Vannak olyan méhészek akik több helyre is járnak piacozni a méhészeti termékeikkel.
A jelen felvásárlási árak mellett aki bevételt szeretne produkálni az rá lesz kényszerülve erre.
Mondja a kolléga, hogy Pécsen nem tudott egy deka mézet sem eladni a vásárban 3.500 Ft-ért, mert mellette, 2.400 és 2.200 Ft-ért árulták.
Mondjuk ez érthető is.
Csodálkozom rajta, hogy érted, mert múltkor még az ellenkezőjéről győzködted az olvasókat. Tőled vitték a 4500-as áron akkor is, ha mellette találtak olcsóbbat. Ezen is jót nevettünk akkor...
Gondolt egy "nagyot" és kitett egy AKCIÓ táblát, és 2.000 Ft-os akácméz árat.
Minden mézét eladta 1 óra alatt!
Na ez ugyanolyan, mint a keverék, ugye, azt is lehet jóval olcsóbban adni mert a drága javító méz csak nyomokban van benne, ezért viszik mint a cukrot, nyugaton is.
Hová vezet ez az út?
Oda vezet majd, hogy most már tényleg valaki (illetékes?) vehetné a fáradtságot, és megkérdezhetné az ezért felelős szakmai minisztériumoktól meg politikusoktól, hogy akkor most lehet-e kutyulni vagy sem, ha nem lehet akkor tiltsák be azonnal és
végérvényesen annak a tevékenységét aki kétes mézet forgalmaz, ha meg lehet, akkor engedélyezzék a kutyulást a méhészeknek is, hadd vegyék meg azok is a másfél eurós alatti áron a szirupot, mert akkor elég lenne mindenkinek otthon csak 20-30 családot tartani, méz lenne ugyanannyi amennyi most van, viszont a méhsűrűséget drasztikusan le lehetne csökkenteni.
Az volt a kolléga válasza, hogy neki is meg kell élni valamiből, rengeteg méze van raktáron.
És ez egyre inkább így lesz, mert akinek nincs más jövedelme az bizony akciózni fog, ha nem szeretne éhen halni.
Én valahol 3.000 Ft-os minimális akácméz árat tudnék elfogadni.
Én 3 éve ennyiért adom a
mézet, tehát nem üveget, címkét, szalagot meg egyéb marhaságot hanem a mézet. Belekötni sem tudnak, mert nem veszek és árulok csomagolóanyagot, így emiatt nem is regisztráltam sehova. Aki nem képes elhozni magával néhány kimosott üveget, azt majd elküldöm hozzád, hogy nálad vegyen mézet.
Egy biztos, én 3.500 alatt egy dekát sem fogok eladni, mert a munkámat nem szeretném lebecsülni.
Négy éve ennyiért árulom az akácmézet, de a fenti történet szomorú, és még nincs vége.
Majd aki akarja az visszakeresi, de mintha 4500-as árat harsogtál volna itt évek óta. Egyébként meg, el fogod majd adni annál olcsóbban is ha rá leszel kényszerülve, mert ott lesz a hordókban a 3 éves termésed is. Azt meg el ne kezdd megint, hogy a többségét eladod üvegben, egyrészt mert senki nem hiszi el (nulla darab ilyen méhészt ismerek akinek ez sikerült), másrészt ha meg mégis, akkor neked nagyon kevés mézed van. Az tudja eladni a méze többségét üvegben, akinek van 10 családja a kert végében.