Mézmarketing / Mézhamisítás / Mézárak

• 3175 válasz
  • 1370544 megtekintés
*

leo

• 210
Re:Mézmarketing / Mézhamisítás / Mézárak
« Válasz #2820 Dátum: 2023. November 19. 22:33 »
 :) :) :) :) :) :)Aki 1500ért veszi bírja, a jó minőséget , mert van .Nálam is van .1500 -ért adom a 2022 -et, mert van. Hoprdó nincs. Mi a jővő ? Meddig a kitartás? Senk inem tudja. Valam lesz.

« Válasz #2821 Dátum: 2023. November 20. 07:06 »
Mivel te is 1.500-ért adod, majd lesz aki ettől is kevesebbért.
Ez így működik Magyarországon.
"Megdöglött a tehenem, dögöljön meg a szomszédé is..."
Rajtunk röhög a fél világ.
Mindenkit szidalmazunk, de amiket mi teszünk az úgy van rendjén.
Vagy nem...
Nálam is van 1.500ért...fél kiló. ;)
Nagyernyei Attila

*

leo

• 210
« Válasz #2823 Dátum: 2023. November 22. 23:12 »
Akkor mit kellene csinálni a hordósan értékesítőnek? Kivárni? Vagy menni a piacra ? Persze mindenki maga  dönti el. Persze ez csak humor. Üdv.

« Válasz #2824 Dátum: 2023. December 02. 16:49 »
Nooormááális?
Itt egy hirdetés név nélkül, mert nem szeretnék kellemetlenséget.
Eddig ez a csúcs!
"Termelő méz ! Hétfőn (12.04.-én) Szekszárdon ki tudom szállítani.
Napraforgó és repce méz 1500 Ft/kg
Akác és Hárs 2200 Ft/kg  "

Ehhez már nehéz hozzászólni.
Saját magunkat nyírjuk ki.
Nagyernyei Attila

*

vend

• *
  • 15
« Válasz #2825 Dátum: 2023. December 02. 19:58 »
Nooormááális?
Itt egy hirdetés név nélkül, mert nem szeretnék kellemetlenséget.
Eddig ez a csúcs!
"Termelő méz ! Hétfőn (12.04.-én) Szekszárdon ki tudom szállítani.
Napraforgó és repce méz 1500 Ft/kg
Akác és Hárs 2200 Ft/kg  "

Ehhez már nehéz hozzászólni.
Saját magunkat nyírjuk ki.
Nagyernyei Attila

*

vend

• *
  • 15
« Válasz #2826 Dátum: 2023. December 02. 20:31 »
Nem normális de érthető. Megjelentek a piacon azok is akik eddig csak hordóban értékesitettek.Egymásra licitálnak ,mert a mézet el kell adni! Akinek eddig nem volt üvegezős piaca az szerezni fog ,főleg hogy nem adott el hordóban 2 éve,és reménye sincs rá!

*

leo

• 210
« Válasz #2827 Dátum: 2023. December 02. 22:28 »
Nem normális. Ennyiért én is kiszerelem. Nézem a hordós árakat. Az árak lefelé mennek. Hol az OMME? Mindenki egyedűl van. Dönts,hogy túlélj.

« Válasz #2828 Dátum: 2023. December 03. 07:37 »
Szerintem meg rohadtul nem normális, hiszen mindenkinek minimum 200 Ft/kg a költsége, de ha piacra viszi (helypénz, üzemanyag) ez akár 300 Ft/kg is lehet.
Összességében egy dekával nem fog így nőni a belső fogyasztás, csak ellopja a sok évtizede egy helyre járó vevőket a rövidtávú versenyző.
Egyébként meggyőződésem, hogy a méltatlan alacsony áron piacra menekülő kolléga csúnyán fel fog sülni.
Nem most, mert most heppi, dörzsöli a tenyerét.
Igen ám, de a költségek drasztikusan nőnek, és neki is hamarosan árat  kell emelni.
Akkor mi fogunk akciózni, és becsukhatja a boltot.
Majd meglátjuk ki bírja tovább.
Ez a megoldás?
Véleményem szerint egy minimum árat kéne ajánlani, mert most elszabadult az ágyúgolyó.
Vagy azok akik most tönkre teszik a belföldi piacot nem tankolnak, nem járnak boltba?
Leo kérdése, hogy hol az OMME?
Az OMME nem egy piaci résztvevő, nem kereskedő.
Azt is mondhatnám, hogy ehhez a piaci helyzethez kevés, de a tőle telhetőt megtette eddig is.
Egyedül a magyar agrárminiszter állt ki a méhészekért az EU-ban, de a többi tagország kussol.
Bross Péter biztosan nem lesz végtelenségig az OMME elnöke, szerintem akkor lesz egy nagy arcra esés, hiszen az új vezetés ugyan ebben a csapdában lesz....annyi különbséggel, hogy akkor kell kiépíteni a kapcsolatokat.
Voltak értelmes javaslatok amik nem támadóak, ezen kéne közösen gondolkodnunk.
Az kevés, hogy baj van, csináljanak valamit!
Neo méhésztárs javaslata ebbe az irányba vezet, én is megszavaztam küldött társaimmal együtt.
Végezetül.
Szent meggyőződésem, hogy az egész mézpiaci zűrt a kínai hamis méz okozza!
Odáig kell eljutni, hogy kik azok akik engedélyezik 3. országból, országokból ezt a szutykot behozni!
Ők a fogók, börtönbe velük!
Én sokkal radikálisabb célokat tűznék ki egy tüntetésnél, mert az összes többi csak maszatolás.
Mondok egy konkrét példát.
Kínában a bébiételekbe egészségkárosító adalékokat kevertek.
A tetteseket halálra ítélték.
https://www.origo.hu/nagyvilag/20090122-melamin-botrany-kina-halalos-itelet-szuletett.html
A hamis méz nem halálos, csupán "kinyírja" a méhészeti ágazatot.
Nagyernyei Attila

« Válasz #2829 Dátum: 2023. December 03. 09:30 »
Miért nem tudjátok békén hagyni Nagyernyeit néhányan?
Nagyon nem szép dolog egy vergődő embert rugdosni. Olvassatok a sorok között! Mindent elárul...Csak így tovább Attila!
Ha nem tudtok rajta segíteni, mert nem értitek az állapotát, akkor legalább ne bosszantsátok, és ne rontsátok el mások szórakozását!
Köszönjük!

« Válasz #2830 Dátum: 2023. December 03. 10:13 »
Attila! Nagyon kíváncsi lennék a véleményedre az alábbi kérdésekben:

-   Mi a véleményed azokról a piacos kollégákról, akik a jelenlegi 600/1200 Ft-os felvásárlási áron szeretnék kiszipolyozni a kényszerhelyzetbe került hordósoktól a mézet (ha ennél magasabb áron hirdeti a hordós, egyenesen lehülyézik, lebarmozzák) , majd háromszoros, négyszeres, ötszörös áron a vevőiknek értékesítik, mint sajátjuk? (Egyik közösségi oldalon, egy méhésztárs nagyon találóan „ hiéna g@ci” jelzővel illette őket.)?  Szerinted normális dolog, hogy a megnövekedett költségeit MINDENKI a termelőn próbálja meg elverni, mert SENKI sem hajlandó a saját hasznából engedni ? Szerinted ők nem tehetnek arról, hogy most 1500/2200 üveges ár is van? Tisztelet a kivételt képező üvegezőknek, akik hajlandóak korrekt áron vásárolni, és nem pofátlanul alkudozni !

-   Az üvegező kollégák mi alapján alakították ki az EDDIG nagyon hasonló áraikat? Véleményem szerint a legtöbben a hordós ár után kullogtak! Akkor most mi a probléma? Most nem kellene követni a felvásárlási árakat? Vagy csak felfelé lehet?  A hegynek sem csak csúcsa van…

-   Mit szólsz az Aranynektáros 1777Ft/kg árú vegyes virágmézhez? Ettől hova kerültek a „golyóid” ?

-   Ezt az „Olcsó mézből nem fog egy dekával sem több fogyni „ baromságot most már többször hallottam. Nem lehetett valami nagy ász a szakmájában aki ezt kitalálta… Egy példa: Nagyon szeretem a jó steaket. Egy bajom van vele: 30.000Ft kilója. Ezért egy évben csak párszor engedhetem meg magamnak. Ha 5000 lenne kilója minden vasárnap azt ennék… (Mielőtt valaki nagy marketingguru megtalálna, tudom, hogy nem ilyen egyszerű, de a problémára rávilágítani jó a példa…)

Az egymás b@szogatása nem megoldás! Kapitalizmus, piacgazdaság, árverseny… Tudod: „Kérem a következőt !”- ahogy Mézga Aladár mondaná.  ;)  :D

Várom megtisztelő válaszod!

*

leo

• 210
« Válasz #2831 Dátum: 2023. December 03. 21:40 »
A hordósok adják. A piacosok aratnak..Nem probléma.A piac valamikor kiegyenlítődik.

*

vend

• *
  • 15
« Válasz #2832 Dátum: 2023. December 04. 00:27 »
"Az éves méztermelés az elmúlt tíz évben az időjárás és az egyéb körülmények függvényében 15 és 30 ezer tonna között alakult. A méhészetek alapterméke az akácméz, amely már hungarikum. Magyarország évente mintegy 20 ezer tonna mézet exportál, döntő hányadát az Európai Unió országaiba. A belföldi mézfogyasztás 7-8 tonna évente"....2018 adat.
Ha mind a piacon kerül értékesitésre akkor is 2/3 a raktárban marad és évente halmozódik! Le fog menni a felvásárlási ár arra a szintre amiért már megéri magyar mézet vásárolni, ami valószinüleg jóval kevesebb mint a mostani! Ez maga után vonja , a csökkenő méztermelést, amit talán majd mind megeszünk itthon.És az egyensúj már létre is jött.Ez nem lehet cél! A hordóban értékesitőknek és az üvegezőknek is ugyanúgy probléma az export hiánya! Neo kezdeményezése nekem is tetszik és szinte az egyetlen valódi megoldás lehet.Támogatókat kell szereznünk hozzá európában is!

« Válasz #2833 Dátum: 2023. December 04. 17:30 »
seed150 ezt írja:
'Nagyon nem szép dolog egy vergődő embert rugdosni."
Csak nyugodtan rugdossatok, úgyis mostanság sokat lustálkodok.
Tegnap az unokáimmal játszottam, előtte meg wellness volt a programnaptáramban.
Köszi jól vagyok!
Aki vergődik azok ti vagytok itt néhányan.
Én 40 évvel ezelőtt már mézet szereltem ki balatoni áruházaknak, aztán jött egy kis szünet amikor viszonylag nagy méhészetem volt (320 méhcsalád), majd ismét mézkiszerelés.
Ez sem egyszerű, mert a 2.200-as akác mellett 3.500-ért adom ugyanazon a piacon.
Ettől függetlenül nem vergődök, az állandó vevőim hűségesek, és én ezt díjazom.
Az olyan rosszindulatú embereket viszont tudatosan kerülöm mint amilyen te vagy, és így tök rendben vagyok lelkileg is.
Nézzük  Beeznisz benyögéseit.
Ezt kérdezi:
"Mi a véleményed azokról a piacos kollégákról, akik a jelenlegi 600/1200 Ft-os felvásárlási áron szeretnék kiszipolyozni a kényszerhelyzetbe került hordósoktól a mézet (ha ennél magasabb áron hirdeti a hordós, egyenesen lehülyézik, lebarmozzák) , majd háromszoros, négyszeres, ötszörös áron a vevőiknek értékesítik, mint sajátjuk?"
Egy szóval válaszolok!
Ügyes!
Sőt az új rendelet szerint ezt már hivatalosan, büntetlenül is megteheti, de rá már nem vonatkozik a kisüzemi kiszerelőkre vonatkozó szabály, hanem annál szigorúbb.
Csináld te is, ne panaszkodj!
A többi fröcsögésed annyira színvonal alatti, hogy odáig nem kívánok lesüllyedni.
Kicsit olvasgass közgazdaságtant, és marketinget akkor talán jobban kinyílik számodra is a világ, mert most a te agyadat is a gyűlölet, a rosszindulat szövi át.
Azért súgok, nem először.
Ha neo javaslata átmenne, azonnal megindulna a természetes méz piaca.
Amíg csaló betyárokkal kell versenyeznünk, addig semmi jóra nem számíthatunk.
Itt valóban igaz....a lét a tét.
A mézhamisítást kell csírájában megszüntetni!
Aztán okoskodhat mindenki, de kár.
Nagyernyei Attila

« Válasz #2834 Dátum: 2023. December 04. 22:23 »

Kicsit olvasgass közgazdaságtant, és marketinget akkor talán jobban kinyílik számodra is a világ,

Én tudom mekkora a baj nálad, hiába próbálod lekezelni a fórumozókat. Azt is tudom miről írt Beeznisz, és azt is, hogy a fórumozók közül szinte senkinek elképzelése sincs semmiről ami körülötte folyik. Elárultad véletlenül, hogy menekülne a Főni, de ciki lenne ismét úgy befejezni mint régen. Olvasd át amit írsz, vagy küldd át neki lektorálás céljából, vagy mondd neki, hogy ne áruljon el neked semmit, mert kotyogsz. "Kérem a következőt Aladár...:):)öööööö vagy Ursula??? Egy forintért megmondom.:)

Na tehát:

Informatikus és marketinges. A hőlégballonos eltévedt, ezért lekiált egy odalent álló férfinak: – Elnézést! Megmondaná, hol vagyok? – Egy hőlégballonban – feleli a férfi odalentről. – Maga bizonyára informatikus – mondja erre a ballonos. – Igen – válaszolja a férfi -, de honnan tudja? – Onnan, hogy amit nekem mondott, az tökéletesen megfelel a valóságnak, de senki nem megy vele semmire. – Maga bizonyára marketinges – kiáltja lentről a férfi. – Valóban – feleli a ballonos -, de honnan tudja? – Onnan, hogy fogalma sincs róla, hol van és hová tart – mondja a férfi odalentről -, de tőlem elvárja, hogy segítsek. Ugyanabban a helyzetben van, mint mielőtt találkoztunk, csak ez most már valahogy az én hibám.

Ugyan nem nekem írtad, de ezen gondolkozz el!