Az egész rendszer úgy humbuk ahogy van.Csak parasztvakítás az egész felvásárlási mizéria.
Érdekes módon a termelőnél akár egy hordó tételnél is néznek laboreredményeket és tudnak hivatkozni ennek eredményére (nem megfelelő minőség, kevés pollen stb..)
A csomagoló üzemben, vagy a boltok polcain levő mézet miért is nem vizsgálják a hatóságok ugyanolyan alapossággal mint a termelőt, pedig nem ugyanakkora tételekről beszélünk.
Politika az egész, ahol a bolti vásárló és a méhész az áldozat.a vásárló a minőség miatt, a méhész a felvásárlási ár miatt.
A nyertes minden esetben a bolt aki ráteszi az árrést, a kiszerelő üzem aki szintén csak nyer rajta, és az is csak nyert aki a pancsolt hamisítványát piacra tudta dobni.
Egyértelmű, hogy mindenki csak nyerni akar a dolgon, ezzel nincs is semmi gond.
A természet is megalkotta a szimbiózist sok esetben, és ott minden résztvevő jól jár valamilyen szinten.
Ha viszont valaki a körforgásban folyamatosan csak vesztes(jelen esetben a termelő méhész) akkor kiesik a körből és megszakad az egész folyamat.
Ha ez tömeges lesz akkor ez nem jó egyik résztvevőnek sem mert össze esik a rendszer.
Lehet mondani, hogy sok a méhész meg van elég külföldi méz is.
Igy van, de akkor ha nem lesz magyar méhész akkor minek kellene magyar méz nagykereskedő?
Tehát ez szerintem nem vezet sehova.
Annál inkább célravezető lenne az, ha a hatóság sokkal hatékonyabban ellenőrízné a kiszerelő üzemekből kikerülő pancsolmányokat és mézeket.
Ha elégedett a méhész és termel az jó az államnak mert bevétele származik belőle, a vásárló is megkapja a minőséget.
Nem csak országon belül, hanem eu szinten kellene ezt megoldani, csakis akkor lehet eredménye.
Én megértem a kereskedőket is valamilyen szinten, de ha összességében rend lenne eu szinten mézvonalon akkor nem tudna nyerészkedni a pancsolt árúval kereskedő a másik kárára.
Egyszerű az egész csak akarat kérdése, csakhát ahol az akarat megvalósulhat ott a pénz is amely a pancsolásból jön.