Mézmarketing / Mézhamisítás / Mézárak

• 3164 válasz
  • 1167806 megtekintés
*

oszkár

• 1226
Re:Mézmarketing / Mézhamisítás / Mézárak
« Válasz #2955 Dátum: 2024. Augusztus 19. 09:40 »
Mi még egyszeresem etettettünk!    Lemaradtunk már megint mi is! :)

"A folyadékpótlás volt a lényeg ebben a kuka melegben, de te erről lemaradtál"

Rakjál ki nekik itatót Vazze !!!  Jó hogy nem már cumiztatod őket egyesével. Ja, azt majd jövőre vezeted be? ;D   MAAAARGIT....!!!

Lesz egy előadás a napokban ,azt hiszem Kaposváron. A Hölgy előadó készített egy rövidke videót a környékbéli családok állapotáról kötelező átvizsgálás közben. kérd meg ,hogy mutassa meg,és beszélgess el vele.

Többet nem tudok segíteni! :) :)

*

wr

• 1013
« Válasz #2956 Dátum: 2024. Augusztus 19. 10:04 »
Idézet
Én pontosan már a 16.etetésen vagyok túl, nem a negyediken.
Részvétem, de ez legyen a te problémád.
Idézet
Hogy úgy petéznek az anyák mint májusban.
Azt hittem ennél jobban már nem fogod kinevettetni magad, de sikerült, hozod a formád. Augusztus végén akkor sem fog feleannyit sem petézni egy anya ha a fejed tetejére állsz, és úgy szórod nekik kilószám a virágporpótlót meg a szirupot. Bár, ha azt vesszük, hogy neked mennyi fiasod szokott lenni abban az agyonszűkített fészekben májusban, akkor akár még igazad is lehet. Nálam, ahol későn van lezárva az anya, ott 11 keret táblás fias is van májusban a hunorban. Ilyenkor feleannyi sincs, nem véletlenül.
Idézet
A folyadékpótlás volt a lényeg ebben a kuka melegben, de te erről lemaradtál.
De le ám! Az itatóm is felesleges mert 5-6db méhet látok rajta, van annyi nyalakodás az aranyvesszőről hogy még az itatóra sem járnak, akkor minek lotyáljak nekik a kaptárba bármit is? A téli készletet egészítem ki ott ahol ez szükséges és ennyi.
Idézet
Majd jövőre.
Remélem, hogy jövőre sem.
Idézet
A csendben maradás sokkal előnyösebb ilyenkor.
Nem előnyös, mert a kezdőknek csak a hülyeséged marad itt, azt fogják megtanulni. Mondjuk egyre inkább úgy látom, hogy nem is lenne baj, mert a végén nem lesz kinek méhet eladni, és akkor a szaporulatot tényleg le kell majd kénezni, mert még elajándékozni sem lehet. Na meg nehogy azért dolgozzak már, hogy aztán elajándékozzam...

*

Berci

• 317
« Válasz #2957 Dátum: 2024. Augusztus 19. 19:28 »

Hogy úgy petéznek az anyák mint májusban.

Az atkás családoknál petézik erőn és időszakon felül az anya. Érzi,hogy sok nép kell, mert nem lesz telelő a család.

Nem baj ha leírod, de néha azért ciki, mint most is.

Az.

*

Apis

• 192
« Válasz #2958 Dátum: 2024. Augusztus 19. 21:37 »
Ilyenkor a méhcsalád nagysága az anya kora és minősége és a tartalék mézmennyiség határozza meg, hogy mekkora fészket tart fen az anya, ha van bejövő virágpor. Tartalék mézük bőven van, a 3. 1/2 NB fiók még fen van, a jobbak még ezt teljesen fogják. Dr. Vicze szerint jobban petézik ilyenkor az anya, ha van fölötte bőven tér. Az atka hullik nálam is de már a végét járja. Kíváncsi leszek mi lesz itt tavasszal országosan. Mivel a telelő család minőségét nagyban meghatározza az augusztusi atkaszám. Hiába szeded le az atkát szept-ben okt-ben ha már az augusztusban kelő méheket “megkóstolta” fedett fias állapotban.
« Utoljára szerkesztve: 2024. Augusztus 19. 21:43 írta Apis »

« Válasz #2959 Dátum: 2024. Augusztus 28. 07:50 »
http://www.omme.hu/antidomping-benyujtva/
Régen letelt a 45 nap. Ideje lenne megosztani a méhészekkel is, hogy mit reagált a Bizottság az OMMÉ-nak. Mondjuk jó lenne tudnunk, hogy a Bizottság egyáltalán elindítja-e vizsgálatot.

« Válasz #2961 Dátum: 2024. Szeptember 26. 17:02 »
Sziasztok!
26 éves vagyok, 2018 óta méhészkedem(főállásban), szóval ez egy fiatal, nem túl régóta méhészkedő ember tapasztalata. Ezt a bejegyzésemet azoknak szánom gondolatébresztőként, akik úgy gondolkodnak illetve cselekednek, mint a hozzászólásomban lévő méhészek!
Nem értem az idősebb, sok évtizedes tapasztalattal rendelkező méhészeket énfelém, mert sírnak hogy nincs jó felvásárlási ára a méznek(teljes mértékben igazuk van), de a jól kialakított mézárakat a piacon pár hét alatt(akácmézet 3500ft-ról 2700ft-ra, virágmézet 2200ft-ról 1800/1700ft-ra) szépen tönkreteszik, mert elakarják adni a mézüket(sok éve árulnak már a piacon), de nem értik meg, hogy ezzel nem fognak többet eladni, csak kevesebbet fognak kapni érte. Mondom én úgy, hogy tavaly szeptemberben kezdtem a piacozást nem húztam le az árakat(akác:3500ft,virág:2200ft) és most sem vittem lentebb, mert mi értelme, hogy minden drágul, de a mi bevételünk csökken! Az én piacomból kiindulva elég sok mézet tudtam eladni üvegesen úgy hogy nemrég óta csinálom, a régebbi méhészek a piacon(van amelyik több évtizede van már kint) pedig nálam is sokkal többet ad el. Normálisak az ilyen méhészek? Kérdezem én úgy, hogy ők mondták, hogy milyen nehéz volt kiépíteni ezeket a jó árakat a piacon, meg hogy a vásárlók is milyen sokára szokták meg. De megszokták! Most meg nálam is van olyan aki sokallja az árakat, de van olyan is aki ugyanúgy tőlem veszi a mézet, mert megérti azt, hogy nem tudok csökkenteni, mert semmi nem lett olcsóbb és nekem is meg kell élni. Ha így gondolkodik sok méhész, mint nálam a piacon akkor tönkreteszik a termelői piacokat is. Ilyen gondolkodással ne várjuk el, hogy bárki segítsen rajtunk, ha mi méhészek kicsiben sem tudjuk megbecsülni egymás munkáját, nincs összefogás, egység! Így a fiatalabb generáció sem fog méhészkedni, mert nem lesz értelme, ha tönkretesszük egymást! Mi lesz itt pár éven belül? Ki fog majd méhészkedni? Az én véleményem az, hogy ne másokra mutogassunk(általában mindig az OMME-t hallom, ami már unalmas szerintem, mert én is látom, hogy amit lehet megtesznek de nincs ráhatásuk mindenre főleg nem a hordós árakra), elsősorban tegyük rendbe a saját értékrendjeinket utána nézünk szét szélesebb körben! Mert ha mi nem becsüljük meg a munkánkat, senki sem fogja!

*

izso60

• 573
« Válasz #2962 Dátum: 2024. Szeptember 26. 20:57 »
Üdv. Uraim!
Pajtikám. Te semmit nem értesz ebből, sem az OMME-ból sem semmiből, tanulj a klubvezető "Úrtól" marketinget és akkor minden jó lesz neked is és neki is. Remélem vágod ezt a témát, ha nem akkor kérdezz tőle, Ő ezzel igazán képen van.

*

robi 75

• 1010
« Válasz #2963 Dátum: 2024. Szeptember 26. 22:23 »
Szerintem a piacozás dolgot engedd el, a méhészet mindig is export vezérelt ágazat volt. Jóval több terem mint amit itt valaha is el lehetne adni, ingyen se lehetne szétosztogatni mert nem kellene, annyi mézet nem zabálnak.
Az ommézés valóban unalmas már mint a sorosozás vagy gyurcsányozás, pont azok gyurcsányoztak anno pont a deviza miatt habzó pofával akik ráengedték a lakosságra választás előtti évben 2001🤭🤭😂😂.
Most ugyanazok dobálják ki fedezet nélkül a 10 misiket hogy csináljanak gyereket😂😂, pénz seggére verve gyerek a holdba kb ez van.
Lesznek méhészek ezután is az miatt nem kell aggódni, fiatal gazda nélkül meg amúgy se lett volna itt ez a nagy "bolondok háza".
Azok a régi méhészek a piacon akik levitték az árat ahogy írtad, ők másképp számolnak ám.
Általában nagy méhészetük van, és ha jó a feje sokat is tud termelni főleg ha vándorol is. Ezek már mindenhogy meg vannak tollasodva, mostani hordós árat elfogatdák ez se fog örökké tartani alapon meg amúgy is van méz. Betart a rend kedvéért valamennyit piacra, legalább kimegy ugatni telik az idő. Nagy baj nincs mert 1 kamionnal már elvittek hordóban, ehez méri az árat.

Üdv:robi

*

wr

• 1013
« Válasz #2964 Dátum: 2024. Szeptember 27. 07:28 »
Idézet
de a jól kialakított mézárakat a piacon pár hét alatt(akácmézet 3500ft-ról 2700ft-ra, virágmézet 2200ft-ról 1800/1700ft-ra) szépen tönkreteszik, mert elakarják adni a mézüket(sok éve árulnak már a piacon), de nem értik meg, hogy ezzel nem fognak többet eladni, csak kevesebbet fognak kapni érte.
Ez részben így van, de olvas vissza mit írt nem rég a klubvezető úr. Az alig eladásból az összes termés eladása lett egy akciózás után. És ez azért van, mert ha akciózol akkor többen vesznek olyanok is, akiknek amúgy eszébe sem jutott volna mézet venni. Hasonlót láttam nemrég egy üzletben csak más termékkel, át volt húzva a 3600Ft-os ár és alá volt írva a 700Ft-os, pillanatok alatt el is fogyott a készlet.
Az viszont igaz, hogy összességében az akciózós méhész nem fog jól járni, mert annyival nem ad el többet mint amennyivel kevesebbet kap érte. Én 3000-ért adom (üveg nélkül) és aki eddig vette az veszi ezután is.

Idézet
Mi lesz itt pár éven belül? Ki fog majd méhészkedni?
Ilyenkor szokták mondani, hogy a dolog vizsgálatához kettőt hátra kell lépni. Itt nem kettőt kell hanem hármat, és akkor már fel is tevődik a kérdés, hogy érdeke-e valakinek (rajtunk kívül), hogy itt bárki is méhészkedjen. Hát nem. Lesz majd aki ezt a kérdést is megoldja. Valamikor a paraszt maga állította elő az élelmiszert, vagy legalábbis nagy részét, nem is nagyon volt annyi rákos meg demenciás beteg mint manapság. Na ezt (is) kivették a kezéből, helyette van olyan kenyér amibe kismillió féle adalék van, még sincs az embernek kedve már másnap sem megenni. Hús dettó, a bolti gyümölcsnek zöldségnek se íze se bűze, na ez lesz majd a mézzel is.
Ha sok ezer méhész állítja elő a mézet akkor azt nem lehet teljes kontroll alatt tartani, de majd ha egyvalaki fog "mézet" előállítani azt majd lehet. Mert hogy az emberiség feletti teljes kontroll a cél, ezt csak az nem látja aki nem akarja. Nyugaton már kész vannak azok a tervek, miszerint ne legyen saját autód mert az neked csak felesleges gond és kiadás, hiszen az idő nagy részében csak a garázsban áll. De lakásod se legyen mert az is csak felesleges költség, majd "ők" megoldják a lakhatásodat is, meg készpénzed se legyen mert az sem jó neked, szóval semmid se legyen, mert ha van akkor nem tudnak feletted uralkodni. És akin nem lehet uralkodni az ugye nem csak a száját nyithatja ki azaz potenciális veszélyforrás a szép globális világra. :-)

*

buksi

• 466
« Válasz #2965 Dátum: 2024. Szeptember 27. 10:02 »
Igen alakul ez,egy 26 éves méhész megmondja a tutit,biztos sok gyereket fölnevelt,házat épített stb.De a fiatal gazda,az jól ellenőrzött állatjóléti meg hasonlók,akik jól kihasználtak mindent végül is jól jártak,nem is kellet egypárnak mézet leadni sem.

*

ata67

• 525
« Válasz #2966 Dátum: 2024. Szeptember 27. 20:30 »
Nem mondja meg a tutit. A 26 éves véleményét mondja meg, és bizonyára Te is, meg én is így voltunk ebben a korunkban, csak akkor még nem volt online média. Most meg van, más a helyzet. A mai fiatalok egészen más helyzetben vannak, mint az idősebbek voltak ifjú korukban. Később majd formálódik az ifjúi vélemény.
Nincs ezzel gond.
Nem vagyok ellened, érzem a csalódottságodat is. 57 éves vagyok, de a fiatalok ezt a helyzetet kapják, amiben élnek. Próbáljuk őket is megérteni!
Attila
« Utoljára szerkesztve: 2024. Szeptember 27. 20:41 írta ata67 »

*

izso60

• 573
« Válasz #2967 Dátum: 2024. Szeptember 27. 21:24 »
Üdv. Uraim!
Igen itt talán ata67 súrolja az igazságot. sajnos ezek a korosztályos ellentétek abból adódnak hogy az idősek elfelejtik hogy ők is voltak fiatalok, a fiatalok pedig nem tudják hogy ők is egyszer idősek lesznek, és ez csak ennyi, nem kell semmi másra gondolni, túl reagálni.

« Válasz #2968 Dátum: 2024. Szeptember 28. 08:17 »
Izso60 beismerő vallomása mindent visz, amikor ezt írja:
"..tanulj a klubvezető "Úrtól" marketinget és akkor minden jó lesz neked is és neki is."
Egy világhálóra ilyent felírni?
A mai rohanó világ pont arról szól, hogy lehet valamit "jó áron" eladni.
De nincs ezzel a vallomással semmi gond, izso60 sosem volt olyan előadáson, rendezvényen, oktatáson ahol olyan sikeres vállalkozók adtak elő, akik rájöttek, hogy mi mozgatja a pénzvilágot.
Jah, hogy ezek a tanfolyamok fizetősek?
Aki a tudásért nem áldoz úgy jár mint izso60, megreked egy alap szinten.
Még ezzel sem lenne semmi gond, mert nem kell mindenkinek fejlődni, okosodni...de legalább ne okoskodna.
Ez a gond vele, hogy olyan dolgot feszeget amihez halvány lilája sincs.
Azért egyet elért, aki tudja miről szól a marketing legyint egyet, talán mosolyog is, hogy íme egy ember a sok közül aki annyira mellette van a témának, hogy még kérdezni sem tudna.
Nekem pedig az a gondom ezzel, hogy ilyen emberrel kell diskurálnom.
A butaság sokszor fájdalmas is tud lenni.
Nagyernyei Attila

*

buksi

• 466
« Válasz #2969 Dátum: 2024. Szeptember 28. 08:43 »
Igen Attila a butaság sokszor fájdalmas is lehet,nálad is!A méhész világban a marketing ötvözi a kapzsiságot sokszor és az átverést.A pályázatok mézesmadzagja, legyen minél több méhész,ha nincs ütőképes eladás fulladjanak bele a mézbe,ja ehhez semmi köze az omménak,kormánynak,ez a szlogen.Tudod mi lesz ha majd minden méhész ki áll a piacra?-fogalmad sincs milyen árak lesznek lefele,ja a marketing majd megtanítja,úgy mint a süket dumákat az előadásokon ahol már nem lesznek fiatal kezdők,csak tapasztaltabbak,te sem tudsz újat mondani csak a régi hülyeségeket nyomod,azt hiszem neked kellene az ébresztő,mert a világ összes marketingje átváltozik átveréses pénzlenyúlásos háborúba!