Mézmarketing / Mézhamisítás / Mézárak

• 3170 válasz
  • 1189276 megtekintés
Re:Mézmarketing / Mézhamisítás / Mézárak
« Válasz #1365 Dátum: 2016. December 03. 09:52 »
Ez az írás a Népszavába is beillene :)

« Válasz #1366 Dátum: 2016. December 03. 10:34 »
Hát, nem tudom. Biztos többen gondolják, hogy milyen "hazaáruló" az ilyen szöveg...
Nem akarok meggyőzni senkit. 8)

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #1367 Dátum: 2016. December 04. 18:29 »
Belphegor.
 Ugye a te őseid se Vereckénél jöttek be?
Barátom ezt hallgattam 20 évig a pártodtól ami azóta megszűnt, vagy majdnem megszűnt
Én sem hiszem, hogy a "piramisokatismagyaroképítették, meg jézusismagyarvolt" szövegeket. De valóban léteznek olyan dolgok amiben mi vagyunk e legjobbak, ha tetszik a fajtádnak, ha meg nem.

*

izso60

• 573
« Válasz #1368 Dátum: 2016. December 04. 18:34 »
Üdv.Uraim!
Vivaldi!
Szájkarate?

« Válasz #1369 Dátum: 2016. December 04. 19:09 »
Vivaldi.

A gőzölgő rovatban válaszolok neked. Egyszer.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #1370 Dátum: 2016. December 04. 19:48 »
Igen. Valószínű bebizonyítod , hogy lusták, tehetetlenek, vagy is egy rakás szarok vagyunk. Nem vagyunk képesek semmire. Tulajdonképpen jogunk sincs megvédeni magunkat, mert létezni sincs jogunk. Nem is lenne itt semmi nélkületek csak a fütyülős barack. Mint ahogy mondta volt a kollégád, valamilyen rabbi.
 Arany barátom nem szükségeltetik válaszolni, ismerem a fajtátokat, és ebbe nyugodtan értse bele magát izso 60 is.

*

izso60

• 573
« Válasz #1371 Dátum: 2016. December 04. 19:59 »
Üdv.Uraim!
Vivaldi!
Neked megártott a Fekete-Fehér méhész klub!
Te leginkább tennmagaddal vitatkozol és e tevékenységed közben lesz..sz mindenkit!
Szerinted ettől lesz jobb a világ,vagy a Te közérzeted?
Köszönjük Vivaldi minden baj orvoslója!
Király vagy esküszöm!

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1372 Dátum: 2016. December 15. 20:31 »
Úgy tűnik, hogy az OMME részéről az alábbi petíció nem támogatandó,
mert az autókat lesz@ró méhek még mindig a vezető hír!

Tóth Zoltán magyar állampolgár által benyújtott 0432/2016. számú petíció a makrohálós szintetikus gyantával kezelt – és az európai fogyasztók egészségét veszélyeztető – méztermékek kereskedelmi értékesítésének megszüntetéséről
Státusz: Támogatható

Az biztosan fontosabb és az egész közösség jövőjét jobban befolyásolja, mint Tóth úr petíciója!  ;D

Fizetett urak, kéne egy kicsit mozgolódni, mert a világ halad!
Ha mozgolódtok akkor meg egy kis tájékoztatás róla...............erre való a honlap!  ;)
Az OMME elnöksége döntött. Támogatja a petíciót és felteszi a honlapra is.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1373 Dátum: 2016. December 15. 20:34 »
Láttam két jópofa dolgot a Mézzel-lélekkel kampányanyagából.
 - Kicsi feliratos pendrive
 - feliratos kartondoboz amibe belefér az OMME mézesüveg.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #1374 Dátum: 2017. Január 09. 14:37 »
Sziasztok!
Tehát a Kakaskukorékolás rovatban írtakra itt szólnék hozzá.
Nekem is van saját, (sajnos negatív) történetem.
Talán nem titok, én is kint vagyok a "fronton" a saját termelésű mézeimmel, amit főként a méhészetem mellet kínálunk az arra járóknak.
Sok méhész is odatéved, és belátom nem mindig fogadom őket szívélyesen, ha az eladások, a "biznisz" után érdeklődnek.
Ilyeneket szoktak mondani.....jaj csak egy fotót szabad,e ....meg milyen szép a kiszerelés.
Ekkor érzem, hogy bennem is megváltozik valami, és szinte ellenségnek nézem a "kedves kollégát".
Két konkrét estet említek.
Egy fiatal, egyetemet végzett (tehát értelmiségi) kolléga, számtalanszor elment méhészetünk mellett, néha megállt, érdeklődött.
Kezdett furcsa lenni, mert érezni kezdtem benne a rámenősséget.
Azóta már eltelt két év, és a félelmem beigazolódott.
A legprofibb marketingesek is csak leshetnének!
Csilli-villi kiszerelés, a felségének (a menyecskének) meg úgy megeredt a szája, hogy a méz már egyesen gyógyszer, és az a bolond aki nem veszi, természetesen csak tőlük.
Az összes rendezvényen ahol csak lehet kiállít, ami nem tiltott.
Egy másik alkalommal pedig ismét méhész érdeklődő ácsingózott nálunk.
Kérdés nélkül fényképezett (ami szintén nem tiltott), viszont a szórólapom láttán ezt találta mondani.....
....Ah pont ilyenen gondolkodtam, milyen klassz....abban a pillanatban kivettem a kezéből, és összegyűrtem.
Amin én görcsöltem, éjszakákat gondolkodtam, nem a konkurenciának készítettem.
Baromi ideges lettem, és illedelmesen elküldtem a melegebb éghajlatra.
Igazat adok Bercsényi méhésztársnak, hogy a belső piac hamarosan összeomolhat, ha ez a szemlélet fog eluralkodni.
Az ilyen embereknek annyi vér nincs a "pucájukban", hogy saját fejükkel gondolkodjanak?
A Szekszárdi Piacon ha jól számolom 10-en, de a legújabb információim szerint már 11-en nyomják a mézet.
Évtizedekig 3-4 méhész toporgott, hóban fagyban a Szekszárdi Piacon.
Soha, még a fejemben sem fordult meg, hogy én is piacozzak.
Minden elismerésem azoknak akik vállalják a vevőkért folytatott harcot, főként a becstelen, árletörő kollégákkal szemben, aminek a csúcspontja a "Mézes Reggeli" alatt kínált akciós méz volt.
Ugye erre a magyar méhésztársadalom nem volt felkészülve, úgyis mondhatnám, hogy elkényelmesedtünk.
Ha a méhészeknek pénzre volt szükségük, telefonáltak és leadták a termésük egészét, vagy ha nem volt megfelelő az ár egy részét.
Mi van most?
Vérre menő küzdelem a túlélésért, aminek szerintem már a kereskedők sem örülnek.
Azt lenne jó tudni, hogy lent vagyunk e a gödör alján, vagy van még lejjebb.
Felhívnám a figyelmeteket a januári Méhészet egyik cikkére, melynek címe:
"Káosz a méhészetben" és a 10. oldalon olvashatjátok.
Most ebből idézek:
"Saját véleményem: Ne higgyünk azt, hogy további rendeletekkel, szigorúbb szabályokkal ezt a jelenséget meg lehet állítani! Egy valami megállíthatná, de azt senkinek nem kívánom. Ez pedig az, ha a mézünk a "kutyának" sem kellene. Se kis tételben kiszerelve, se nagy tételben."
Tisztelt Méhésztársak!
"Ágazatunk válságban? De meddig?"
Ez a kérdés lesz a XIII.Szekszárdi Tavaszváró-Szakmai Méhésznap fő kérdése, melyre Bross Péternek kell válaszolnia, ugyanis ez az ő előadásának címe.
Nagyernyei Attila

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1375 Dátum: 2017. Január 09. 14:47 »
Az OMME nem érdekvédő egyesület. Mi méhészek azt hisszük, de nem az. Az OMME a földművelési miniszter mindenkori jobbkeze. Ebből az következik, hogy a méhészek problémáinak megoldására csak nagyon kicsi részben alkalmas az OMME.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1376 Dátum: 2017. Január 09. 15:57 »
Idézet
A BIZOTTSÁG (EU) 2015/174 RENDELETE

(2015. február 5.)

az élelmiszerekkel rendeltetésszerűen érintkezésbe kerülő műanyagokról és műanyag tárgyakról szóló 10/2011/EU rendelet módosításáról és helyesbítéséről

(EGT-vonatkozású szöveg)
13. A Hatóság tudományos véleményt fogadott el (12) három nanoformájú anyag alkalmazásáról: (butadién, etil-akrilát, metil-metakrilát, sztirol) kopolimer, divinil-benzollal térhálósítva (859-es FCM-szám), (butadién, etil-akrilát, metil-metakrilát, sztirol) nem térhálósított kopolimer (998-as FCM-szám) és (butadién, etil-akrilát, metil-metakrilát, sztirol) kopolimer 1,3-butándiol-dimetakriláttal térhálósítva (1043-as FCM-szám). A Hatóság ezeket az anyagokat biztonsági szempontból nem találta aggályosnak mindenféle élelmiszertípussal – akár hosszú távú tárolás során – legfeljebb szobahőmérsékleten érintkező nem lágyított polivinil-kloridban kombinált, maximum 10 tömegszázalékos felhasználás, továbbá egyedileg vagy egymással kombinálva adalékanyagként történő felhasználás mellett, illetve abban az esetben, ha a részecskék átmérője meghaladja a 20 nm-t és legalább 95 %-ban a 40 nm-t. Következésképpen a fenti előírások betartása mellett az említett anyagok nem jelentenek veszélyt az emberi egészségre, és ennek megfelelően fel kell venni őket a 10/2011/EU rendelet I. mellékletének 1. táblázatába.

Különösen érdemes kiemelni a következő mondatokat:
Idézet
A Hatóság ezeket az anyagokat biztonsági szempontból nem találta aggályosnak mindenféle élelmiszertípussal – akár hosszú távú tárolás során – legfeljebb szobahőmérsékleten érintkező nem lágyított polivinil-kloridban kombinált, maximum 10 tömegszázalékos felhasználás, továbbá egyedileg vagy egymással kombinálva adalékanyagként történő felhasználás mellett

Ebből érthető, hogy itt csak az élelmiszerek tárolásához használt műanyagokról beszél. Viszont Tóth Zoltán nem a mézek tárolásával kapcsolatos műanyagok használatát kifogásolja, hanem a mézek hamisítására alkalmas gyantaszűrési élelmiszeripari technológiát, ami lényegében megváltoztatja a mézet vagyis a gyártási folyamat vége már nem méz.

Idézet
(2) Ez a rendelet nem alkalmazandó az Európai Unióban forgalomba hozott következő anyagokra és tárgyakra, amelyek a tervek szerint egyéb külön intézkedések hatálya alá tartoznak majd:
a) ioncserélő gyanták;
b) gumi;
c) szilikonok.

Igen ám! De a felsoroltakra nincs még semmilyen szabályozás. És ide tartozik a mézek szűrésére alkalmas gyanta is. Mit lehet ez esetben tenni?
Egyszerű a válasz: Petíciót írni, hogy legyen ilyen szabály. Többek között Ezt akarja elérni Tóth Zoltán petíciója.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1377 Dátum: 2017. Január 14. 16:30 »
QUQURIQ !!!

Csak figyelem felkeltőnek szánom, hogy nehogy valaki is lemaradjon aki jelentkezett!

Marketing munkacsoport alakuló értekezlete!
Helyszín: Lurdy Ház 1097 Budapest, Könyves Kálmán krt. 12-14. (2-es terem)

Időpont: 2017. január 16. (Hétfő) 10:00 óra

Köszönettel: Kiskakas

« Válasz #1378 Dátum: 2017. Január 14. 16:35 »
Ma hallottam, hogy egy kisváros piacán egy "úriembernél" 1200 Ft/ Kg az akác jellegű méze.

« Válasz #1379 Dátum: 2017. Január 14. 16:40 »
És szép hazánk melyik tájékán van ez a kisváros?
Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!