Neonikotinoidok

• 1753 válasz
  • 798063 megtekintés
Re:Neonikotinoidok
« Válasz #420 Dátum: 2015. Március 17. 21:41 »
Mi történt vele?
8 év után rájönni, hogy tévedtem méhésztársak, nem gyenge.
Megtanult talán mintát venni?
Lassan azért haladunk.
+ 800.000 Ft, hogy mire képes.
Nagyernyei Attila

« Válasz #421 Dátum: 2015. Március 19. 08:10 »
És még azt mondják, hogy nem lépnek vezéreink arra ami ezen a fórumon "elhangzik" ?
Ha nincs ez a fórum, lehet hogy már ajánlott méhtápszerként megjelentek  volna a NEO-k és a NP-ból lenne támogatva?????

Üdv: Bercsényi

« Válasz #422 Dátum: 2015. Március 19. 21:09 »
Attila!

Ezt írtad Tóth P-ről:"Lassan azért haladunk.
+ 800.000 Ft, hogy mire képes."
Én nem tudom ez az összeg mit jelent,mi ez a pénz.

Csányi Antal

« Válasz #423 Dátum: 2015. Március 19. 21:17 »
Bocsánat, hogy én válaszolok!

Nem+800 ezer, hiszen az minden évben adott vállalkozói díj. A monitoring vizsgálatok 3,5 millióval haladták meg a tervezettet.
Biztosan ez még kellett az alaposabb vizsgálatokhoz, ami eredményt hozott.
De gondoljatok bele, ezt az összeget az idén még meg akarják fejelni +3,8 millió egyesületi pénzzel.
Mi minden derülhet ki ezek után.

Üdv. jani bátya
« Utoljára szerkesztve: 2015. Március 19. 21:22 írta jani bátya »

« Válasz #424 Dátum: 2015. Március 19. 21:42 »
Szia Anti!
Az Ellenőrző Bizottság jelentésében nem szabálytalannak, de etikátlannak tartják, hogy a szaktanácsadói díjazásán felül, Tóth Péternek +800.000 Ft-ot szavazott meg az IB. mert ez plusz feladat nem fért bele a szaktanácsadói feladatába.
Állítólag a szavazáson az érintett tartózkodott.
Tehát nem a küldöttgyűlés szavaz erről, hanem egymásnak szavazzák meg a jó munkáért járó jutalmakat.
Senki nem azt vitatja,hogy ez jár e vagy sem. A módja kedves OMME vezetők!
Az valahogy nehezen emészthető. Osztogatnak, nekünk meg kuss ha kérdezünk?
Anti ne mond, hogy nem olvastad az EB jelentést?
Körmendy megállapításainak egy része, kicsit finomabb, ehetőbb formában.
A Gödöllői Rendkívüli Küldöttértekezlet törvénytelen volt!
És mi van a jelentésben?
Mindenki vonja le a tanulságot.
Tehát, ha a baba popsija csokis, az én olvasatomban a gyerek beszart!
Bocsánat, de máshogy nem tudtam jellemezni az EB jelentést!
Mi az, hogy az elnök 1 éve nem készítette el az OMME működési szabályzatát, pedig OV határozat van rá?
Azonnali fizetésmegvonás, aztán mint ahogy a Dr. Bubó szokta, Ursula nővér...
"Kérem a következőt!"

Nagyernyei Attila
« Utoljára szerkesztve: 2015. Március 20. 06:30 írta Nagyernyei Attila »

« Válasz #425 Dátum: 2015. Március 20. 05:57 »
Sziasztok!

Nem tisztem más zsebében turkálni de ez a +800e ft nekem is megütötte a fülem. Az előző OV -in  beszámolt méhmérgezési ügyek alapján eltörpül ahhoz képest ami kártérési ügyekből méhésztársaink kaptak Péter szerves közreműködésével. Szerintem nem nagy pénz ez az összeg ahhoz képest mint ami munka illetve végeredmény származott a hozadékából. De mivel mint leírtam nem tudom milyen pénzről folyik a disputa ezért csak az a vélemény alakult ki bennem ha Péter eddigi tevékenységét nézem hogy ezen felül nem fikázást hanem  köszönetet érdemelne. Nem biztos hogy jó a mintavétele de egy biztos nem csak a rosszindulat hanem inkább a segítőkészség vezérli. Nekem a személyes véleményem hogy az elmúlt jó néhány év munkáját lehet bírálni de csak azoktól lehet ezt el is fogadni akik különb dolgot tettek le az asztalra. Tudjuk hogy olyan nincs amit ne lehetne jobban csinálni.Viszont ha párhuzamosan evvel amit Péter csinált valaki még ugyan ennyit foglalkozott volna ezekkel a témákkal számomra nem ismert.Mint annak idején Csuja Laci leírta 2013 eleje óta ásta bele magát a neo problémakörbe.Péter tudtommal növényvédelmi szakemberként illetve méhészként  sokkal előbb kezdett el foglalkozni a minket érintő problémahalmazzal. Ez ugye nem a biztos eredmény záloga de sokkal több tapasztalati tőkét tudott felhalmozni a témában mint hogy azt egy állítással vagy elképzeléssel sarokba kellene állítani .

ÜDV KARCSI

« Válasz #426 Dátum: 2015. Március 20. 06:25 »
Csak míg Csuja Laci a méhek ls a méhészek érdekében tevékenykedik, Péter a növényvédős cégeket védi burkoltan.
A méhek meg kit érdekelnek, majd úgy teszünk mintha. Persze ezt a méhészek nagy része be is veszi.
Remélem havonta kapja pluszban a 800 ezret mert "megérdemli".
Még hogy eltörpül a kártérítés összege a 800 ezerhez képest, megnézném rendre elmaradnak a kártérítések.
Persze egy álomvilágban élve, a köd leple alatt képtelenség sokaknak átlátni a dolgokon.
Micsoda szemfényvesztés, micsoda arrogancia.

Győzzön az igazság, Legyen Köztársaság!

*

atya

• 1043
« Válasz #427 Dátum: 2015. Március 20. 06:38 »
Szia Karcsi!

Az első mondatoddal egyet értek!
A többivel is csak az lehet a gond, hogy miért nem mondták el egyenesen, mit miért tesznek. Azt szeretném megkérdezni tőled, ha ez ilyen formában is felvállalható, akkor miért nem tudhattak a méhészek erről a sztoriról??Szerintem, soha senki, nem az "ELVÉGZETT MUNKA" után járó tisztességes díjazást sérelmezi.
Idézet
Csuja Laci leírta 2013 eleje óta ásta bele magát a neo problémakörbe.Péter tudtommal növényvédelmi szakemberként illetve méhészként  sokkal előbb kezdett el foglalkozni a minket érintő problémahalmazzal.
Azt viszont senki nem felejtette még el, hogy mi volt az OMME álláspontja 2013-ban a neonikotinoidokkal kapcsolatban. Talán itt lehet a furcsa pálfordulás??
Azt ne felejtsd el, hogy az OMME "vagyona" közpénz.  Más lenne a leányzó fekvése, ha ezt a szóban forgó összeget, a méhészek adták volna össze közösen, mint amolyan megtisztelésük jeléül, mondjuk 5 méhész esetében, cirka 160.000.-Ft fejenként. De az írásokból nekem nem ez jött át.

A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

« Válasz #428 Dátum: 2015. Március 20. 07:16 »
Varga Karcsi!
Hogy ki mit érdemel, azt a méhészek döntik el.
Nekem erről teljesen más a véleményem.
Kérdezd meg Tóth Pétert részt vett-e azon a konferencián, ahol 8 ország méhészei, köztük Etienne Bruneau-val
az EU első számú méhészével. Ő elmondta, hogy "Hót gáz a mintavétel" és ez így csak kidobott pénz a vizsgálatokra. Magyarország a leggazdagabb Európában, ha erre fizetnek! Ha nem jó a mintavétel, bukott a mutatvány! Tényleg Karcsi! Kérd már el tőlük az akkreditált mintavételi technológiai utasítást.
Hogy mi az? Ez az. Mi magyarok ezért vagyunk különbek, mert mi vagyunk a legokosabbak, nem érdekel más véleménye, segítő szándéka. Ezért nem derülnek ki a turpisságok!
A brutál, taglózó szereket azonnal megtalálják, viszont e neok kimutatásához szakemberre lenne szükség!
Én sem vagyok az! De! Tudom, hogy ki ért hozzá! Ő nem az OMME-ban található!   
Soha, senkit nem engedtek a monitoring közelébe!
Amikor erről a kérdésről fogalmaztunk meg javaslatot mi lett az OMME elnökének véleménynyilvánítása?
Gatya, bokáig letolva.
Karcsi, az egész vezérkar annyit ér mint amit ott láttam!
Menniük kell, de nem simán. Ha nem lesz számonkérés, az elbaltázott dolgokért, csak dicséret, akkor szomorú vagyok.
Tehát neked is teszik ahogy kipártolták a neokat?
A repi költségek plusz másfél millióval nőttek a tervhez képest!
"Inni kell ha meghalunk is, igyunk hát az angyalát!"
Nagyernyei Attila

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #429 Dátum: 2015. Március 20. 14:59 »
Karcsi!

A gyerekbénulásos lábam miatt soha életemben nem futottam. Ha 100 millió Ft-ot adsz, akkor se tudok futni. Tóth Péternek ilyen a viszonya a neonikotinoidokkal és általában a méhmérgezésekkel. Nincs két hete, hogy hallottam az előadását. Tényleg mindent beleadott, és a képességei határán teljesített, de ennyire képes. Amikor elmondta a méhmérgezések tüneteit, akkor csak mosolyogtam. Ő azt tekinti mérgezés tünetének, ha már a méhecske haldoklik. Pedig ha egy cseppet odafigyelne a méhekre, akkor .... De ..
Szóval erre mondják, hogy néz, de nem lát.

Nem titkoltam előttetek, hogy 2013-ban kezdtem foglalkozni a neonikotinoidok káros hatásával, de odafigyeltem arra, hogy mi zajlik a méhcsaládokban, elolvastam sokszáz oldal nemzetközi szakirodalmat és meggyőződtem kint a terepen, hogyan is hatnak ezek a mérgek. Ezek után mertem elmondani, hogy mit nem csinált jól Tóth Péter és csapata. És állításomat nem cáfolta meg senki, még Tóth Péter sem. Ma már ott tartunk, hogy Ő is kezd beszélni a neonikotinoidok kártételéről.

Visszatérve arra, hogy értek-e a méhmérgezések felismeréséhez, kérdezzétek meg kiváncsi111-et. Ő elmondhatja, hogy amit mondtam és ahogy mondtam, úgy történt nála a méhmérgezés. Már akkor megmondtam, hogy nála mérgezés van, amikor Ő még nem hitt nekem.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #430 Dátum: 2015. Március 20. 22:05 »
Ezt a hozzászólásomat először a Lélektorna rovatba szántam.
Most úgy érzem itt jobb helye van.
"Ha sikeres akarsz lenni, a dolog nagyon egyszerű.
Érts ahhoz, amit csinálsz!
Szeresd, amit csinálsz!
És higgy abban amit csinálsz!"

(Will Rogers)

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #431 Dátum: 2015. Március 20. 23:17 »
QUQURIQ!!!

Ha mind ez nem megy, be ...csinálsz!!!

"Kiskakas"

« Válasz #432 Dátum: 2015. Március 21. 06:25 »
Sziasztok!

A tegnapi hozzászólások nagyon tetszettek.Csuja Laci nekem se megy a futás bár azt mondják szégyen de szerintem a "K....VA ANYJÁT AKI KERGET"!!! Na eddig volt a vicc ez után komolyodok. Úgy gondolom nem az idő és nem a pénz ami csak és kizárólagosan megoldja azokat a gondokat amiket mint termelő méhész én is ugyanúgy meg illetve átélek mint bárki más is. Amit mind monitoring munkaként elvégzett Péter szerintem eredményes volt mivel azok a méhészek akik okszerűen forgatták atkavédekezési oldalon rengeteg hasznos  infóhoz jutottak.Azt én sem állítom hogy nincsenek benne hibák de aki:1. nem csinálja az nem hibázik 2.biztos vagyok benne ha van is hiba nem szándékos rosszindulat miatt van. Tehát nem hiszek benne hogy burkolt növény védőszer gyártókat védő érdekek mentén menne ez a dolog kedves Lengyel Köztársaság! De benned nem is csalódtam megint arc nélkül fikázol kb annyi gerinc lehet benned mint a fölldiligilisztában. Amit Attila ír avval egyetértek majd a tagság eldönti mi legyen.Én sem vagyok boldog hogy agyonkemizált környezetben kell valahogy jól vagy rosszul boldogulnunk de szerintem senki nem bolond a szakmán belül hogy ráhúzzuk azt hogy egyet ért a növényvédelem mindenhatóságával.De azt meg nekünk is fel kell fogni ha repcemézet szeretnénk pergetni ahhoz szükség van repce virágra is és ha az a fránya növényvédős nem védi meg akkor tudjuk mi történik.A másik oldal illetve ugyan az az oldal a növénytermesztőké amin mi is álldogálunk. Nekik is érdekük az hogy minnél egészségesebb kultúrából nagyobb termésátlagokat illetve jobb minőségű termésük legyen.Ezt szemelőt tartva nekünk az a feladatunk hogy felhívjuk a figyelmet azokra a hibákra ami növényvédelmi oldalon képződnek. Cserényi doki is biztos vagyok benne hogy átérzi a probléma súlyát mivel néhány éve én voltam nála mikor ősszel  paprika gondatlan növényvédelme miatt egy telephelye teljesen legatyásodott másik kettő részlegesen! Ki az aki úgy ítéli meg hogy ezek után a doki saját maga ellensége lenne?!Én nem abban hiszek hogy mindenki rossz indulatú hanem abban hogy ha nincs is tökéletes mindenki számára jó illetve megfelelő vezetés akkor is legálisan a méhészek által lettek választva és ha úgy ítél a méhésztársadalom akkor majd vállaszt mást. Attól hogy folyamatos támadások(egy részük biztos nem alap nélküli,de egy részük csak közönséges fikázás) kereszt tüzében kell dolgozniuk nem biztos hogy segítik a megfelelő döntések meghozatalában.Békét kívánok mindenkinek mivel termelési szezon elején járunk ez szerintem nyugodt higgadt illetve gyors és határozott döntések sorozatát követeli meg tőlünk szeretném azt hinni hogy mindenkinek elege van a konfliktusokból,és ha másért nem is de önző saját érdekből más súlypontra helyezi energiáit.
Attila! Az idézeted amit írtál nagyon tetszik gondolkodtam,lehet hogy ezért vagyok sikeres???!!!

Üdv:Magabiztos Karcsi

« Válasz #433 Dátum: 2015. Március 21. 07:37 »
Szia Karcsi!
Ezt írod:
"Attól hogy folyamatos támadások(egy részük biztos nem alap nélküli,de egy részük csak közönséges fikázás) kereszt tüzében kell dolgozniuk nem biztos hogy segítik a megfelelő döntések meghozatalában."
Mint tudjátok végzettségem alapján gépész vagyok.
Azt tanultam, hogy
"Nyomás hatására keményedik az anyag. Közben textúrája( szerkezete) átalakul. A végén a keménységet az edzés adja meg."
1983-ban diplomáztam. Sajnálom, de én gépész szemmel akartam mindent megoldani.
Most úgy érzem újra kéne írnom a diploma munkámat, mert a nyomás hatására a szerkezet lazul, szétesik, pedig folyamatos edzésben tartjuk őket!
Szép napot!
Nagyernyei Attila

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #434 Dátum: 2015. Március 21. 07:37 »
QUQURIQ!!!

Valamikor réges, régen, amikor még olyan időket éltünk, (Te is Karcsi), hogy a becsületesen bejelentkezett méhésznek nem kellett félni a permetezéstől, méheink elvesztésétől!
A repce akkoriban, még az óperenciás tengereken innen, szerény kis országunkban,egy hónapi virágzott a napraforgó sem maradt le sokkal tőle.
Hosszú tenyész időszakos növényeknek neveztük.
És láss csudát, a hosszú tenyész időszak alatt sem volt mérgezésünk.
Hányszor is pergettünk napraforgóról?
Te nem sírod vissza azokat az időket, amikor augusztus 20 körül pergettük ki az utolsó napraforgót?
Nem akarunk mi semmi különöset, csak mint régen, mérgezések nélkül méhészkedni jól mézelő növényekről!
Szerintem, Te is ezt szeretnéd!
…..és mindenki ezt szeretné!
És ebből adódóan az érdekképviseletnek is ezt kell szeretni, tetszik neki vagy nem, érdek képviselet!
Van lehetősége, ha nem szereti, mondjanak le, mert Ők, nem az érdek képviseletet képviselik!!!

A képviselő Kiskakas!