Mézmarketing / Mézhamisítás / Mézárak

• 3170 válasz
  • 1188851 megtekintés
Re:Mézmarketing / Mézhamisítás / Mézárak
« Válasz #1245 Dátum: 2016. Október 23. 19:47 »
"Az ellenforradalom napján"  :o

Ne má!  :'(

Nem szoktam mások írásába belematatni, viszont most indokolt.
Bocsánat!
Ez van.
Nagyernyei Attila
« Utoljára szerkesztve: 2016. Október 23. 20:20 írta Nagyernyei Attila »
Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

*

trobi

• *
  • 35
« Válasz #1246 Dátum: 2016. Október 23. 19:53 »
Biztos csak elírta. ;)

*

izso60

• 573
« Válasz #1247 Dátum: 2016. Október 23. 19:57 »
Üdv. Uraim!
Azért hangyányit összetettebb a probléma!
A magyar termelői piacokat minden hozzászóló közel azonosan értékeli és sajnos jól látja a hazai küzdelmet!
De ami az exportra történő felvásárlást illeti nagyobb gondok is léteznek.
Legalább is a német felvásárlók szerint.
Lehet hogy nem mindenki előtt világos,de a klubvezetőnek van tudomása a német követelményekről és ehhez képest a mai magyar méz minőségéről,ismétlem a német felvásárló szerint.
Többek között ezért is akadozik a dolog,de ezen kívül sok más külföldi tényező is befolyással  van a sajnálatos tényekre.

« Válasz #1248 Dátum: 2016. Október 23. 21:33 »
Holnap lesz egy nagyobb mézpiaci konferencia Frankfurtban!
1-2 nap múlva itthon is többet tudunk majd!

« Válasz #1249 Dátum: 2016. Október 24. 01:32 »
A minőség, mindíg akkor szokott "felbüffenni" amikor nincs kereslet a mézre. Nyilvánvaló hogy változó a felkínált mézek minősége, de valahogy nem azt hallottuk, hogy bevizsgálás után tömegesen utasítanák vissza a mézet. A kínai hamis méz az jobb minőségű? Hogyan kerülhetett ki a méz, ha nem megfelelő? Tudtommal mintavételezés előzi meg a felvásárlást, bevizsgálás céljából. Akkor Banános Joe úsztatta fel a Dunán?

*

linen

• 123
« Válasz #1250 Dátum: 2016. Október 24. 09:26 »
Az egész rendszer úgy humbuk ahogy van.Csak parasztvakítás az egész felvásárlási mizéria.
Érdekes módon a termelőnél akár egy hordó tételnél is néznek laboreredményeket és tudnak hivatkozni ennek eredményére (nem megfelelő minőség, kevés pollen stb..)
A csomagoló üzemben, vagy a boltok polcain levő mézet miért is nem vizsgálják a hatóságok ugyanolyan alapossággal mint a termelőt, pedig nem ugyanakkora tételekről beszélünk.
Politika az egész, ahol a bolti vásárló és a méhész az áldozat.a vásárló a minőség miatt, a méhész a felvásárlási ár miatt.
A nyertes minden esetben a bolt aki ráteszi az árrést, a kiszerelő üzem aki szintén csak nyer rajta, és az is csak nyert aki a pancsolt hamisítványát piacra tudta dobni.
Egyértelmű, hogy mindenki csak nyerni akar a dolgon, ezzel nincs is semmi gond.
A természet is megalkotta a szimbiózist sok esetben, és ott minden résztvevő jól jár valamilyen szinten.
Ha viszont valaki a körforgásban folyamatosan csak vesztes(jelen esetben a termelő méhész) akkor kiesik a körből és megszakad az egész folyamat.
Ha ez tömeges lesz akkor ez nem jó egyik résztvevőnek sem mert össze esik a rendszer.
Lehet mondani, hogy sok a méhész meg van elég külföldi méz is.
Igy van, de akkor ha nem lesz magyar méhész akkor minek kellene magyar méz nagykereskedő?
Tehát ez szerintem nem vezet sehova.
Annál inkább célravezető lenne az, ha a hatóság sokkal hatékonyabban ellenőrízné a kiszerelő üzemekből kikerülő pancsolmányokat és mézeket.
Ha elégedett a méhész és termel az jó az államnak mert bevétele származik belőle, a vásárló is megkapja a minőséget.
Nem csak országon belül, hanem eu szinten kellene ezt megoldani, csakis akkor lehet eredménye.
Én megértem a kereskedőket is valamilyen szinten, de ha összességében rend lenne eu szinten mézvonalon akkor nem tudna nyerészkedni a pancsolt árúval kereskedő a másik kárára.
Egyszerű az egész csak akarat kérdése, csakhát ahol az akarat megvalósulhat ott a pénz is amely a pancsolásból jön.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1251 Dátum: 2016. Október 26. 08:59 »
A Facebookról emelem át ezt a hozzászólást:
Idézet
Szabóné Kis Anikó: Én tegnap beszéltem több felvásárlóval...elkeserítő és ugyanakkor szomorú...550 a vegyes 1000 körül az akác de leginkább nem vesznek semmit semennyiért....és ez még lejjebb megy szerintük..tragikus...a legnagyobb méz felvásárló és feldolgozó inkább az Orosz 380 ft. -os mézet teríti és nem a saját nemzete méhészei mézét...

Idézet
Ignác Hajdu: Én is beszéltem tegnap egy felvásárlóval,nem álltak le vegyes 600 akác 1200. Anikó! Nem kell pánikoltatni a méhésztársadalmat mert tényleg bejön a jóslata!
« Utoljára szerkesztve: 2016. Október 26. 09:02 írta Geddekas »
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #1252 Dátum: 2016. Október 26. 23:32 »
Egy régi történet.

Két kereskedő beszélget az egyik méhészrendezvényen,
és jókat nevetnek.
A derültség oka,okozói mi vagyunk méhészek.
Magyarországon ha egy kereskedő sok mézet akar venni
akkor leviszi az árát.A méhészek bepánikolnak,ömlik be a
méz az üzemekbe.

Egyszer már jól lenne tisztázni ki a felvásárló.
Nem más mint aki a kereskedő pénzén megvásárolja a mézet
a méhésztől és eljuttatja a feldolgozás helyszínére.
Fontos láncszemek jelenleg,amíg a kereskedők nem hajlandók
közvetlen a méhésztől vásárolni.
Valószínűleg kihagyhatatlan láncszemek,mert a kicsi méz tételek
koordinálása nem egyszerű feladat.
A felvásárlók a kereskedő cégek megbízott partnerei.
Szép hazánkban megy a kavarás,a felvásárlók önös érdekeik szerint,
pedig méz eladásához,a tényleges üzlet megszerzéséhez semmi közük.

Csányi Antal

« Válasz #1253 Dátum: 2016. Október 27. 08:05 »
111

« Utoljára szerkesztve: 2019. November 30. 19:59 írta kivancsi111 »

« Válasz #1255 Dátum: 2016. Október 27. 13:21 »
ezt találtam

« Válasz #1256 Dátum: 2016. Október 27. 14:51 »
Vajon kivel vitetik majd el a balhét, egy 5 fős? cégnél nem lesz könnyű balekot találni.

*

huber

• 144
« Válasz #1258 Dátum: 2016. Október 27. 21:04 »
Ez csak egy kamionnyi.
De hol a többi?

« Válasz #1259 Dátum: 2016. Október 27. 21:41 »
Antal!

Ahogy írtad, egy régi történet.

"Két kereskedő beszélget az egyik méhészrendezvényen,
és jókat nevetnek.
A derültség oka,okozói mi vagyunk méhészek.
Magyarországon ha egy kereskedő sok mézet akar venni
akkor leviszi az árát.A méhészek bepánikolnak,ömlik be a
méz az üzemekbe.."

de elég régi...
Szerintem a mai történet, ha a kereskedő mézet akarna venni, TŐLÜNK, akkor nem az árát vinné le, hanem rádobna pár százast!!!!!!!!!!

Nem hiszem el, hogy ennyire más szemüveggel vizsgáljuk a körülöttünk levő szívatást.

Nem mi vagyunk a hibásak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ők!