Méhlegelő

• 2967 válasz
  • 1246063 megtekintés
*

robi 75

• 1013
Re:Méhlegelő
« Válasz #1290 Dátum: 2017. Január 09. 22:17 »
Én járkálok hozzá eleget, nekem is van földem meg a faternak is azt is én intézem.
Hetente egyszer van, egy rakás falu van neki, nagyon nagyon sok ezer hektárnyi területtel, a java szántó 200 millió tulajdonossal, a szükségleteit elvégezni nincs ideje, azt meg se kérdezd hogy hogy hívják.
Úgy hiányoznának oda méhészek a hülyeségeikkel mint sz@r a zsebbe.
Üdv:robi

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1291 Dátum: 2017. Január 09. 22:44 »
Ha jársz a falugazdászhoz, akkor tudod is, hogy minden hektárról tudja a rendszerük, hogy milyen növény van benne. Ugyanez a helyzet az erdőkkel is. Azt meg az erdészek tudják. Én 13,5 évet dolgoztam az állam szolgálatában, tehát tudom, hogy a kapott feladatot végre kell hajtani. A többi mellé beszéd. Ennyi.

Úgy sejtem, hogy neked nem tetszene, ha kiderülne, hogy túlterhelt a magyar méhlegelő és csak a tömegvirágzásokra, repce akác napraforgóra lehetne vándorolni, mert csak ezeken van elég szabad kapacitás. De ezzel a ténnyel szembe kell nézni. Nincs más választásunk.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #1292 Dátum: 2017. Január 10. 08:48 »
Kiskakas?
Hol jártál eddig?
Én úgy hallom Indiában.
Jó messzire elrepültél.
Méhészetben jártál?
Holnap alakul a méhegészségügyi munkacsoport, pénteken a méhlegelő.
Csütörtökön elnökségi ülés.
Üdv:
Nagyernyei Attila

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1293 Dátum: 2017. Január 10. 09:59 »
QUQURIQ !!!

...hát amióta nem edzem a szárnyaimat a Viola utca irányában, egy kicsit elgénberedtek...
Így egy kicsit távolabbi ország felé vettem az irányt, olyan maratoni repüléssel. Mivel nincsenek úszóhártyáim, csak úgy szilárd földterületek felett röpültem, tényleg Indába voltam. Delhiben és Dzsarpurban.
Egy élet nem elég a kalandok elmesélésére, erről kaptok a következő méhészetben fényképes nagyon rövid beszámolót. Igen, jártam méhészetben is, 200 családosba. Jól éreztem magam a telükben, mert 28 C meleg volt.
Valamikori Fotóriporter ereimben felgyorsult a vér áramlás, és 1200 felvételt készítettem.
A többit olvashatjátok...

Üdv. Kiskakas

*

Misi

• *
  • 35
« Válasz #1294 Dátum: 2017. Január 10. 13:23 »
Kiskakas?
Hol jártál eddig?
Én úgy hallom Indiában.
Jó messzire elrepültél.
Méhészetben jártál?
...
Mi lesz a neve az új csodaméh hibridnek?
Apis indica csévharasztikusz?

- Na, ez majd megadja a kegyelemdöfést a Buckfasttal rombadöntött méhészeteknek!

« Válasz #1295 Dátum: 2017. Január 13. 13:54 »
Köszöntöm a méhlegelő munkacsoport tagjait.

Vajon hányan vettek részt a mai ülésen és ennek mi lehetett az oka?  ;)

;D ;D ;D ;D ;D
Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

« Válasz #1296 Dátum: 2017. Január 13. 14:52 »
Hát az én távolmaradásomnak,pl ez volt az oka: https://www.youtube.com/watch?v=dr2-jgpzSwM
Tényleg,mit lehet tudni?Történt valami érdemleges?
„Ha meg tudjuk változtatni önmagunkat,
a tendenciák is megváltoznak a világban.
Ahogy az ember megváltoztatja a saját természetét,
úgy fog irányába megváltozni a világ hozzáállása.
Nem szabad arra várnunk, hogy lássuk, mások mit tesznek.”

« Válasz #1297 Dátum: 2017. Január 13. 15:25 »
Újra nyitották a bányákat? :)

« Válasz #1298 Dátum: 2017. Január 13. 15:35 »
Aha. ;)
„Ha meg tudjuk változtatni önmagunkat,
a tendenciák is megváltoznak a világban.
Ahogy az ember megváltoztatja a saját természetét,
úgy fog irányába megváltozni a világ hozzáállása.
Nem szabad arra várnunk, hogy lássuk, mások mit tesznek.”

« Válasz #1299 Dátum: 2017. Január 13. 15:41 »
Bányászméhek?  :o

Milyen ott a méhlegelő?  ;)
Szabó György

« Válasz #1300 Dátum: 2017. Január 13. 18:10 »
A bányában?? Hááát…, szénporban gazdag és akár napi 16 tonna fekete méz. Télen is tudnak gyűjteni és lifttel is lehet vándorolni.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1301 Dátum: 2017. Január 13. 19:39 »
Ma volt a Méhlegelő Munkacsoport ülése. Ezt is Bross Péter vezette. A stílus azonos volt a tegnapival. Baráti hangnem, mindenki annyiszor kapott szót, ahányszor kért. Volt vita is, halkabb és hangosabb, de elviselhető. Szerintem a méhlegelők problémaköréből semmi lényegest nem hagytunk ki.

Az akác méhlegelőnk bőséges, de mégis jelentős probléma van vele. Részben a divatos legelők miatt. Másrészt azért, mert az első akácból ugyan bőségesen van, de a második és harmadik akácosok területe stagnál, sőt csökken a természetvédelmi korlátozások miatt.

A hársterületek növelésére nem voltak igazán átütő javaslatok. A méhektől való félelem miatt egyes településekről ki akarják irtani.

A zöldítési programról bőségesen beszélgettünk. A méhlegelő növények terjedését szolgálná, ha azok nagyobb állami támogatást kapnának.

Méhbarát település programot kellene elindítani. Ezeken a településeken a méhlegelő növényeket ültetnék fasorokba, parkokba, kertekbe.

Művelésből kivett területekre szabályozásban, támogatási rendszereben kellene előírni a fásítást, bokrosítást vagy egynyári növények vetését lehetőleg méhlegelő növényekkel.

Megegyeztünk abban, hogy a császárfák terjedését semmilyen formájában ne támogassuk.

Nagy vita alakult ki az on-line méhlegelő térkép kialakítása és a méhlegelő szabályozása körül. Nagyon nagy az ellentét a nagy állományos állandóan vándorló méhészek és a ritkán vándorló és az állóméhészek között.
De ebben a vitában látok nagyon erős nemzedéki ellentétet is. Főleg a fiatalok támogatják az on-line méhlegelő térkép kialakítását. Szerintem akárhogyan is tiltakoznak a nagy vándorméhészek, ez az on-line méhlegelő térkép és a rá épülő méhlegelő szabályozás hamarosan ki fog alakulni. Ezt az élet, a magyar méhállomány további növekedése ki fogja kényszeríteni. Akárhogy is tiltakozik, de az idő már nem Cserényi doktornak dolgozik.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #1302 Dátum: 2017. Január 13. 20:16 »
Volt-e szó a Méhlegelő megfigyelő hálózatról?

Működik-e ez a szervezet még?

Ha működik ki kezeli a megfigyelők által beküldött adatokat?

Ezeket az adatokat miért nem hozzák már évek óta nyilvánosságra?

Ha vannak ilyen adatok kik férhettek /férnek hozzájuk jelenleg is?
Szabó György

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1303 Dátum: 2017. Január 13. 21:14 »
Nem volt róla szó.

« Válasz #1304 Dátum: 2017. Január 13. 21:15 »
Majd legközelebb aki arra jár kérdezzen rá!  :D
Szabó György