Szerintem meg rohadtul nem normális, hiszen mindenkinek minimum 200 Ft/kg a költsége, de ha piacra viszi (helypénz, üzemanyag) ez akár 300 Ft/kg is lehet.
Összességében egy dekával nem fog így nőni a belső fogyasztás, csak ellopja a sok évtizede egy helyre járó vevőket a rövidtávú versenyző.
Egyébként meggyőződésem, hogy a méltatlan alacsony áron piacra menekülő kolléga csúnyán fel fog sülni.
Nem most, mert most heppi, dörzsöli a tenyerét.
Igen ám, de a költségek drasztikusan nőnek, és neki is hamarosan árat kell emelni.
Akkor mi fogunk akciózni, és becsukhatja a boltot.
Majd meglátjuk ki bírja tovább.
Ez a megoldás?
Véleményem szerint egy minimum árat kéne ajánlani, mert most elszabadult az ágyúgolyó.
Vagy azok akik most tönkre teszik a belföldi piacot nem tankolnak, nem járnak boltba?
Leo kérdése, hogy hol az OMME?
Az OMME nem egy piaci résztvevő, nem kereskedő.
Azt is mondhatnám, hogy ehhez a piaci helyzethez kevés, de a tőle telhetőt megtette eddig is.
Egyedül a magyar agrárminiszter állt ki a méhészekért az EU-ban, de a többi tagország kussol.
Bross Péter biztosan nem lesz végtelenségig az OMME elnöke, szerintem akkor lesz egy nagy arcra esés, hiszen az új vezetés ugyan ebben a csapdában lesz....annyi különbséggel, hogy akkor kell kiépíteni a kapcsolatokat.
Voltak értelmes javaslatok amik nem támadóak, ezen kéne közösen gondolkodnunk.
Az kevés, hogy baj van, csináljanak valamit!
Neo méhésztárs javaslata ebbe az irányba vezet, én is megszavaztam küldött társaimmal együtt.
Végezetül.
Szent meggyőződésem, hogy az egész mézpiaci zűrt a kínai hamis méz okozza!
Odáig kell eljutni, hogy kik azok akik engedélyezik 3. országból, országokból ezt a szutykot behozni!
Ők a fogók, börtönbe velük!
Én sokkal radikálisabb célokat tűznék ki egy tüntetésnél, mert az összes többi csak maszatolás.
Mondok egy konkrét példát.
Kínában a bébiételekbe egészségkárosító adalékokat kevertek.
A tetteseket halálra ítélték.
https://www.origo.hu/nagyvilag/20090122-melamin-botrany-kina-halalos-itelet-szuletett.htmlA hamis méz nem halálos, csupán "kinyírja" a méhészeti ágazatot.
Nagyernyei Attila