Méhlegelő

• 2967 válasz
  • 1246828 megtekintés
Re:Méhlegelő
« Válasz #1320 Dátum: 2017. Január 29. 19:45 »
Várjuk majd a képeket!  :)

*

Nb18

• 797
« Válasz #1321 Dátum: 2017. Február 02. 21:37 »

« Válasz #1322 Dátum: 2017. Február 14. 13:18 »
Sziasztok!

A méhesembe szeretnék még fákat ültetni és a csörgőfára gondoltam. Nagyon sok jó tulajdonságot olvastam erről a fáról, ezért esett rá a választás, viszont ki szeretném kérni azoknak a méhészeknek a véleményét akik jobban ismerik ezt a fát. Léci írjátok le a tapasztalataitokat, azt nagyon megköszönném.

« Válasz #1323 Dátum: 2017. Február 14. 19:16 »
Kedves Oldirty!
Nagyon jó választás a csörgőfa, mert egyrészt igen jól járják a méhek nektárért, kevesebb virágporért, másrészt a nyár közepén virágzik, ami igen jókor jön, és nem utolsó sorban szárazságtűrő, ami egyre fontosabb. Magról is könnyen szaporítható, a termése pedig szobadísznek sem utolsó.

« Válasz #1324 Dátum: 2017. Február 14. 19:46 »
köszönöm a segítséget!
Kb. mennyi ideig virágzik?

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1325 Dátum: 2017. Február 14. 19:48 »
Kinyílt a hóvirág.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #1326 Dátum: 2017. Február 14. 19:54 »
Kedves Sebestény Úr!

Ismét gyönyörűek a fotói!

Csányi Antal

« Válasz #1327 Dátum: 2017. Február 14. 21:47 »
A csörgőfa, mint a neve is mutatja /bugás csörgőfa/, akár két héten keresztül is virágzik, mert mire a buga aljától kezdve az összes virágocska kinyílik, több idő telik el, ezalatt a méhek nagyon jól gyűjtenek róla nektárt. Volt olyan év, amikor nem hordtak róla virágport, amikor igen, akkor is elég kis mennyiséget.S

*

Nb18

• 797
« Válasz #1328 Dátum: 2017. Február 14. 22:09 »
Sziasztok!

Nekem a ház előtt, közvetlen az ablak mellett van egy kisebb csörgőfám. Amikor virágzik, rendszeresen méh zümmögés a kora hajnali ébresztő. Nagyon szeretem ezt a fát, idén megpróbálkozok a szaporításával..

Nb18

*

sztyopa

• 116
  • Attila
« Válasz #1329 Dátum: 2017. Február 15. 05:20 »
Magról lehet szaporítani ? Van neki  valami technikája ? csiráztatásra gondolok.

*

robi 75

• 1013
« Válasz #1330 Dátum: 2017. Február 15. 06:37 »
Ilyen fa nekem is van :D, a rossebb tudta hogy hívják.
Üdv:robi

« Válasz #1331 Dátum: 2017. Február 15. 08:17 »
Én azt hittem hogy bőséges virágport is nyújt ez a fa. Tehát csak nektártermelése jelentős?

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1332 Dátum: 2017. Február 15. 08:29 »
QQUQURIQ !!!

Csörgőfával (Koelreuteria paniculata) Igen, leget magról szaporítani. Egy napig áztassuk a magokat, majd nagyon alaposan vízben meg kell dörzsölni, mert a felületén csíragátló anyaggal van bevonódva. Egy napig áztassuk.Ezért nem találni a fák alatt kis csemetéket, nem úgy mint az Evódia alatt.
Magátmérő vastagságának a  kétszeresével takarjuk be földel.
Gyökérdugványokkal is lehet próbálkozni.
Száraz helyekre is lehet ültetni. Lehetőleg egész nap érje a nap.
Nyár közepén jó virágpor pótló és segíti a kis családok fejlődését.

Tudom még ajánlani a japán akác több fajtáját, ami az ős folyamán hihetetlen virágpor forrás és nektár forrás.

Kiskakas

« Válasz #1333 Dátum: 2017. Február 15. 08:35 »
Pontosan nem ismerem a csörgőfa szaporításának klasszikus formáját, azt tudom, hogy a fám alatt sok apró, magonc nőtt, valamint a drága kis vakondom túrásait ahova elhordtam, ami jobb helyre került, szép, nagy magoncok keltek. Sok helyen akartam évekkel ezelőtt virágporos méhet fotózni a csörgőfáról, de csak nektár gyűjtőkkel találkoztam, mire végül a saját kertemben láttam ilyeneket, de elég kis mennyiséget gyűjtöttek, ahogy a képen is látható. /Most látom közben egy másik hozzászólásból, a klasszikus szaporítási módot, én azt írtam le, amit a saját kertemben tapasztaltam./

« Válasz #1334 Dátum: 2017. Február 15. 13:32 »
Valaki ismer olyan fát ami nyáron bőséges virágporral szolgál?