Mézmarketing / Mézhamisítás / Mézárak

• 3170 válasz
  • 1189328 megtekintés
Re:Mézmarketing / Mézhamisítás / Mézárak
« Válasz #1395 Dátum: 2017. Január 15. 13:28 »
Na és akkor mi van, ha elfogadott eljárás? Más a víz, és a méz. Mégha nem is lenne egészségkárosító hatása, akkor sem nevezhető már méznek, ha átesett egy ilyen kezelésen. Vagy ez is vitatott állítás?

« Válasz #1396 Dátum: 2017. Január 15. 13:39 »
Tökéletes válaszok, tökéletesen egyetértünk!!

DE MIÉRT CSAK MI!!!!!

Hol van a többi sült galambot váró MÉHÉSZ kolléga??????

Ja , lehet hogy éppen a piacon próbálnak megszabadulni 1200.-Ft-ért a mézeiktől.

És a ............. nem kéne NEKIK?????????

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1397 Dátum: 2017. Január 15. 13:47 »
Nincs olyan, hogy mézre elfogadott technológia. Csak a termett méz nevezhető méznek. Az ember nem adhat hozzá és nem vehet el belőle.

Arra hivatkoznak, hogy a gyantatechnológia csak a szűrés egy formája. Az lenne, ha lényeges tulajdonságok nem változnának meg a mézben. Az almának nem nevezhető a gyantaszűrt almalé.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #1398 Dátum: 2017. Január 15. 13:58 »
Szerintem,itt nem konkrét személyek bukására célzott a kolléga,hanem a támogatási pénzek által egyben tartott gigaszervezet bukására.(Ha tévednék,majd megcáfolja.)Aki csak a támogatások miatt tag,az azok megszűnésével távozni fog,illetve akkor is távozna,ha tagság nélkül is hozzá jutna a pénzhez.Itt az lenne az izgalmas kérdés,hogy hányan gondolnák úgy,hogy megéri nekik a tagdíjat befizetni,ha nem pénzt kap érte cserébe vissza,hanem közösséget,tudást,stb...
Indokolták valamivel,hogy miért csak "elméletileg" támogatják a petíciót?

Az elnökség "elméletileg" támogatja megnyilatkozásuk jelentése: Gyakorlatilag nem támogatja az elnökség.

Eddig azon kívül hogy kikerült a weblapra, és lassan már a weblapról is a világon semmit nem tettek.

Még az európai társszervezeteket sem értesítették, nagy is a felháborodottság emiatt az EU méhészszervezeteinél!

Kérdezem mi szükségünk van a továbbiakban a küldöttek akaratával többszörösen szembemenő vezetőségre, aki ráadásul nem érez semmi felelősséget az EU pénzek méhészek felé történő megtartását illetően sem, és mára már európai méhészszervezeteknél  is hitelét vesztette?

« Válasz #1399 Dátum: 2017. Január 15. 14:08 »
Nagyon csúnya és ellenségessé érett számomra a PARADIGMAVÁLTÁS !!!

A Mészi - féle "kormány" alatt többek között pont azt kifogásoltuk egy "páran", hogy a küldöttek akarátával szembe ment a vezetőség!!!!

Most ugyanaz folytatódik???  Csak más ruhában???

Csak nem még mindig igaz a mondásom:  Ha a rókát kék színűre festem akkoe is megfogja a Tyúkot!!!!????
Csak nem már megint ugyanaz????

« Válasz #1400 Dátum: 2017. Január 15. 14:28 »
Az "elméletileg" szerintem itt a nincs más lehetőségem és csak azért kell támogatnom-ot jelenthet.

Aki figyelemmel kíséri a petíció folyamatát, már említettem a baráti tűz lehetőségét, ami a legnagyobb problémát jelenti!

A kétszínű, nem az igazságon alapuló, csak mindig a nyerő csapatban játszó politika / politikus nagyon hamar hitelét veszti a tömegek előtt.

Már régen kérem, hogy kerüljön nyilvánosságra ne csak az, hogy miről szavaztak (az el nem fogadott javaslatokról is) hanem név szerint, az is hogyan szavaztak. Ez elősegítené bizonyos dolgokban (pl. ebben is) a tisztánlátás.   
Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #1401 Dátum: 2017. Január 15. 15:52 »
QUQURIQ !!!

Vivaldi írása!
"Mert az omme vezetés eljátsza azt amit, minden bukás előtt lévő rendszer, most bizottságokat alakít".

Képzeld, a bizottságokat én javasoltam még az alapszabály beadványomban, nem a vezetés találta ki.
..de akár Ők is, vagy Te is kitalálhattad volna.
A lényege, hogy a szakmánk előbbre jusson, minden szakterületen könnyebb legyen a méhészek sorsa.
Ha jól hallottam, idáig nem volt "kormánypárti és ellenzéki" összecsapás!
Mindenki egy cél érdekében dolgozott, amiért köszönet Nekik!
Remélem, hogy még a fennmaradó bizottságok is mihamarabb beindulnak, és jó ötleteikkel nyugtathatják meg az otthon maradt méhészek lelki világát.
Én semmi bukás közeli állapotot nem látok, sőt egyre több közös munkájuk gyümölcse érik be!

Kiskakas!

A világon minden mindennel összefügg. Ugyan úgy mint a világegyetem szélén, általunk már nem látható bolygókon a bozonok, ugyanazon törvények szerint épülnek fel, ugyan úgy reagálnak emberek vagy ember csoportok mindenhol a világon.
 A bizottságok alakítgatása, bizonyosan akkor figyelhető meg, ha egy adott rendszer válságba kerül, és pótcselekvésekkel, fedi el a tehetetlenségét.
 Nem véletlen az sem, hogy a bizottságosdit te vagy más kontrollcsoportos találta fel. Ugyan is nektek égető szükségetek van arra, hogy bebizonyosodjon, érdemes volt vissza tolni az egyszer már alkalmatlanná vált személyt az elnöki posztra. Mert ugyan senki sincs aki kérdőre vonna benneteket ezért, viszont azért kimondva, kimondatlanul ti is a hiteleteket vesztitek, és ez a hitel vesztés, ez bizony egy életre fog szólni.
 Valószínűsítem, hogy már ti is elgondolkoztatok azon, nincs e még is valahol olyan potenciális személy, aki elnök aspiráns lehet. Ebben a helyzetben ugyan is ha semmi sem változik, nagyon gyorsan meg lehet buktatni majd az elnököt, ha kerül egy arra akármilyen kicsit is alkalmas személy.
 Valószínű azt is érzékelitek, hogy a tagok között egyre inkább ellenetek kezd lenni mindenki, még azok is akik eddig semlegesek voltak.
 Az is tudható, hogy ameddig van uniós támogatás, addig az Ommet ez valahogy összetartja, ám az elnök legalább is a ciklus végén csak leváltható lesz.
És akkor majd mondanotok kell valamit. Viszont ha nem lesz mit, az ugyanúgy bukás lesz az elnöknek mint a kontrollcsoportnak.
 Ezért most még két út előtt álltok. Az egyik, hogy pótcselekvésekkel igyekezzetek azt a látszatot kelteni, hogy lám az elnök, jó, és mi jót tettünk, hogy vissza tettük a helyére, vagy beismeritek, hogy ez nem jött be.
 De ez is csak ideiglenes, mert egyszer eljön az idő amikor már hiába szórtok hamut a fejetekre, bezárul az az út, és maradtok örökre az a csoport ami egy rossz elnököt tolt a csúcsra.
És akkor ugyan oda juttok mint a "nagy barátom itt a fórumon", aki most már hiába mond bármit, nem nagyon érdekel senkit, mert a hitelét örökre eljátszotta.
Ezért barátaim javasolnám, hogy igyekezzetek, mert az idő múlik, és talán megkockáztatnám azt a véleményemet közzé tenni, hogy amit most akartok csinálni, már az első hónapban kellett volna.

« Válasz #1402 Dátum: 2017. Január 15. 16:23 »
Figyelj már!
Idézet a hatályos bíróság által elfogadott, bejegyzett alapszabályunkból (2005-ös)

X.
Szakbizottságok

A Küldöttgyűlés, az OV és az IB az egyesületet és a méhészeti szakmát érintő javaslatok kidolgozására, egyes kérdések megvitatására szakbizottságokat hozhat létre.
Ezek lehetnek állandó, vagy eseti bizottságok.

A szakbizottságok annak a szervnek tartoznak beszámolni, mely megbízta a feladat elvégzésével.

Mi ezzel a problémád?  :D

"Mert ugyan senki sincs aki kérdőre vonna benneteket ezért, viszont azért kimondva, kimondatlanul ti is a hiteleteket vesztitek, és ez a hitel vesztés, ez bizony egy életre fog szólni."

Megszeretném kérdezni, hogy a Ti Fekete lovagotokat bárki kérdőre vonta-e közületek az OMME szándékosan elvesztett közhasznúsága miatt?
Hogy lehetséges, hogy egy ilyen hitelét vesztett ember 1. jelölésre került általatok, 2. egy ilyen hitelét vesztett ember megválasztásra került általatok?

Te hányast adnál a kedves általános elnökhelyettes úrnak az OMME-ban végzett eddigi tevékenységéért?

Az én szememben Ő már régen hitelét vesztette, egy életre! 

Szabó György

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #1403 Dátum: 2017. Január 15. 17:11 »
Úgy látom megint elevenre tapintottam.
De a dolog egyértelmű. Eddig semmit, de semmit nem tettetek a méhészek érdekében.
 No most azt lehet mondani, hogy nem is akartok, mert az omme nem érdekvédelmi szervezet. De az eredmény egy futballmeccsen is mindig az mennyi gólt rúg egy csapat. És ti most gól képtelenek vagytok ez van.
Ezt lehet kenni Fekete Józsira meg bárkire, de az eredmény akkor is ugyan az. 0.

No most azért azt kikérem magamnak a többi Palócméhész egyesületi tag nevében , hogy te bele szóljál nekem, hogy egy független Egyesületben kit hová választunk.
 Ugyan is ez egy Független Egyesület, amiben minden tag választó és választható, de kívülről senki nem dumálhat bele az egyesület működésében , ha az a törvényeknek megfelel. Ez nem mondható el az OME-ról. És az országban az egyik legnagyobb. Nem 20 fő mint a tiétek.
 Más nem is hiányzik nekünk, még hogy rátok bízzuk, hogy ki legyen nálunk az elnök, mikor az Omme élére is kiválasztottátok a lehető legrosszabbat.
 Summa summárum. Ha Fekete Józsi nekünk jó, akkor jó, és nektek meg semmi közötök hozzá. És ha a seggeteket földhöz veritek akkor is őt küldjük küldöttként. És el kell viselnetek.
 Mert ez egy önálló egyesület, és nem valami Bross alá rendelt gyülevész banda mint a tiétek.
« Utoljára szerkesztve: 2017. Január 15. 17:23 írta Vivaldi »

« Válasz #1404 Dátum: 2017. Január 15. 17:38 »
Ha jól tudom a nagy Palóc egyesület az Nógrád megyei helyi szervezetként kezdte az életét.

A mi egyesületünk itt Gödöllőn mindig is önálló egyesület volt nem helyi szervezetből átalakított.  ;)

Az elevenről meg csak annyit, hogy mintha Te gyűlevészeznél és nem osztályozod inkább a tagtársadat úgy mint bárki mást.

Én örülök neki, hogy ilyen nyíltan felvállalod az alelnök urat az összes "jó" tulajdonságával együtt!  ;D
Biztos egyetértettetek vele az OMME közhasznúságának elveszejtésében és ezért tudott újra ringbe szállni.
Nem szégyen ez.  :D
Szabó György

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #1405 Dátum: 2017. Január 15. 18:02 »
No most ugye, én nem alszom a Józsival, így csak azt tudom, amit ő mond nekem akkor, amikor találkozunk nagy néha.
 És ezt én úgy tudom tőle, hogy nem értett egyet a közhasznúság megszüntetésével.
 No most azért, ha már itt tartunk, inkább hiszek neki, mint neked meg Csujának.

« Válasz #1406 Dátum: 2017. Január 15. 18:16 »
 ;D
Én meg a saját szememnek hiszek!
Tudod láttam Őt, amint szép csöndben nem csinál semmit, amikor a Legdrágább előadta, hogy ráérünk még!
Mondhatta volna, hogy nem így van!
Nem szólt!
Az OMME Küldöttgyűlésen történt mindez!

Ennyi!
Szabó György

« Válasz #1407 Dátum: 2017. Január 15. 18:20 »
Menjetek aaaa... szakmapolitikába!
Nagyernyei Attila

« Válasz #1408 Dátum: 2017. Január 15. 18:30 »
Oké, de ez részben ide tartozik.

Szükséges-e igazat mondani vagy mindent bevesz az emberek gyomra, csak jól kell tálalni (csomagolni).
Azt hiszem most is ennek a problémának a megoldásán dolgoznak nagyjaink.
Nem?  :o

Megyünk a szakmapolitikába!  ;)

Szabó György

« Válasz #1409 Dátum: 2017. Január 21. 08:26 »
Most néztem a "Soroló" mezőgazdasági magazin műsorát.
Teljesen ideillő példát mondott az egyik nagygazda.
Kérdezte tőle a riporter, hogy miért nem vetnek mostanában cukorrépát?
Elmondta, hogy most is van a répának kijelölt földterület, de még nem tudtak a kereskedővel megegyezni.
Értitek?
Csak akkor és olyan növényt fog termelni az okos gazda, ha tudja az árat, és így a várható bevételét.
Nálunk méhészeknél mi van?
Semmit nem tudunk!
Nyomjuk ezerrel a mézet, de óriási a bizonytalanság, és csak kesergünk.
Emiatt kéne egy profi piackutató aki legalább azt súgná meg, hogy milyen mézre van nagyobb igény, és esetleg milyen méhészeti termékre.
Ha mondjuk nem az akácméz lenne a legkelendőbb, (nem biztos, hogy én is korlátoznám az anyákat), inkább ráfókuszálnék az akác utáni méhlegelőkre, ha azokra kedvezőbb árakat ígérnek.
És, eretnek dolognak tűnik, ha egy ilyen tél után jobban megérné méhcsaládokat eladni?
Lehet, hogy akkora lesz a méhpusztulás, hogy nem is érdemes termelni, csak méheket eladni, majd újra szaporítani.
De egyáltalán ígér valaki valamit, vagy tudjuk merre tovább?
Aztán mi van a virágporral?
Az is méhészeti termék, viszont csak a méhészek nagyon kis része gyűjti, a fagyasztott virágporról nem is beszélve.
Van akiknek a virágporból nagyobb a bevételük mint a mézből!
Nekünk is figyelmesebbnek kell lennünk, nyitottabbak a piaci igényekre, mert már a répatermelők is előttünk járnak.
Érdekes.
A búzát, kukoricát, napraforgót, cukorrépát stb. nem egy érdekvédelmi szervezet kínálja eladásra, nem az keresi neki a piacot.
Ezt az ordenáré marhaságot csak Vivaldi követeli az OMME-n.
Egy termelési stratégia felállítását, esetleg egy mézpiaci elemző hadrendbe állítást nem tartanám rossz ötletnek.
Addig meg csak a sötétben tapogatódzunk, szidjuk az OMME-t, felvásárlókat, kereskedőket?
Kicsit tapogatózni kéne, hogy mire van igény.
Én egyelőre mindenkinek csak azt tudom tanácsolni, minőségi mézet termeljen, a legjobb tudása szerint, és ne pancsoljon!
Erre van a legnagyobb esélyünk, hogy olyan áron tudjuk értékesíteni, ami nem egyenes út a tönkremenésünkhöz.
Ez már nem jó duma, hogy...."beopálosodott, mert belecsúszott egy kicsit a repce"..., valamint.."egy kicsit vékony".
Persze, mert ha várunk a pergetéssel, hogy megfelelő legyen a víztartalma, akkor bukunk a mennyiségen.
Ezen a szemléleten kell változtatni!
Akkor üthetjük az asztalt ha MINŐSÉGI ÁRUT termelünk, nem híg édes löttyöt.
Ezt kell nyomni a "Mézmarketing Munkacsoportnak" belföldön és külföldön egyaránt!
Én bízok abban, hogy egyre több a tudatos vásárló, és minőséget fogja levenni a polcról.
Ha a hamisítványok nyernek teret, és továbbra is állni fog a mézpiac, annak a vége a felháborodás.
Akarattal nem írtam demonstrációt, vagy tüntetést de az is benne van a felháborodásban.
Ez alól már az OMME sem húzhatná ki magát, mint érdekvédő.
Nagyernyei Attila