Mézmarketing / Mézhamisítás / Mézárak

• 3175 válasz
  • 1311932 megtekintés
*

wr

• 1030
Re:Mézmarketing / Mézhamisítás / Mézárak
« Válasz #2910 Dátum: 2024. Május 30. 07:55 »
Legutolsó információm szerint 1300-nál többre idén nem nagyon kell számítani, talán jövőre. Sok még kint a tavalyi is, de még tavalyelőtti is van, ezt az infót sem az ujjamból szoptam hanem az illetékestől.
Arra kellene rávenni a nagyérdeműt, hogy ha már nem veszi a fáradtságot hogy elsétáljon egy méhészhez valódi mézért, akkor legalább telefonáljon neki, vagy keresse mások által, még ha macerásabb is, mint a tuskóban vagy a lidliben levenni egy üveggel a polcról a nagy bevásárlás közepette. Ő is jobban járna és mi is. Olcsóbban kapna jobb minőséget, mi meg többet kapnánk a hungarikumért.

*

buksi

• 473
« Válasz #2911 Dátum: 2024. Május 30. 14:43 »
Akkor sajnos átkell térni más szakmára,így alábecsülni az ágazatot több mint szégyen.Most csak az állatjólétisek lélegezhetnek föl,esetleg akinek majd lesz 30kilós naprája.Az omme szerepe előjöhetne és kivácsian várom Nagyernyei 4500ft os érvelését!

*

Apis

• 204
« Válasz #2912 Dátum: 2024. Május 31. 12:47 »
Mindenki nyugodjon le, jön be az "ukrán méz" , hiszen előtte el kezdett emelkedni a vegyes méz felvásárlási ára, utána nagy meglepetésemre ismét csökkentek a felvásárlási árak. Előtte 2 héttel megígérték Záhonyban, hogy ide ugyan egy gramm ukrán méz sem fog bejönni. De megnyugtattak, hiszen az ukrán vegyes mézzel a magyar akácot el lehet adni külföldre. Az új piacok felkutatásán  dolgozik minden diplomatánk és konzulunk a tavaly szeptemberi mézpiaci válságtanácskozás óta. Bross Péter tavaly megígérte, hogy decemberig beadja az antidömping eljárást a kínai méz ellen az EU-hoz. Hogy melyik decemberig az azóta változott, egyenlőre új időpontról én nem tudok. 1300 Ft ért én nem adok el akácmézet ez az egy dolog egyenlőre legalább biztos a többi dolog állandóan változik...

« Válasz #2913 Dátum: 2024. Június 03. 07:55 »
Kivancsi 111 által levertem a felvásárlási árakat!
Sajnálom, de írásaimra annyira rá van kattanva, hogy elkerülték a figyelmét a következő tények, valamint benne is tombol az irigység.
Tehát, mint leírtam valóban jól sikerült az északi akácom. (Emiatt zuhan a méz ára.)
Igen ám, de azt is hozzátettem, hogy Tolna megyéből, a közel 800 méhészből csupán néhányan vállaltuk a vándorlást, ezt több méhész is megerősítette.
Összesen 4 méhészt tudtunk felsorolni, az egyikről nincs információnk.
Tehát mi négyen befolyásoltuk a magyarországi mézárakat.
Arról pedig nem is beszélve, hogy én éppen 4 éve a normál akácmézet 3.500-ért adom, az északit pedig 4.500-ért.
Tényleg jól leverem az árakat!
Azt pedig furcsállom, hogy a Balaton mellett nem lehet magas árat kiharcolni.
Anno amikor a Balaton körüli szupermarketekbe szállítottam a mézet, rajtam kívül 8 beszállító volt, köztük a jelenleg is legnagyobbal.
Ja és én voltam a legdrágább!
Mi lett a végeredménye?
Én egyedül többet adtam el mint a másik nyolc!
Lehet Lellén 111-en árulják azért ilyen alacsonyak az árak?
Többször írtam a marketingről, de sokan azt sem tudják mi a frász ez, eszik e vagy isszák.
Nemrég több száz tormás üveget rendeltek egy lagziba, amit már le is szállítottam.
Nagy volt a harc, de én az árból nem engedtem semmit, még is tőlem kérték.
Nem annyi a méz ára ugyanis amennyit ígérnek érte!!!!!!!!!!!!!
Annyi amennyiért odaadjátok!!!!!!!!!!!!
Ez egyszerű mint a faék.
Arra lennék kivancsi, melyik itthoni vagy európai szupermarketben lett TARTÓSAN kevesebb a kiszerelt méz ára?
Egyikben sem.
Lehet próbálkozni lehúzni, lejáratni engem, de ez mindig átcsap egy görcsölésbe.
Tudom, hogy katasztrófa van a hordós piacon, de most már az otthoni és a piaci eladásoknál is.
Biztosan nem leszek túl népszerű a véleményemmel, de ennek nagy részét magunknak köszönhetjük.
Ki kényszerít valakit arra, hogy 2.200-ért adja üvegben az akácmézet?
Ki kényszerít valakit arra, hogy 1.300-ért odaadja ezt a kincset hordóban?
Hacsak nem a megélhetési kényszer, mert elfogyott a zsé.
Erre mondják aki bírja, csinálja.
Az összefogásban semmi remény, hogy ne adjuk oda ennyiért.
Mindig lesznek akik "kivéreznek", és kényszerből leadják a mézüket.
Hála az égnek én nem tartozom közéjük, mert ennyiért én még fél kilót sem adok!
Hát így verem le az árakat kedves kivancsi111.
További jó egészséget, és a szezon hátralévő részében is a nehézség essen a te kaptáraidba is!
Üdvözlettel:
Nagyernyei Attila

« Válasz #2914 Dátum: 2024. Június 03. 09:44 »
Tudod miről beszélsz !

*

wr

• 1030
« Válasz #2915 Dátum: 2024. Június 03. 09:59 »
Ennél azért összetettebb ez a dolog. Az teljesen igaz, hogy ha mondjuk 3000 helyett 2000-ért adja valaki, attól nem fog tudni másfélszerannyit eladni (értelme se lenne, mert összességében ugyanott van), sőt nagyjából semmivel se, hanem kb. pont annyit tud eladni a nyomott áron is.
Viszont, legyen valakinek egy évben mondjuk 40 hordó akáca, nem adja oda mert nincs ára. Aztán a következő évit sem adja oda, mert akkor sincs ára. Az már 80 hordó. Áruld már el nekem te nagy marketinges, hogy mi a f@szt fog csinálni vele? Épít rá egy céget, akik majd mézben fürösztik a fizető vendéget? Utána meg mézzel masszírozzák? Vagy nézi a sok hordót az udvarán, és elkönyveli, hogy tkp. a semmiért dolgozott 2 éven át?
Persze hogy nem érted a dolgot, ha neked csak annyi van, amennyit el tudsz adni, de sokan vannak akiknek annál jóval több van. És a piacozás sem jó móka már, elképesztő a bürokrácia ami évről évre nem jobb hanem rosszabb lesz, és ott is sokan üldögélnek már.
Lassan cég, munkahely sincs már az országban olyan, ahova el lehetne adni akár 1 kilót is, mert jön a válasz, hogy ott van már a helyi dolgozó évek óta aki ott árulja. Ilyen helyekre is csak úgy tudsz eladni, hogy titokban adod és olcsóbban. Senki nem hülye, hogy drágábban vegyen mástól, amikor olcsóbban oda viszik neki a munkahelyére, egy lépést sem kell tennie érte.
Szóval hagyjuk már ezt a "drágábban is többet adok el mint mások" dumát mert csak még inkább kinevetteted vele magad.

*

oszkár

• 1227
« Válasz #2916 Dátum: 2024. Június 03. 10:22 »
"Többször írtam a marketingről, de sokan azt sem tudják mi a frász ez, eszik e vagy isszák.
Nemrég több száz tormás üveget rendeltek egy lagziba, amit már le is szállítottam."

:D :D

Ez ám a marketing! :)   + a 30 kilód. EZ IGEN!

Utolértelek az eladásban!

Neked különben vágyálmod, hogy irigyek rád az emberek? 

De mire is???

« Válasz #2917 Dátum: 2024. Június 03. 11:42 »
Örvendek, hogy írásom után ilyen jó kedvetek lett!
Annyi bibi van a dologban, hogy 41 éve nem csak a méhészkedést kezdtem, hanem a mézkiszerelést is.
Engem nem kell oktatni az eladásról, részben az ért mert volt rá időm, energiám, pénzem, hogy megtanuljam pl. miként lehet a propolisz kilóját eladni 100.000 Ft-ért.
Azt oktassátok akinek szüksége van rá!
Én olyan környezetben adom el viszonylag "normális áron" a mézeimet, ahol 1.500-ért házhoz viszik a virágmézet!
Aki pedig 80 hordó akácmézen csücsül, ő cseszett el valamit.
Az a régimódi felvásárlói-kereskedői szokás, hogy majd jönnek és viszik, már rég megbukott.
Amikor pedig valaki új lehetőségeket ajánl, akkor elutasítjátok.
Hát akkor így jártatok.
Senkit nem sajnálok, de engem sem kell.
A mézpiac ugyanolyan kemény, kihívásokkal teli mint az egész mostani élet.
Aki ehhez képtelen alkalmazkodni, csak a másikban keresi a hibát nem jó úton járt.
A kereskedő nem egy népjóléti intézményt vezet!
Amíg az áru a mi kezünkben van, mi diktálunk, csak ezt sajna nem értitek.
Ha 1.300-at ígér érte, középső ujj felfelé.
Aztán menjenek ők Záhonyba tüntetni, hogy a magyar méhészek nem hajlandók az ő érdekükben tönkremenni.
Nekem a témáról ez a véleményem, én a saját utamat jártam eddig is, és erről nem kívánok továbbra sem letérni.
Ha várjátok a sült galambot, szidjátok a kereskedőket, a kínaiakat, ukránokat attól még jobb nem lesz.
Mi a megoldás véleményem szerint?
A teljes bojkott a méz ENNYIÉRT való leadására!
Ki kell mondanunk, hogy ennyiért nem lehet termelni és kész.
Ha pedig ezen az arcpirító áron képesek vagytok elherdálni a mézet az a ti bajotok.
Nagyernyei Attila

*

robi 75

• 1037
« Válasz #2918 Dátum: 2024. Június 03. 12:52 »
Ha valaki 40 vagy 80 hordón kotlik, hiába "veri csapra" inkább, és adja nagyon olcsón üvegbe akkor is kb 2050 re adná el.
A kétezer körüli üveges akác árnak nincs értelme, 1 grammal se fog többet eladni.
Kollégákat szívtja meg ezzel.
Most jön a lényeg, drágaság van az országban, élelmiszereken különösen, bármi az. De ettől függetlenül nincs válság!
Vesznek mindent és fizetnek mint a katonatiszt, az 500 gramos 4000 ft os akácot is viszik, fogy mintha csak 1 doboz gyufa lenne, mégcsak a szemük se rebben.
Teháta boltokban a végfelhasználóknál semmi változás.
Köztük és köztünk meg megy a hazudozás minden szinten, meg a korrupció spekuláció.

Mondom ezt úgy hogy én sose voltam
sz@revő, odaadtam hordóban annó ezeröcsiért meg kétezerét is.
De a lóf@sznak is van vége, üvegbe ne vigyük már le a béka segge alá.
Semmi nem indokolja.
Üdv:robi

« Válasz #2919 Dátum: 2024. Június 03. 20:39 »
Ezt írja nekem kioktatásként wr:
"Szóval hagyjuk már ezt a "drágábban is többet adok el mint mások" dumát mert csak még inkább kinevetteted vele magad."
Ezzel az egy mondattal tényleg kinevettetted magad wr!
A halvány lila sejtelem a marketingről már egy szint, de te még ezt sem érted el, mivel totálisan nem értesz az eladáshoz.
Leírtam ezerszer, hogy ez egy felsőfok az eladásban, ha jó áron kívánsz értékesíteni.
Mivel te ehhez sem értesz csak folyton belekotyogsz, felmentésed van.
Néhány gondolat miként tudtam magasabb árért eladni mint a másik nyolc konkurensem.
Vettem a fáradtságot és egy székely fa-faragóval,  Bonyhád-Majoson (Szemcsuk István) faragtattam egy méhesház polcot.
Ezt minden szállításkor áttörölgettem, letakarítottam.
Óriási sikere volt, mert a látvány húzta a vásárlók szemét.
A többiek egy "snassz" polcon egymás mellett kínálták a mézüket.
A lépes-mézre és egy virágporra díszkosarat fonattam.
De voltak celofánba becsomagolt, nemzeti szín szalaggal átkötött akácmézeim is.
Tovább nem okosítalak, mert még kinevelek egy konkurenciát.
Add szépen uborkás üvegben, celofán tetővel, keseregj, hogy "többé nem megy el".
Aki ad a külcsínyre (ami a marketing része) magasabb árat érhet el.
A méz egy felső kategóriás gyógyhatású élelmiszer.
Úgy is kell bánni vele, és meg kell kérni az árát.
Aki "csóró", mert nem telik rá neki, add oda ajándékba.
A tudatos mézfogyasztó keresi a minőséget, szép terméket, de neked ehhez lövésed sincs.
Ezt tanulni kell, talán még nem késő.
Nekem olyan oktatóim voltak akik termékeikkel a világpiacon is jelen vannak, bámulatos, hogy mit meg nem vesznek az emberek, ha jó a marketing.
Nagyernyei Attila

*

Berci

• 339
« Válasz #2920 Dátum: 2024. Június 03. 21:20 »

Nagyernyei Attila

Elbeszélsz Te, mint aki fél tökre ki van herélve...

1, 80 hordó méz min. 12 tonna...egy darabig betart míg azt "elbutellázza" az ember...
2. Németországban 1.4kg az átlag mézfogyasztás. Nálunk kb 1 kg. Értem, hogy "Mo előre megy nem hátra", de azért a német vásárlóerő még mindig erősebb,  mint a magyar és még mindig 2-3x annyi mézet termelünk mint amennyit itthon eladunk. Szóval nem lehet az eladást a végtelenségik emelni.
3. Csendes vízen mindenki jó kapitány. Majd amikor jön a vihar, akkor válik el, hogy ki az igazán jó. Amit most tapasztalunk az a vihar szele...
4. Azt azért magyarázd meg légyszíves, hogy a vándorlásodnál mikor és hogyan történt az áeü vizsgálat?! Szeretnék tanulni. Reggel pörgettél este vándoroltál. 90 család 5 keretes fészekkel 450 keret. Mindegyik keret átvizsgálása 1 perc, akkor az kb 7 óra folyamatos munka.
« Utoljára szerkesztve: 2024. Június 03. 22:37 írta Berci »

*

vend

• *
  • 15
« Válasz #2921 Dátum: 2024. Június 03. 21:42 »
Mindenki nyugodjon le, jön be az "ukrán méz" , hiszen előtte el kezdett emelkedni a vegyes méz felvásárlási ára, utána nagy meglepetésemre ismét csökkentek a felvásárlási árak. Előtte 2 héttel megígérték Záhonyban, hogy ide ugyan egy gramm ukrán méz sem fog bejönni. De megnyugtattak, hiszen az ukrán vegyes mézzel a magyar akácot el lehet adni külföldre. Az új piacok felkutatásán  dolgozik minden diplomatánk és konzulunk a tavaly szeptemberi mézpiaci válságtanácskozás óta. Bross Péter tavaly megígérte, hogy decemberig beadja az antidömping eljárást a kínai méz ellen az EU-hoz. Hogy melyik decemberig az azóta változott, egyenlőre új időpontról én nem tudok. 1300 Ft ért én nem adok el akácmézet ez az egy dolog egyenlőre legalább biztos a többi dolog állandóan változik...

*

vend

• *
  • 15
« Válasz #2922 Dátum: 2024. Június 03. 22:08 »
https://audiovisual.ec.europa.eu/en/video/I-239321
 A soros magyar elnökség talán gyorsithat a mézhamisitás elleni harcban!

*

buksi

• 473
« Válasz #2923 Dátum: 2024. Június 04. 06:15 »
Berci! Miről írsz?-vizsgálat?-felénk elmész az eü felelőshöz kiállítja az igazolást és kész-évek óta így megy.nem is látja a méhest pedig tudja pusztulás is volt.

*

wr

• 1030
« Válasz #2924 Dátum: 2024. Június 04. 06:49 »
Idézet
Vettem a fáradtságot és egy székely fa-faragóval,  Bonyhád-Majoson (Szemcsuk István) faragtattam egy méhesház polcot.
Ezt minden szállításkor áttörölgettem, letakarítottam.
Óriási sikere volt, mert a látvány húzta a vásárlók szemét.
Attila! Veled ellentétben pontosan tudom, mi az a marketing, le is írom neked:
marketing=nem kívánt emberi tulajdonság kihasználása=megvezetés=átverés

Aki a faragás alól veszi a mézet az nem tudatos vásárló hanem birka. Az ilyet nem kihasználni kell ahogy csinálod hanem segíteni kell neki, szembesíteni kell a birkaságával. Elmondom én hogy szoktam. Jön mézért, ahol meglepődve tapasztalja, hogy nem úgy van ám az, hogy csak visz innét mézet ha nem hozott üveget. Talán még meg is sértődik, de általában visszajön, akkor már úgy, hogy van 3 üveg a kosarában. Mikor megy el, mondom neki, hogy miután leült és megkóstolta, vegyen elő egy papírt, és pontosan írja le magának, hogy mit kapott és mennyiért, ott ahol eddig vette, meg mit kapott és mennyiért nálam. Na így lesz belőle tudatos vásárló.
Az ilyen fafaragványos helyeket én minden tekintetben messze elkerülöm, mert tudom, hogy ott egy dolog vár rám biztosan, és az az emelt ár.

És hogy legyen némi üröm is az örömben, ajánlok a figyelmedbe egy (hangos)könyvet, csak erős idegzetűek olvassák illetve hallgassák, afféle szembesítésként, hogy mi is az, milyen is az amikor nagyban tényleg megvezetnek és észre sem veszed:

https://www.youtube.com/watch?v=BZ1Vq0TlBIo