A nagy mega méhészetek amelyeknek óriásiak a költségei, most egyáltalán nem irigyelem őket.
Azok megérdemlik.
Még a támogatási összegnek is fedeznie kellene a kiadásaikat.
Nem kell mindenféle marhasággal kínozni a méheket. Lepények meg csodaszerek. Méregdrága anyák, amiket leváltanak. Gondolom hordó sem kell, mert üresek azok mindenkinél. Csodamasinák. Én meg 2 utánfutóval mindent megoldok. Még nem is etettem az idén. Csak az első rajok kaptak a befogásukkor. A 24-es támogatott cukorból is maradt bőven, ami 245 volt az Aldiban. Igaz,
pár napig a télen kilósakat bontogattam, de nem vagyok én akkora úr, hogy ne tudnék kibontani egy kiló cukrot 100 Forintér.
Akácpergetés után biztosan kell hársig etetni, habár tavaly nem kellett valamiért.
Aztán az Apimondiára sem megyek mert értelmetlen, már rájöttem. Meg komoly szakmai előadásokért sem pengetek nagy összegeket, elég ha megnézem némelyik "szakmai" zseni bemutatóját a neten, kaptárjában lézengő nyamvadt minden oldalról agyonszűkített nyomorék rokkant bagázsának, amiket csodaszirupokkal próbálnak olyan szintre hozni, amiket én kisepernék, ha lenne. (Néha van, pl tegnap egy fehér anyás, akitől már nagyon sok váltóbölcsőt nyertem, végül hagytam nála egy VB-t, legközelebbi kaptárbontásnál már nem találkozom vele.) De azokat nem mutogatnám.
Szóval nem rózsás a helyzet, de azért tudni kell, hogy az egyik kereskedő, aki akáclépesmézet szeretett volna gyártatni az egyébként "lépes mézet" gyártó méhésszel, na közölte vele, hogy lesz akácméz, mert annyit hoznak Ukrajnából, amennyi csak kell.
Tegnap mínusz egy kiló. Összesen 21,00. Az átlag is ennyi azoknál, akik még nem rajoztak meg. Egyébként két részre osztható a méhészetem. Azok vannak túlsúlyban akik még nem rajoztak meg, de hamarosan ez változni fog.<:>