Mézmarketing / Mézhamisítás / Mézárak

• 3170 válasz
  • 1189252 megtekintés
*

izso60

• 573
Re:Mézmarketing / Mézhamisítás / Mézárak
« Válasz #1320 Dátum: 2016. November 18. 19:15 »
Üdv.Uraim!
Kiskakas!
Az ajándékozásban a legmesszebb menőkig egyet értek veled!
Az értékesítési gondjainkon véleményem szerint cseppecskét sem segít,de miután magam is úgy gondolom hogy az ajándékozás nagyon szép gesztus,főként ha Mi tehetjük meg hogy adhatunk.
Akár még fel sem nőtt gyermekeknek akár munkában elfáradt időseknek felemelő érzés látni az örömöt az arcukon,a könnytől fátyolos szemüket,jó érzéssel tölti el az embert.
Én kicsiben már tettem ilyet és szégyenlem hogy nem nekem jutott eszembe felhívni rá mások figyelmét.
Részemről kitűnő ötletnek tartom!
Szerintem köszönjük Kiskakas!

« Válasz #1321 Dátum: 2016. November 18. 19:16 »
Nálunk is öröm volt , ahogy figyelték a gyerekek az előadást.  Az iskolában és az óvodában is csináltunk mézes reggelit, másfélszer több kenyeret kentünk, mint a gyereklétszám, el is fogyott, még készíteni is kellett, kértek még belőle. Nagy örömmel töltött el bennünket, hogy szeretik a mézet, talán elindult valami, hogy jó irány ez a méz megismertetésére. Szerencsére a méhészeink is jelentős számban segítettek, jövőre is várnak bennünket az intézmények és jövőre is lesz méhész, aki vállalja ezt.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1322 Dátum: 2016. November 18. 21:23 »
QUQURIQ !!!

Örömmel tölt el, hogy ennyi odaadó, jólelkű méhészekkel vagyunk körül véve!
...csak egy-egy lépés előre, egy kis örömszerzés, és kitárul a világ előttünk!
Csak példának szánom.
Bp. XVIII. ker. általános iskoláiban, (sok van még hátra) elmegyek biológia órát tartani.
Mind ez a tanmenet szerint, amikor a gyerekek az ízelt lábúakat tanulják.
Igaz, nem a legyeket elemzik ki, mit mi annak idején, hanem a méhekről tartok előadást.
Az óra végén mindig marad bőven idő a mézkóstolásra is.
Itt elmondom a méhészeti termékek jótékony hatását, sőt, könnyen megjegyezhető mézes ételekről is beszélek.
Természetesen szórólapokat is kapnak a gyerekek.
Ma például minden osztálynak adtam az OMME-s kifestőkönyvecskéből is.
Remélem, hogy készül egy új, modern szakmai film is, ami még színesebbé teheti az amúgy is érdekes órát.
...és tudjátok, hogy mi a legjobb az egészből?
Amikor a gyerekek rám köszönnek az utcán, hogy csókolom méhész bácsi. (na ez a reklám)!

Kiskakas

*

zümi

• 1382
« Válasz #1323 Dátum: 2016. November 18. 21:29 »
Kiskakas!
Jó ötleteid vannak nem vitás :)
Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1324 Dátum: 2016. November 18. 21:42 »
QUQURIQ !!!

Köszönöm!
Bocsánat még egy szó!
Kb. 6 évvel ezelőtt írtam egy leckét a biológia órára a méhekről.
Mivel feleségem pedagógus, úgy pedagógiailag is felépítve.
Már a tankönyvkiadónál volt az anyag amikor több kiadót megszüntetek.
Sajna "füstbe ment terv"
Képzeljétek, csak el, ha kis országunk minden iskolájában, az adott korosztály kaphatna egy reális képet a méhekről, és termékeikről.
Esetleg az órarendekre rá lenne írva, " legyél olyan szorgalmas mint a méhecske".
Vagy az ovikban méhecskés kifestők, és mesekönyvek színesíthetnék a gyerekek világát!
Egyébként a piacon több szülő is van, aki "csak úgy" vesz a gyereke csoportjának mézet!
Példa értékű!

Kiskakas

« Válasz #1325 Dátum: 2016. November 18. 22:38 »
,,Az iskolák részére a méhészek szakmai szervezete, az OMME biztosítja a mézet, így ezen a napon a gyerekek mézes teát és mézes kenyeret fogyaszthatnak reggelire."

Csak én szerintem nincs rendben ez a mondat?

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1326 Dátum: 2016. November 18. 23:54 »
Enyhén szólva túlzás.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1327 Dátum: 2016. November 19. 06:19 »
QUQURIQ !!!

"Enyhén szólva túlzás."

részben igazad van!
...de miért nem mézes reggeliztettünk idáig?
Mert nem volt központi összefogás, szórólapok, központi sajtó szervezése.
Aki akart egyénileg is megtalálta az iskolákat, óvodákat.
Az is igaz, hogy nem volt ekkora hírértéke.
Szervezetünk, és előttünk is nyitva állnak a lehetőségek...
bölcsik, ovik, iskolák, idősek, rászorultak, sportolók, anya otthonok, állami gondozásúak.
Én pl. voltam a vak gyerekek intézetében, hogy "megédesítsem" az életüket.
Mindenhol nagyon szívesen fogadnak bennünket a mézeinkkel.

Kiskakas

« Válasz #1328 Dátum: 2016. November 19. 08:55 »
A tegnapi napon történt egy olyan esemény is,amelynek nyilvánosságra hozatalával nem akartuk a tegnapi ünnepi hangulatot megtörni.Tegnap reggel mielőtt Attiláékkal találkoztunk Jocó barátomnak(bicska) segítettem a szekszárdi 5-ös iskolában mézes reggelin abban az osztályban ahová az Ő kisfia is jár.Előadás közben hangosbemondón keresztül közölték:"A mai mézes reggelin kaptok 1 szelet mézes kenyeret,amit az első szünetben a teremben fogyasszatok el."Ez az egyik azok az iskolák közül ahol tele volt minden az ominózus plakátokkal.Egy másik hely a Gyakorló iskola,oda járnak az én gyerekeim is a tanárok szerint ugyanez.A nagy plakátolót sehol nem látták,de én délután amikor mentem a gyerekeimért igen!Dobozokban cipelte a mézet.Gratulálok a mézes reggelihez,a nagy akcióhoz.A Gemenci Egyesület büszke lehet,hogy ilyen fantasztikus tagjai vannak.A helyi tv-ben a hírolvasó Bross Péter a minap megjelent állásfoglalásából idéz,miközben a sógorom és tesóm reggelizteti a gyerekeket.Ők etikusan,alkalomhoz illően csinálják,a tagokra mégsem tud hatni az Elnök Úr!
« Utoljára szerkesztve: 2016. November 19. 09:21 írta Illés Sándor »

*

nata

• 176
« Válasz #1329 Dátum: 2016. November 19. 09:45 »
Külföldi mézeladásnál, ha jól tudom csak HACCP-s kiszerelő helyen kicsomagolt mézet lehet kivinni? Jól tudom ezt vagy hogy van ez pontosan?

« Válasz #1330 Dátum: 2016. November 19. 10:12 »
nata!Jól tudod,a HACCP nélküli kiszerelő csak helyi értékesítésre szól,ez egy könnyítés,hogy a kistermelő nagyobb beruházás nélkül értékesíthessen.Ez egy kicsit az őstermelőhöz,mint jogi formához hasonlít,ilyen sincs máshol az UNIO-ban.

*

zümi

• 1382
« Válasz #1331 Dátum: 2016. November 24. 09:49 »
Cserényi Péter és fia szerepel az M1 kosár című műsorában!
Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1332 Dátum: 2016. November 24. 11:26 »
Ha jót mondott, akkor mindannyiónkkal jót tett.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #1333 Dátum: 2016. November 24. 12:09 »

« Válasz #1334 Dátum: 2016. November 24. 12:24 »
ha jól értem, a riporter hölgy azt mondja: "az alapszabály az, hogy a mézhez nem lehet semmi mást hozzá adni, kizárólag a méhek által gyűjtött virágporból készülhet"

remélem csak a fülem rest!