Facebook méhészklubon olvastam, Simon Zoltán.
Ki ellen tüntetünk?
Mondok egy meglepőt, az Omme ellen hiába tüntetünk. Itt az elején mindjárt le szögezném, szerintem nagy szükség lenne egy Omme-ra. Egy olyan Omme-ra ami a méhészek ÉRDEKVÉDELMÉT valósítaná meg. De a mostanira nincs.
Én ugye, már aki írásaimat olvasgatta az tudja, hogy én aztán nem vagyok a mostani Omme vezetőség nagy barátja. De, be kell látni az Omme nincs döntési helyzetben. Nem tud semmit csinálni.
Bross csupán haszonleső, a méhészek farvizén. Csak lehúzza a méhészekről, amit le lehet. Például a tagdíjat. De állítólag az uniós támogatásból is elvesznek nem keveset. Ezt persze egyszerű tagdíj fizető nem látja, hogy az mennyi.
Mindezt azért tehetik meg mert valaki valamikor megállapodott valakivel, hogy támogatásokat kössék Omme tagsághoz, mert másképpen nincs semmilyen támogatás. Ő nincs döntési helyzetben, csak jól él belőle és kész.
Persze, ha jól megy a bolt a méhészeknek és el tudják adni a mézüket valahogy, ők csinálnak alapszabályt maguknak, Meghatározzák, hogy az uniós támogatásból, ami persze nem az ő pénzük, csak tologatós fűkasza vehető, vagy kis traktor is. Ezenkívül meg minden féle pótcselekvést is elkövetnek, amik nekik fontosak, hogy úgy tűnjön őrájuk föltétlen nagy szükség van.
Ilyenkor aztán mint most, ha sz@rban van a haza már, mint a méz eladás kiderül, hogy az Omme Brossostul, vezetőségestül, küldöttestül annyit se ér, mint a vizi pisztoly a háborúban.
És mielőtt valaki megint elkezdené a mostani kormányt szidni emiatt, elmondanám, hogy ott ültem Gödöllőn akkor is, amikor ő az első elnöksége idején, személyesen tüntette ki az MSZP-s mezőgazdasági államtitkárt. Ez tény. Vannak, akik még emlékeznek rá.
Ha valaki az Omme-t és benne az elnököt a kullancshoz hasonlítaná, ami a méhészek vérét szívja, hát annak elmondanám ez nem jó hasonlat. Ugyan is a kullancsot ki lehet húzni, ki lehet venni, még ilyen kis kullancs kiszedőt is lehet kapni. De az Omme-t nem lehet levakarni a méhészek hátáról. Levakarhatatlan és addig él, amíg a gazda állat el nem pusztul.