Mézmarketing / Mézhamisítás / Mézárak

• 3170 válasz
  • 1189148 megtekintés
Re:Mézmarketing / Mézhamisítás / Mézárak
« Válasz #1275 Dátum: 2016. November 02. 18:46 »
Hát a mai telefonok alapján még csak nem is akadozik , hanem áll.
Ha van az előző általad  árakkal valaki aki felvásárol , írd már ki a nevét, vagy privátban küld el nekem.
Köszönettel.

Üdv. jani bátya

« Válasz #1276 Dátum: 2016. November 03. 08:37 »
Tisztelt Méhészek!
Az OMME-s termelői üveg árával kapcsolatban az OMME ügyvezetője kikürtölte országnak-világnak, hogy most aztán az  "Új szolgáltatás az OMME termelői mézesüveg forgalmazásban" minden idők legolcsóbb üvegét fogjátok a Kft.-n keresztül kapni.
Mondtam, hogy üvegben otthon vagyok.
Most Ti mondjátok neki, hogy a hír nem igaz!
Az OMME-s üveg akkor lenne a legolcsóbb, ha az eredeti szerződéshez visszatérnénk, mert akkor nem kellene eltartani az üveg árából a sok léhűtőt!
Próbálkozásnak is rossz az új ötlet.
A Kft. nélkül olyan 6-8 forinttal lenne olcsóbb az üveg!!!!
Akkor mi a lófa...nak a Kft????
Ne akasszanak már hasba azok, akiknek ehhez soha semmi köze nem volt!
Édes jó Istenem!
Mit is mondott Fáskerti Laci?
Valami hasonlót:
....Ha nem lesz Nemzeti Program majd a Kft. tartja el az OMME-t!...
Szerintem meg az ügyvezetőt, meg az alkalmazottakat!
Nem az a célja a Kft.-nek, hogy a méhészek minél olcsóbban jussanak hozzá azokhoz a termékekhez ami rajtuk keresztül csordogál?
Kristálycukor, üveg...és most a tetőn (lapkán) is görcsölnek.
A Kft. egy agyrém, működésképtelen, a méhészek pénzén erőszakkal fenntartott valami.
Ebből a valamiből néhányan jól éldegélnek, a méhészek meg ezért fizetnek.
Besz@rás az egész, hogy ezt szótlanul tűritek!
Egy gazdasági vállalkozásnak nyereségorientált gazdálkodást kell folytatnia, de nem a méhészek lehúzásával!
Nyereséééégg??
Ezért nem szeretnék ha  Kft. gazdálkodásáról szóló jelentés napvilágra kerülne, mert az OMME Kft. veszteséges.
A Kft. addig fog működi amíg a méhészek ehhez asszisztálnak.
Megjegyzem, hogy veszteséges vállalkozás előb-utóbb az adóhivatalnak is szemet fog szúrni.
Egyszerűen azt szokták ilyenkor kérdezni, hogy minek üzemeltetik azt ami veszteséges?
Mit fognak erre válaszolni az OMME illetékesei?
Mert a méhészek igénylik, hogy átvágják őket?

Nagyernyei Attila

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1277 Dátum: 2016. November 05. 22:14 »
QUQURIQ !!!

Jó hírrel szolgál Kiskakas!
Illés Kálmán jóvoltából ma megkaptam a 16 éve a Méhészeti terméktanács és az AMC finanszírozásával készült profi marketinges szakmai filmet.
Mire is jó ez a F-F klub?
Információ átadására!
Ma vittem el a filmet Bross Péter elnökünknek, hogy digitalizálják, és hogy minden megyei vezető kapjon 1-1 példányt.
Köszönjük Kálmán, hogy ismét öregbíthetjük a magyar méz hírnevét!

Kiskakas

« Válasz #1278 Dátum: 2016. November 06. 10:43 »
Tegnap Fehérgyarmaton hallgattam Bross Péter előadását a mézpiaci helyzetről.Amiket elmondott egyet is értettem vele,viszont azzal nem értek egyet,hogy csak üljünk és várjuk,hogy majd csak lesz valahogy.(ezt nem ő mondta)Már ott is felakartam állni és elmondani a véleményemet de jelentős csúszás volt és így az előadóktól vettük volna el az időt.Hivatkozunk itt a kínai mézre,hogy az töri le az árakat.Igaz.De akkor miért nem csinálunk nagyobb reklámot a mézünknek?Miért nem hívjuk fel még jobban az emberek figyelmét a hamis mézekre?Miért nem tudatosítjuk az emberekben azt ha több mézet fogyaszt főleg télen,valószínű,hogy kevesebbet kell költeni gyógyszerre,mivel a méz az egészségét is védi. A mézhamisításon ért magyar mézkereskedőkkel miért nem statuálnak példát?Miért nem tiltják ki őket több évre a piacról és miért nem kapnak több százmillió forintos büntetést,hogy elmenjen örökre a kedvük a hamisítástól?Lépni kellene,keményen.De elsősorban az embereket kellene a magyar termelői méz fogyasztása felé terelni.Tudom,hogy ehhez nagyon sok pénz kell amihez nekünk méhészeknek hozzá kell járulnunk.Akkor szerintem tegyük bele a pénzt és csináljunk valamit,hisz a jövőnk a tét!Ha csak tétlenül ülünk az nem vezet sehova.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1279 Dátum: 2016. November 06. 11:13 »
QUQURIQ !!!

Bagira!

Lehet, hogy még nem tudsz róla, az elnököd tud, kérdezd meg Tőle, hogy az OV-n Fekete Józsi elmondta, hogy az Agrár Kamarával együtt egy több hónapos méz reklám kampány indul. Már hallani a sajtóban is róla. Ha jól emlékszem a Kamara 5 millió Ft-al segíti a kampányunkat, az OMME a reklámalapból pótolja.
A véleményem szerint a belföldi mézkereskedők is anyagilag hozzájárulhatnának a méz reklámkampányához.
Sok kicsi sokra megy...ezt a méhecskéink is tudják...

Kiskakas

« Válasz #1280 Dátum: 2016. November 06. 11:28 »
Miért nem hívjuk fel az emberek figyelmét a hamis mézekre?Az átlag fogyasztó baromira egyszerű jószág.Hallja,hogy gond van a mézzel,hamis,meg esetleg veszélyes vegyületeket tartalmaz,stb. azt nem fogja megjegyezni,hogy melyik,egyszerűen nem vesz semmilyen mézet.
Másrészt,azért valljuk be,mi aztán baromira elrontottuk a hazai fogyasztókat...nem mostanában már régebben.Innen elég nehéz visszajönni. :-[
„Ha meg tudjuk változtatni önmagunkat,
a tendenciák is megváltoznak a világban.
Ahogy az ember megváltoztatja a saját természetét,
úgy fog irányába megváltozni a világ hozzáállása.
Nem szabad arra várnunk, hogy lássuk, mások mit tesznek.”

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1281 Dátum: 2016. November 06. 11:53 »
QUQURIQ !!!

Lindzzy!

"Miért nem hívjuk fel az emberek figyelmét a hamis mézekre?"
Úgy 4-5 évvel ezelőtt Az antibiotikumos mézbotrány (Gödöllőn "asztal alól" sutyiban címke nélkül egy mézkereskedő sza...ért,- hu...ért árulta a mézet, amit rejtett kamerával fel is vettek.
Elkobozták a mézet + kemény bünti...
A sajtó tele volt negatív kampánnyal.
...ekkor a piacokon nagyon visszaesett a mézfogyasztás!!! :(
Szinte a felére.
Még a törzsvásárlók is megkérdezték, hogy ez a méz ugye nem hamis?
Mézkereskedő ismerőseim is panaszkodtak, hogy visszaesésük volt a méz forgalomban!
"Az átlag fogyasztó baromira egyszerű jószág."
Ennyire igaz a mondás...
A méz, csak pozitív sugallatot árasztat.

Kiskakas

« Válasz #1282 Dátum: 2016. November 06. 12:01 »
Azóta van a hirdető újságban a következő szöveg a hirdetésem elején:

Vásároljon HAMISÍTATLAN, OMME zárszalagos mézet közvetlenül a termelőtől!   ;D
Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

« Válasz #1283 Dátum: 2016. November 06. 13:02 »
Sajnos minden mézbotrány negatív hatással van a mézpiacra. A legutóbbi is szinte mindenkihez elért. Több ismerősöm is említette, hogy hallották,  "micsoda mézhamisítás" történt. Hát igen mondtam, ez szomorú de sajnos előfordul ilyesmi. Bizalmatlanok az emberek a könnyen hamisítható termékek iránt és inkább nem is vesznek. A másik dolog, amire biztos Bagira is felfigyelt már, hogy rengeteg a méhész, a piacokon sokszor egymást gyűrik a mézárusok. Képtelenség annyi mézet kiüvegezve eladni, amennyit termelünk. Aztán az is nagy gond és erről is többször esett már szó, hogy a méz nem alapvető élelmiszer és bizony az ország egyes régióiban nem mindeni engedheti meg magának, hogy mézet vegyen. Egyszerűen a kevés pénzéből  sajnál vagy nem is tud mézet venni. Lehet, hogy inkább eldohányozza...  ::)
Ma egyébként is a hamisítás korát éljük. Nem csak a mézzel, de szinte minden más élelmiszerrel "manipulálnak". Nézzük a söröket, folyamatosan higítják, kukoricadarával keverik, a minőség romlik, az űrtartalom csökken, az ár növekszik. De ha megfigyeljük az egykori neves konzervgyár kedvelt termékeit pl. a sárga dobozos löncshúst, az sem a régi már. Ehetetlen, jó ha van benne 6-10% sertéshús, a többi meg mindenféle állományjavító, meg térfogatnövelő. A kiszerelés szintén kisebb, az ára megnőtt, de legalább nem lehet megenni. Ez csak azért nem számít hivatalosan hamisításnak, mert ráírják, hogy 9% sertéshúst tartalmaz. Egyébként meg hamisítás....
A bor élvezeti termék. Szívesebben veszik az emberek, mert hamarabb érkezik és kézzel foghatóbb a hatása mint a mézé...  ;) Ezektől függetlenül persze nagyon fontos és szükséges a mézmarketing, a reklám. De ugye mi több tényező miatt is bajban vagyunk.
Egy biztos, termelőként, üvegben értékesítő méhészként nekünk mindíg arra kell törekednünk, hogy minőségi árut adjunk ki a kezünkből. Mert ha a mostani reklám ellenére még az is kiderül, hogy a termelői üveges meg zárszalagos méz is esetenként silány minőségű, akkor leszünk igazán nagy bajban...
Szerintem nem csak a kínai mézzel kell küzdenünk. Nem vagyok biztos abban sem, hogy a magyar mézkereskedők, kiszerelők feddhetetlenek a dologban. Mármint ami a minőséget illeti...

« Válasz #1284 Dátum: 2016. November 07. 07:52 »
Tisztelt Méhésztársak!

Látszólag bonyolult a helyzet, a tenni nem akarók részéről ebben a nagyon egyszerű kérdésben.

A képlet egyszerű arra a kérdésre kell csupán válaszolni mindenkinek, hogy  mit vár el a méhészettől mint gazdálkodó.

Ha teljesen háztól értékesíti a mézét ami általában kis méhészetek esetében érvényes akkor a kialakult helyzettel és

ezzel a hazai sajnos nagyon vérszegénynek ígérkező kampánnyal akár elégedett is lehet.

A méhészek jelentős részének méze eddig az exportpiacokon értékesült, azokon a piacokon melyek a jövőben a korábbi

mennyiség töredékére tartanak igényt ráadásul teljesen nyomott árakon.

Jó lenne már felfogni, hogy nem kell a mézünk. Egy nemtelen harcban, konkurens gyantatechnológiás gerillák

kiszorították  bennünket évtizedes piacainkról. Ebben a harcban nagyon jó eszközünk van, ez a

gyantatechnológiás mézek minősége.

Magyarul amennyiben nem változtatunk hozzáállásunkon és megadjuk magunkat legfeljebb 2-3 év és nincs miről

beszélnünk.

Üdv.: Tóth Zoltán

« Válasz #1285 Dátum: 2016. November 07. 08:14 »
"Ha teljesen háztól értékesíti a mézét ami általában kis méhészetek esetében érvényes akkor a kialakult helyzettel és

ezzel a hazai sajnos nagyon vérszegénynek ígérkező kampánnyal akár elégedett is lehet."

Sajnos, még ebben az esetben sem lehetünk elégedettek. Sőt korábbi tapasztalataim szerint csak a bajt okozza, ezen szegmensnek is. Újjabb szereplők próbálkoznak, irreális mennyiségű árút értékesíteni egy már régen leosztott telített piacon. Álproblémát próbál a kampány megoldani, ami nem is volt. A piacokon álltalánosan nem jellemző, a termelői  hamis méz árúsítása. Ez a kampány csak további feszültséget okoz a piacozók között, a vásárlókban is kétséget ébreszt.

A külpiacok nélkül összeomlik a méhészeti ágazat!
Az OMME jelenleg nem több, mint egy bénakacsa!

« Válasz #1286 Dátum: 2016. November 07. 08:40 »
Ezt írja Robotur!
"Ez a kampány csak további feszültséget okoz a piacozók között, a vásárlókban is kétséget ébreszt."
Teljesen egyet értek ezzel a mondattal.
Szekszárdon nyolcan árulnak MÁR mézet a helyi piacon.
A méhészek az értékesítési problémájukat úgy próbálják megoldani, hogy alámennek árral a kollégáknak.
Szerintem ez nem jó irány!
Egy deka mézzel többet nem fognak eladni, viszont kialakul a második front.
Tóth Zolival is egyet értek.
A hamisításban részt vevő maffiahálózatot amíg nem számolják fel, nekünk annyi.
Én a radikális megoldások híve vagyok, de egyelőre nincs rá igény.
A NÉBIH néha megvillant valamit, ami örvendetes, de ez kevés.
Amikor Európába óriási konténerekben ömlik be tartályban a glükózszirup, és az EU honatyák széttárják a karjukat, akkor nemzetközi akcióra van szükség.
Már a szerbek is mozgolódnak, ezt szombaton ki is jelentette Roboljub Zsivadivovics szerb elnök.
Ebben a harcban a magyar méhészeket úgy le nyomják mint a csikket.
Egyedül palánknak szaladunk, azonnali lépésekre van szükség.
A küldötteknek kell javaslatot tenni az OMME elnökségének, de egyelőre erre semmi hajlandóság.
Akkor szerintem még nincs olyan nagy baj......
Nagyernyei Attila

« Válasz #1287 Dátum: 2016. November 07. 12:57 »
Ébresztő Méhésztársak!

A küldöttek már megtették a kezdőlépést, az EU Közösségi Mézkampány indítási javaslatomat, és a benyújtott EP

Petcióm OMME általi menedzselésének kérését ellenszavazat és tartózkodás nélkül egyhangúlag támogatták, meg

lett szavazva egy rövid kampány videó elkészítése is mindezek az áprilisi küldöttgyűléseken történtek.

A küldöttek meg vannak győződve, hogy lázas munka folyik, a küldöttgyűlésre főleg ezért fognak elmenni, hogy az

elnökség beszámolóján keresztül tájékoztatást kapjanak az eddig elvégzett munkáról, hogy reményteljesen

kezdhessen hozzá a méhésztársadalom következő szezon előkészületeihez.

Üdv.: Tóth Zoltán

*

nata

• 176
« Válasz #1288 Dátum: 2016. November 07. 13:50 »
Aki eddig nem adta el a mézét, az már véletlenül se tegye. Legutóbb a felvásárló is azt mondta nekem, hogy ennél lejjebb már nem fog menni az ár és a helyemben inkább várna az eladással. Ha eddig vártam, akkor már tavaszig minimum kibírom.

« Válasz #1289 Dátum: 2016. November 07. 18:03 »
Szerintem reklámokkal kellene "azembereket" a méz fogyasztására ösztönözni.Mi miért nem tudjuk reklámozni úgy a mézet,hogy elsősorban az egészségre gyakorolt jótékony hatását részesítenénk előnyben?Tudom,hogy sok pénzbe kerül.De miért nem lehetne legalább most a téli hónapokban hetente egyszer-kétszer reklámozni a mézet a tv-ben és persze mindig az egészségre gyakorolt hatását hangsúlyozni?Azzal nem megyünk sokra,hogyha csak siránkozunk és nem csinálunk semmit!Ha kell akkor tegyünk bele pénzt is mi méhészek a reklámba!De próbáljunk már segíteni magunkon és ne várjuk a csodát,mert nélkülünk nem fog bekövetkezni!