Mézmarketing / Mézhamisítás / Mézárak

• 3170 válasz
  • 1189301 megtekintés
Re:Mézmarketing / Mézhamisítás / Mézárak
« Válasz #1380 Dátum: 2017. Január 15. 10:09 »
Tisztelt Méhésztársak!

Az OMME weblapjáról már szinte lekerült a petíciós felhívás ismert okokból, a vezetőség nem kívánja a tagok érdekeit képviselni ebben a kiemelt jelentőségű ügyben, sem magától, sem a tagok kifejezett kérésére, követelésére sem.          A küldöttgyűlés egyhangú többszörös 2016 áprilisi és novemberi akaratnyilvánítására sem!!!

A fejlett nyugaton ahol a méhészeti vezetők a méztermelésből élnek és a méhészek érdekeit képviselik ott kiemelt ügy a petíció és fontos hír lett nem csak az adott országos egyesületben, hanem pl. a professzionális méhészeknél is.

http://alltombiodling.se/petition-mot-fuskhonung-och-honungstvatt/

A magyar méhészeti ágazat legfontosabb érdeke továbbra is az EU mézpiac rendbetétele, mivel a hazai méztermelés jövedelmezősége jelenleg és ezen túl is az EU többi országába kiszállított mézek árától és mennyiségétől függ.

Üdv.: Tóth Zoltán

« Válasz #1381 Dátum: 2017. Január 15. 10:46 »
Biztos én vagyok kicsit sötét,de nem értem. :-[ Miért nem akarják?
„Ha meg tudjuk változtatni önmagunkat,
a tendenciák is megváltoznak a világban.
Ahogy az ember megváltoztatja a saját természetét,
úgy fog irányába megváltozni a világ hozzáállása.
Nem szabad arra várnunk, hogy lássuk, mások mit tesznek.”

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #1382 Dátum: 2017. Január 15. 10:54 »
Szervusz Lyndzzy a körünkben. /bocs hogy ha nem pontos a neved, hogy lehet ilyen hülye nevet választani?/
Mert az omme vezetés eljátsza azt amit, minden bukás előtt lévő rendszer, most bizottságokat alakít.
 Hogy elfedje, semmi köze az érdekvédelemhez, ha csak a mézkereskedők érdekében nem tehet valamit.

« Válasz #1383 Dátum: 2017. Január 15. 11:00 »
Kérdezzük meg tőllük.

"Az OMME Elnökség döntésében elméletileg támogatja a gyantaszűrt mézek kitiltására elindított kezdeményezést,"

Akkor ez az , "elméletileg" szó nem véletlenül került a szövegbe? A fenti mondatot az OMME honlapjáról idéztem.

*

Bicska

• 601
« Válasz #1384 Dátum: 2017. Január 15. 11:09 »
Legyszíves Vivaldi ne hülyézd le a másik nicknevet!

Bicska
"Vassal csorbitott csontváz-leletek
mutatják, hogy itt mivé lehetek,
ha mellemre kitüzöm jeletek, -
csirkefogók! Nem játszom veletek!"

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #1385 Dátum: 2017. Január 15. 11:18 »
Figyelj már te Csantavéri. Tomipapának volt a szokása, hogy mindig valami nehezen leírható és megjegyezhető lehetőleg Latin nevet választott magának.
 Kurvára unom, hogy amikor válaszolni akarok valakinek név szerint mert a válasz nem közvetlenül a hozzászólása alá megy. Vissza kell térnem és betűzgetni, hogy hogy a fészkes fenébe is írhatom helyesen a nevét.
 Az ilyen idegen, és bonyolult neveket, és egyszerűen, "hülye neveknek" nevezem, ha tetszik neked , ha meg nem.

/ A Csantavéri bicska egyébiránt híres volt./

« Válasz #1386 Dátum: 2017. Január 15. 11:35 »
Felőlem úgy nevezel,ahogy jól esik.Nekem nem fáj az. ;) (Régi sztorija van ennek a névnek,de baromira nem ide tartozik.)
Szerinted tudja a "rendszer",hogy bukás előtt áll?Ha tudja,akkor miért nem próbálja elkerülni?Ha nem tudja,akkor miért nem tudja?
Más: Hogyan lehet valamit elméletileg támogatni?

« Válasz #1387 Dátum: 2017. Január 15. 11:42 »
Vivaldi!
Szolgálati közlemény!
"Ctrl C" majd "Ctrl V" gombok együttes használatával nem kell "bötűzgetned".
Ha nem érted, kérdezz meg valakit, vagy privátban megírom.
A témának megfelelően fejtsd ki a véleményed.
(Én sem jó helyre írtam, de máshol nem volt lehetőségem a válaszadásra.)
Üdv:
Nagyernyei Attila

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1388 Dátum: 2017. Január 15. 11:46 »
QUQURIQ !!!

Arra azért kíváncsi a Kiskakas, hogy holnap a marketing bizottsági értekezletre meghívta -e az ügyvezetés a jelenlegi mézkirálynőt?

Kiskakas

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1389 Dátum: 2017. Január 15. 12:07 »
QUQURIQ !!!

Vivaldi írása!
"Mert az omme vezetés eljátsza azt amit, minden bukás előtt lévő rendszer, most bizottságokat alakít".

Képzeld, a bizottságokat én javasoltam még az alapszabály beadványomban, nem a vezetés találta ki.
..de akár Ők is, vagy Te is kitalálhattad volna.
A lényege, hogy a szakmánk előbbre jusson, minden szakterületen könnyebb legyen a méhészek sorsa.
Ha jól hallottam, idáig nem volt "kormánypárti és ellenzéki" összecsapás!
Mindenki egy cél érdekében dolgozott, amiért köszönet Nekik!
Remélem, hogy még a fennmaradó bizottságok is mihamarabb beindulnak, és jó ötleteikkel nyugtathatják meg az otthon maradt méhészek lelki világát.
Én semmi bukás közeli állapotot nem látok, sőt egyre több közös munkájuk gyümölcse érik be!

Kiskakas!

« Válasz #1390 Dátum: 2017. Január 15. 12:38 »
Szerintem,itt nem konkrét személyek bukására célzott a kolléga,hanem a támogatási pénzek által egyben tartott gigaszervezet bukására.(Ha tévednék,majd megcáfolja.)Aki csak a támogatások miatt tag,az azok megszűnésével távozni fog,illetve akkor is távozna,ha tagság nélkül is hozzá jutna a pénzhez.Itt az lenne az izgalmas kérdés,hogy hányan gondolnák úgy,hogy megéri nekik a tagdíjat befizetni,ha nem pénzt kap érte cserébe vissza,hanem közösséget,tudást,stb...
Indokolták valamivel,hogy miért csak "elméletileg" támogatják a petíciót?

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1391 Dátum: 2017. Január 15. 13:11 »
Szerintem az a bukás, amit 30 éve csinál az OMME. Ha végre nem a miniszter lába kapcája szerepet játszaná, hanem egyerangú félnek tekintené magát az OMME a mindenkori miniszterrel szemben, akkor az felemelkedés lenne a méhészek és az ágazat számára.

Ha ennek az lesz az ára, hogy az OMME megszűnik Róbert bácsi népkonhája lenni és a méhészek leszoknak az alamizsnáért koldulásról, ám legyen. Jobban járnak vele és az ágazat is jobban jár vele. Van a méhészeknek valós érdeke, tehát valós érdekvédlemre van szükségük, nem hazugságokkal való altatásra.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #1392 Dátum: 2017. Január 15. 13:17 »
Lindzzy!

Én valami olyasmire gyanakszom, hogy tálán azért vacilálnak és támogatják elvileg  mert - a Bross egy mondatából következtetek erre - állítólag a gyümülcsleveket, és az ásványvizeket is gyantaszűréssel állítják elő.

Én már régen mondom, hogy az ásványvíz mizéria is egy "jó biznisz", mert tulajdonképpen sok esetben a csapvíz "gyantaszűrével" készül.

Lehet, hogy nem jól értettem valamit, ezért aki érti ennek a technológiának a kémiáját az vagy cáfolja meg ezt vagy erősítse meg, mert erről a pontról tovább kéne lépnünk valamilyen irányba.

Vivaldi!
A nick neveken neked igazán nem kellene fennakadnod, hiszen Neked is "becsületes" magyar neved is . Nemdebár?????

« Válasz #1393 Dátum: 2017. Január 15. 13:24 »
A helyzet az,hogy nagyon sokan a mi egyesületünkben is csak azért OMME tagok,mert ettől függ a támogatások igénybe vehetősége.ha ez a helyzet változna,valószínű,hogy az OMME bezárhatná a kapuit.Talán nem lenne kár érte.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1394 Dátum: 2017. Január 15. 13:26 »
Az ásványvizek gyantaszűrése szobahőfokon zajlik, de a mézé sokkal magasabb hőfokon. Ott ahol már a gyanta molekulaszerkezete is sérül. Itt a bibi a történetben. Ezért nem lehet azonos módon kezelni. Sőt 5-6 bar nyomás is hozzájárul a történethez, no meg a savas pH is. Szóval nem átlagosak a körülmények a gyanta számára.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.