Mézmarketing / Mézhamisítás / Mézárak

• 3173 válasz
  • 1204919 megtekintés
Re:Mézmarketing / Mézhamisítás / Mézárak
« Válasz #2760 Dátum: 2023. Augusztus 03. 11:07 »
Facebook méhészklubon olvastam, Simon Zoltán.

Ki ellen tüntetünk?
Mondok egy meglepőt, az Omme ellen hiába tüntetünk. Itt az elején mindjárt le szögezném, szerintem nagy szükség lenne egy Omme-ra. Egy olyan Omme-ra ami a méhészek ÉRDEKVÉDELMÉT valósítaná meg. De a mostanira nincs.
Én ugye, már aki írásaimat olvasgatta az tudja, hogy én aztán nem vagyok a mostani Omme vezetőség nagy barátja. De, be kell látni az Omme nincs döntési helyzetben. Nem tud semmit csinálni.
Bross csupán haszonleső, a méhészek farvizén. Csak lehúzza a méhészekről, amit le lehet. Például a tagdíjat. De állítólag az uniós támogatásból is elvesznek nem keveset. Ezt persze egyszerű tagdíj fizető nem látja, hogy az mennyi.
Mindezt azért tehetik meg mert valaki valamikor megállapodott valakivel, hogy támogatásokat kössék Omme tagsághoz, mert másképpen nincs semmilyen támogatás. Ő nincs döntési helyzetben, csak jól él belőle és kész.
Persze, ha jól megy a bolt a méhészeknek és el tudják adni a mézüket valahogy, ők csinálnak alapszabályt maguknak, Meghatározzák, hogy az uniós támogatásból, ami persze nem az ő pénzük, csak tologatós fűkasza vehető, vagy kis traktor is. Ezenkívül meg minden féle pótcselekvést is elkövetnek, amik nekik fontosak, hogy úgy tűnjön őrájuk föltétlen nagy szükség van.
Ilyenkor aztán mint most, ha sz@rban van a haza már, mint a méz eladás kiderül, hogy az Omme Brossostul, vezetőségestül, küldöttestül annyit se ér, mint a vizi pisztoly a háborúban.
És mielőtt valaki megint elkezdené a mostani kormányt szidni emiatt, elmondanám, hogy ott ültem Gödöllőn akkor is, amikor ő az első elnöksége idején, személyesen tüntette ki az MSZP-s mezőgazdasági államtitkárt. Ez tény. Vannak, akik még emlékeznek rá.
Ha valaki az Omme-t és benne az elnököt a kullancshoz hasonlítaná, ami a méhészek vérét szívja, hát annak elmondanám ez nem jó hasonlat. Ugyan is a kullancsot ki lehet húzni, ki lehet venni, még ilyen kis kullancs kiszedőt is lehet kapni. De az Omme-t nem lehet levakarni a méhészek hátáról. Levakarhatatlan és addig él, amíg a gazda állat el nem pusztul.

*

Berci

• 334

« Válasz #2763 Dátum: 2023. Augusztus 03. 23:13 »
Kutyafáját. Kifogták a szelet a vitorlából.

Más:
"Bush amerikai elnök bemegy egy általános iskolába hogy kérdezzenek tőle. Az első órán egy fiú áll fel elsőnek kérdezni.:
- Elnök úr, engem Bobnak hívnak és lenne önhöz 3 kérdésem.
- Rendben - feleli Bush - nyugodtan.
- Az első kérdésem: Miért mondja mindenre azt hogy terrorizmus 2. Miért mondja hogy mi vagyunk az erkölcs mikor mi dobtunk le két atombombát. 3. Miért csak a szavazatok újraszámlálása után lett elnök?
Bush áll, nem felel. Pillanatokon belül kicsöngetnek. Visszajön az egész osztály. Egy másik gyerek áll fel kérdezni.
- Elnök úr nekem 5 kérdésem lenne.
- Jó - feleli Bush.
- Az első három ugyanaz mint Bobé. 4. Miért csöngettek ki 20perccel előbb ki az előző óráról. 5. HOVA TűNT BOB?"

Hova tűnt Neo?

https://www.youtube.com/watch?v=k506wwhvals&ab_channel=Istv%C3%A1nSzekeres

« Válasz #2764 Dátum: 2023. Augusztus 04. 07:28 »
ÁVH?

« Válasz #2765 Dátum: 2023. Augusztus 04. 07:36 »
MVH (Mézkeresk... Véd. Hivat..)

« Válasz #2766 Dátum: 2023. Augusztus 04. 10:15 »
Amúgy neo ottragadt a mátrixban!

*

wr

• 1030
« Válasz #2767 Dátum: 2023. Augusztus 04. 13:47 »
Lehet, hogy Attila azért tette be azt a fészbúkos képet, hogy érzékeltesse, hogy miniszterünknek sem esett le, hogy semmivel nem vagyunk előrébb? Attól, hogy majd most rá kell írni a mézkeverékekre a származási országokat, az égvilágon semmi nem változik! A vevő aki olcsó mézet akar venni, annak mindegy mi van ráírva mert ugyanúgy csak az árat nézi. Aki meg jót, az meg nem lusta elmenni egy méhészhez valódi mézet venni, ha meg lusta, akkor egyen kotyvalékot, vagy egyen olyat amin már rajta van többeknek a haszna.
Ugye, a méz esetében a nagy haszon az nem úgy realizálódik, hogy megveszik a terméket, majd továbbadják x haszonnal, hanem úgy, hogy megveszik hozzá a legolcsóbb alapanyagot (legyen az rizsszirup vagy akármi), és az kiegészítve (összekeverve) minőségi mézzel már eladható jó áron, miközben befektetni hozzá sokkal kevesebbet kellett.
Írta egyszer az Anti, hogy igény van az olcsó mézre. Igen, szerintem is! De nem az ilyenre, hanem az olyanra, amit most 6-700Ft-okért vesznek meg a termelőtől, na az az olcsó méz! És az méz, nem kotyvalék! Csak ugye, azon nem lesz nagy haszon, ez itt a baj! Meg úgy nem lenne átejtve a vevő sem, meg talán még a méhész is meg tudna élni!
Ahogy neo írta már nem egyszer, a keverés tényét, lehetőségeit kell megszüntetni! Ha ez kisökör szinten megy (laborban megnézik a cukrot, és ha van benne a felvásárló már meg sem veszi), Jupiter szinten miért nem? Nincs rá igény? Vagy valami más érdekek vannak itt a háttérben? Mert harmadik lehetőség nem jut eszembe. A méznek a normális útja során nem szabadna semmilyen más anyaggal sem szennyeződnie, azaz kaptár ->hordó -> üveg -> vásárló. Ez lenne a méz, minden más a vicc kategória, a vásárló megtévesztése, meg a méhészek tönkretétele.

*

vezer

• *
  • 42
« Válasz #2768 Dátum: 2023. Augusztus 04. 16:08 »
,
« Utoljára szerkesztve: 2023. Augusztus 04. 16:19 írta vezer »

« Válasz #2770 Dátum: 2023. Augusztus 05. 06:50 »

Írta egyszer az Anti, hogy igény van az olcsó mézre.

Na így működik az agymosás. Soha nem írta ezt. Amit írt, azért kapott a fejére. Nagyoktól csak szó szerint hűen idézni, mert megsértődnek.

Ilyet írt:  "Ömlik be a rizsszirup olcsó mézként eladva. "
Ekkor: Csányi Antal Dátum 2017. December 05. 20:38
Tessék megkeresni!
Volt más is, de aki azt észrevette, már rég kinyomatták innét, mert nagyon kíváncsi volt.
Na 111.

« Válasz #2771 Dátum: 2023. Augusztus 05. 17:17 »
A szamaras ember írását töröltem, mert ezt mézfogyasztók is olvassák!
De hiába, aki szamáron csücsül, előbb utóbb átveszi a szamár szokásit.
Ennek a lázító írásnak semmi értelme nincs!
Kiragadni dolgokat egy szövegkörnyezetből pedig főképp pofátlanság.
Ha így folytatod "Száncsó" repülsz a többi után!

Nagyernyei Attila
Klubvezető

« Válasz #2772 Dátum: 2023. Augusztus 05. 18:59 »
Milyen ember vagy Te Attila?
Nem is ő írta. Idézte. Érted? Idézte.

Rákerestem. Nem akartam elhinni, hogy ilyet írt Anti. Hihetetlen. Itt van a fórumon. Töröld ki, mert látják amit művelnek egyesek, miközben állítólag a javunkat akarják. Meg is szerzik.
Vagy szóltak a főnökök?

« Válasz #2773 Dátum: 2023. Augusztus 05. 19:16 »
Olyan ember vagyok aki törli azokat az írásokat ami tovább rontja a méhészek helyzetét.
Ezt így ítéltem meg és kész.
Tudom, hogy nem ő írta, de minek ezt forszírozni.
A moderáláshoz senkitől nem kérek tanácsot.
Ez az oldal a sajátom, és nem szeretem ha trollkodnak.
Nagyernyei Attila

« Válasz #2774 Dátum: 2023. Augusztus 05. 19:22 »
Akkor töröld ki Anti írását, mert tőle származik. Teljesen egyet értek veled. Ebből a szempontból igazad van. De nem a "szamaras" járatja le a mézfogyasztóük előtt a méhészeket kedves Attila, hanem az akitől idézett.
Ez az oldal a sajátod? Gondolkozz el ezen!!!