OMME IB, EB, OV, Küldöttgyűlés események

• 1411 válasz
  • 458261 megtekintés
Re:OMME IB, EB, OV, Küldöttgyűlés események
« Válasz #330 Dátum: 2016. Október 30. 20:00 »
Szerintem Csuja Laci már bánja, hogy visszalépett a perek folytatásától!

Óriásit hibázott!

Most ennek is isszuk a levét, mert nem derülhetett ki a többség számára, hogy eddig miféle vezetői voltak ennek az egyesületnek. (Alapszabály ellenes döntésekre gondolok első sorban!)

Újra is választották őket.

Így még a visszahívás lehetősége is ugrott.  :(
(Egyenlőre.)
Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

« Válasz #331 Dátum: 2016. Október 30. 20:04 »
Bükk!
Mire is gondolok?
A 11 tagú elnökség állítja össze a napirendi pontokat a küldöttgyűlésre.
Ez benne van az alapszabályunkban, nem is ez a gondom.
De hol olvasható az, hogy az elnökség DÖNTHETI el mik legyenek a napirendi pontok?
Szép ízes magyar nyelvünket, hogy lehet másként értelmezni?
Ezért szerintem a küldöttek, OV tagok (akik a méhészek igényeit fogalmazzák meg) tegyenek javaslatot a napirendi pontokra, majd azt az elnökség állítsa össze.
Idézem:
"... összehívja azt összeállítja és előkészíti a napirendjét;"
Mármint az OMME Küldöttgyűlésének.
Bizony!
Ebből nem tudom azt kiolvasni a legjobb akaratom ellenére sem, hogy az elnökség döntheti el, hogy mi szerepeljen a napirendben.
Azért tettem én is is egy javaslatot, hogy megbizonyosodjak róla miként működik a valóságban az elnökség.
Nem csalódtam bennük, eldöntötték, hogy nem lehet napirendre tűzni javaslatomat.
Gyakorlatilag kész tények elé állítják a küldötteket!
Pl.ezt tárgyaljuk mert így döntöttünk, mondjuk 7:4 arányban.
Tehát 7 ember eldönti, hogy a küldöttek miről dönthetnek a 13.000 fős tagság nevében.
Ez katasztrófa.
Dr.Soós Tibor szerinti frankó alapszabályunkhoz 3 oldalas hiánypótlást, javítást vagy mit tudom én, hogy hívja a bíróság, csatolt.
Már én észrevettem a tuti alapszabályban olyan szarvashibákat, amiket le is írtam!
Egyik sorban közgyűlés, másikban Küldöttgyűlés.
Arra lennék kíváncsi, hogy kik azok akik ezeket a "bakikat" elkövették, mert ehhez ügyvéd sem kell.
A formai hibákhoz már szakemberre volt szükség, természetesen milliókért.
Az meg teljesen felháborító, hogy mondjuk egy biológus, növényvédelmi szakmérnök, esetleg autószerelő, tanár és egyéb végzettségű emberek eldöntik, hogy a könyvvizsgálói jelentés nem jó, az nem adható közre.
Itt mindenki ügyvéd, jogász és könyvelő lesz a végén.
Ha egy kívülálló olvassa honlapunkat, azt gondolja valamilyen jogi tanácsadó klub írásaira akadt.
A méhekről alig esik szó.
Így állunk.
Nagyernyei Attila

*

izso60

• 573
« Válasz #332 Dátum: 2016. Október 30. 20:11 »
Üdv. Urim!
Úgy látom nem vagyok egyedül a véleményemmel mikor nyugalomra intem a baromfi udvart nyilvánosság meg kintről való bele dumálás stb. tárgyában.
bükk is valami hasonlót feszeget és igaza is van.
Mi a bánatért bíztuk meg az elnököt,elnökséget ha nem bízunk abban hogy végzik a dolgukat,ha hagyják egyesek.
Akiben nem bízik a tagság azt nem szavazta oda,de azért az Ő igen nagyívű javaslatait kénytelenek elszenvedni mert úgy ül ott mintha nélküle nem tudnának sem írni sem olvasni.
Azután pedig az ott történteket a saját keserű szájízére formálva a sajátos megítélése alapján tényként próbálja megetetni azzal a tagsággal aki nem kért az efféle irányítókból egyet sem,hát még annyit amennyit itt összehordott az őszi szellő.

« Válasz #333 Dátum: 2016. Október 30. 20:44 »
Izsó!
Ezt írtad:"Mi a bánatért bíztuk meg az elnököt,elnökséget ha nem bízunk abban hogy végzik a dolgukat,ha hagyják egyesek."

Például, mert nem éltek, hanem visszaéltek a bizalommal.
Emlékeztetőül: az OMME Magyarország KFT kiegészítő melléklet a 2014 évi pénzügyi beszámolóhoz-ból.
  Készítette 2015 április 10. Albach Rita Vác..

"Választott tisztségviselők és ügyvezetéshez kötődő információk:
 Az üzleti év után 1,429 millió osztalékot hagytak jóvá a tagoknak."

No most kérem, a kérdésem a következő, ki és mikor hatalmazott fel bárkit is, hogy osztalékról szavazzon.
Tudtommal erre egyedül a tulajdonosnak vagyis az OMME küldöttgyűlésének van jogosultsága.
Csak nem lépte e túl valaki a hatáskörét?
Mi ez ha nem visszaélés a bizalommal?

Üdv. jani bátya

« Válasz #334 Dátum: 2016. Október 30. 20:58 »
Izso60!
Ki nem bízik az elnökben és elnökségben?
Ezt kicsit magamra is vettem.
Akiket a küldöttek beszavaztak az elnökségbe, demokratikus úton abba nem szeretnék hibát találni.
Nekem az a gondom, hogy megértsétek végre, az elnökség nem tejhatalmú.
Ezt a privilégiumot a Küldöttgyűlés élvezi.
Ez az OMME parlamentje.
Eddig tiszta, ezerszer kitárgyaltuk.
Légy szíves tárd elém hol olvasod, hogy a Küldöttgyűlés napirendi pontjait az elnökség szavazata alapján kell összeállítani.
Amennyiben a napirendi pontok közé nem vesznek fel közérdekű kérdéseket, akkor arról már szavazni sem lehet.
Tehát a küldöttek az egyebekben megemlíthetik, amikorra már mindenkinek megy a busza, saját járműve, és a kutyát nem érdekli.
Ilyen például a Kft. vizsgálatának eredménye, (kézbe kapva), esetleg az audit vizsgálat valós eredménye, nem amit az ügyvezető hozott össze.
Rengeteg külső javaslat lenne a napirendi pontokra, de az elnökség szűrőjén nem mehet át.
Majd ők eldöntik, hogy nekünk mi a frankó.
Ebből hol olvasod, hogy valakit támadok?
Ez egy javaslat részemről, hogy kicsit érezzük, értünk, méhészekért van az OMME.
Most Vivaldi mindjárt tapsol.
Neki is sokszor igazat kell adnom, de valahogy a "fogalmazásgátlót" nem kéne bevennie, hogy érthetőbb legyen.
A jóindulatú kritika szerintem segíti az egyesület működését.
Nagyernyei Attila

« Válasz #335 Dátum: 2016. Október 30. 22:31 »
Bük!
Te egy értelmes figurának látszol, csodálkozom is, mit keresel ezen a fórumon, ugyanakkor örülök, hogy egyre több az ilyen megvilágosodott értelmű hozzászóló!  :) A végén átveszi a hatalmat az ÉRTELEM ezen a fórumon!  ;D
Tényleg kezelhetetlen lenne az OMME vezetése, ha 13.000 ember szólna bele napi szinten az ügyekbe! Erre van az elnökség! Néhányan itt teljesen belepistultak a múltbéli saját megrögzöttségükbe, és nem képesek kilépni belőle, ezért nem látják át normálisan egy ekkora szervezet napi működését!

Texas Ranger!
Úgy érzem, mi is képesek vagyunk egy hullámhosszra kerülni néhány témában! Jól látod! A Csuja szerintem is perelni fogja az Alapszabályt! Főleg, hogy olvasva a sérelmét (nem kapott semmit a beígért 68.000 Ft perköltség megfizetésért cserébe), nem lett befogva a szája! Nem is értem, hogy gondolta ezt Mutyi tutyi?! Vagy inkább Tutyi Mutyi?!  ;D

Attila!
Szerinted az elnökség tejben-vajban fürdik, ami a tejhatalomban nyilvánul meg! Szerintem amire te gondolsz, az a teljhatalom!!!  ;)  ;D Tudod, van benne egy "L" betű is!  ::) A világért sem akarom a helyesírási képességedet degradálni, és csak a segítő szándék szól belőlem, de azért inkább használjuk pontosan!  ;)

« Válasz #336 Dátum: 2016. Október 30. 23:09 »
Bük!
Te egy értelmes figurának látszol, csodálkozom is, mit keresel ezen a fórumon, ugyanakkor örülök, hogy egyre több az ilyen megvilágosodott értelmű hozzászóló!  :) A végén átveszi a hatalmat az ÉRTELEM ezen a fórumon! 

Málnások Gyöngye!

Igaz is lehetne amit állítasz, csak akkor Neked és a haverjaidnak nem
szabadna írnotok,fejenként 53 nick néven.

Minden megszólalásotokból süt a rosszindulat.
A mélyen fennköltek a célok,dezinformálni minél nagyobb erőkkel,
befeketíteni azokat akik tudják és látják hazugságaitokat.
Ebbe az irányba szeretnétek terelni ezt a fórumot is.
Csak próbálkozzatok!
Hajrá Szenttamási Tamás!

Csányi Antal

« Válasz #337 Dátum: 2016. Október 30. 23:35 »
Sanyiiii! Sanyikáááám! (Csányi A.)

Neked igencsak b@a a csőrödet ez a nick név téma!  ;D Nem bírsz már lekattanni róla?  ::)
Mindenesetre érdekes, ahogy a személyiségemet változtatjátok: voltam már Dr. Ludányi, Mészáros László, Mészáros József, most meg Szenttamási...  ;D ;D Kicsit színes ez a paletta, nem?! Hm, bár lehet, hogy inkább megtiszteltetésnek kéne vennem... ??? Ki a következő agymenésed?
Amúgy meggyőződésem, hogy nem kell ezt a fórumot sehová se terelni! Terelődik ez általatok is! Hogy hová?! Azt inkább hagyjuk...!

« Válasz #338 Dátum: 2016. Október 31. 06:58 »
Abban megegyezhetünk, hogy a Maci a méhesben egy kártékony állat.

Volt már rá példa, hogy hasonlóan kártékony szándékkal került közénk pár ember.

Biztos Ő is közéjük tartozik.

Én nem kutatom becses személyét, mert hang embernek tartom!

Tudjátok................. hangot hallok embert nem látok!  ;)

Had brummogjon kedvére, elvégre védett állat!  ;D
Szabó György

« Válasz #339 Dátum: 2016. Október 31. 07:51 »
Milyen szépen csokorba fogta őket.
Tetszik.

Saját magát viszi a málnásba.
Nagyernyei Attila

« Válasz #340 Dátum: 2016. Október 31. 09:32 »
Frászt viszem magam akárhová is, de főleg nem a málnásba! Csak szeretnétek...Semmi közöm az említett személyekhez, ezt csak ti sípoljátok folyamatosan! TI, KB. 4-EN, AKIKBŐL EZ A FÓRUM ÁLL!!! MERT CSAK ENNYIEN VAGYTOK A NAGY ELVEITEKKEL!!! Nagyernyei Attila, Csányi Antal, Texas Ranger, Geddekas. Na meg néha felébred még 1-2 ember, de ennyi! Ti hangoskodtok itt páran, senki más nincs mögöttetek, csak azt hangoztatjátok, mert azt hiszitek, ha beszéltek róla, akkor el is hiszik, hogy milyen sokan vagytok! Ja, bocsánat, Kiskakast kifelejtettem!!! Bár, ha jobban belegondolok, ő már elég régen kukorékolt itt! Talán már ő is jobb belátásra tért? Vagy csak pörkölt lett belőle?! Most komolyan, tudtok róla valamit?

« Válasz #341 Dátum: 2016. Október 31. 11:03 »
Málnás Nagyművésze!

Ezt írod:
"MERT CSAK ENNYIEN VAGYTOK A NAGY ELVEITEKKEL!!! Nagyernyei Attila, Csányi Antal, Texas Ranger, Geddekas. Na meg néha felébred még 1-2 ember, de ennyi!"

Olyan kevesen vagyunk,hogy Bross kb 40 szavazattal
kiütötte Mészárost.A szakik által beszervezett,OMME
ügyekben fogalmatlan pártkatonákat és a rendszer haszonélvezőit,
és az Ő udvarnépüket-írhattam volna szavtosabban is-
leszámoljuk volt elnökünk szavazataiból nagyon nagy a veresége.
Ilyen kevesen vagyunk.

Az elvekről jobb ha nem nyitsz vitát,írok egy két párost.
Átláthatóság-Mutyizás.
Nyilvánosság-titkolózás .
Szabad vélemény nyilvánítás-kuss,kussoltatás.
Átvilágíthatóság-titkosítás .
Demokrácia-önkényuralom.
Nem a Mi "nagy elveinkkel" van a gond,hanem az előző
Mészáros fémjelezte rezsimmel.
A két Mészáros és az Ő szolgálóik,az orránál fogva vezette félre az előző vezetőséget.
Cserényi aki mindig mindent az OMMÉ-ért teszek,megvédem az OMME-t
elveket hangoztatja nem vette észre milyen emberekre hallgat.
Bőszen,fékevesztetten vezette a bosszú hadjáratát
Ez két főkolompos meg a seg...lóik és a mindig éhes hiénák adták alá a lovat.
Szabad volt a pálya,tombolhatott az őrület.
Ez a múlt.
Tényleg sokat foglalkozunk vele.
Sajnos muszáj,mert a vezetőségben ma is ezek a madarak
rombolnak,variálnak,mutyiznak a szent cél érdekében.
MINÉL TÖBB LÉT KICSAVARNI AZ OMMÉ-BÓL.

Kedves Málnaszaggató!
Az elvekről ez jutott az eszembe.

Nagyon jókat írtak az előttem szólók.

Abban megegyezhetünk, hogy a Maci a méhesben egy kártékony állat,
írja Texas Ranger.
Milyen szépen csokorba fogta őket,írja Attila a következőre amit
Te a málnások gyöngye írtál.
"Mindenesetre érdekes, ahogy a személyiségemet változtatjátok: voltam már Dr. Ludányi, Mészáros László, Mészáros József, most meg Szenttamási... Kicsit színes ez a paletta, nem?! Hm, bár lehet, hogy inkább megtiszteltetésnek kéne vennem... "
Ha Neked ez a megtisztelő ?!

Csányi Antal

« Utoljára szerkesztve: 2016. Október 31. 13:43 írta Csányi Antal »

« Válasz #342 Dátum: 2016. Október 31. 19:23 »
"MERT CSAK ENNYIEN VAGYTOK A NAGY ELVEITEKKEL!!!"

Egyszer már ráfáztak az urak a törpe kisebbséggel! Nem emlékszel?  :D

Miért Ti mennyien vagytok elvtelenek?

Mindig a győztes csapatban játszani! Köpönyeget fordítunk és folytatjuk tovább!

Hát ezek Nekem nem mennek. És neked brummogi?

Ha valaki az arcodba nevet és utána a hátadba kést vág azt többre tartod?  ;)

Én nyíltan megmondtam mindnek mi bajom velük.
Ez Neked miért probléma?
Érintett vagy? :o
Szabó György

« Válasz #343 Dátum: 2016. Október 31. 20:35 »
Csányi Antal, a párosaidhoz csak ezeket fűzném:

Átláthatóság-Mutyizás: pl. Csuja megvesztegetése a 68.000 Ft perköltség ellentételezéseként? Vagy a Kft.-s sokadik audit, amire ki lett fizetve több százezer Ft (az elnökség persze utólag lett értesítve) egy tehetetlen ügyvédnek, hogy gányoljon össze egy semmitmondó anyagot, ami a Kft. lejáratására szolgált volna, amit akár még ti is összelapátolhattatok volna? (Még az is lehet, hogy ti voltatok.). És még az Ellenőrző Bizottság is kiröhögte?! Mindez nem mutyi?

Nyilvánosság-titkolózás: elnök úr nem volt bent a legutóbbi, okt. 27-i elnökségin, ahol többek között ő is egyetértett a javaslattal, hogy ne legyen nyilvánosságra hozva sem az informatikai, sem a Kft. audit? Szerintem ez titkolózás!

Szabad vélemény nyilvánítás-kuss,kussoltatás: hát azért ahogy az OV-n belefojtotta a szót Mészáros Józsefbe, és utána sem adta meg neki, azért az eléggé a kussoltatás fogalmába illik! És ez nem az egyetlen eset, ha érzi, hogy szorul a hurok, akkor mindig belevág a másik szavába, és nagyon nem akarja engedni végigmondani a mondandóját! Mi ez, ha nem kuss?

Átvilágíthatóság-titkosítás : ez szerintem a nyilvánosság-titkolózás szinonimája, ezért a példát ld. fent. De tudod mit? Közben eszembe jutott mégegy, azt meg ide írom! INFORMATIKAI AUDIT! Azért az ő keze annak az informatikai rendszernek az indításában igencsak benne volt! Utána meg OV-n annyira mantrázta a hallgatóságnak, hogy "nem vagyunk informatikusok, nem értünk hozzá, emiatt hozhattunk rossz döntést, úgyhogy inkább felejtsük el a dolgot, bocsánatos bűn" szöveget, hogy majd megfulladt! JA, és legutóbbi elnökségin is nagy egyetértésben volt, hogy ne legyen előhozva KGY-n a téma! Akkor hogy akarja tájékoztatni róla a tisztelt méhésztársakat? Nem titkolózás?

Demokrácia-önkényuralom: szerintem az az önkényuralom kategóriájába tartozik, ha elnök úr megkerülve az elnökségi tagokat köt szerződéseket, tesz ígéreteket, és utólag akarja lenyomni a torkukon! És az is, hogy ülés előtti éjszaka küldi meg a napirendhez tartozó anyagokat, hogy ne készülhessenek rá! Ez biztos nem a demokrácia!

Ezek nem titkok Sanyikám! Mind itt olvastam a fórumotokon, kedves Geddekas élő közvetítéseinek jóvoltából! Csak az általad vázolt párosításokhoz passzítottam az infókat!
Az elvakult, berögzött meggyőződéseitek nem enged nektek tisztán látni! Annyira görcsösen szajkózzátok ezt a nagy nyilvánosságot meg demokráciát, hogy nem veszitek észre közben, hogy rohadtul nincs nyilvánosság és demokrácia! Illetve bocsi, van, az, ami már átmegy előtte egy szűrőn, és engedi, hogy koncként megkapjátok, hogy legyen min rágódnotok! És most jöhettek itt nekem azzal megint, hogy árad belőlem a gyűlölet, meg a többi! De azért éjjel a sötétben, amikor senki nem lát, titokban gondolkodjatok el rajta kicsit!

« Válasz #344 Dátum: 2016. Október 31. 20:44 »
Egyszer már ráfáztak az urak a törpe kisebbséggel! Nem emlékszel?  :D

Miért Ti mennyien vagytok elvtelenek?

Nem tudom, ezek milyen adást néznek. A cserényi banda olyan sovány, hogy a főkolompos be se jutott a választáson. Fel kéne ébredni! A Maci Laci most még kell nekik a szavazata miatt, de a háta mögött meg átkozzák, hogy miatta meg az Egyed Árpád kft. miatt buktak. Nála volt a pénz, a mikrofon, az újság, a honlap, mégis megbukott. Soha többet nem állnak mögé, csak ezt még nem tudja ez a szerencsétlen.
« Utoljára szerkesztve: 2016. Október 31. 21:04 írta Bálint »