Kedves kollégáim. Kurva jó nekünk. Már csak egyetlen problémát kell megoldanunk, és minden rendben lesz. Ki kell tiltatni a neonikotinokat és itt van a méhész mennyország.
De, néha van egy olyan érzésem, hogy a következő években a neonikotinok probléma köre, az egyik legkisebb gond lesz a méhészeti ágazat problémái között.
Mikor még Bezzeggel veszekedtem, neki szoktam mondani, hogy néha kurvára utálom ha igazam lesz. Akinek egy kicsit jobb az orra már érezheti. Viszont olyan is van aki mást nem tud, és ezt nyomatja állandóan. Én, és egy páran, nem tudom mennyit de legalább 25 évet biztosan méhészkedtünk neonikotinokkal csávázott napraforgóval. És méhészkedtünk. Viszont valamennyi akác méz nélkül még egyetlen évet sem.
Persze jó lenne , ha nem lenne ez sem, meg más vegyszer sem, de ilyen csak a mesében van, és aki tisztában van kicsit a realitásokkal, az előbb utóbb rá jön ez nemigen jön el soha.
Mert ugye monokultúrát vegyszer nélkül működtetni nem lehet. Mi meg legjobban monokultúráról tudunk mézeltetni. Kivétel persze az akác lenne, ha lenne még erdő. Mert akárki akármit mond olyan hatalmas akác erdő irtásokat még én soha sem nem láttam mint mostanában. No, de semmi gond, mivel az akác méz már nem is kell.
Ezért az az én meglátásom, hogy jobb lenne ezzel foglalkozni először, és aztán következne a neonikotin is. Mert ugye olyan oldalt még sehol nem láttam, hogy az akác irtással vagy a mézértékesítéssel foglalkozna valaki. A legutolsó aki ezzel foglakozott az én voltam még a zöld fórumon. És mint a mellékelt ábra mutatja, előbb vagy utóbb , de minden bekövetkezik, amit ott 3 vagy 4 éve leírtam.