Karcsi!
A gyerekbénulásos lábam miatt soha életemben nem futottam. Ha 100 millió Ft-ot adsz, akkor se tudok futni. Tóth Péternek ilyen a viszonya a neonikotinoidokkal és általában a méhmérgezésekkel. Nincs két hete, hogy hallottam az előadását. Tényleg mindent beleadott, és a képességei határán teljesített, de ennyire képes. Amikor elmondta a méhmérgezések tüneteit, akkor csak mosolyogtam. Ő azt tekinti mérgezés tünetének, ha már a méhecske haldoklik. Pedig ha egy cseppet odafigyelne a méhekre, akkor .... De ..
Szóval erre mondják, hogy néz, de nem lát.
Nem titkoltam előttetek, hogy 2013-ban kezdtem foglalkozni a neonikotinoidok káros hatásával, de odafigyeltem arra, hogy mi zajlik a méhcsaládokban, elolvastam sokszáz oldal nemzetközi szakirodalmat és meggyőződtem kint a terepen, hogyan is hatnak ezek a mérgek. Ezek után mertem elmondani, hogy mit nem csinált jól Tóth Péter és csapata. És állításomat nem cáfolta meg senki, még Tóth Péter sem. Ma már ott tartunk, hogy Ő is kezd beszélni a neonikotinoidok kártételéről.
Visszatérve arra, hogy értek-e a méhmérgezések felismeréséhez, kérdezzétek meg kiváncsi111-et. Ő elmondhatja, hogy amit mondtam és ahogy mondtam, úgy történt nála a méhmérgezés. Már akkor megmondtam, hogy nála mérgezés van, amikor Ő még nem hitt nekem.