Mézmarketing / Mézhamisítás / Mézárak

• 3164 válasz
  • 1167766 megtekintés
Re:Mézmarketing / Mézhamisítás / Mézárak
« Válasz #3135 Dátum: 2025. Január 28. 11:40 »
Szegény Koki, kivancsi111!
Még számolni sem tud.
3-4 hordó az éppen 13 családtól jött össze.
Már csak azt kell megjósolnod hány családdal vándoroltam, és mehetsz a gyógyszertárba seduxenért.
Lehet irigykedni.
Pedig én csak 1 csapon eresztettem.
Azért keverem össze a délivel, hogy a szín és a víztartalom is közelítőleg egységes legyen minden üvegben.
Mint írtam 41 éve szerelek ki mézet.
Most ti itt kit oktattok?
Amikor 1983-tól 1989-ig mézet szállítottam az akkori balatoni szupermarketekbe ti hol voltatok?
Wr, oszkár, neo, vagy kivancsi111 egyáltalán szállítottak valaha áruházakba?
Nem.
És ők osztják az észt.
Ez van, a többi csak duma.
Nagyernyei Attila

*

Koki

• 222
« Válasz #3136 Dátum: 2025. Január 28. 12:38 »
Még számolni sem tud.
3-4 hordó az éppen 13 családtól jött össze.
Már csak azt kell megjósolnod hány családdal vándoroltam, és mehetsz a gyógyszertárba seduxenért.

Nagyernyei Attila

Valaki tényleg nem tud számolni.
10 családtól jött össze egy egy hordód.
Fele állományod tartalék volt, és nem is volt 200, csak hülyítetted a népet. Ha jól emlékszem 130 körüli termelőnek nevezett családod volt. Annak a felét vitted el, és az első napon tájoltak jobbára, a második jó volt, a harmadikon meg délután elapadt, és vége volt. Ne keresd az informátoromat, mert soha nem jössz rá úgysem.

Ez a seduxenes pimaszkodás már másokkal is visszájára sült el, abba kéne hagyni.
Ha ennyi lenne a vérnyomásom valószínűleg hasonló téveszmék gyötörnének.

Itt egy kis szünet volt írásomban,most mentek el szekszárdi mentősök. 229/124 volt a vérnyomásom mindössze!

Amikor 1983-tól 1989-ig mézet szállítottam az akkori balatoni szupermarketekbe ti hol voltatok?
Wr, oszkár, neo, vagy kivancsi111 egyáltalán szállítottak valaha áruházakba?
Nem.

Nem tudok a többiek nevében nyilatkozni. Én szállítottam. Legnagyobb vásárlóm a G-Robi volt a Nagyvásártelepen. Pestlőrinc, Pestimre boltjait kizárólag én láttam el. A Balaton Fűszértet szintén, és egyes kisboltokat. Amikor Csopak RT lett akkor is. Nem láttam én a Te mézeidet sehol. A Cserényiét igen, azokban a boltokban, ahova állítólag Te szállítottál. Na ezzel is megszégyenítenélek, de nem tudom bizonyítani, inkább nem szólok róla semmit. DE!

Amikor 1983-tól 1989-ig mézet szállítottam az akkori balatoni szupermarketekbe

Azt ám. Álmaidban.
A Fortunába biztosan nem, mert egy méhész haverom volt az egyik főnök, a másik meg a szomszédom. P. Zoltán. Még él. A másik meg a Rudibácsi, neki voltak méhei.

Az Oázis meg 1988-ban nyílt Szántódon. Ott te soha nem is jártál.

A balatonboglári központban a "Dóra"Fészekáruházban/-ból meg a főnök hozzánk járt németet tanulni, és onnét vásároltam a visszaváltott üvegeket, másnak nem adtak. A nagyatádi konzervgyár csak évi pár raklappal tudott eladni nekünk, és egyébként sem tetszettek az osztrák "Manz" hosszúnyakúak, amiket nem töltöttek itthon újra.

Na tehát ne akard a meséidet eladni azoknak, akik ebben éltek.
Akiket el tudsz altatni, azokat butítsd felőlem, de miért van erre szükséged?
Nem szóltam volna erről egy mukkot sem, de kiprovokálod a pofont.

Üdv: Kira

*

oszkár

• 1226
« Válasz #3137 Dátum: 2025. Január 28. 16:50 »
"3-4 hordó az éppen 13 családtól jött össze."

És még te dumálsz itt ,hogy Mi csak a vágyálmainkat fogalmazzuk meg! :)

Olyan vagy te mint Münchausen báró!

« Válasz #3138 Dátum: 2025. Január 28. 17:49 »
Kokinak (kivancsi111-nek) tételesen válaszolok:
Először erre:
"Fele állományod tartalék volt,..."
Ha olvastad előző évi bejegyzésemet, sok tartalékkal teleltem és azoktól "csórtam el" akác előtt fias lépeket.
Így az EGÉSZ TERMELŐ ÁLLOMÁNYOM nyomta az akácot!
Valóban nincs már 200 családom, csak 180, és a méhesházban lévő 40, valamint hely és időhiány miatt még 25 a telephelyen maradt.
Ebből kiszámolhatod mennyit vittem.
41 akácszezon van a hátam mögött, ezeken négyszer közelítettem meg az 50 kilót/család, KÉT AKÁCON!
Tavaly voltam ehhez az eredményhez a legközelebb.
Tehát a vevőmet nagy biztonsággal az idén is ki tudom szolgálni.
Nézzük tovább valótlan állításodat!
Ezt írtam én:
"Amikor 1983-tól 1989-ig mézet szállítottam az akkori balatoni szupermarketekbe."
Amire így pöccentél be!
"Azt ám. Álmaidban."
"Az Oázis meg 1988-ban nyílt Szántódon. Ott te soha nem is jártál."

Amikor az Oázis megnyílt 8 méhész szállított oda rajtam kívül!!!!!!!!!!!!
Én egyedül többet adtam el mint ők.
Az üzletvezető Őriné volt, ő vette át tőlem az árut.
A szezonban heti 10 mázsát vettek.
Pedig ha arra jártál láthattad a címkémet, mert a nevemen árultam.
A parkolóban mindjárt vettem a márkát, nekem nem kell bemutatnod a Balcsit.
Abból építettem a házam...de szép is volt.
A másik a Sió Áruház volt, az ottani főnök nevére már nem emlékszem, de a legnagyobb vevőm volt, mert egész évben, nem csak a szezonba vették a mézünket.
Fórum Almádi.
Az ottani főnök veszprémi volt, Jelinkó József!
Amikor az áruház alapjait lerakták már akkor szerződést kötöttünk, néhai Csige Péter barátomnak(aki Tóth Péter osztálytársa volt az egyetemen, de sajnos öngyilkos lett) köszönhetően, amely üzletet ő szerezte, az összes többit én tapostam ki egyedül.
itt külön polcunk volt.
És még egy bizonyíték!
Remélem Tóth Péter nem jelent fel emiatt ismét!
Amikor jött a rendszerváltás, 1989-ben Almádit feladtam.
Az új beszállító Tóth Péter volt!
ha nekem nem hiszel kérdezd meg tőle, de akkor ide írd le mit válaszolt.
Balatonakarattyán a boltnak nem ugrik be a neve, a mostani piac mellett van, oda Szemcsuk István Bonyhád-Majosi népi iparművész faragta az elárusító polcunkat, amit később Balatonalmádiban is megismételtünk.
Volt még több kisebb, de azok jelentéktelenek.
Sok méhésznek azt kívánom legyen csak akkora forgalma mint akkoriban nekem volt!
De szerintem a tizedével is megelégednének.
A legnagyobb "buli" a 7 Kg-os kannás méz volt, a németek úgy vitték mint a sicc.
Díszkosarakat fonattam a mézesüvegek köré, Szekszárd-Szőlőhegyen a tanyában aludt a kosárfonó, mert akkora megrendelések voltak.
És most kapaszkodj meg kivancsi111!
A méz mellett eladtam akkoriban 9 mázsa virágport 25 dekás kiszerelésekben.
Ha valamit nem tudsz, megkérlek ne állíts rólam valótlant!
Én próbálok mindig korrekten konkrétan válaszolni, de a sámánokkal, a jövőbe látókkal nem tudok mit kezdeni.
Üdv: Nagyernyei Attila

*

Koki

• 222
« Válasz #3139 Dátum: 2025. Január 28. 20:31 »

Amikor az Oázis megnyílt 8 méhész szállított oda rajtam kívül!!!!!!!!!!!!

Nem Attila.
Az Oázis június 14-én nyílt meg. 1988.
Az összes árut a központon keresztül kapták. Nem szállított oda senki, csak a következő évben.

Na ez valami olyasmire hajaz, hogy NEKEM MONDOD PESTINEK, HOGY HOL FILYIK A LÁNCHÍD?
Te tényleg nekem akarod bebizonyítani a mézértékesítés szupermarketekben dumát azzal, hogy vettél DM-et?

Abból építettem a házam...de szép is volt.

Meg még a házadat is abból építetted?
Óriási. Süketelsz te itt folyamatosan, Berciként
Felénk erre azt mondják, hogy "elbeszél ez, mint aki fél tökre ki van herélve..."

Na Sióba lehet vittél valamit, azt nem tudhatom, de az meg nem volt szupermarket. Nem az élelmiszerkereskedelem volt a profilja. Elfogytak a vásárlók, aztán le is bontották.
A többi hülyeséggel már teljesen felesleges untatnod. Ismernek téged.
Összegezve! Próbálkoztál. Valamit sikerült eladnod, most meg mint valami óriási üzletet vittél volna véghez úgy adod elő.
Próbálj meg most beszállítani valamelyik üzletbe! Tudod ki miatt nem tudsz. Akiért tüntettél. Hogy is volt?
Idézetet írta: Nagyernyei Attila link=topic=687.msg20103#msg20103

Azt is mondják, ha Bross visszajön, Takács kezére játssza az OMME-t!

[/quote
Nézd meg mid van! Mire vitted. Gondolkozz el! Te a múltat építed. Ez nagy baj.

Ha ezen túl vagy akkor viszont térjük vissza a valóságba. Szóval.

A termelői mézek homogenizálása, egalizálása, vagy összekeverése(ki minek hívja) pedig egy valós piaci igény.
Egyikünk akácméze víztiszta, a másiké zöldes árnyalatú (Nógrád), a harmadiké sárgább.
Szerinted ez külön-külön egy áruházban egymás mellett, hogy lenne eladható?

A termelői mézek homogenizálása nem piaci igény. Ezt neked mondják fentről, és te leírod, amivel az itt fórumozók nem értenek egyet, ami következtében már minden irányba tereled a beszélgetéseket.
Az természetes amikor egy kamionnyi mézet homogenizálnak és minden hordóban ugyanaz van. Nincs ezzel semmi baj. De az nem azt jelenti, hogy bármit hozzá lehet ezáltal keverni. És a "bármi" mézként jön ide, ami miatt tönkrementek a méhészetek.
Mi a különbség abban, hogy  Te a két különböző mézedet összekevered, és aközött ami az áruházláncokban kapható?  Hát az, hogy az esetedben két méz lett összekeverve, az áruház láncban pedig méz és szirup.
Nekiestél Neonak is, pedig ha valaki e témában jó ötleteket és irányt próbált mutatni a méhészeknek, hát Ő tényleg segítő szándékkal próbálkozott a fejekbe leülepíteni a zaccot. Úgy látom felesleges.
Na szóval.

Jó az irány.
Akkor mi a gond?
Üdv:Nagyernyei Attila

Üdv:Kira

*

Koki

• 222
« Válasz #3140 Dátum: 2025. Január 28. 21:02 »
"3-4 hordó az éppen 13 családtól jött össze."

És még te dumálsz itt ,hogy Mi csak a vágyálmainkat fogalmazzuk meg! :)

Olyan vagy te mint Münchausen báró!

Oszkár!
Ez nem lehetséges. Nézd csak!
"A Münchhausen báró csodálatos utazásai és kalandjai hatalmas sikert aratott. A legendás mesék egyikében a mocsárba esett báró saját parókájának copfjánál fogva húzza ki magát az ingoványból."
A Klubvezető Úr haja híján csak a szemöldökét fogja befonni a következő hozzászólástól, amit a "ződről" fogok beidézni.
Attila! Mielőtt belefogsz az olvasásba, kérlek kapj be egy általad oly gyakran emlegetett bogyót. (Tudod Sedux....) Da nagyon vigyázz, nehogy elguruljon mint a többi!

Üdv: Kira
« Utoljára szerkesztve: 2025. Január 28. 21:12 írta Koki »

*

Koki

• 222
« Utoljára szerkesztve: 2025. Január 28. 21:07 írta Koki »

*

Koki

• 222
« Válasz #3142 Dátum: 2025. Január 29. 00:01 »
Még számolni sem tud.

Nem tud számolni a Koki. Ha nem tud, akkor egy kuki.
Viszont van az a TARSOLY. Szerencsére az öreg Tomipapánál még nem jellemző az élemedett kori demencia.

Miről volt neked:

Az üzletvezető Őriné volt, ő vette át tőlem az árut.
A szezonban heti 10 mázsát vettek.

Mondok jobbat.

És most kapaszkodj meg kivancsi111!
A méz mellett eladtam akkoriban 9 mázsa virágport 25 dekás kiszerelésekben.

Mit csináltál Te 1983-tól 1989-ig?

Ennyit a hitelességedről:

https://drive.google.com/file/d/0B3ANieo00QZFVV8xWi1OajQ3eDJ3dXM2SUFXdUlHVnY4WUZ3/view?resourcekey=0-L2afkKDnYxQwEw5O7cQS3Q

Akiket el tudsz altatni, azokat butítsd felőlem, de miért van erre szükséged?
Nem szóltam volna erről egy mukkot sem, de kiprovokálod a pofont.

Üdv:Kira
« Utoljára szerkesztve: 2025. Január 29. 00:08 írta Koki »

« Válasz #3143 Dátum: 2025. Január 29. 08:08 »
Az pedig amit idéztél bizonyíték erejű írás, engem igazol.
Gyakorlatilag a méhészkedéssel együtt kezdtem el a mézkiszerelést!
Akkor a még az Atomerőműben dolgoztam, és hétvégéken feleségemmel jártunk le a Balatonra mézet árulni az Aro kisteherautómról.
Annyi mézet adtam el egy hét végén mint a kéthavi fizetésem.
Először az Siófokon az Aranyparton kezdtük, majd Siófok belvárosában a Sió áruház előtt.
Az akkori főnök feljelentett a közterületeseknél, de én újra megjelentem hétvégéken.
Kiakadt.
Mondtam neki....főnök, ha ez az utcán így megy menne bent az üzletben is.
Beengedett, így kezdődött.
Ekkor megjött a kedvem, és a déli parton sok zöldségest, és áruházat megkerestem.
De minek kell ezt nekem bizonygatnom?
Ha ennyire jó oknyomozó vagy keresd meg a régi vezetőket, kérd el a szállító leveleket vagy mit tudom én miket, és akkor megnyugszol.
Egyébként az Oázisba Nikovicz Tóni Bácsi is próbálkozott szállítani, de nem jött össze neki.
Aztán árultam mézes szörpöket, a Bácska mézes puszedlikat, és az Urbán mézes puszedlit.
A mikrobuszom sokszor annyira meg volt pakolva, hogy a középső tükörbe nem láttam hátra.
Ez ma már csak álomvilág.
Próbálkozzatok mással Jenő, ez nem fog menni.
Az Oázisba úgy lehetett bemenni, hogy a portás sorszámot adott!!!!!!!!!!!!!
Amikor én mentem mindig beengedett, mert Őriné odaszólt neki, hogy mehetek.
Addig nem jutottunk el, hogy kérdezd meg Tóth Pétert....talán nem tagadja le, hogy a Fórumba utánam kezdett el szállítani.
Én befejeztem, de ha valami olyan konkrét dologra lenne szükséged, szívesen válaszolok.
Pályafutásom legnehezebb időszaka volt, mert kezdő méhészként amikor a méhekkel is sok dolog volt, épült a házam is, és volt egy csodálatos menyasszonyom.
Miért hagytam abba?
Mert 1989-től számlát kellett adni, keményedtek a dolgok és a méhcsaládjaim száma is 300 fölé ballagott.
89-ben megszületett Gergő fiam, így a családra koncentráltam.
Ha valamit nem tudsz, kérdezz.
Este folytathatjuk de most rohanok műszakira.
Nagyernyei Attila

*

Koki

• 222
« Válasz #3144 Dátum: 2025. Január 29. 08:29 »

Ha valamit nem tudsz, kérdezz.

Amit nem tudok?
-Ha 1984-ben bevonultál katonának. 13 méhcsaládod volt. Ott írod az akkori cikkben. Másfél év múlva szereltél le. Tényleg mindenkit hülyének nézel. Ezt már nem kérdezem, ezt tudom.
-Elolvastad a cikket amit írtál? Ott a link. 1987-ben.

https://www.antikvarium.hu/konyv/csite-laszlo-saari-gyulane-meheszet-1987-marcius-720156-0

https://drive.google.com/file/d/0B3ANieo00QZFVV8xWi1OajQ3eDJ3dXM2SUFXdUlHVnY4WUZ3/view?resourcekey=0-L2afkKDnYxQwEw5O7cQS3Q

"Családjaim számát 1990-re 100 fölé szeretném növelni." Mivel termeltél a laktanyában mézet? 1986-ban csak 43 méhcsaládot teleltél be. Ott írtad. Tavaszra annyi lett belőlük, hogy a 86-87-es kemény tél után, amikor Magyarországon elpusztult 240000 méhcsalád, akkor nálad téli szaporulat volt?
-Talán azt, hogy mi szükséged a hazudozásra?
-Szoktál-e igazat mondani?
-Ezután elgondolkodsz-e azon, hogy a méhészeknek mi a véleménye rólad, és azokról akiket képviselsz.
-Van bátorságod ezek után a méhészek szemébe nézni?
-
-

üdv:Kira
« Utoljára szerkesztve: 2025. Január 29. 08:47 írta Koki »

*

oszkár

• 1226
« Válasz #3145 Dátum: 2025. Január 29. 09:11 »
"Este folytathatjuk de most rohanok műszakira."

Ne rohanj te műszakira!      Tudjuk mi a diagnózist! :D :D :D

Báró úr jöhet az újabb sztori!

Utólag még valami beötlött az agyamba cikkedet olvasva.

Írod ,hogy milyen szuperül tudtad az atkát irtani.  Akkor miért kellett később bulit  szervezned a barátaidnak,hogy árulják el Ők ezt  hogy csinálják?

Ebben is visszafejlődést mutatsz!
« Utoljára szerkesztve: 2025. Január 29. 09:46 írta oszkár »

« Válasz #3146 Dátum: 2025. Január 29. 12:46 »
Tisztelt Méhészek. Méheszként es mézfelvásárlóként szeretném megosztani veletel a Bionectar kft jelenlegi mézfelvásárlási árait:
Bionectar kft megbízásából keresek megvételre vegyes és akácmézet(kivéve repce) folyamatosan Baranya,Somogy,Tolna,Pest,Fejér,Veszprém,Bács Kiskun és Székesfehérvár környékéről.
Nagyobb tétel esetén országosan!!!
Vegyes méznél nincs előzetes laborvizsgálat,csak víztartalom mérés!Szállítés és fizetés.
A mintavételezéstől (akác esetén)számítva 2 héten belüli elszállítás.

-Akác méz ár:1200ft/kg
-Vegyes méz ár:700 ft/kg +MENNYISÉGI DÍJ

3,500-7,000 KG KÖZÖTT +12 FT/KG
7,000-10,500 KG KÖZÖTT +16 FT/KG
10,500-14,000 KG KÖZÖTT +28 FT/KG
14,000-17,500 KG KÖZÖTT +40FT/KG
17,500-21,000 KG KÖZÖTT +60 FT/KG
21,000 KG FELETT +80 FT/KG

« Válasz #3147 Dátum: 2025. Január 29. 13:25 »
Az a baj, hogy a teljes élelmiszeripar a homogenizáláson alapszik, a boltban muszáj mindig mindennek ugyanolyan színűnek, állagúnak, stb lennie. A vásárlók erre lettek ránevelve, ezt egyszerűen nem lehet kikerülni.

« Válasz #3149 Dátum: 2025. Január 29. 18:19 »
Koki, kivancsi111 ezt kérdezi tőlem?
"Mivel termeltél a laktanyában mézet?"
Mivel a katonaság alatt állandó kilépőm volt, a munkaidő után oda mentem ahova akartam, ugyanis én volta a "T írnok", az-az titkos írnok.
Ez alatt voltam sítáborban, és elvégeztem Zalaapátiban a Méhésziskolát, és jártam az Atomerőműbe vizsgákra.
Parancsnokom mindenhova elengedett, mert tudta, hogy a rám bízott feladatokat mindig pontosan elvégezetem.
Akkor legyen valami konkrétum is.
Ma felhívtam Molnár Jenőt (Kokit)
Beszélgettünk, azt hitte haragszom rá, de tévedett.
Be kell valljam van igazság a hozzászólásaiban, mégpedig az évjáratokban.
A Sió Áruház volt valóban az első, de az Oázisba nem hagytam abba a szállítást 1989-ben.
A feleségem is mondta, hogy Jenőnek van ebben igaza.
Ha van még pontos infója állok elébe, takargatni valóm nincs.
A balatoni szállítások megszűnése után átálltam hordós méz értékesítésre, és felszaporítottam a méhészetemet.
320-325 család volt a csúcs, és a Hunorok kezelését akkor is egyedül csináltam.
Vándorlás, pergetés 4-5 segítséggel!
Jenő azt is mondta, hogy kénytelen leszek a 3.500-as mézet olcsóbban adni, de amikor ezt mondta pont mellettem állt egy vevőm aki hallotta, amíg a szervizben vártam az autómat.
Ma Sopronból az Elzett Gyár vezére volt nálam mézért, és azt kérdezte mikor emelek árat?
Válaszom...olyan piaci körülmények vannak, hogy remélem megtudom tartani ezt az árat is.
A méhek ma is repültek, hordják mogyoróról a virágport.
Nagyernyei Attila