotlam, hogy szétosztom a böngészett rajt (4 keret) a gyengébb családok közt. Akkor látom, hogy az egyik bölcső oldala ki van rágva. A másikat én felnyitottam, hogy mi a helyzet. Be volt száradva az anya. De nem is ez a lényeg, hanem, hogy ki volt rágva a másik bölcső. Úgyhogy elkezdtem alaposan átnézni és találtam egy anyát. Mikor a böngészett rajt készítettem, volt nyitott fiasítás is. Ebből csináltak bölcsőt. Nem is nézegettem a többi keretet, mert gondoltam, hogy úgyis a bölcsőből kel ki előbb az anya. Úgyhogy most van egy pótanya, kíváncsi vagyok, hogy mit alkot.
Zoli

« Válasz #183 Dátum: 2015. Július 15. 11:50 »
Üdv Mindenkinek!
Fura dolgot tapasztaltam.Vasárnap átnéztem egy erős családot,hogy van-e hely az anyának a petézésre.Szorítják ki,de még van helye.Anyut megtaláltam,tavalyi zöldre festett szép anya.
Ma vettem ki mézes keretet,tettem be anyunak üreset,de anyut nem találtam...hosszas keresés után találtam egy másik jelöletlen,világosabb petéző anyát.Ismét átlapoztam de a jelölt anya sehol,nem rajzott meg a család.Valószínüleg leváltották a tavalyit,de megtartották addig amíg a fiatal nem kezdett petézni?

*

robi 75

• 1010
« Válasz #184 Dátum: 2015. Július 15. 12:42 »
Igen! Olyan is van hogy még egy ideig az öreg és az uj anya együtt dolgozik.
Üdv:robi

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #185 Dátum: 2015. Július 19. 20:44 »
Veszélyben van a honos pannon méhünk?
Olasz fajták, fekete méhek és Buckfast hibridek is megjelentek a magyar mézelőméh-populációban – ez derül ki a Debreceni Egyetem új kutatásából.

http://www.unideb.hu/portal/node/12431
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #186 Dátum: 2015. Szeptember 16. 21:23 »
Ezt tudtuk eddig is, mi ebben a hír? Hiszen nap mint nap találkozhatunk a kaptárjainkban, ezekkel a méhekkel. Volt akki évtizedeken keresztül, az olasz méheket favorizálta tenyésztette. Környékemen is több méhész vásárolta ezeket az anyákat. Az olasz keverékek híresen eltévedők, amikor a szomszéd 300 méterrel odébb lepakolta őket, másnap már nállam is voltak bőven sárga méhek. Ez nem éppen príma tulajdonság.

« Válasz #187 Dátum: 2015. November 28. 13:12 »
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem:hogyan szoktatok anyákat nevelni anyanevelő eszközök nélkül?
Továbbá mi a véleményetek erröl a módszerről: Kiválasztom a legjobb tulajdonságú családomat és elveszem onnan az anyát.Majd ez a család anyátlanná válik és a dolgozók pótbölcsöket húznak. Ezeket a bölcsőket a negyedik napon(anya elvételétöl számítva) leromboljuk, mert ezekböl nem jó minőségű anyák születnének. Majd a lerombolt bölcsők után épített bölcsőkből fognak kelni a jó anyák.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #188 Dátum: 2015. November 28. 14:58 »
Nem a leggazdaságosabb megoldás és hibás a leīrás.
Mi a hiba?
A 4. Napon csak a fedett bölcsőket romboljuk le és az összes nyitott megmaradhat.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #189 Dátum: 2015. November 28. 15:08 »
Szóval az összes nyitott megmaradhat? írtad hogy nem gazdaságos,van esetleg jobb módszer is?(anyanevelési eszközök nélkúl)

« Válasz #190 Dátum: 2015. November 28. 15:20 »
Jövőre anyákat szeretnék nevelni saját magamnak,mindenféle anyanevelési eszköz nélkül. Tehát ebbe szeretnék segítséget kérni!
Nagyon megköszönném ha megosztanátok a módszereiteket!

« Válasz #191 Dátum: 2015. November 28. 18:17 »
És miért nem akarsz eszközt használni?

« Válasz #192 Dátum: 2015. November 28. 18:33 »
Eszköz mindegyikhez kell, ha a kaptárszolgára gondolok.
De egy álcázáshoz ha csak nem iparszerűen űzi a mesterséget az ember, egy faragott gyufaszál is megteszi.Azért nem árt hozzá a jó szem.
Persze a bölcsők előállítása az más kérdés. Én műanyag bölcsőket használok, nem egy nagy költség.
Gondolom eszközre, cupularvae vagy más petéztető rendszerre gondolsz.
http://cupularve.uw.hu/
Üdv. jani bátya

« Válasz #193 Dátum: 2015. November 28. 18:36 »
Igen a cupularve és a jenter féle anyanevelési technikákra gondoltam.

« Válasz #194 Dátum: 2015. November 28. 18:38 »
Jani bátya! Leírnád az anyanevelési technikádat? Esetleg cupularve petézötokot használsz?