Mézmarketing / Mézhamisítás / Mézárak

• 3170 válasz
  • 1189242 megtekintés
*

Bicska

• 601
Re:Mézmarketing / Mézhamisítás / Mézárak
« Válasz #1350 Dátum: 2016. November 25. 14:00 »
Na akkor hol van itt az OMME uveg? Es a szep lapka???

A teljesseg kedveert ez a mezes reggelin rendelheto mez. Amit kedvezmenyesen kinalt a kollega.
« Utoljára szerkesztve: 2016. November 25. 15:50 írta bicska »
"Vassal csorbitott csontváz-leletek
mutatják, hogy itt mivé lehetek,
ha mellemre kitüzöm jeletek, -
csirkefogók! Nem játszom veletek!"

« Válasz #1351 Dátum: 2016. November 25. 15:30 »
Izso60 szerintem is jól beszélsz.Most ,hogy lementek a mézárak már nem szervezkedik értünk a "megmentőnk"... ;D ;D ;D ;D ;D

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1352 Dátum: 2016. November 27. 20:32 »
QUQURIQ !!!

Még csodálkoztok?
Annyi rosszat írtatok róla!
Most meg vegye meg drágán a mézeiteket?
Odaadnád Neki jó áron?

Kiskakas

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #1353 Dátum: 2016. November 28. 17:22 »
A facen terjed nem tudom igaz e. De Pásztor Zoli is tanúsíthatja, azt mondják. 450-et kínálnak a vegyesért.

*

nata

• 176
« Válasz #1354 Dátum: 2016. November 28. 18:55 »
Kínálni bármennyit lehet. Az a lényeg, hogy köttetik-e üzlet annyiért.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #1355 Dátum: 2016. November 28. 19:22 »
Voltál e már úgy, hogy valamely cigány üzletember meg akart tőled venni valamit?
 Ha megkérdezi, hogy mennyiért adod amit ő meg akar venni, akármilyen árat mondasz, felháborodik úgy csinál mintha akkor gyilkoltad volna meg az anyját. Lassan ugyan így lesznek a mézkereskedőink.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #1356 Dátum: 2016. November 28. 19:31 »
Egy alkalommal az egyik ilyen üzletember STEEL márkájú láncfűrészt árult az utcában. Azt mondja vegyek tőle, mert volt nála vagy három amit magára bírt akasztani. Nézem mondom olyan érdekesen írják , hogy STIHL.
 Mondom neki nem veszek nekem van 125000ft-os Makita. A szeme se rebbent. Azt mondja hozzam ki, majd megnézi, hogy mennyit fizessek rá.
 Komolyan mondom ekkora pofátlanság láttán úgy meglepődtem, hogy elfelejtettem ráengedni a kutyát.
Aztán voltak ketten is akik vettek tőle, az egyik 25000 ft-ért s a legvégén a másik 15000-ért.
 Mondanom se kell, hogy a láncfűrész csak addig működött még megmutatta, hogy hogyan zúg. Akik megvették azt mondták 5 perc múlva mind a kettő beadta a kulcsot.

*

zümi

• 1382
« Válasz #1357 Dátum: 2016. November 29. 12:19 »
.
« Utoljára szerkesztve: 2016. November 29. 12:31 írta zümi »
Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.

*

zümi

• 1382
« Válasz #1358 Dátum: 2016. November 29. 12:32 »
 ::) :-\
Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.

*

Bicska

• 601
« Válasz #1359 Dátum: 2016. November 29. 15:16 »
Látták a szekszárdi  mézes-reggeli plakátot, és megihlette őket.
"Vassal csorbitott csontváz-leletek
mutatják, hogy itt mivé lehetek,
ha mellemre kitüzöm jeletek, -
csirkefogók! Nem játszom veletek!"

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #1360 Dátum: 2016. November 29. 19:52 »
Az semmi. Nem untatásképpen, de jó 50 évem van már a méhek mellett.
Megyek ma a tarjáni piacon, nézelődök, és látom egy lekvár árusnál, egy mézesüveget: rajta Xy méhész, lakóhely stb. nagy csicsás címke.
 Méhész??????
Még annak idején amikor Gyöngyöspatán volt a hepaj. Vettek két családot, mellé még kaptak egyet valakitől. Ez így el is volt évekig, azzal a változással, hogy egy család elment nekik.
 Tavaly előtt megkértek csináljak nekik kaptárt , mert volt nekik száraz harmadosztályú deszka  szlovákiából. Én csináltam nekik 12-t. Nem fogadtam el pénzt, pedig kínáltak 10db ért 20000ft-ot.
 Aztán tavalyelőtt elkezdtem szaporítani nekik. a mostani akácig én méhészkedtem nekik úgy, hogy néha valóságosan könyörögni kellett nekik, hogy csináljunk már valamit mert az ő érdekük.
 Akácig én méhészkedtem nekik. Elvittem napraforgóra tavaly stb.
 Kipergettek valami 110kg akác mézet. nagyon büszkék voltak rá. Azt ugyan elfelejtették mondani, hogy köszönöm, viszont amikor kérdezték, hogy én kivel pergetek, és mondtam, hogy egyedül, akkor figyelmeztettek, hogy siessek mert jön az eső.
 Esküszöm, hogy egy hétig magyaráztam neki, hogy merre repül ki a kaptárból a méh, de még így se érti, pedig 60 éves már el van.
Szóval, valóban van olyan aki a forgó ajtón utánna megy be az embernek és előtte jön ki.
Engem ugyan is eléggé zavar, hogy a méhész, mint szó is, mint szakma is ennyire lejáratódott. Minden gügye aki látott már méhet és pergetett 20dkg mézet méhésznek nevezheti magát.

« Válasz #1361 Dátum: 2016. December 02. 20:22 »
Sziasztok!
Ma volt nálam egy tudatos vevő.
Hárs méz után érdeklődött.
Kérdezte, hogy be fog e kristályosodni.
Mondtam neki, hogy természetesen, be.
Akkor kér 4 kilót.
10.000 Ft, bolt megkötve.
Én is kérdeztem tőle a következőt...
Ha nem kristályosodott volna be, nem veszi meg?
Válasza..nem.
Akkor nagyon megmelegítette.
Itt kezdődik a tudatos vásárló.
30 évvel ezelőtt Szekszárd testvérvárosában Bietigheim-Bissingenben egy német vevő kérdezte ugyan ezt a Karácsonyi vásárban.
Azért haladunk.
Nagyernyei Attila

*

Kitin

• 934
« Válasz #1362 Dátum: 2016. December 02. 23:44 »

« Válasz #1363 Dátum: 2016. December 03. 06:49 »
Sziasztok!
A gőzölgőben már megy a meccs a következő témáról, valamint én is írtam már erről.
Tehát az EU -(tanázia) tehát az Európai Unió kész átverő show, egy szűk (szerintem maffiaszerű) kör jó kis szórakozása, velünk.
Kína bent van az EU-ban?
Ukrajna, Argentína bent van az EU-ban?
Akkor szerintetek minek engedik be az EU döntéshozói ezekből az országokból a mézet, ne adj Isten a hamisítványokat?
Hol vannak a kemény védővámok, az EU tagállamok gazdáinak védelme?
Sehol.
A NÉBIH a maga módján teszi a dolgát, de a nemzetközi lehúzó hálózathoz ők is kevesek.
Ez egy szűk kör jól megalkotott biznisze, és itt mi magyar méhészek egy játék része vagyunk csupán.
Ha a jó minőségű megtermelt mézünk a kutyának sem kell, akkor miért veszik ledorongoló áron?
Akkor kell, vagy nem?
Telített a mézpiac, vagy sem?
Ha nekünk raktáron vannak a készleteink, akkor mit keresnek itt a fent említett országok mézei, hamisítványai?
Véleményem szerint a válasz egyszerűbb mint gondolnátok.
Az olcsó árura van szükség, és ez háttérbe szorítja a minőséget!
Ezzel tudnak üzletelni, és még az sem számít, hogy a tisztességes termelők szenvednek, esetleg tönkremennek.
Amikor belépésünk előtt EU-t reklámozták, hogy ehetünk e mákos gubát, meg hasonlókat, simán átvágtak bennünket.
Nem kell itt tüntetést szervezni meg mozgolódni!
Majd ha hosszabb ideig nem kell a mézünk akkora lesz a felháborodás, hogy összefognak a gazdák és....
gondoljatok amit akartok.
Véleményem szerint ehhez az OMME kevés!
Szervezetten össze kell fogni azokkal az országokkal ahol hasonlóak a gondok.
Tehát az EU-n belül az összessel.
Akkor talán észhez térnek a politikusok, addig pedig marad a szenvedés.
Ja és a belső (magyar) piacokon is megindult a negatív folyamat!
Egyre többen árulják a mézüket üvegben, de a mézfogyasztás csak tized kilókat nő.
Akkor mi van?
Alátok vág a konkurencia, tehát a méhészkolléga.
Szépen nézünk ki.
Majd folytatom.
Nagyernyei Attila

« Válasz #1364 Dátum: 2016. December 03. 08:51 »
Egyetértek Attilával, de szerintem először a saját portánkon kéne rendet tennünk. Mert mi magyarok meg méhészek úgy is annyira szeretjük egymást. Mi mindig összefogunk, sohasem ártunk egymásnak... Mert mi -mármint a magyarok- azt hisszük, hogy keresztény magyar emberként kiváltságokkal, előjogokkal élhetünk a világban. (Márai után szabadon) Azt gondoljuk magunkról, hogy aztán nálunk nincs is becsületesebb, tisztességesebb, sajnálatra méltóbb nemzet a világon. Mi tőlünk aztán mindent meg kell venni, mert csak a magyar a jó. Mi minden piacon jelen lehessünk de ide aztán ne jöjjön ám senki! Hát hogy képzeli bárki is? Mer` szegény magyart mindenki csak bántja, mindenki kihasználja. Az EU meg az amerikaiak meg az oroszok meg az egész világ... De mi magyarok nem vagyunk ellenségei egymásnak. Szerencsére. Mindazon által, hogy csak egy kis porszemek vagyunk itt Európa közepén azt gondoljuk, hogy mi majd aztán mindenkinek jól megmondjuk hogyan kell megváltani a világot. Tudjuk, minden a pénzről szól. Nem csak az unióban hanem még Mária országában is. Az utóbbi években Marsall segély mértékű pénzt kaptunk az uniótól.Kár, hogy ennek nagy részét csak néhányan élvezik.Azok, akik döntenek ezeknek a pénzeknek a sorsáról.Jelen esetben épp a nemzeti-keresztény vezetés. Ők biztosan jól ismerik Istenük 10 parancsolatát, azon belül is a 7. -et. Jobb kezekben nem is lehetne a pénz sorsa... Itt van pl. a nemzeti programunk is. Az egekben van a semmit érő szereknek az ára. Milyen támogatott szert érdemes venni? Nem rég vezetőségi tag előadását hallgattam. Azt mondja, hogy új szer került a támogatott szerek listájára. Ajánlani, véleményezni ugyan nem tudja, de lényeg hogy lehet választani. De hát akkor ki teszi be az ismeretlen szert a támogatásba? Vagy miért teszik be, ha nem ismert a hatása? Szóval majd amikor mi magyarok megbékélünk egymással és nagyjából tudjuk, hogy mit akarunk és egy irányba is tartunk vele, akkor érdemes keresni más országok partnerségét. Addig meg minek? De mi magyarok  egy évezred óta nem tudunk egymással dűlőre jutni, így aztán nem is jutunk egyről a kettőre. Gyengék vagyunk , jelentéktelenek esendőek. És néznek minket kultúr népek és látják képtelenségünket a haladásra. (Ady után). Mit akarunk mi a világ mézpiacán, ha alapszabályról meg közhasznúságról megy évek óta a vita? Miről szól ez az egész drága keresztény méhésztársak? Kíváncsi vagyok, mi az egyesület ajánlása, kidolgozott stratégiája a kis kaptárbogár vagy a lódarázs megjelenése esetén?! Vagy egyáltalán atkaírtás dolgában... Szeptemberben Szentlőrincen jártam, ahol két szakmai előadó atkáról tartott előadást. Mindkettőnek ugyan azt a kérdést tettem fel. Utólag sajnálom, hogy csak egyiknek tettem fel előadásakor, a másiknak csak privát beszélgetés alkalmával előadása után. A Destruktorról érdeklődtem. Egyik azt mondta, dobjam ki. A másik, akitől nyilvánosan kérdeztem azt válaszolta, hogy ugyan ezt még nem használta, de Perizint igen. Azzal meg volt elégedve, és ezt is használná. Na most akkor mit gondoljon az ember? Itt tartunk, totális egyesületi meg ágazati meg szakmai válságban és az EU-n botránkozunk, mert nem kell a mi jó minőségű Hungarikumunk...